- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mit jelent az Amerikai Álom napjainkban? Niko Bellicnek, az európai emingrásnak a reményt, hogy meg tud menekülni a múltjától. Unokabátyjának Romannak az álmot, hogy együtt megcsinálják a szerencséjüket Liberty Cityben, megnyitva az utat a lehetőségek országába.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz
rup1u5 #37011 üzenetére
A monitorom az 16:9-es. Nem szeretem az ultra széles monitorokat.
Nem tudom, mert nem foglalkoztam vele. Bármi amit elindítok az úgy fut ahogy nekem megfelelő. Már több hónapja-éve nem fut az MSI AB monitorozó része játékok közben. Egy ideje fel sem rakom.
Ha Steam-en elindítok egy játékot akkor ott látom az FPS-t minden címnél. Néha azt szoktam figyelni, de sok figyelmet nem fordítok erre. Inkább a géppel induló HWiNFO-t szoktam ellenőrizni a nap végén mielőtt kikapcsolnám a gépet. Minden értéket átfutok szemmel (még ha adott értékekre riasztás be is van állítva) aztán ha nem látok semmi kirívót akkor minden jó.Fix órajelen és feszültségen ketyeg a 9900K 2019 szeptembere óta. Bármilyen terhelést kap azt azonnal ledarálja a mellé rakott NVMe SSD segítségével meg a memóriák társaságában. Ugyan raktam a gépbe 4000 MHz-ces memóriát a 3200MHz-ces helyett, de egyelőre még csak a csere volt meg és a 3,2 GHz-ces memóriák beállításaival használom
-
Puma K
nagyúr
válasz
Dilikutya #37010 üzenetére
A VGA kártyák 3db kikapcsolhatatlan-megkerülhetetlen órajelprofillal dolgoznak: 2D, 3D low és 3D high. Azaz dinamikusan tudják változtatni a GPU órajelét a kártyák attól függően, hogy milyen terhelést kapnak.
A GTA IV exe-jére vonatkozóan érdemes lenne beállítani egy olyan szabályt, hogy ha fut az adott program-játék akkor ne vegye vissza arra az időre a VGA az órajelét.
Ilyen van az nVidia-nál:
Energiagazdálkodási mód --> Maximális teljesítmény előnyben részesítése
Olyan mintha a GTA IV-ben adott helyzetekben jelentősen lecsökkenne a szükséges számítási teljesítmény adott FPS szám mellett és emiatt a kártya vissza veszi az órajelét. Majd mikor egy másik pillanatban ismét kellene a kraft, akkor beesik az FPS meg várni kell x milliszekundumot mire vissza dobja ismét az adott magasabb órajelle a GPU magát. De azt meg mint ember akadásnak érzékeljük ezt a csekély időt.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Dilikutya #37008 üzenetére
Jobban fut a játék ha nagyobb a felbontás. Persze adott hardver teljesítménye is számít.
Anno 2012-ben erre jutottunk haver akkori zsír új gépével ami egy i5 3470 + GTX 670 2 GB volt és 2880x1620-ban futtatuk egy 1920x1080-as tévén.
A saját gépemen tavaly novemberben elkezdtem újra kijátszani.
Ebbe a gépbe: 9900K@5,1GHz, 2x 16 GB, 2 TB NVMe SSD írás:3000/olvasás:3400 MB/s bekerült egy RTX 3090. Ezen a gépen játszok vele 5120x2880-as felbontásban egy natív 2560x1440-es felbontásra képes monitoron.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #37001 üzenetére
Ha valakinek így néz ki a profilja, akkor sajátkezűleg törölte a saját profilját.
Ha moderátorotok intézkednek, akkor profilképtől-egyedi profilképtől kezdve a hozzászólások száma, hardveraprós üzletek-értékelések stb-stb mind láthatóak maradnak csak annyit látsz, hogy a felhasználó véglegesen kitiltva.
-
Puma K
nagyúr
válasz
#81556480 #36893 üzenetére
A youtube olyan videókkal is teli van ami nézettség hajhászásra megy.
Egy huszadik szarul fut a GTA IV videó mindig jó téma alap mert van miről csámcsogni meg vissza járni a videó alá vitatkozni. A Rockstar név és egymagában adott címei elég nagy figyelemmel rendelkeznek ami még egy ok hogy miért érdemes ezzel vagy adott témával foglalkozni adott kiadó adott játéka esetén.
(youtube-on a semmi tartalommal nem rendelkező videók tele pakolva reklámokkal jó pénzt tudnak hozni ha kellő témákat kapargatsz meg amire ugranak az emberek... ezzel is van tapasztalatom)
Nem ritkán olyan hardvertesztek is vannak amiknél az adott összehasonlítási alapot adó hardverek nincsenek is meg az adott illetőnek...
De nyugodj meg nem bemásolom, hanem leírom mert nem kevés hardver pörgettem a kezeim között csak a GTA IV és az V részek miatt, hogy mindig úgy fusson ahogy éppen elvártam.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #36888 üzenetére
A túlzások mellett ha már GTA IV és VGA párosítás, akkor inkább Nvidia VGA az ajánlott, mert a játék dobozán is ott virított az Nvidia logó és a gyakorlatban jobban szereti az Nvidia kártyákat a GTA IV-V grafikusmotorja.
-
Puma K
nagyúr
Anno 2013-ban haver frissen összerakott gépén 2880x1620-ban futott vaj simán i5 3450 + 8 GB RAM + GTX 670 mellett Windows 7 opprendszerrel.
Anno mikor megjelent 2008-ban akkor első körben a saját gépem egy Intel E8400@3600MHz + ATI HD 4850 volt Windows Vista SP1-el.
A 2 mag/2szál kevés volt neki valóban. Váltottam Intel i5 750@3200MHz + 8 GB RAM és GTX 275-re és a játék simán futott 1680x1050-ben.
Az akkori Xbox360 + PS3 erősebb volt mint a nagy átlag PC-je és az 1-2 magos/szálas procikkal próbálkoztak ezzel a játékkal ami megkövetelte a legalább 4 fizikai magot és a 3000 MHz körüli órajelet. Nekem nem volt gondom az optimalizálással és bele ment vagy 800-1000 órám csak a multiba. Az offline-ban meg van vagy +300 órám.2014-ben a GTA V PC-s bejelentése miatt építettem 0 ról egy asztaligépet (akkor már 3 éve laptopoztam...) és vettem hozzá egy tévét is.
A GTA IV-et próbaképpen ráeresztettem az akkori i5 4460 + 16 GB + GTX 760-ra Windows 7 mellett és 5120x2880-ban megint csak vaj simán futott Windows 7 alatt. Egyedül a multi miatt kellett váltanom az akkori 4460-ról ami 4mag/4szálas volt mert 100%-on pörgött mind a 4 mag/szál és meg-meg akadt. Cseréltem i7 4790K-ra és megint csak kisimult a játék és a többlet terhelés szépen eloszlott a 4mag/8szálon bármiféle akadás nélkül.Annyi volt minden esetben a "trükk" hogy mind a CPU-nál mind a VGA-nál mindenféle energiagazdálkodási okosság ki volt kapcsolva. Meg a Windows sem volt széttelepítve mindenféle háttérben futó sz@rsággal.
Szóval adott órajelen-feszültségen járt a CPU folyamatosan és a VGA is ha a gtaiv.exe vagy a gtav.exe elindult akkor mindig 3D HIGH profilban ment minden kártya generációtól függetlenül, és nem vette vissza alacsonyabb terhelésnél 3D LOW-ra hogy majd mikor jött a terhelés akadjon egy jót és vissza dobja magát hirtelen 3D HIGH-ba megint...
-
Puma K
nagyúr
válasz
cyberkind #36795 üzenetére
Változik a terhelés mértéke és a CPU vagy a VGA de akár egyszerre a kettő is visszább vesz az órajelből.
Majd megint jönnek az olyan képkockák ahol nem malmozhat a gép és mialatt kimatekozza a CPU hogy most mekkora órajelen és feszültségen vagy a VGA milyen órajel profilban (2D, 3D LOW, 3D HIGH) kellene lennie éppen addigra te meg látod az akadozást.
Ezért írtam hogy fixált órajel a CPU-nál és driver-ből beállított maximális teljesítmény adott program-exe esetén és minimalizálni vagy teljesen ki lehet iktatni az FPS beesést.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #36778 üzenetére
Amikor ezeket a jelenségeket tapasztaltad akkor AMD VGA volt a gépedben?
Meglehet hogy a játék váltakozó terhelése-számítási igénye miatt dobálja az órajeleket a CPU és a VGA le és fel így lehetnek FPS beszakadások és akadások.
Ha valaki ilyet tapasztal és van rá módja akkor meglehet érdemes fixálni a CPU órajelét BIOS-ból és a VGA órajeleit driver-ből adott játékra -ez esetben külön a GTA IV-re- vonatkozóan.
Anno a GTA IV és a adott játékok miatt külön vettem egy 7200RPM-es 160GB-os HDD-t amiről csak az futott, és egy másik szintén 7200 RPM-es HDD-ről pedig a WinVista.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #36769 üzenetére
Semmi ilyesmit nem használok Steam-es GTA IV-nél és gond nélkül megy első indításnál is.
Pedig a 1080 Ti-n 11GB-nyi VRAM van.De már anno 20008-tól kezdve elsőre az 512 majd később a 896 MB VRAM-os HD4850 és GTX275-nél sem kellett ezt beírnom a paranccsorba hogy menjen.
Azt persze nem vitatom, hogy ez megoldás adott esetben, de én érdekesnek találom hogy adott esetben meg kell tenni ezt a külön kört.
-
Puma K
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #36734 üzenetére
Ez tiszta sor, de még mindig nem tudom milyen bejelentkezési gondok voltak, holott 2008-2020 között a játékot nem egyszer raktam fel és indítottam el amely során a Live-val semmiféle gondot nem tapasztaltam.
-
Puma K
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #36731 üzenetére
Legutóbb semmilyen problémát nem tapasztaltam. Sőt most volt a legproblémamentesebb a használata.
Vagy milyen bejelentkezési problémák voltak?
Mert anno ezt tapasztaltam ami problémás volt, de ha az alábbi metodika szerint megcsináltam amit kellett, akkor ment a játék:
Korábban, megjelenés idején és jó pár évig... ha frissen települt a játék akár DVD akár Steam-ről akkor a GTA IV indítása után be kellett lépni a Live-ba, majd az töltögetett, majd ki kellett lépni a játékból aztán a Marketplace-t kellett felrakni az is lefrissült majd mindezek után lehetett elindítani a játékot és gondtalanul játszani offline-single vagy online-multiban.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #36724 üzenetére
Meglehet
Sajnos nagyobb felskálázást már nem tudok beállítani, mert az Nvidia driver DSR beállításainál a 4x-es opció a legnagyobb ami elérhető. Az meg az adott megjelenítő natív felbontását-pixelszámát szorozza fel.
De minden esetre meglepett, hogy 4x annyi pixel (3.686.400 vs 14.745.600 pixel)számolása során jelentősen kisimultabb élményt nyújt ha magasabb felbontáson futtatom
Már régen, 12 éve is rémlett valami az Intel E8400 + ATI HD 4850 512MB, Intel i5 750 + HD 4850 majd az Intel i5 750 + GTX 275 896 MB-os időkből, hogy magasabb-dúrvább grafikai beállítások mellett jobban-simábban-egyenletesebben futott a játék...
Meglehet ez a változó mértékű terhelés miatt van és a VGA is intenzívebben dobálja vissza a 3D LOW és 3D HIGH profilok között magát...
-
Puma K
nagyúr
A benchmark furcsán viselkedik
Ha 2560x1440 ha 5120x2880 a felbontás azonos grafikai beállítások mellett mind a két esetben 67 FPS-en áll az RTSS által mért FPS.
Mind a két felbontásnál ugyan annál a jelenetváltásnál, három alkalommal 61-re esik vissza az FPS, de még abban a pillanatban ahogy ez látható ugrik is vissza 67-re.
Viszont játék közben 2880p-ben sokkal de sokkal folyamatosabb a mozgás. A VGA ilyenkor 90-98% közötti terhelést kap.
De 1440p-ben valahogy érzésre furcsa a mozgás. Nem akad de valahogy más... a VGA is 6-80% közötti terhelést kap ilyenkor ha játék közben nézem.
-
Puma K
nagyúr
válasz
#81556480 #36714 üzenetére
Próbáld meg azt, hogy az Nvidia driver-t megnyitod, majd ott a "3D beállítások kezelése" részt választod és azon belül a "Programbeállítások" lapfület.
Majd kikeresed a listából a gtaiv.exe-t (ha nincs benne akkor add hozzá) és azt kiválasztva az "Energiagazdálkodási mód" résznél a "Maximális teljesítmény előnyben részesítése" opcióra állítod át.
-
Puma K
nagyúr
válasz
hmatthew19 #36707 üzenetére
Hiába 4 mag és 4 GB RAM ha ezek a gyengébbik fajtából valóak... pláne egy laptop esetén...
~10 évvel ezelőtt ami 4 magos procit raktam alá az egy Intel i5 750 volt, ami magonként 2660MHz-cen járt alapból. Azt tuningoltam -értelemszerűen szintén magonként- 3200MHz-re.
~10 évvel ezelőtti ami 4 GB RAM-ot raktam alá az 2x 2GB / 2133MHz-ces DDR3 volt.
Meg még mindig egy laptopról van szó... ne várj csodát. X idő után úgy bemelegszik a belseje, hogy öröm nézni ahogy dobálja vissza az órajelet a CPU... GTA V így fut-úgy fut történettől függetlenül...
-
Puma K
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #36637 üzenetére
Mutass egy képet milyen hibát ír ki.
-
Puma K
nagyúr
Olvasva itt a problémákat gyorsan feldobtam a játékot
Elsőre ezt a grafikai beállítást javasolta:
a feltöltött képeket a PH! képmegosztója átméretezi
Majd átállítottam:
Szegényke nem ismeri fel az 1080 Ti-t
Ahogy Steam-ről elkezdtem leszedni mellette felraktam a Games for Windows Marketplace-t (Google keresés, és az első találatot linkeltem)... érthetetlen számomra, hogy még mindig létezik ez a szolgáltatás... de legalább a GTA IV működik!
Felraktam a halva született GfWM-et majd bejelentkeztem a Microsoft fiókomban amit anno 2008-ban csak a GTA IV miatt csináltam, hogy tudjak online játszani... Szóval ez nálam egy *******@live.com-os e-mail címet jelent amit meg is jegyeztettem jelszóval együtt és kijelöltem az automatikus belépést.
Beléptem, be is engedett, de ott már nem nagyon tudott betölteni semmit... de mindegy is.
Közben lejött a GTA IV.
Elindítottam a játékot és a menüben nyomtam egy Home gombot a billentyűzeten, ahol ismét beléptem a *******@live.com fiókommal. Ott töltött egy kicsit:
és utána ennyi.
Lehet játszani
-
Puma K
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #36572 üzenetére
"...nem indult el mondjuk a gta5 win7 alatt..."
Windows 7-en tettem a GTA V-be 1070 órát
-
Puma K
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #36426 üzenetére
Az V-nek mennie kell Win7-en is, mert nem kevés ember futtatja arról az OS-ről.
A IV-nél a serial megerősítésével-ellenőrzésével kapcsolatos megoldása a Rockstar-nak problémás és nem működik. A korábbi OS-eknél Windows Vista, 7, 8 és 8.1 a játék játszható csak a 10-nél van probléma
-
Puma K
nagyúr
válasz
Patrick76496 #36118 üzenetére
A grafikai bugra ezek lehetnek a megoldások:
Ha ezek közül nincs fent valamelyik akkor tedd fel, mert lehet pont az kell a játéknak, hogy gond nélkül fusson.
-
Puma K
nagyúr
válasz
- = Zk = - #36117 üzenetére
Próbáld meg frissíteni a Windows Market Place-t.
De emlékeim szerint Windows Update-ből javasolnia kellene, hogy van hozzá frissítés
-
Puma K
nagyúr
válasz
TechN7ne #34186 üzenetére
2014. július 1-jén fog megszűnni elvileg...
Lehet azt kéne mint amit írt itt más is, hogy rakd újra a játékot, de uninstall előtt revoke-old a serial-t.
Nekem a GFWL-el csak akkor szokott mindig gondom lenni, mikor kimegy a fejemből, hogy a GTA IV telepítése után fel kell frissíteni és akkor megszűnik minden probléma.
-
Puma K
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
Nem lenne rossz ha a GTA IV és a GTA V téprképei között egyikről a másikra lehetne autókázni, repkedni vagy hajókázni, persze nem PS2-ön...
GTA V and GTA IV Crossover PS2 exclusive [link]
-
Puma K
nagyúr
válasz
cyberkind #34083 üzenetére
Ha nem Steam-en vásároltad meg a GTA IV-től régebbi GTA-kat akkor nem támogatják.
Elvileg a Steam-es verzióknál megoldották, de nem vagyok ebben 100%-ig biztos.Legutóbb DVD-ről raktam fel a San Andreas-t és nem működik rendesen az Xbox 360 kontrollerét.
Van egy Xpadder nevű program amivel bármilyen alkalmazást (még a Windows-t is) tudsz használni Xbox 360 kontrollerrel.
Pepecselős a beállítás, de nincs lehetetten. Egyik koreai barátom mutatta és ő azzal játszik szinte mindent...WoW-ot is megpróbálta de ahhoz túl kevés a gomb és nem lehet úgy játszani kontrollerről mint egér+bill-ről, de ő azért próbálgatta hátha összejön valahogy a gond mentes irányítás...
Én személy szerint rühellem a kontrollert. Csak autós játékokat vagyok hajlandó rajta játszani, de még azt sem nagyon mert kormánnyal sokkal jobb, billentyűzet+egér kombóval meg bármilyen játék összehasonlíthatattlan számomra.
Legutóbb a Rayman Legends-et toltuk, és gyorsabb voltam billentyűzeten mint haverom kontrolleren aki BF3-mat is azzal játssza (szerintem mazochista...
)
-
Puma K
nagyúr
válasz
MaxxDamage #34081 üzenetére
AVerMedia Live Gamer Portable [link]
Próbálj meg külföldi fórumokat is nézni, hátha írnak valahol megoldást.
Más sajnos nem jut eszembe, esetleg még Fraps-szal lehetne felvenni videókat.Amúgy azt vettük észre a barátaimmal együtt, hogy a Fraps levesz 3-10 közötti FPS-t (ez persze gépfüggő) mikor csak az FPS mutatás (sárga színű ilyenkor az értékmutató) van bekapcsolva.
-
Puma K
nagyúr
Forrás: [link]
-
Puma K
nagyúr
válasz
MaxxDamage #34073 üzenetére
-
Puma K
nagyúr
válasz
MaxxDamage #34065 üzenetére
Köszi a mérést!
-
Puma K
nagyúr
válasz
MaxxDamage #34056 üzenetére
Kíváncsiságból kérdezem, a GTA IV benchmark-ja milyen eredménnyel fut le?
Egyik régi barátom masináján mindent maxra téve, 2880x1660-ban ilyen értékeket kaptunk:
Statistics
Average FPS: 62.99
Duration: 37.32 sec
CPU Usage: 68%
System memory usage: 45%
Video memory usage: 70%Graphics Settings
Video Mode: 2880 x 1660 (60 Hz)
Texture Quality: High
Shadow Quality: Very High
Reflection Resolution: Very High
Water Quality: Very High
Texture Filter Quality: Anisotropic x16
Night Shadows: Very High
View Distance: 100
Detail Distance: 100Hardware
Microsoft Windows 7 Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 670
Video Driver version: 310.90
Audio Adapter: LG TV-1 (NVIDIA High Definition Audio)
Intel(R) Core(TM) i5-3450 CPU @ 3.10GHz -
Puma K
nagyúr
válasz
strycy88 #33944 üzenetére
Inkább azt ne, és menj djdaniel által javasolt topic-ba, ott írd le a konfigot amibe kéne táp.
Ott javasolni fognak olyat ami remélhetőleg minden szempontból jó lesz a gépedbe.
Azt is tartsd szem előtt, hogy ha most veszel egy jó tápot, akkor később nem kell cserélned, mert el fogja bírni a következő konfigokat amit a jövőben építesz (már ha építesz), ezért sem mindegy milyen tápot vesz az ember és később nem kell emiatt aggódni..
-
Puma K
nagyúr
válasz
strycy88 #33940 üzenetére
Fú én a helyedben nem bíznám a gépemet egy LC tápra, főleg ha egy Q6600 van a gépedben.
Ahhoz hogy rendesen fusson a GTA IV, tapasztalataim szerint minimum 4 magos 3 GHz-ces proci kell. Szóval ha tudod tuningold a procit majd minimum 3 Ghz-re.
A tápból meg lehetőleg újat vegyél nem szabad spórolni rajta, mert ha valami noname vacakot veszel akkor viheti az egész gépedet vagy bizonyos alkatrészeket (alaplap, vinyó(k), VGA...)
FSP, Corsair, Chieftec tápok között nézelődj, és minimum 400W-os legyen.
-
Puma K
nagyúr
2880x1660 felbontáson Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony [link]
-
Puma K
nagyúr
Akinek nem menne a GTA 4 Windows 8-on annak az első hozzászólásban van segítség!
-
Puma K
nagyúr
válasz
Bjørgersson #32664 üzenetére
Az én Lenovo Y570-es laptopom sem mai darab ennek ellenére a Lenovo folyamatosan csinálja a drivereket a különböző egységekhez ami a laptopban van (érintős multicunkciós gombok stb-stb), hogy rendesen működjön, akkor egy több mint 500 millió dollárt hozó játéknál nehogy már ne tudjanak összedobni egy patch-et ami megcsinálja rendesen Windows 8 alatt, hogy működjön.
Össze vonták őket, és azért a GTA IV nem egy kis név ahhoz hogy így elhanyagolják.
Mert ha már valaki arra vetemedik, hogy Windows 8 alatt játsszon akkor egy ilyen b@szakadoás azért nem vet valami jó fényt a csapatra.
Nem mellesleg a Rockstar is simán megcsinálatatthatná akár házon belül egy másik csapatával. -
Puma K
nagyúr
válasz
djdaniel #32662 üzenetére
"Minden esetre tiszteltetem a MICROSOFT számára, ismét sikerült egy nagy rakás sz*rt alkotni"
Mint már korábban írtam én sem kedvelem a Windows 8-at számítógépen, de azért a Rockstar Toronto is ludas, hogy nem adott ki egy frissítést a GTA IV-hez Windows 8 alá, hogy ne kelljen így b@szakodni a játékkal, hogy rendesen elinduljon.
-
Puma K
nagyúr
válasz
#81556480 #32660 üzenetére
Simán csak a Moderátort keresek a FÓRUMHOZ! (olvasd el az 1. hsz-t!) (kiemelt téma)
topicot kell meglátogatni és írni egy hozzászólást, amiben kódolatlanul bemásolod azt a szöveget amit első hozzászólásnak javasolsz.DE! előtte a Próba (kiemelt téma) topicban érdemes megnézni, hogy amit akarnál javasolni az megfelel-e.
Tehát minden kép, link a helyén van és jól is néz ki na meg összeszedett. -
Puma K
nagyúr
válasz
Bjørgersson #32650 üzenetére
Azért mert egy valaki kérdezett a Windows 8-cal kapcsolatban és én kifejtettem a véleményemet.
A
zért ne kezdjünk már el sírni, hogy "...szidjuk a Windows 8-at lett a topic új témája."Az meg hogy a Microsoft a Windows-zal milyen irányban indult el az nem csak nekem hanem a Valve vezérének Gabe Newell-nek sem tetszik aki nem mellesleg még anno a Microsoft-nál dolgozott és lépett ki.
Ja és nem mellesleg csinálja meg a Valve a Steam box-ot ami Linux alapokra fog épülni.Szóval nem csak egyedül nekem nem tetszik amit az MS csinált (akar csinálni a továbbiakban...) a Windows-ból a Win8 személyében, hanem egy olyan embernek sem tetszik, aki egy olyan céget vezet ami a játék eladások 50-70%-át tudhatja magáénak a Steam-nek hála.
Valamint az iPon-on összehasonlították a Windows 8-cat és a Windows 7-et hogy milyen FPS-t produkál a két oprendszer azonos hardveren... és nem hogy többet, de inkább kevesebbet is produkál.
De részemről off befejezve, hogy ne sírjanak egyesek a továbbiakban.
-
Puma K
nagyúr
válasz
djdaniel #32645 üzenetére
A Windows 8 egy sz@r.
Én ameddig tudok addig maradok Windows 7-en... A Win7 nálam olyan lesz mint egyeseknek mai napig a Win XP...
A Windows 8 telefonokon, tableteken nagyon jó, de asztali gépre aminek nincs érintőkijelzője totál felesleges felrakni... nem olyan egetrengetően, de kevesebb FPS-t produkál a Win8, Win7-hez képest. -
Puma K
nagyúr
válasz
ittakary #32621 üzenetére
Mi a merész benne?
Multiban és single is jól megy. Ez egy kitesztelt beállítás.
Mikor erre a gépemre felraktam először akkor minden medium-ra volt rakva a csúszkák meg lentebb voltak, aztán elkezdtem finomhangolni, de még mindig nem az igazi és lehetne állítani rajta feljebb is. -
Puma K
nagyúr
válasz
#81556480 #32619 üzenetére
GTA IV akad vele? Pedig még a Crysis Warhead-et is "viszi".
Igaz, úgy néz ki kb mint a CS 1.6Amúgy lehet mostanában visszatérek a GTA IV online részéhez, mert eddig más kötött le. Igaz jobb lenne egy 42"-os tévén meg valami erős masinán, de a laptopocskám is megteszi
Szóval megint olvasni fogom aktívan a topicot és ha időm engedi akkor csatlakozok a multizásokhoz! Nem feltétlen kell lövöldözni elég ha csak autókázunk vagy valami -
Puma K
nagyúr
Hali!
Régen voltam már a topic-ban és a GTA IV-gyel is régen toltam online, de tegnap éjfél után felnéztem és találtam egy Race-t.
Először autóversenyzés volt, ott sokadikként értem célba (kb 8-can voltunk), aztán még egy autóversenyzés ott már első lettem és végül egy helikopter verseny ahol szintén nyertem aztán mindenki lelépett...Ma felmentem mondom megnézem mi a helyzet délután. Az elején velem együtt 3-man voltunk aztán e lett belőle:
Végül egy kis autókázás:
Egész sokan lettek mint láthatjátok, az autókázás miatt sokan leléptek... meg közben is... de maradtunk a végére 8-can.
Minden esetre már féltem, hogy az időközben megjelent játékok multijai elszívták a GTA-val online játszó emberkéket, de örülök hogy nem igazán történt meg.
Még annyit írnék, hogy elég jól futott online is a lövöldözések és robbanások közepette, annak ellenére, hogy laptopról játszom:
Lenovo Y570A
-CPU: Intel Core i3 2310 (2.1 Ghz, 2 core -> 4 threads (HT) )
-RAM: Kingston 8192 MB 1333 Mhz DDR3 Kit
-IntVGA: Intel HD 3000 min 32 MB max 1696 MB
-DedVGA: Nvidia GT555M 1 GB GDDR5 / 128 Bit
-HDD: Seagate 500 GB / 7200 rpm Sata-II
-Display: 15.6" LCD-LED 1366x768-Keyboard: Dell SK 8115
-Mouse: Logitech G5 (rev2)
-Sound system: Videoton 2x 45W (2.0)Ilyen grafikai beállításokkal:
Üdv
Puma -
Puma K
nagyúr
válasz
intercooler #31510 üzenetére
Köszi szépen az infókat!
Üdv
Puma -
Puma K
nagyúr
válasz
Teasüti #31504 üzenetére
Mikor megjelent PC-re a GTA IV akkor mindenféle csalás nélkül 3x játszottam ki, meg kicsit multizgattam is. Nagyon megfogott a játék és még most is és játszanám ezerrel, de sajnos ebben a melegben nem akarom kinyírni a laptopomat.
Köszönöm az infókat!
(#31505) intercooler
:
Köszönöm neked is az infót!
Még egy kérdésem lenne hozzátok illetve bárki máshoz aki tud válaszolni!
Pl:
Az Admiral helyett akarok betenni egy Mercedes-Benz GL450 Brabus-t, szóval amiatt, hogy egy sima személygépkocsi helyett egy terepjárót teszek be nem lesz gondom?Valamint van egy cserélt autó (Audi Q7) ami hátsó kerék meghajtásos, azt én át tudom írni összkerékhajtásosra? Hol és mit kell átírnom, hogy mind a 4 kerék hajtson?
-
Puma K
nagyúr
válasz
intercooler #31500 üzenetére
Ha módosítottam az autókat, és felmegyek online akkor nem lesz problémám?
Csak azért kérdem mert mikor még 2010 környékén aktívabban játszottam. Volt olyan nem egyszer, hogy online voltam különböző szervereken, és akinek módosított autói volt annak bugolt. Még pedig úgy, hogy a kicserélt autót irányította, ami körül 3-4-5 azonos fajtájú autó volt és azok csapkodtak, pörögtek össze-vissza.
Meg van egy mod, amit a numerikus gombokkal lehet irányítani (autójavítás, autó spawn, időjárás változtatás, stb) azt is lehet eredeti GTA-hoz használni?
Mert mintha azt hallottam volna, hogy a Rockstar titlja a módosításokat, és ha játék indítás elött talál bármi módosítást akkor azokat eltünteti és visszaállítja az eredeti fájlokat. -
Puma K
nagyúr
Hali!
Modokat (leginkább autók) tudok telepíteni az eredeti Steam-es GTA-hoz (alap és kiegészítő)?
Üdv
Puma -
Puma K
nagyúr
Mióta lehet kapni PC-n nekem szinte azóta megvan (na jó megjelenés után 2 hónappal lett csak meg...) és akárhányszor telepítettem semmi probléma nem volt.
Külön örülök, hogy Steam-en vettem meg még talán 1 vagy másfél éve az alap GTA IV-gyet és a 2 kiegészítőjét 4600 Ft-ért. Ezeket nem kell külön-külön (meg van dobozosan, és meg van Steam-en is az alap GTA IV
) megcsinálnom, mert a Steam automatikusan végigzongorázza, hogy mi kell a játéknak (Social club, WGL) és melyik a legutolsó patch.
-
Puma K
nagyúr
Sikerült kipróbálnom, hogy a laptopom, hogy bírná a full HD-t ezekkel a beállításokkal:
Elég jól ment. Pedig azt hittem, hogy szaggatni fog, de megtaláltam a legjobb beállítást (talán még némi finomhangolás mehet a csúszkán)
Lenovo IdeaPad Y 570
-CPU: Intel Core i3 2310 (2.1 Ghz, 2 mag / 4 szál (HT)
-RAM: Kingston 8192 MB 1333 Mhz DDR3
(-IntVGA: Intel HD 3000)
-dVGA: Nvidia GT555M 1 GB GDDR5 128 Bit
-HDD: Seagate 500 GB / 7200 rpm -
Puma K
nagyúr
Az egy dolog, hogy te hogyan szeretnéd játszani, az meg egy másik, hogy a játéknak van egy teljesítménybeli követelése, aminek ha nem felel meg a konfigod, akkor jönnek a kompromisszumok a grafikai beállítások tekintetében.
Még jó, hogy szaggat, egy felső kategóriás CPU-d van egy alsó-alsó kategóriás VGA-val. A processzorod jó ha 15%-ban ki van hajtva.
Az, hogy te egy alsó-alsó kategóriás VGA-val azt tapasztalod, hogy szaggat egy minimum közép szintű VGA-t igényló játék.Hiába van a VGA-n 1 GB memória , ha:
1. maga a GPU gyenge teljesítményileg
2. csak 128 Bit a memóriabus vagy kevesebbA "szarul optimalizált játék" kijelentés miatt írtam.
Szar géppel modern játékot hiába próbál játszani az ember. Kb olyan mintha lenne egy Ferrari-d de nem lenne benzined csak tolni tudod... megy-megy de nem az igazi.
"A harmadik,hogy ..."mert ez a játék saját topicja"... NA ÉS??? ide csak szépet és jót kell írni? Ugyan már...nőlj fel és dobd le a gyermeteg láncokat,a szabadság szép
...azt írok,amit akarok
"
Persze azt írsz amit akarsz, de ha ennyire tré géped van vagy rossz beállításokat használsz amin szaggat a játék akkor meg ne picsogj, inkább keress egy My Little Pony játékot az hátha jól fog futni.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Razim K. #30448 üzenetére
"-ha meg őket kérdezed,akkor az i7 is kevés nekik
...felesleges kérdés volt...el fog menni,ez egy 2008-as játék(...ezt ők mindig elfelejtik),viszont néha megakad,mert szarul van optimalizálva maga a game"Ne csesszél már fel ráadásul ilyet írni pont a játék topic-jában.
A játék nincs rosszul optimalizálva. Egy egész élő várost kell meghajtani a CPU-nak, meg még ráadásul ha te éppen száguldozol meg zúzod az embereket / rendőröket akkor még jó hogy szokott akadni, mert sok a feladat, effekt tehát minden amit a CPU-nak kell kiszámolni. 1.0.4-gyes patch előtt akkor bátran ki lehetett még jelenteni, hogy van még mit finomhangolni rajta... a már említett patch óta megfelelő gép mellett megfelelően fut a játék akadás mentesen.
Akkoriban javasolt volt már 4 magra áttérni a jövőre való tekintettel ráadásul alsó hangon 4 GB RAM társaságában, valamint VGA-ból is érdemes volt minimum 256 Bit-es memória busszal (nVidia esetében még akár 192 bit is elég, de 128 Bit már kevés (tapasztalom is laptopomnál 128 Bit van 1 GB-nyi GDDR5-ös memória mellett)) szerelt kártyát választani amin 1 GB VRAM található.
Én a GTA IV-gyet DVD-s verzióban még ezen a konfigon hajtottam:
CPU: Intel E8400: 3GHz@3.6Ghz, 2 fizikai mag
RAM: 2x2 GB / 800 Mhz DDR2
VGA: AMD HD 4850 512MB / 256 Bit
HDD amin a játék volt: WD 500 GB / 7200rpmaztán váltottam és sokkal, de sokkal jobban futott a csúszkál kivételével minden maxon volt (a csúszkák 30-50 között voltak belőve)
CPU: Intel i5-750: 2.6Ghz@3.2Ghz, 4 fizikai mag
RAM: 2x2 GB / 1333 Mhz DDR3
VGA: Nvidia GTX 275 896 MB / 448 Bit
HDD amin a játék volt: WD 500 GB / 7200 rpmkb ekkor jött ki az 1.0.7-es patch
aztán jött a laptop mániám, és itt játszhatatlan volt az egész, de furcsa mód a kiegészítők medium beállításokon tűrhetően futtatta:
CPU: Intel i3-350M: 2.1Ghz, 2 fizikai mag, HT-vel Windows alatt 4
RAM: 2x2 GB 1066 Mhz DDR3
VGA: AMD HD 5470 512 MB / 64 Bit
HDD amin a játék volt: WD 320 GB / 5400 rpma jelenlegi vasam meg:
CPU: Intel i3-2310: 2.1Ghz, 2 fizikai mag, HT-vel Windows alatt 4
RAM: 2x4GB 1333 Mhz DDR3
VGA: Nvidia GT555M 1024 MB / 128 Bit
HDD amin a játék van: Seagate 500 GB / 7200 rpm1366x768-ban a víz (medium) és az árnyék (low, éjszakaiak off) kivételével minden high, a csúszkák meg 30-50 között vannak belőve.
Egyszerűen inkább CPU, sok ram és ha a VRAM több mint 1 GB (persze a már említett memóriabusz vezérlő sebeségekkel) az a lehető legjobb a GTA IV számára.
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Cserélni szeretném az autókat a játékban lévők helyett különböző emberek által készített kocsikra. Az az egy gondom akadt, hogy az ilyen egyedileg moddol kocsik lehet külsőre tökéletesek, de mikor használja az ember őket akkor bizony elborzad, mert indokolatlanul és egyáltalán nem realisztikusan hintázik a kasztni vagy dülöngél az autó oldalirányban kanyarodáskor.
Ezt ki lehet javítani esetleg azzal, hogy az autó paramétereit átírom? Pl a tapadás 2 helyett mondjuk 4 (hasra ütés szerűen adtam meg).(régen moddoltam már a GTA-t és ezt elfelejtettem, hogy van-e ilyen lehetőség és ameddig ezt nem tudom nem akarok semmilyen szinten hozzányúlni a játékhoz, csak ha már ezekre a kérdésekre kaptam választ)
Üdv
Puma -
Puma K
nagyúr
Ezzel a kijelentéssel miszerint "A GTA IV egy rosszul portolt konzoljáték" nem értek egyet.
Mikor megjelent akkor tényleg rossz volt, de az 1.0.4-gyes patch sokat javított.
Valamint azt sokan elfelejtik, hogy a GTA IV-ben egy élő és pezsgő város van amiben sok-sok ember van amit bizony a CPU-nak számolnia kell amiből minél erősebb van annál jobb.
Ha te száguldozol és közben töröd rommá a kocsikat, gázolod halomra az embereket amiknek megint csak van egy törési modelljük kocsik esetében és ragdoll ([link]) a hullák esetében amit ki kell számítani még az emberek reakcióit is kénytelen a CPU kiszámolni valamint még közben gránátokat is dobálsz akkor megint csak kilyukadunk a CPU-nál aminek ezeket mind-mind ki kell számolni és azért lássuk be nem kevés ember van az utcákon (ez persze változik a grafikai beállítások függvényében) mint gyalogos és mint autós így ez egy eléggé nagy teljesítményű CPU-t igénylő folyamatok egyvelege.Az sem elhanyagolandó tényező, hogy manapság aki játszani akar annak kénytelen 4 magos procival, minimum 4 GB memóriával és egy használható teljesítményű VGA-val szerelt géppel rendelkeznie. Ha valamelyik nincs meg a felsoroltak közül akkor jönnek a kompromisszumok.
Saját példámból kiindulva anno ami volt gépem abban a következők voltak nagy vonalakban:-CPU: Intel i5-750 (2.6Ghz@3.2Ghz)
-RAM: 4096 MB DDR3 1333
-VGA: Nvidia GTX 275 896 MB / 448 Bit GDDR3
-HDD: WD 500 GB / 7200 rpm (erre volt a játék telepítve, de emellett még volt 3 db másik vinyó)ezen elég szépen futott a GTA és a többi játék is, most meg van egy laptopom:
-CPU: Intel i3-2310 (2.1 Ghz)
-RAM: 8192 MB 1333 Mhz DDR3
-Dedikált VGA: Nvidia GT555M 1 GB / 128 Bit GDDR5
-WD 500 GB / 5400 rpm (közel ugyan az a sebessége mint a 7200 rpm-esnek csak kisebb a rezonancia, és a hangja valamint kevésbé melegszik)na itt már jöttek a kompromisszumok, a CPU és a dVGA miatt.
Igaz ugyan, hogy a processzor nem valami "húdekomoly" a maga kis 2.1 GHz-ces magonkénti órajelével, de ez van, legalább csendes, halk de mégis nagyszerű a maga nevében.
(zárójelben megjegyzem, hogy előbb fogy el a dVGA teljesítménye mint sem a CPU lenne a leggyengébb láncszem, laptopnál minél magasabb az órajel annál jobb, pl ezért is van, hogy az én kis i3-mas procim jobban teljesít játékok alatt mint egy i7-es... az i7-es mobil CPU-k általában 2 Ghz környékén vannak amit a TurboBoost állítgat ugyan, de alapból alacsonyabb értékről indulnak szemben az én 2.1 Ghz-ces órajelemmel. Szívem szerint vennék egy 2.5 vagy 2.6 Ghz-ces i5-ös procit, csak valami 60-70k Ft körül mozognak azt hiszem...)Review Intel Sandy Bridge Processors Gaming Performance --> [link]
-
Puma K
nagyúr
válasz
ittakary #30361 üzenetére
Szebb alatt arra gondoltam, hogy hogyan lehetne elérni még jobb látványt elérni, mert biztos vannak olyan dolgok amik feleslegesek és esetleg érdemes lejjebb venni őket mást meg magasabbra állítani.
A VSYNC-et minden játéknál bekapcsolom, mert észre szoktam venni mikor fent már a frissített kép van és lent még nem és "feleződik" a kép, ami engem nagyon szokott zavarni.Amúgy: nem hiába került annyiba amennyibe
ez a laptop, elég sok új játékot elég szépen visz HD felbontáson, full HD-ban már nem az igazi mert visszafogja a 128 Bit-es memóriavezérlő sávszélessége meg a GPU is már kevés oda de azért még ott is tud mit mutatni.
(#30362) Malibutomi
:
Megnézem úgy ahogy javasoltad!
Amúgy régebben mikor volt asztali gépem ( Intel i5-750, 4GB DDR3 1333 Mhz, Nvidia GTX275 896MB / 448 Bit) akkor volt, hogy percekig csak egy adott grafikai beállítást néztem, hogy mit változtat a játékon, mert a lehető legjobbat akartam kihozni.
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Már egy ideje tolom a játékot ismét egy laptoppal:
Lenovo Y570A
-Intel Core i3 2310 (2.1 Ghz, 2 core -> 4 threads (HT) )
-Kingston 2x 4096 MB (8192 MB) 1333 Mhz DDR3
-Intel HD 3000
-Nvidia GT555M 1 GB / 128 Bit GDDR5 (Nvidia Optimus)
-WD 500 GB / 5400 rpm
-15.6" LED 1366x768a következő grafikai beállításokkal:
(de jó lenne ha már menne a PH! képfeltöltője)
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne még szebbé varázsolni a játékot? Mi az amit szerintetek lejjebb kéne vennem és mást meg növelni?
Azt tapasztaltam, hogy az árnyékok fogják meg igazán a dedikált Nvidia VGA-t. A víz meg úgysem fontos, mert nem sokat látom vagy nem figyelem, de leginkább hidegen hagy.Az élsimítással kapcsolatban meg az a kérdésem, hogy azt csak grafikai mod-dal lehet csak elérni? Mert a játék grafikai motorja nem támogatja?
Üdv
Puma -
Puma K
nagyúr
válasz
DeFranco #27903 üzenetére
Mikor megvettem a laptopot akkor nem voltam biztos benne, hogy a VGA integrálva van az alaplapra és reménykedtem, hogy lehet cserélni, de sajnos vagy nem sajnos, de nem lehet.
A procit viszont lehet cserélni és lehet be is újítok egy erősebbre név szerint egy i5 460M-re. Meg valami gyorsabb vinyó se ártana csak nem szeretném ha az amúgy nagyon is halk laptopom átmenne ez hangoskodó, rezonáló dögbe.
Viszont az az érdekes, hogy a The Lost and Damned és a The Ballad of Gay Tony jobban futnak mint az alap GTA
TLAD alatt kapásból medium-ra lött be mindent és 1366x768-ra (akkor nem volt a monitor rákötve) és úgy volt 17-24-ig az FPS-em. Felbontás kivételével mindent állítottam egy kicsit és 25-32-re felment. TBOGT alatt is ugyan azokat tapasztaltam.
-
Puma K
nagyúr
Hali!
A napokban vettem meg Steam-en (8,74 euró volt) a GTA IV: Complete Edition-t amiben benne volt az alap GTA IV és a Episodes from Liberty city. (most már dobozos GTA IV mellett meg van digitálisan is)
Jelenleg laptopról játszom mert a gamer asztalimat elpasszoltam.
Most ezzel tolom:
Asus A52JE
Intel Core i3 350M (2.26 Ghz, 2 core -> 4 threads (HT) )
-4096 MB DDR3
-AMD Mobility HD 5470 512 MB
-WD 320 GB / 5400 rpm
-LED 1366x768Ez rá van kötve egy 22"-os 1680x1050-es felbontású monitorra, de a játékot 1280x800-ban játszom.
Azt vettem észre, hogy pici szaggatások vannak a játékban bizonyos időközönként, ez lehet hogy a 64 Bit-es memóriavezérlő miatt ami a VGA-ban van, vagy lehet még lejjebb kéne venni a beállításokat.
-
Puma K
nagyúr
válasz
feka007 #24826 üzenetére
Én is innen szedtem le szép számmal szebbnél szebb verdákat! (az oroszok nagyon durván szép kocsikat csinálnak) Nem nehéz, csak a Spark IV nevű progi kell hozzá. Keress rá youtube-on "How to use Spark IV" nevű videókra és ott mindent megtudhatsz, hogy hogyan kell kocsikat betenni. (linkelnék én is, csak most mobil nettel vagyok és eléggé végén járok a havi adatfogalomnak..
)
-
Puma K
nagyúr
válasz
feka007 #24824 üzenetére
Én most egy ideig nem multizok ki akarom cserélni az összes gyári kocsit eredetiekre. Az egy jó ideig el fog tartani... De előtte lementem az egész gyári jármű parkot és ha multizok akkor vissza töltöm, mert mintha régebben lett volna valami olyasmi, hogy bugolodott és crashelt a szerver ha valakinek valami moddolt cucca volt bent... úgy meg élvezhetetlen ha percenként van crash.. szóval ezt akarom elkerülni, online jók lesznek a gyári járművek is mert ott úgy is a többiekkel fogunk ökörködni és nem a járműveket nézem (már 2x kijátszottam az alap játékot... már csak a kiegészítők kellenének
)
Mostanában nem tudom mennyien szoktak fent lenni innen PH!-ról.
-
Puma K
nagyúr
válasz
szepsy #24790 üzenetére
Köszi szépen valóban az maradt ki!
Még annyi, hogy hogy lehet úgy betenni kocsit, hogy ne errorozon a játék?
Eddig egy 750-es BMW van bent azzal akkor errorozott mikor megpróbáltam trainerrel megjavítani. Egy kabrió Merci meg akkor errorozott mikor kb mentem vele 50 m távolságot... Szóval addig jók a kocsik míg be nem szállok egybe
Esetleg próbáljam meg azt, hogy húzzam újra a játékot és egyesével nézzem meg a modokat/kocsikat? -
Puma K
nagyúr
Hali mindenki!
Feltettem ismét a játékot. Először feltettem az 1.0.4-gyes patch-et majd az 1.0.7-eset. Nagyon szépen megy. Játszogattam is majd eszembe jutott hogy lehet cserélni a járműveket.
Le is szedtem a Spark IV-öt valamint jó pár autót. Jelenleg az a problémám, hogy egy VW Passat-ot importáltam a játékba, és az a gondom, hogy a fizika nem úgy hat rá mint kéne. Induláskor az eleje megemelkedik a feneke a földet súrolja, kanyarodni képtelenség vele mert felborul rögtön. Nem tudjátok mi lehet a gond? Eredetileg Schafter helyett tenné be magát, de én átneveztem Chavos-ra és ahelyett tettem be.
Szerintem valahonnan leszedem az eredeti Chavos wtd és wtf fájlját majd kompletten kimentem a gyári verdákat és utána pakolgatom be az újakat.
-
Puma K
nagyúr
válasz
front3r #24251 üzenetére
Most hogy kialudtam magam minden értek!
Köszi!
(#24252) ittakary: Nekem is meg van a GTA IV és be is van regisztrálva méghozzá egy New York-ban lévő Apple boltnak a címére
Régebben toltam én is egy pár PH!-s arccal a játékot.
Most azon gondolkodom, hogy vagy Steam-en megveszem kiegészítővel együtt vagy pedig az összes GTA sorozatot egy packban. Steam-et már 2006 óta használom majdhogynem napi rendszerességgel (net nélkül offline mod powa!) Na de még ezt majd megálmodom
-
Puma K
nagyúr
Aziránt érdeklődtem (eléggé idiótán és hiányosan fogalmazva... bocs fáradt vagyok), hogy aki Steam-en megveszi a játékot az fog-e tudni játszani multiban azokkal akik Live-on keresztül multiznak. Vagy ha megveszed Steam-en akkor is települ a Windows Live? Mert végülis majdnem ugyan az a kettő csak a Steam nem kicsit fejlettebb és több szolgáltatást nyújt de lényegében ugyan az (csak nem tudsz játékokat venni Live-on)
Na de mindegy túl bonyolítom... tehát elvileg a Steam-es tud játszani Live-ossal. Köszi.
Megyek is aludni....
-
Puma K
nagyúr
Aki Steam-en veszi meg a játékot az értelemszerűen nem fog tudni a Windows Live-osokkal nemde?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest