- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- iPhone topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
Nálam Telekomnál hivaslistában csak a vowifi hívások mellett jelzi, hogy HD, de biztos, hogy megy a VoLTE is, mert mikor 4G/LTEről indítok hívást, nem dobja el a netet a telefon, marad 4G/LTE-n, így hívás közben is van net. Ha nem menne a VoLTE, akkor hívás közben látnád egyből (értesítési sávon a 4G/LTE ikont kell figyelni), hogy 4G/LTEről lejön a telefon, és ez esetben (amikor nem megy a VoLTE), ha hívás közben megnyitsz egy böngészőt, nem fog bejönni semmilyen oldal (ami nincs a gyorsító tárban), mert nem lesz net.
Vodafonenál viszont 1-2 hónapja még a VoWifi nekem nem ment, viszont a VoLTE az igen, és ott a hivaslistában a VoLTE hívásoknál jelezte, hogy HD. Úgyhogy a hivaslista kijelzése is a szolgáltatótol (is) függ (Vodafone HD-t jelzett a VoLTE hivasoknál [Vodanal csak VoLTE ment nekem], Telekomnál pedig VoLTE hívást nem jelzi sehogy a híváselőzményekben, csupán egy Wifi ikon jelenik meg a VoWifi hívások mellett [Telekomnál működik nekem a VoLTE és VoWifi is] - úgyhogy a híváselőzményekben való jelzések is szolgáltató függő), ezért én azt mondanám, hogy:
VoLTE tesztelés: indíts kimenő vagy bejövő hívást mobilnetrol (wifi off, teló 4G/LTE-n van) - figyeld a 4G/VoLTE ikont az értesítési sávon. Ha marad a telefon hívás indításkor/bejövéskor 4G/LTE-n, akkor működik a VoLTE. Azt is megnézheted, hogy hívás közben weboldalak bejönnek-e, mert hívás közben csak akkor lesz neted, ha megy a VoLTE.
VoWifi: pixel IMS-ben kapcsold be ezeket:
A "Network name"-et fent látod, ha lehúzod az értesítési sávot. Ha megy a Vowifi, így fog kinézni:
A másik beállítás az kimenő vagy bejövő hívás közben mutatni fogja a wifi hívás ikonját, ha VoWifin megy a hívás:
Fent látszik az ikon. A tárcsázó is jelzi magától, hogy VoWifi hívás megy.VoWifit még úgy is tudod tesztelni, hogy repülőgépes üzemmód be, wifi be, és ha működik a VoWifi, és rácsatlakozott a telefon (ha bekapcsoltad a kijelzést pixelims-ben ahogy fentebb írtam, akkor az értesítési sávot lehúzva megjelenik a hálózat nevében a Wifi Calling amikor rácsatlakozott a telefon a VoWifire) akkor tudsz kimenő hívást indítani és bejövöt fogadni repülőgépes modbol, pusztán Wifire csatlakozva.
VoLTE haszna egyébként a fentebb foglaltakon túl a jobb hangminőség és gyorsabb hívás kapcsolás, VoWifi előnye pedig ezeken felül még az, hogy ha nincs térerő, akkor is tudsz kimenő hívást indítani és bejövöt fogadni amíg van Wifi, illetve ha hívás közben elmenne a térerőd de Wifi az van, akkor nem szakad meg a hívás.
-
nagyra
tag
Ja, dede. Azért linkeltem tegnap az XDA-s linket, ahol képekkel van illusztrálva a folyamat
https://xdaforums.com/t/how-to-enable-volte-vowifi-in-unsupported-countries-without-root-requires-shizuku.4637959/ -
nagyra
tag
-
nagyra
tag
Nálam (P8P) megy a VoWifi, VoLTE gond nélkül Yettelnél és Vodafone-nál is.
Ma teszteltem kicsit a Backup Calling-ot is, a mumus Auchan-ban, ahol Vodánál csak 1 csíkos 4G van. Alapjában véve b*szik átváltani a Yettel-es mobilnetre
Viszont, ha kézzel rákényszerítem a Vodát a 2G hálózatra, akkor simán elkezdi használni a 4G Yettel hálózatát hanghívásra, és így már tisztán hallanak a másik oldalon is. Sőőt, rácsatlakoztam az Auchan Free Wifire, de megdöbbenésemre, ott egyik szolgáltatónál sem ment a VoWifi
Lehet, hogy az Access Point-nak is tudnia kell valami extra dolgot a VoWifi-hez???
-
MC Pite
veterán
Hangfelvételt készítesz, és ezt feliratozza.
Inkább olyan mint mikor a billentyűzeten nyomaz mikrofont.Angolul mwgkülönbözteti a beszélőket is, és szép tagoltan szedi össze a szöveget.
Vowifi, yettel, volte:
Úgy néz ki, ha megy a vowifi yettelnél, nem működik a volte!
Ez így egyelőre kapufa.
Vowifit ha lekapcsolom, mindkettőn megy a volte. Mert mind kiderült a P8on se ment utána. -
MC Pite
veterán
P6a, megy a vowifi.
Bad news: nem megy a volte, híváslistát elnézve minden ötödik hívás HD (nem rudom van e umts még a környéken)
Infó szerint volte aktív, koránban már ment (mikor még rootolni lehet hozzá, akkor új simet is kapott).Ötlet?
-
-
MC Pite
veterán
Máskor is használtam Pixel IMS-t, de most közli hogy minden frankó, rendszer támogatja a volte-t, így a bal alsó enable gomb inaktív, és nem is tudok továbbmenni. >
Na, régi volt a pixel ims. Shizukus, wifi debugos leírás van bőven, ami utána jön az volt nehézkesebb, de próbálom összefoglalni.
Vowifi aktiváltatás:
Yettel:1744-re a vowifi szó küldése.
Telekom: +VOWIFI kódok elküldésével a 1414-es számra1, Shizuku telepít, wifi debug, és elindít
2, Pixel IMS letölt, itt a 1.2.6 már működik nekem is: [https://github.com/kyujin-cho/pixel-volte-patch/releases/download/1.2.6/dev.bluehouse.enablevolte.apk]
3, Engedélyt megadni a shizukunak mikor a pixel ims kérdezi, és restart.
4, Vowifit engedélyezni (miután elindítottuk megint a shizukut) a pixel ims-ben
5, Az apn trükk azt jelenti, hogy egy ims nevű apn-t adunk hozzá: Link: VoWiFi not working after March update · Issue #87 · kyujin-cho/pixel-volte-patch · GitHub
A kép az apn beállításokról (számokat nem írtam át, csak ahol ims van, oda ims-t írtam. APN beállításA shizuku, pixel ims részről leírás itt: pixel-volte-patch/README.en.md at main · kyujin-cho/pixel-volte-patch · GitHub
Eredmény: [link]
ACR Phone a tárcsázó, főként mert működik rendesen vele a smart dial, meg jegyzetet, emélkeztetőket lehet gyorsan hozzáadni; jó a gyári is ehhez.
-
Ahhha, már értem!
Való igaz, a fürdőszobában nekem is gyenge a térerő, időnként panaszkodnak a vonal túl végén. A wifi ugyanakkor izmos, egy fal választja el a routertől.
Más.
Hátha tudtok segíteni benne. Nem tudok 4 jegyű hívószámokat tárcsázni (pl. 1464, 1818, stb.). Valamikor, valahol letiltottam, és nem emlékszem....
A telefon app beállításaiban nem találom. [kép] Hol keressem? -
vacs
veterán
Telekomnál egy ingyenes sms-el lehet aktiválni a Volte-t és a vowifi-t és senki nem kérdezi milyen eszközt használsz, csak működik!
Focvis:
Érdekes ez a wifi hívás, mert nekem Pixel 7-en a lakásban 4 vagy 5 csík a térerő (5 a max), ennek ellenére wifin megy a hívás! -
MC Pite
veterán
Ha fémmel burkolt munkahelyen dolgozol, ahol csak 70%ban van térerőd (wifi van), megvilágosodsz
. Utolsó melóhelyemen a termelésben (bennemég egy tisztatér, még egy fémkalitka) kb 30%ban volt térerőnk bármivel ami nem voda (céges átjátszó ilyen volt).
2006 óta mindig behúzom az ilyen munkahelyeket. Januárban új helyen kezdek, de ők sem yettelesek, az is fémmel van burkolva, úgyhogy nincs új a nap alatt.Igen, gondolkoztam hogy hugom szifonjáról hívom fel őket. Morogni fog érte, de jobb ötletem nincs. Vagy az új céges 99% hogy vagy szifon vagy samu lesz, max megejtem arról.
-
MC Pite
veterán
Yettel válasza bekapcsra:
Kedves Ügyfelünk! Tàjékoztatunk, hogy a szolgàltatàs megrendelésére nem vagy jogosult. Bövebb informàciòért hìvd a +36202000000-s szàmot. Üdvözlettel: YettelAhol azt mondják, csak szamstung meg szifon esetén kapcsolják be. Mondom S22-ben is ilyen modem van, szuper. Azt mondják akkó'se!
-
nagyra
tag
Egy kis ápdét, hogy mi a szitu nálam az 5G és VoWifi kapcsán a Pixel 8 Pro-nál (2023 dec. szoftver):
Yettel eSIM => 5G megy gyárilag; VoWifi csak Shizuku+Pixel IMS megoldással
Vodafone fizikai SIM => flottás, így az 5G hozzáférés tiltva van; VoWifi csak Shizuku+Pixel IMS megoldássalMobilhálózattal és aktív Wifi kapcsolattal mindkettő SIM-mel elérhető a VoWifi, de repülő üzemmódban csak a Vodafone regisztrál fel!
Figyelem! A VoWifi beindításához Access Point hozzáadás trükkre van szükség, lépések itt:
https://xdaforums.com/t/how-to-enable-volte-vowifi-in-unsupported-countries-without-root-requires-shizuku.4637959/Pixel IMS-ben beaktiváltam a Backup Calling funkciót is (ami, ha nincs térerő az egyik SIM kártyán, akkor megpróbál a másik SIM mobilinternetével VoWifi hívást indítani), de Android 14-ben ez a kapcsoló nem látszik a gyári Android SIM beállítások között - így nem tudom (még), hogy ez a fícsör működik-e.
-
Don't Panic
senior tag
Új bug nálam elmászik a lezárásikepernyőkép (p7) a14
-
LÁZ
addikt
thx a gyorsaságot mindenkinek, miután fújtam kettőt, nekifeszültem egy tűvel, és valóban, több madárfészekre való retket sikerült kibányászni a csatiból, most már minden a helyén, és a töltést is tökéletesen veszi, öröm bódottád
viszont a rendelt fólia sajnos csak a 2 ünnep között jön meg, vki nem tud ajánlani helyet, ahol van most pixel 4re való vmi normális minőségű....bittedanke
-
ulmikukac
tag
nekem a regi pixel 5nel volt olyan, hogy tele volt szoszokkel a csatlakozo ezert egy ido utan nem kattant rendesen a kabel. Apro tuvel ovatosan kitakaritottam a csatalakozo belsejet es meg is javult.
szerk: es ahogy ugye mindig csak beljebb tolja a csatlakozo ezert szepen bele is volt gyogyulva elegge.
-
LÁZ
addikt
üdv, pixel 4, de hátha tud vki okosat mondani, a következő a probléma, több kábellel próbáltam, de egyik sem tud normálisan csatlakozni a telóhoz, ergo nem tölt kábelről.
a telót használtan vettem kb 100 eurért, a fenti problémáról természetesen nem volt tudomásom, a pénz visszajön, az nem para, de ha megoldható a probléma, akkor az lenne a legjobb.
-
vacs
veterán
válasz
tatomi92 #514 üzenetére
One Click Lock Screen, ezzel akár a gyári pixel indítóban is dupla koppra lezár a kijelző és "láthatatlan" widget is van benne!
-
tatomi92
aktív tag
Sziasztok,
1 év kihagyás után ismét csatlakoztam egy Pixel 7-el. Telekomos, 5G megy, valamint PixelIMS-el a VoWifi is működik
.
Más: régebben megtaláltam, de most akárhogy keresem nem találom. Mi annak az appnak a neve, amivel láthatatlan widget-et lehet kirakni a főképernyőre és rábökve lezár a telefon?
-
MC Pite
veterán
Akkuidő volt másik topikban kérdés, friss adatok:
P8: Átlag 4-5óra sot 70% akku használattal (mai 92>25 67% 5ó26p)
Ha sokat fotóztam, képeket (uhdr) babráltam, akkor a 70%hoz inkább 3-3,5ó képernyőidő jár.5G be, kijelző 60Hzen, BT kapcsolat állandó (óra, sokat megy zene is BT-on
-
grizlisandor
veterán
válasz
zolikaDB #508 üzenetére
Összehasonlítás után látni fogod, hogy megéri azt a +10-20e Ft-ot a Pixel 7.
Jobb IP védelem, nem teszkós Tensor G2, az ezzel járó jobb üzemidő, gyorsabb töltés és a jobb kamera.
-
vacs
veterán
válasz
zolikaDB #508 üzenetére
Alza-n 189K a Pixel 7, ott a 7a 200.
Igy nem kérdés melyiket vedd és még rendes garancia is lesz. -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Aki Pixel 7a-t választott 7 helyett mostanában, azt mivel indokolja? (10-20e Ft van köztük, emiatt kérdem)
Illetve kamerát tekintve hogyan viszonyul egymáshoz szerintetek a 6-6Pro-7-7a? -
MC Pite
veterán
Felhívták a figyelmem a másik topikban, hogy ha nem is a telefonon, de szerveroldalon már megy magyarul is anfeliratozás a hangrögzítővel!
Az adott hangfelvételt megnyitva 3 pont és Ismételt átirás opció, itt már van magyar nyelv, és egész jól működik (ahogy a billentyűzeten is).
Sőt, már jelzi is, hogy magyar nyelv észlelve
-
33as
senior tag
Sziasztok, mai napon a Bécsi MediaMarkt-ban én is csak pislogtam!
-
MC Pite
veterán
A decemberi frissítések (?) a töltési dolgokon is változtattak.
Nemrég vettem két Baseus 1,5m 5A-es(lila csati) kábelt. A (6A alatti) szokásos 1,5 ampert tudták, akcióban okés.Egyik Pixelünk sem kezeli most, rögtön jön az üzenet, hogy baj van az eszközzel, nem vagy lassan tölt (nem tölt). A másik kábel mutternál volt (P6a) szintén ugyanez.
-
MC Pite
veterán
A 7a az tudott kriminális lenni néha, ezt aláírom.
Addig mikor mondták a P4a meg P6a-ra hogy melegszik, mondtam hogy ne vicceljenek. Soha dimmelést, lassulást, töltésproblémát nem láttam.
7a? Ezt mind,l hozza és egyszerre is. Kültéren leveszi a kijelző fényt, forró a telefon, töltést nem/alig veszi. Ja, AA közben lent, rekeszben pihent, nem érte nap.
WAA és wireless töltéssel még rosszabb, úgy stagnál/lassan merül és tűzforró mint egy szifon.
Ha épp nem forró, tök jó kis telefon. De nálam ez válóok, mikor számítok a navira, de az meg csak vergődik. -
Thom!
veterán
Pixel 8 szerintem igen jó teló lett.
Egyelőre melegedést nem tapasztaltam, nyilván nyáron változhat de mindegyik teló melegszik ha melegszik körülötte a levegő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest