- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mit jelent az Amerikai Álom napjainkban? Niko Bellicnek, az európai emingrásnak a reményt, hogy meg tud menekülni a múltjától. Unokabátyjának Romannak az álmot, hogy együtt megcsinálják a szerencséjüket Liberty Cityben, megnyitva az utat a lehetőségek országába.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
gabor85 #27368 üzenetére
holnap meg nekem nem jó de sebaj!
el fog jönni a nap amikor szét lesz rúgva a virtuális segged!(#27369) dying_star:
Először nekem is nehéz volt bal kézzel de szerencsére hamar megszoktam. Ez tulajdonképpen baromi jó gyakorlat! Azzal, hogy így használom a bal kezemet irányításra, tréningezem a jobb agyféltekémet!Ma már az a furcsa ha jobb kézzel akarok WSAD-zni. Jobb kézzel már nem menne.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
gabor85 #27305 üzenetére
Áttettem én is teljesítménycentrikusra de egyelőre még nem tudom, hogy valóban hoz-e plusz fps-t vagy csak placebo hatás.
Fogok csinálni egy összehasonlítást teljesítménycentrikus és kiegyensúlyozott beállítással is, ugyan abból a mentett állásból indulva és ugyan azt az útvonalat bejárva. Ha igazán alapos akarnék lenni akkor fraps-al logolnám az fps-eket mindkét esetben és szép táblázatot készítenék de ehhez se nem értek, se időm nincs rá, így marad a "szemmel és afterburner OSD-vel mérés" -
rup1u5
nagyúr
válasz
gabor85 #27253 üzenetére
Na akkor gondolkozzunk kicsit:
Nálad már alapból a Q6600 a szűk keresztmetszet. VGA helyett inkább azt kéne cserélni. Másrészről ha az 1gigás 560 kevésnek bizonyúl 900MB fölötti beállításoknál akkor miből gondolod, hogy egy 2GB-os változat elvinné? Ugyan olyan értelmetlen GTA4-re 2GB-os 560Ti-t venni, mint annó 2GB-os GTX285-öt vagy 2GB-os 4890-et! Egyik GPU-ban sincs elég nyers erő ahhoz, hogy kimaxolva szépen elvigye.FullHD-ban, kimaxolva nem kér többet a játék 1300MB-nál, tehát ha az lenne a célod, hogy 1GB fölé menj a beállításokal akkor szerintem csak is GTX 570-ben vagy 580-ban érdemes gondolkodni. De akkor újra visszajutottunk a kiindulóponthoz, hogy Q6600 mellé meg nincs értelme ilyen erős kártyát tenni, ergo a végkövetkeztetés: Maradj nyugton a seggeden vagy válts komplett konfigot i7-re és azt cibáld meg 4Ghz köré, majd passzints mellé egy 580-at.
A legcélszerűbb inkább az 560-al választani egy számodra megfelelő, kompromisszumos beállítást. Nálam valahol 730-780MB környékén van ez. -
Teasüti
nagyúr
válasz
gabor85 #26841 üzenetére
Az 5870-em limitál a kimaxolt beállításoknál "hd ready" felbontásban
, gondolod, akkor 560-al jó lesz?
rup1u5: mikor látunk raid tesztet?
mexel: a helire való felszálláshoz éppen hogy szét kell verni a billentyűzetet!
Én pl az évek alatt kifejlesztettem egy spéci idegrángásos technikát, amivel ilyen ~300 kattintás/perc sebességet produkálok. Gond nélkül felszállok neked a helire. -
rup1u5
nagyúr
válasz
gabor85 #26846 üzenetére
Ja! Nem szorult az csak már azt hittem, hogy ennyire érthetetlenül fejeztem ki magam.
1680-ra meg aztán valóban fölösleges 2gigás kártyát venned.
Még nem rendeltem meg az 560-at. Valszeg a hét második felében megteszem és onnantól számítva 1-2 hét. Nem sietek mert még raid-et is kéne építenem és az új rendszert jó lenne már az 560-al installálni. -
rup1u5
nagyúr
válasz
gabor85 #26841 üzenetére
"Miért?"
Azért mert egyszerűen nem elég erős hozzá a GPU. De majd meglátom ha megérkezett az 560-asom, hogy hogyan viszi a GTA-t és abból nagyából lehet majd látni, hogy mire lenne képes ugyan ez 2giga vram-al. Szerintem kevés lesz hozzá ugyan úgy ahogy a 2gigás 4890 és a 2gigás GTX 285 is kevés volt. GTX 280-al sem tudom feltolni úgy a beállításokat, hogy csurig legyen az 1024MB mert akkor már lassú. A night shadows-t is off-on tartom és a memóriából is valahol 800-900MB között fogyaszt a GTA ha azt akarom, hogy 30fölött maradjon az fps. Sac/kb az 560 30-40%-al lehet gyorsabb egy 280-nál, szóval ebből következtetek arra, hogy fölösleges pénzkidobás belőle a 2gigás.
Egyébként meg nem értem a kérdésedet:
"És aki csak ezzel a játékkal tolja az minek fejlesszen?"
Épp azt írtam neked, hogy ésszel és pénztárca kímélősen fejleszd a gépedet! Akkor most miért kérdezed tőlem ezt?
Elmondom még egyszer a véleményemet hátha most megérted:
- fölösleges és drága a 2gigás 560 és fölösleges a drága, csúcs 45nm-es quad neked!
- tartsd meg a tápodat, vegyél egy 1gigás 560-at és egy Q8400-at és tuningold ameddig a lapod engedi!
Ezt pofáztam az előbb is! Ez az ésszerű döntés szerintem.
mivel GTA4 topikban vagyunk ezért természetesen itt most a GTA4 a szempont!
Egyébként milyen felbontásban játszol? -
negyven2
veterán
válasz
gabor85 #26815 üzenetére
A tápon nem érdemes spórolni. Nem a teljesítményre gondolok hanem a márkára.
Egy ilyen rendszert egy nagyon jó minőségű 500 wattos is kiszolgál (lehet, hogy 400 watt is elég). Igaz ezt azt is jelenti, hogy 10,15 alatt nem nagyon érdemes venni (persze vannak ott is jók).A 775re meg úgy értetem, hogy ár/érték arányba elavult. Egy Q9650 kb. egy kategóriában esik egy Phenom X4 965 el. Egy i5 már jóval gyorsabb tőle meg olcsóbb (SB röl nem is beszélve) meg kevesebbet kér.. Persze tudom, hogy ehhez alaplap meg memória is jár együtt és úgy már talán drágább.
Sajnos az Intel ilyen lett, hogy évente döngöli földbe a saját előző kategóriás processzorait is.De amit korában is mondtam, aki 775 röl akar cserélni annak most jobban megéri már SB re váltani mint 1156ra.
A Ricky Gervais Golden Globesja remélem megvan.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
gabor85 #26815 üzenetére
igen. Az enyém 25A-t tud de az Enermax tápok már alapból egy másik dimenzióban mozognak. 5-6 évre szoktam venni őket. Az elöző Enermax-om egy 420-as volt, 18A-el a 12V-os ágain és gond nélkül vitte a Q9550-et 4ghz-en és a gtx 260-at. Azt a Chieftec-et én viszont lecserélném a helyedben valami olyanra amiben bikább a 12V-os rész (fsp, corsair, enermax). Kérdezd meg a tápos topikban is. Ha jól látom az alaplapod P35-ös. Oda esetleg a magasabb szorzó miatt jobb választás lehet a Q9650 de az irreális ára miatt én inkább egy Q9550-et javasolnék. 2GB-os GTX 560 szintén feleslegesnek érzem. Kizártnak tartom, hogy kimaxolt beállításokkal elég erő legyen az 560-as GPUjában a szaggatásmentes futáshoz. Nyugodtan vegyél 1 GB-osat, vagy ha csontra föl akarsz tekerni minden grafikai beállítást akkor 480-at vagy 580-at. Egyébként nem teljesen értem a logikát az upgrade-ed mögött. Már quad-od van. Gondolom némi tuning is befigyel. P35-ös lapba most vennél egy baromi drága procit aminél a tuningot meg limitálná a lapod. Nem menne olyan jól a yorkfield tuning abban a lapban, hogy megérje kiadni érte azt a sok pénzt. Húzd inkább azt a Q6600-at ameddig csak tudod vagy válts i7 920-ra. Olcsóbban kapsz itt az apróban 920-ast mint yorkfield-et.
(#26820) Teasüti:
Nem lehet így párhuzamot vonni egy C2D és egy Quad fogyasztása között. Egy quad, terhelés alatt jóval nagyobb feladat elé állítja az alaplap VRM részét. Nem véletlen, hogy pl egy P35-ös lapban egy E8400-al röhögve megvan az 500-as fsb míg quad-al 420-440-es fsb-nél vége van a lapnak.(#26821) Kassadin:
Igen!Valódi humoristák alakítják saját magukat a játékban.
Ricky Gervais on Fat People
Végig néztem az összes előadást én is! -
Teasüti
nagyúr
válasz
gabor85 #26815 üzenetére
Ha gyenge a táp, akkor fagyni fog a gép, újraindulni, OC-val nem fog bebootolni, ilyesmi.
Arra figyelj, h ez közvetlenül veszélyezteti az alkatrészeket!Amúgy egy 500-as tápnak elvileg meg se kottyan egyetlen vga és egy tuningolt 4 magos mellé. Szerencsétlen eseteket kivéve, amikor szar a 12V-os ágak elosztása.
De úgy látom, nálad ez teljesen rendben van!
(arra viszont régebben sem kaptam választ, hogy a mai tápoknál, amiknél egy színűek a vezetékek, hogy lehet megkülönböztetni az ágakat szétszedés és visszafejtés nélkül)
Arra tippelnék, hogy egy ágat dedikálnak a cpu-nak, egyet a pci expressnek, és a harmadikat meg megkapják a molexek (és másik pci express). Esetleg. -
icons
addikt
válasz
gabor85 #26816 üzenetére
Tápos topikban nagyon vágják a témát
. Nyugodtan kérdezd meg. Egyébként tuning nélkül biztosan viszi. De szerintem húzva se lesz gondod (nekem 400Wos tápom van, és hibátlanul kiszolgálja a rendszert, ha húzom, még jó eséllyel akkor is megfelelő lesz), azért nézz utána pár tesztnek, amiben hasonló TDPkű procikat teszteltek (akár Phn, akár máshol).
-
rup1u5
nagyúr
válasz
gabor85 #26251 üzenetére
az első hsz-t egyedűl csináltam.
hogy a régi első hsz-t ki készítette azt nem tudom de nem volt túl informatív.
a logout-os írásod természetesen nagyon hasznos! nem véletlenűl került bele.különben meg ne csak akkor gyere ide amikor az egódat akarod hizlalni!
multiban sem láttalak már minimum 6 hónapja! -
ADAM1337
nagyúr
válasz
gabor85 #22538 üzenetére
Gondolom a háttérbe tölti be a textúrákat és így lasabban teszi mintha unlimited frame limit lenne.
Egy fraps-et bent hagysz a háttérben látod hogy töltésnél 5000-6000 fps van legalábbis nálam annyira ugrik ki.Mod: Amúgy nem rég toltam xbox360-on a game-t 10 kép volt mire betöltött.
Ott meg tudtommal 25 vagy 30 fps limit van. -
fsb1000
nagyúr
válasz
gabor85 #21716 üzenetére
Valamelyik patch óta "hivatalosan" is támogatja a CF-et meg az SLI-t.
A tesztekben is előfordul SLI vagy CF konfig, de más játékokhoz képest szerényebb az fps növemény. De ennek okát csak találgatni tudnám.
Legutolsó tapasztalataim azt mutatják, hogy SLI-hez erős proci kell, ha érdemi gyorsulást várunk GTA-től.1 év után az a kép alakult ki bennem hogy GTA4-hez mindenből a legnagyobb kéne... alatta csak balanszirozgatjuk az erőforrásokat.
Nagyon kiváncsi lennék, hogy a fejlesztők milyen konfigon tesztelték. -
agemate
addikt
válasz
gabor85 #21711 üzenetére
Én értem miért, mondjuk egy 2x2gigás DDR3 kit 27-30k. Ha 20 körül lenne mindenki venne.
Én most azt tervezem, hogy a 2x1gb geil value mellé veszek egy 2gb-os kingmax modult, aztán nyáron még egy ugyanolyat és akkor lesz hat gigám.
Igen, sajnos az erős Phenom II X4-em teljesítményét eddig csak Premiere Pro CS4 és UT3 alatt csodálhattam meg, máshol semmi, még GTA IV-ben is vannak radikális fps ugrások pl 45-ről 32-re, ami bizony laggolást eredményez. Ezek szerint ez betudható a kevés ramnak.rup1u5: Csak újonnan telepített játékoknál kapcsolok Fraps-ot, nyomok egy benchmark-ot 5-12 perc játékról, megnézem, ha nem kielégítő, módosítom a beállításokat, még egy bench, ha jó, akkor Fraps.exe leállít és élvez játék
-
rup1u5
nagyúr
válasz
gabor85 #21696 üzenetére
(#21695) HaZsolt:
Az biztos, hogy a PH nem lesz tele velük. Nagy chip, kis kihozatal, nagy kereslet. Szerintem az első darabokat hamar el fogják kapkodni sac/kb 500-550 dolláros áron.
Mi neked a jó ár? Szerintem itthon 100-120-at biztos elkérnek majd érte. Ha meg hiánycikk lesz akkor majd elkezd szépen felfelé kúszni az ár. -
rup1u5
nagyúr
válasz
gabor85 #21692 üzenetére
A hivatalos megjelenést márciusra igérték.
De itthon biztos, hogy csak elvétve lesz belőle pár darab az első 1-2 hónapban.
Azokat meg elviszik azok akik közel vannak a tűzhöz. Ahogy a PH-sokat ismerem az első darabok az országban itt fognak feltűnni.
Így volt ez az 5-ös radeonokkal is. -
rup1u5
nagyúr
válasz
gabor85 #21615 üzenetére
Oda elég lesz szerintem két gyors mag is és inkább egy erős DX11-es VGA kell majd. A Heaven benchmarkban láthattuk hogy mire képes az Unigine motor ha plafonig van járatva a tesszelláció. Ott bizony még egy 5870 is le-le térdel. Ha jól megcsinálják a játékban ezt és mondjuk lehet választani low, med, high között akkor már egy középkategóriás DX11-es hardveren is élvezhető lehet. Bár a játék maga nekem nem jön be de mivel ez lesz az egyik első játék ami Unigine-re épűl ezért nagyon kíváncsian várom, hogyan fog teljesíteni DX11-es vasakon. Addigra a Fermi is beesik, ugyhogy mehet majd az erődemonstráció.
#21616:
Szerkesztés gomb? -
Puma K
nagyúr
válasz
gabor85 #21534 üzenetére
Folyamatosan? Ment az 5-6 órát és rendesen müködött minden még az 1.0.4-gyes patch is fent van természetesen. Tegnap nem játszottam vele az tuti teganp elött lehet.
Ha arra gondolsz, hogy warezolt szar akkor válaszolok hogy: nem, nem az. Eredeti. Itt van a doboza az asztalomon meg a tokja meg a 2 DVD és a leírás is meg a térkép. -
CHIPman
nagyúr
válasz
gabor85 #21210 üzenetére
Csináltam már ilyet, sajnos nem segített. Mindig valami régebbi állást kapok vissza(nem az összes save-t másolom át), amikor azt kapnám, amit kéne, akkor van load failed.
Az a baj, hogy olyan állapotokra ugrik vissza, amikor még nem is volt meg a 3. városrész, az meg igencsak régen volt. -
Mariann294
őstag
válasz
gabor85 #21184 üzenetére
Én is benéztem,mentem a reptérre,és olyan bizbaszokat láttam ott (valaki épitkezett).Akárhova mentem,vagy nem láttam semmi értelmét hogy mit csinálnak,vagy csak úgy lelőttek,szóval 5 perc után inkább leléptem,és egy újdonsult haverral mentünk rankedezni.Na az viszont jó volt.
-
JetiRulez
őstag
válasz
gabor85 #21020 üzenetére
"A naaagy jövő szombati PH! multin" én is megpróbálok ott lenni, csak attól függ mikor van, mert én maximum 23-ig vagyok gép előtt. Jó is, hogy nem ma volt, mert egy perc időm nem volt GTA-zni a héten és holnap se lesz.
És persze a csoportképre se lenne rossz felkerülni. -
Mariann294
őstag
válasz
gabor85 #20048 üzenetére
Csak be kellett volna írnod...
Amúgy nemtudok tovább jutni nemtom mi baja van..
-
PunkZoli
aktív tag
válasz
gabor85 #19936 üzenetére
tiszta sor, hogy ugyanolyan, ezért is nem erőltettem a c2de6400asommal ami most van, és nem szeretek előre inni a medve bőrére, de valószínüleg egy 4magos phenom2 945ösöm lesz 8800GT-vel 2 giga rammal(egyelőre)
azon már csak 30fps felett tudok játszani, a single-t még végig tudtam ez alatt nyomni, de a multihoz jóval több fps kell, hogy élvezhető legyen szerintem.
többire válasz?
-
Mariann294
őstag
válasz
gabor85 #19914 üzenetére
Cannonball Run.(alias Ágyugolyó futam
)Lényege hogy A pontból el kell jutni a B-be,majd C és D.Mindenki futással kezd,aztán a szerencsén (és egy kis ügyeséggen) múlik minden,pl hogy ki talál előbb autót...de még azzal is foglalkozni kell hogy a következő pontot bejelöljük gps-el.Ugyanis itt nem jelöli meg automatikusan,igyhát magunknak kell.
Nagyon lol az egész,bármi megtörténhet.Azt birom amikor a startnál 5 emberre jut 1 autó,és mindenki kirántja belőle a másikat aztán a legszerencsésebb elhúz vele..
Tegnap láttalak,meg Ginkrp-et is,de korán leléptetek..
Új hozzászólás Aktív témák
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest