- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mondjuk a gruopie az már akkor is pedofília volt az estek többségében, csak valamiért akkoriban nem vették az ilyesmit komolyan.
Amit némelyek megengedtek maguknak, azok ma szerintem simán rács mögött lennének ugyan ezek miatt. Mondjuk Steven Tyler még lehet meg kapja a magáét érte.re: Ctrl+Alt~Del
Ja, az a durva, hogy ma már szerintem ezt nem tudnák megcsinálni. Lehet ők voltak az utolsók akik még igen. A Anthony Kiedis könyv is masszív (Red Hot Chilli Peppers). Ha nem is érdekel a muzsikájuk, érdemes elolvasni, horror sztorik vanak annab is. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Már azt sem bírom feldolgozni, hogy áll a bal keze. A csuklója tök vízszintes, nincs betörve, négy ujja merőleges a tenyerére, és minden ujja fent van a húroknál. Holott, én csak az első hármat használom, a negyedikkel nem tudom, mit kéne kezdenem. Olyan, mintha végig mind a négy ujja csak feküdne a húron, közben meg mégis játszik...
-
Goose-T
veterán
Most is azt csinálnák, ha lenne pénzük drogokra.
Régen minden jobb volt, egy régi barátomnak elég volt pár hónapig zsírosdeszkát ennie, hogy megvegye a JCM900-at ládástól, ugyanennyi zsírosdeszkaevés kellett egy jobb gitárhoz, aztán már megvolt minden a rákenrollhoz.
Most meg csak tornyozzák a gitárokat, fejeket, ládákat, pedálokat otthon a zenészek, meg házistúdiót építenek. Ilyen baromságokra költik a zsét, ahelyett hogy drogra, piára meg nőkre szórnák el.
-
Baltincs
tag
Igen, én se azt várom hogy ugyanaz legyen a két pont erőssége, csupán ennél hangyapöcsnyit lehetne hallhatóbb, ezért is gondoltam a compressorra áthidaló megoldásként, mert elektronikai hiba lesz, pickupra meg nincs most pénz.
Alapból a zenénk nem követeli meg hogy kavirnyásszak sokat fent, és a ritmus mellett szólógitáros is van, szóval pláne, de ha néha arra tévedek, akkor egy nagyon picit akarnám csak megemelni a hangerejét.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Persze, én nem azt mondtam, hogy gyökeresen más lesz a hangzása, de azért a semmi köze hozzá az egy marha nagy understatement véleményem szerint.
Az is egyértelmű, hogy a hangszer mindig is érzelmi kérdés volt, és az agy ebben jól ki is b@sz veszünk: tele vagyunk kognitív torzításokkal (similarity bias, experience bias stb. - bocs, nem tudom, hogy magyarul ezekre hogy van a helyes terminológia), azaz, a hozzánk hasonló tapasztalattal rendelkező embert automatikusan szimpatikusnak találjuk, ha ugyanúgy szakállas, vagy neki is kedvence az Ibanez, akkor ő "jó fej", stb. Nyilván a marketing ezt használja ki, és mivel ezek a torzítások ösztönösek, és mindenkinél működnek, nehéz őket átlépni.
A boros példád legékesebb bizonyíték a placebo hatás az orvoslásban.
az emberek a szemükkel vesznek gitárt
Nekem mondod? -
doc
nagyúr
Koszi!
A gitarbeallitassal meg ugyis adosak, multkor nem vittem be, nem akartam napokra villanygitar nelkul maradni (majd hetfon megjon a vilaglegjobbgitarja Donner, akkor legalabb lesz "cseregityo" amig szuttyognek rajta), bar igazabol mar eleve tok jol be van allitva, intonaciora kell egy minimalis kis finomhangolas, amugy fasza
-
doc
nagyúr
Van fizetett hirdetes is, az nyilvan nem feltetlenul er sokat, de van nagyon sok ami NEM az. Ott van az az orosz srac peldaul aki konkretan olyan videokat csinal hogy az osszes problemat megkeresi az adott gitaron, ot senki nem fizeti ezert
. De van tobb mas is, aki nem szponzoraciobol csinalja, es eleg sok olyan videojuk van ahol elmondjak hogy adott gitar konkretan sz@r.
"eldobhatós legalja kategóriájú szar" - Volt mar a kezedben ilyen? Vagy "nem Gibson tehat nyilvan szar, ra sem nezek"?
En amugy leirtam: harmadik gitarnak kell, alapvetoen kivancsi vagyok hogy mennyire jon be ez a Tele-vonal. Ha nem, akkor sem kerult kb semmibe (olcsobb mint ha vettem volna ujan egy Squier-t, amit aztan bukoval adok tovabb). Ha meg bejon, akkor vagy megtartom ha jo, vagy jo lesz project gitarnak, vagy ha maga a gityo hasznalhatatlan, akkor veszek egy jot, tudva hogy mit is keresek.
Ezt csinaltam anno a Squier strattal is: megvettem, egy rovid ideig hasznaltam, lattam hogy mi az ami tetszik benne, mi az ami nem, eladtam az uj ara kb ketharmadaert, es vettem olyat ami azt nyujtja amirol a Squieres tapasztalatok alapjan tudom hogy nekem kell. -
NeoPampalini
senior tag
"Az feltűnt, hogy ezek a jútúberek elmondják a 100 dolláros donnerről hogy hű de milyen jó, majd jövő héten a 400 dolláros squier-ről is elmondják hogy hű de milyen jó, aztán jövő héten a 4000 dolláros music man-ről is pont ugyanezt?"
Szerencsére nem mindegyik ilyen, kedvenc ellenpéldám Glenn @ SpectreSoundStudios, bár ő elsősorban nem gitárokat véleményez.
-
doc
nagyúr
Mindent akarok jatszani
Na jo, nem mindent, a metal az egy olyan irany amit mindenkeppen, de tegnap peldaul a Take On Me-t toltam, akusztikuson (mondjuk ma delutan meg zuzos delutant tartottam, meg mindjart folytatom is)Az oktav azert erdekel, mert szerintem tok jo basszusjellegu kiseretet tudnek csinalni magam ala a looperrel (ha tudnek ritmust tartani...
), a kompresszor meg az akkordozashoz szerintem hasznos lehet, de azt majd kiprobaljuk
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem ez tök érdekes.
Én egyáltalán nem tartom gáznak, ha szól a metronóm a fülében. Ilyen magas szinten zenélni semmilyen szinten nem gáz. Mondjuk akkor számonként váltják és ráküldik a fülére a tempót? Gondolom nem ő nyomkodja két szám között, hogy jön a Trooper, ez most akkor 108 bpm.
-
arnyekxxx
veterán
Nincs senkinek hangszóró a fülén. Az egy fülhallgató
A fülesben is hangszóró van. Meg olyan dobos is van aki nem fülest használ hanem fejhallgatót. Mondjuk mindez részletkérdés, egyébként teljesen jól leirtad a szinpadi kontrollrendszereket
Esetleg még annyival lehetne bővíteni, hogy a fülmonitorban az ember mindig azt hallja amit beállítottak, a kontrolládás megoldásnál meg a saját kontrolládája előtt azt hallja az ember amit beállíttatott magának, bárhol máshol meg azt ami éppen ott hallatszik és mindez összekeveredve a nézőtér felől jövö hangmasszával. Kár, hogy egy normális fülmonitorrendszer krvadrága.
-
setup
tag
Már 100%, 4 réteg szalaggal kiadja. Lépcsőzetesen ragasztottam egymásra csak az első két csavar alá.
Ha tudnám, hogy vajon milyen vastag ez a 4522-es maszkoló szalag meg lehetne tippelni milyen ékre lehetne cserélni.
Ahogy engedem le a G húr magasságát ott a 18. fekvés környékén kezd most is először csörögni, szóval lehet ott valami a bundmagassággal is, de mivel már teljesen vállalható és megszokható magasságban kezd el csak csörögni így a bundot úgy döntöttem nem bántom.
Na, éreztem én, hogy itt kell erről agyalni.Kösz még egyszer mindenkinek a törődést.
-
setup
tag
de fura ízlésed van, ha megnyúznának sem tennék fel flat húrkészletet. Half egyszer volt fent, de már annak sem igazán tetszett a hangja. Viszont nagyon sokáig bírta, nem szakadt el.
#49436cucka
Ó én már nem szólok semmit senkire. Régen pl. mindenkit cikiztem, aki hangszedő védőt használt, hogy csak Millert majmolja, aztán mostanában panaszkodtam éppen, hogy double thumb közben nem tudom tartani a pozíciót jobb kézzel és valahogy mászom fel a nyakra és azt tanácsolták, hogy tegyek fel ilyet, mert az pont ebben segít, cserébe majd megszokom, hogy néha hozzáérek és emiatt majd zavarni fog, ha nem lesz ott...
Szóval most ott vagyok, hogy ebay-en 2-3k egy ilyen, de szar lett rendelni a hülye áfázás miatt, egy nagyobb fórumban megkérdezni van e valakinek elfekvőben... mekkora égés lenne belefutni valakibe akit cikiztem, hogy most meg éppen vennék -
setup
tag
A TMB30 ugyanez, csak az aktív elektronika miatt 100 a száz. Most itthon beállítottam úgy a húrmagasságokat, hogy a híd kövesse a rádiuszt és egyik se csörögjön sehol és minden húr egyformán magas. Igazságod van.
Valamit a zsebébe kell tegyek és simán lehet hogy jó is lesz.
Csak rögtön én engedtem lejjebb a G húrt a többinél és félre is vezettem vele magam.
Mindenképpen kipróbálom legalább pár réteg maszkolószalaggal vagy ilyesmi, pláne mielőtt bármi bundon faragnék, köszi, hogy elültetted a bogarat a fülembe.
Amúgy hardvereket nem tudom miért köpködi mindenki ennyire. Nekem ez az Ibanez hátsó híd például kifejezetten tetszik.
Van benne nút, elmászni nem tud, vastagok a babákban a csavarok, normálisan állítható felhangolva és nem kell egy hajszálvékony imbusszal szívni, szerintem teljesen jó. Az sem tűnt fel eddig, hogy a hangolást ne tartaná, szóval még az is lehet, hogy ezek a kulcsok se vackok. Tettek leszorítót a nyereghez, teljesen rendben van a nyereg is, bár az anyaga az... hát nem csont és nem réz, oké hát most istenem.
Persze ezt még egyáltalán nem használták. Az acélhúrok vége az a tipikus egy színű nikkel gömb, szerintem ez az eredeti húrkészlet a gitáron és még csak nem is zsírosodott el... szóval a kulcsokat korai lenne dicsérni. Lehet én tekergettem meg ma először rendesen, amikor levettem a nyakat.
Láttam már olyat idősebb gitáron, hogy a lepke szára olyan vékony volt, hogy puhatokban elhajlott a kulcs. Ahhoz képest mit akarsz, nem rossz ez. Oké mondjuk százezret nem adnék érte, az is igaz. De hát arra vannak az impulzusvásárlók, hogy utána odaadják nekem féláron. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ezt a tool készletet 8-ért megvettem az Alin. :-D
Van már benne minden, csak használni kéne tudnom. A kurbli megy. A húrmagasságmérők mennek, csak nem tudom, mit kéne rajta mérni. Az 1,9 mm jó-e a három mély húrnál? Nem merem állítani a babákat pl., mi van, ha elbaszom, stb. Csupa ilyen kérdés van a fejemben. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Te amúgy ezeket honnan vágod ilyen profi módon? Az, hogy randa vagy nagyon (bagoly mondja...) az teljesen világos, de gyakrabban szólalhatnál meg, mert elég betyár jó dolgokat mondasz.
Van egy ismerősöm, így néz ki
, na ő meg én biztos innánk a szavaidat a tudatlanok biztos pozíciójából.
-
setup
tag
Igen ez oké, de azt azért nem feltételezem, hogy egyáltalán semmi minőségellenőrzés nincs.
Tisztában vagyok vele, hogy ez egy szakma. Azért gányolok, mert hát csóróság van, ha nem lenne eleve nem ezt... mindegy is.Azért egy vatta új Ibanez-t már csak nem kell ékelni, tehát így a nyakszög meg hasonlók csak jó már. Mondjuk hogy az jó, meg hát a többi húr jó is.
nem is vagyok finnyás amúgy csak ez a G annyira magas, hogy double thumb-nál elakad az ujjam, szóval ezt így nem
szóvalvagy esetleg átmelegítem, kihúzom, kikotrom a helyét és beütöm újra
vagy van sok féle fejem a gravírozóhoz, ilyen színű csiszolókő is van hozzá, mint Goose képén.
Arra gondoltam, hogy jobbról balról leragasztom a fogólapot a bund mellett, utána felhangol, húr felhúz, csak alóla és csak ott egy picit elveszek belőle, azonnal kipróbál jobb e, ha igen akkor még egy picit és hát így csipegetve...Ez a billeg, nem billeg rész az amit még alaposan végig akarok gondolni. Tehát ha fogok egy 3 fekvésnyi hosszú síkot ami tuti sík és ráteszem a húr helyére egyszerre 3db bundra az nem billeghet, annak fel kell feküdni, tehát ha billeg akkor tuti magas és azt meg nagyítóval majd fogom látni, hogy melyik magas...
...jó hát most ezt így nem tudom miért itt beszélem meg magammal
mindegy majd óvatos leszek
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Múltkor néztem egy Kovács Tomis videót, ott ő azt mondta, hogy a gitárból kijövő hangnak egyetlen forrása van, és az nem más, mint a húrok. Ami nincs a húrban, az nincs a gitárban, azt soha nem fogja az ember hallani.
Az viszont, hogy a húr hogyan is rezeg, már sok mindentől függ a gitáron.
-
Akkoriban az olcsó faanyagok minősége is más volt mint ma. Akkoriban még máshonnan is szerezték be az olcsó anyagot, lehet hogy nagy részüket pl az USA területéről. Ma meg szinte bárhonnan szereznek fát a gyártók. Sokszor olyan faanyagot használva ami pár éve még facsemete volt, mert az öreg fák már rég "kidőltek".
Számomra nem csak a hang az érték, nyilván ez az első számú, de ott van az esztétika mint fontos elem, nyilván egy telibe fújt gitárnál ez nem feltétlenül téma, de pl egy sunburst-nél számít.
Ellenben azon tényleg el kellene gondolkodni, hogy a neves hangszerkészítők miért gondolják azt, hogy a fa számít. Mindennap fával dolgoznak, azért valami rálátásuk van.
Mondjuk én a műszeres mérésnél az emberi fülre is támaszkodnék. Az emberek 90% lehet, hogy elbukik egy vakteszten, de azok akiknek ez számít, pl pro hangszerkészítők, azok sem az emberek 90%-ának készít hangszert. Lehet mi halandók tényleg nem halljuk, de egy nem halandó meghallja, vagy akár érzi. Pl a két stratom (Squier és a Fender) között is olyan rezgés különbség van a gyomromban mikor nincs bedugva hogy öröm nézni. Elektronyos hangban is természetesen, ellenben egy mexikói és amerikai között leginkább csak érzésbeli van számomra, hangzásban nincs, de van hiszem, hogy van aki hallja is a különbséget.
De szerintem ez olyan parttalan vita mint a hifisták és nem hifisták között, hogy van-e értelme 10000Ft-ért hálózati kábelt venni az erősítőnek, meg méterét 100ezerért venni a hangszóró kábelnek, számomra nincs. Vagy az MP3 vs Flac viták. Számomra egyértelmű, hogy mi az ami megéri méret/minőség arányban.
Soha a büdös életben nem fogunk megegyezni. Parttalan vita az egész. -
vorosmarti
senior tag
Írtam is, hogy nem biztos hogy a mahagóni szóba kerül ezekben a videókban. Arra próbáltam célozni, hogy azok szerint, akiknek a tudását én nem kérdőjelezem meg, azok szerint a fa anyaga fontos. Ahogy Alexios írta, van még néhány lényeges paraméter. Egy millás Gibson-t is nyilván haza lehet vágni hangzásilag 1-2 alkalmatlan pickup beépítésével.
A mahagóni árát illetően, ugyan nem vagyok képben, de az általában használt faanyagokhoz képest sztem biztosan drágább. Drága bútorokat csinálnak belőle
-
FockeWulf
tag
A 90-es évek második feléről beszéltem, a eleje pont hogy nagyon is termékeny volt, és olyan örök klasszikusok jöttek ki 91-92-ben amiket még az is ismert aki nem hallgatott rockot (pl Guns UYI 1-2, Metallica Blackje, Nirvana Nevermindje, Faithék Angel Dust-je...de akár az akkor virágzó skandináv black metál Misterii-je a Mayhem-től estébé estébé...)
Az évtized második fele volt mélypont. Kreativitásban is, nem csak anyagilag. Ha valami nem sikeres anyagilag, az utána kreatív vonalon is felhígul, nincs benne lóvé, nemigazán foglalkoznak vele. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Most nulla darab számot tudsz eljátszani a gitáron.
Ki kell, hogy ábrándítsalak, de nem. Három számot el tudok játszani, teljes egészében.
Másrészt, senki nem mondta, hogy az edzőgyakorlatokat kizárólagosan csinálnám, azt a számok tanulása mellett gondoltam. Szerinte annak sincs értelme.
Úgy látom, olyan vagy, mint a tigris - bár azóta ő már megtért - : akármit írok, bele fogsz kötni. Lelked rajta, de ha csupán ennyivel tudsz hozzájárulni, ne fáradj vele mostantól.
-
FockeWulf
tag
Ha jól tudom a Rust in Peace 90-es, a Coutdown 92-es, ami lemezek a Megadeth csúcsai. Zeneileg (szerintem) akkor forrta ki magát igazán az együttes.
Azzal egyetértek hogy érződik h Mustaine-nek nem volt szerzőtársa, ez a Megadeth zenéjén mindig is érződött.
Hogy töltelék számok lettek volna a lemezeiken? Igen, néhány mindig volt, mindegyiken, de ez a legnagyobb zenekaroknál is így van....néhány kivételtől eltekintve, (pl Deep Purple Mashine head, Led Zeppelin 1,2,3,4, Guns N Roses Apitete...stb) ezeken nincs töltelék, vagy közepes vagy gagyi nóta, mind zseniális.A 90es évek második felében nagyon furcsa dolgok történtek a rockzene vonalán. Ez nagyon sok külföldi és hazai együttesnél megfigyelhető volt. Jött a nu-metal meg hasonló furcsaságok, a klasszikus értelembe vett rock és metál mélypontra került. A trash se volt kivétel, lásd az említet Risk albumot, itthon meg mondjuk a Moby Dick Tisztítótűz című lemezét... de persze lehetne sorolni.
-
Ragnar_
addikt
Hetfield mellett ott van Lars. Utóbbin persze lehet röhögni, ahogy nem bír már rendesen dobolni, és hát fénykorában se volt egy virtuóz. De azért ne feledd, az összes Metallica dalban benne van a keze, az, hogy Hetfield riffjeiből kész dalok lesznek, az neki köszönhető.
A DT-ben a dobos Portnoy is elég sokat hozzátett a dalszerzéshez, ez szerintem érződik is a DT-en, mióta távozott, és a Sons of Apollo formáción is, mióta megalakult. Mondjuk Larshoz képest Portnoyon elég nehéz fogást találni. Ulrich szerintem albumon nem vészes. De mondjuk én valószínűleg eretneknek számítok, a St Anger a kedvenc Metallica albumom.
-
FockeWulf
tag
Ez tényleg körte-alma vita. Szerintem Dave Mustaine ha nem is fényévekkel, de sokkal jobb gitáros műfajon belül mint Hetfield. De ez az én szubjektív véleményem. És bár a Megadeth nem lett sikeresebb anyagi szempontból mint a Metallica, zeneileg sokkal jobban kiforrta magát 91-92-re mint a Metallica.
-
Goose-T
veterán
Hülye effekteket kapcsolgatott a basszusgitáros, és valamelyik halkabb volt meg flangeres, azért tűnhet úgy, hogy eltűnik időnként. Arra nem vettem a fáradságot, hogy szétvagdaljam a másmilyen hangerejű effekttel felvett részeket, és külön állítsak rajtuk hangerőt, úgyis csak próbatermi felvétel.
-
Goose-T
veterán
Jaja, én is néztem azon nagyot. Mi sem állt távolabb a Panterától, mint a Gibson. Rex PJ kiosztású banyót használt általában, nagyon messze van a Thunderbirdtől. Megnéztem a wiki oldalát, egészen eddig kb. a kezébe sem vett Gibsont. Ahogy Dimebag sem, meg ő már nem is fog.
-
jmarcell
csendes tag
Pláne, hogy Rex pár éve még a közelébe sem akart kerülni egy ZW-s reunionnak. Mindenesetre még akkor is elég nagy tömeget tudnak megmozgatni egy rétegen belül, ha teljesen értékelhetetlen lesz. Ez meg úgy sem történik meg. Eléggé ki volt már amúgy is erre éhezve a közönség.
-
gaborbol
őstag
"Tanuláshoz, gyakorláshoz viszont a legjobb, hogy bedugod a kábelt, megnyomod a gombot, és szól a gitár, játszhatsz.
Nem fog úgy szólni, mint a csutkára tekert marshall, de talán a c dúrt így ilyen körülmények között is meg lehet tanulni.
Ha a tanulás, gyakorlás a cél, akkor a sok fícsör csak arra jó, hogy a tanulástól, gyakorlástól elvonja a figyelmedet, és az idődet gitározás helyett pluginok nyomkodásával töltsd."Nekem kezdokent pont ezt mondta a tanar, Annyival tovabbment , hogy vegyek egy csoves erositot ha van ra penz, lehetoleg olyat amin minnel kevesebb gomb van
Majd ha eljutok arra a szintre amikor mar megy egy stabil alapszinten a gitarozas akkor visszaterunk ra.
( Nalam 3 gyerek van meg masfel melohely, minen ido szamit)Most bedobom a taktikai atomot ha mar itt vagyunk.
Rhett Shull, Tim Pierce, nem keves gitaros mondogatja, hogy ha van 2000 dollarod teszem azt gitart venni, akkor 500 dollar menjen a gitarra es 1500 az erositore. Csoves, kezmuves erosito , ott van a legnagyobb ugras, ha az megvan akkor barmilyen alap pickupbol is kegyetlen minoseg jon ki.
Mi a velemeny errol? -
jmarcell
csendes tag
Mármint?
A kolléga említette, hogy ő jó erősítőn akar hallani C-dúrt, én erre reflektáltam, mert az eddigi maximalizmusából kiindulva nem feltétlen az MG szériában fogja ezt megtalálni.
Utána plugin-nel igen, ott a rengeteg opció benne, ami először hátrány, de utána meg akár haszon is lehet neki. Tudja azzal kezdeni, hogy valami preset-et használ, esetleg csak egy fejet meg ládát, a többivel nem foglalkozik. Akkor is szól úgy, mint a kis kombó és nem utólag kell effektezni, hanem hallja, mintha egy erősítő lenne. Csak eddig ezt nem volt hajlandó elfogadni. De tény, hogy mindenki egy kis erősítőn pötyög először, mert a gyakorlás a lényeg, nem a sound. Csak azt is figyelembe kell venni, hogy ha valami szarul szól, az egyáltalán nem tud motiváló lenni. Hiába gyakorol valaki órákat, ha egyszerűen a 20 ezer forintos gitárja meg a 30 ezer forintos tranzisztoros 8"-os kombója sehogy nem szól és többlet sincs benne, ellenben a plugin-enként ott a millió lehetőség előlépni, lehet azt fokozatosan is. Illetve ezért említettem a Katanát és társait, az ugyanez pepitában.
Alapvetően pedig egyetértek azzal, amit írtál, csak szerintem itt nem feltétlen ez volt a lényeg. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Én értem mit mondasz, sőt, tegnap este metronómon kipróbáltam, hogy 4/4-nél 200 bpm-mel ha nem tá-tát üt, hanem titit, azaz, minden ütemre kétszer annyit, az marha gyors. :-D
Én csak azt nem értem, hogy ha egy perc alatt hatvanszor koppintasz az asztalon, az miért nem 60 bpm. Mert szerintem az. 60 leütés percenként. Ahogy a neve mondja. 60 beats per minute.
-
Alexios
veterán
Ehhez még annyit hozzátennék, hogy így mikor kezdetben magában egy gitár van magában, és viszonylag lassan megy a pengetés is kicsit nehezebb meglátni az összefüggést, de később ha mondjuk nem egy hangot játszik csak egy ütésre, ne adj isten valami szinkopált dolgot máris világosabb lesz a különbség.
Legegyszerűbben persze zenére lehet hallani, hiszen az ahányat pengetek egy perc alatt annyi bpm igaz lenne, akkor lennének bőven sokszáz bpm-es dalok is, de ha a ritmust kell lekopogni(nagyjából bármilyen metronomon van tap tempo) akkor egyből kijön amiről beszélsz.Ctrl+Alt~Del példának mondjuk nézd meg hogy metronóm 1 és 3-as ütemére játszol kettő hangot, majd a 2 és 4-re meg semmit ezt 109bpm-nél. Végső soron itt is ugyanannyi hang fog megszólalni, de mégis más lesz az egész lüktetése. De szerintem amúgy kezdőként annyira nagy gond azzal sincs hogy 218bpm-nek hívod, főleg ha egy gyakorlat kapcsán teszed, végső soron mindenki érteni fogja.
-
Ragnar_
addikt
Oke, lehet, hogy az első csak egy max. bmpes 200+ os virga, de itt a lényeg, hogy az a 200 bpm sokkal gyorsabb, mint a sima 3.3 note/sec.
Íme mégegy. Nem lehet ugyanúgy a Master of puppets is 200 bpm, meg ez a szóló is, ha a note/sect nézzük.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Egy idő után igen, de nem most. És nem vezet rá. Semmi olyan nem hangzott el egy órán se, amiket te mondtál. Annyit mondott, egy számot sokszor meg kell hallgatni, ha meg akarod tanulni. De hogy mit hallgassak benne, mire figyeljek, és miért, nem mondta.
Annyit mondott, hármas pengetés lesz a dal.
Hát, én meghallgattam már vagy négyszer most a számot, de én ezt a ritmikát nem hallom benne, pláne nem, hogy ezekre akkordokat penget. Valami kása van a háttérben, meg látom a klipben, hogy limbál a kezeivel, de ez a ritmus nekem nincs meg benne. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
És te komolyan azt gondolod, hogy valaki, aki fél éve fogott először gitárt a kezébe, majd ezt mind elsőre vágja, anélkül, hogy a tanár egyszer is megmutatná? Tudnom kéne kapásból a pengetést, milyen ütemben, mikor le meg fel, hallanom kéne az akkordokat, amiket most tanulok, közbe még figyeljek a basszusra (egy darabot nem hallottam belőle abból, ami a coveren van), és ezt tegyem össze egységes egésszé, így elsőre, nulla zenei tudással meg tapasztalattal?
Hát a lsznak is van vége!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Köszi!
Nos, az én agyam ezt úgy értelmezi, hogy kell a francnak többet single coil. Tegnap pont töltöttem a laptopomat, a két kábel egymás mellett futott, és az erősítő úgy sistergett, mint a kurva feneke!
Akkor ezért.
Miért nincs double coil? Ha single van, nagyon adná magát a double.
-
andor80
senior tag
-
bot1978
senior tag
Egyetértek. Tényleg nem sok ma már 250 pénz. Csak közben én egy ilyennel járok ki a vonathoz. A gitár meg csak hobby. Az autó viszont az a pénztemető, hogy ha rádobok 250-et az semmi, akkor is egy ugyanolyan roncsban ülök, csak más a jel az elején. Ha millás szinten dobok a kocsiba eluralkodik rajtam az érzés, hogy csak azért, hogy 6km-re odaérjek a vonathoz aztán ott rohadjon minek? Hülyeség, csak elcseszem a kevés pénzmagot ami van. És akkor végül ülök a roncsban, aztán otthon meg jön a kérdés, hogy a Jantar vagy deko. Elfog az érzés 40 körül, hogy eltelik az életem és ha csak a sok szarral veszem körül magam azzal csak elszarom. Kéne valamiből végre valami normális p.csába a spórolással. Csak könnyen lehet, hogy nem gitárból van szükségem Fenderre, csak erre vetítem most éppen ki a nyomorult kis életemet. Franc tudja.
-
Alexios
veterán
Én nem mondom, hogy ne legyen változatosabb hangzás, csak nem gondolnám, hogy az mt-2 lenne erre a megoldás. Metálnál amúgy, legalábbis amit én hallgatok, ott szoftver helyett inkább az van, hogy mindenki 5150-t használ
(#40520) consono: Pedig erre pont a multieffekt a jó megoldás(ha az szoftvernek számít), mert jó eséllyel ha egy axe-fx, kemper, <szimpatikus multival> van felvéve, az élőben akár szólhat ugyanúgy. Erősítőknél azért ez már egyáltalán nem annyira triviális, még akkor sem ha ugyan azt a fejet használod mint a felvételnél.
-
bot1978
senior tag
Ezt értem, csak ez a görbe végső soron a hangváltó létjogosultságát mutatja számomra és azt a feltételezést erősíti, hogy egy ilyen szélessávú hangszóró mellett is lehet esetleg egy másik hangszóró is, hogy több úton szólaltassam meg a freki tartományt, ha nem akarom csillapítani sehol, hanem valami monitor jellegű hangdobozt akarok. De arra nem ad magyarázatot, hogy egy szép görbével rendelkező hifi hangszóró miért lesz lapos hangú fos attól mert éppen egy hangszer szól rajta? És ezen a ponton összevonnám és egyben válasz lenne alattad lévő hsz-re.
(#40405) llax
Úgy érzem folyamat elbeszélünk egymás mellett ha olyanokat olvasok, hogy a HiFi-n mit hallok, mert azon nem hallok semmit, az csak egy feltételrendszer, egy szabvány aminek vagy megfelel valami vagy nem. Most nem a hülyét játszom, csak az én fejemben, amiről te írsz az a hangrögzítés polcon van.
Tehát, hogy a hangszedő által generált elektromos jelet te mivel és hogyan alakítod a hangrögzítés előtt. Például bemegy a keverőbe egy sávra az aktív elektronika jele, ezt digitalizálod és így felveszed akár sávonként és nem használsz hangszórót a hangrögzítéshez. Vagy megy a hangszertől egy akármilyen vonalon, aminek a vége egy hangszóró, de mégsem, mert te megtoldod egy mikrofonnal, amivel a hangszóró hangját veszed fel és a mikrofon jele megy a sávra, amit aztán digitalizálsz. Ez esetben nem feltétel, hogy az a hangszóró bárminek megfeleljen, csak az a lényeg, hogy azt akard rögzíteni, ahogy az éppen szól, mert neked éppen az a szíved vágya. Ez tiszta sor. Én ezt értem.
Csak az nincs meg nekem, hogy az a hangrögzítési lehetőség, ami biztosítja számodra azt a mozgásteret, hogy akár hangszórót is használhass a hangrögzítés előtt a rögzítendő jel alakítására az miért generálja a vehemens ellenszenvet bármilyen hangszóró felé, ami egyébként tud egy szép görbét akár szélessávon? Mert fel lehet venni mikrofonnal azt is, amelyik nem tud? Vagy mert ordítani tud az is amelyiknek a hangminősége egy kalap sz@r? Lehet hogy éppen valaki azt szeretné rögzíteni, ahogy leég a csába valami fos hangszóró. Oké, de ez a típusú alkotói szabadság ami tiéd, senki nem akarja elvenni, miért támadja HiFi-t? Nekem ez így nem áll össze. -
llax
senior tag
Nem csak az átvitelről szól a dolog... Van néhány egyéb, aprócska, tényleg jelentéktelen különbség
Egy hangszórónak is van mindenféle saját torzítása.
HiFi-nél a gyártó mindent megtesz ennek mérsékléséért, akár az érzékenységet is beáldozva (ha a magas érzékenység is cél, akkor aranyárban lesz). PA-nál már kevésbé számít, némi minőséget is beáldoznak a nagyobb érzékenységért. Gitárhangszórónál a torzítások csak annyira számítanak, hogy két, azonos típusú hasonlítson egymásra, egyébként a hibái teljes mértékben az adott típus karakteréhez tartoznak.HiFinél fontos a végfok jó damping faktora, hogy a Lorentz-erőt kihasználva a hangszókat minél jobban megzabolázza. Kombónál vagy fejnél az áramvisszacsatolás gyak. értelmezhetetlenné teszi a damping faktort.
Ha mégis átvitel:
HiFi hangszínszabályzó vs. tone stack. Az elsőnél a cél a nyílegyenes átvitel beállíthatósága, akár a kiiktathatóságával is. Gitár tone stack-eknél egyenes átvitelt majdnem lehetetlen beállítani, "alapállásban" valahol 500-800Hz között lesz egy 6-10dB-es beszakadás. Jelentős részben ettől lesz egy kombó/fej hangja Marshall-os, Fender-es, stb... Mindenféle "bright" és "presence" kezelőszervekkel még tovább cikkcakkozhatod az átvitelt, ha éppen az esik jól.
HiFi hangládánál minden eszközzel azon vagy, hogy a frekvencia és fázismeneteket kivasald. Ahol kell csillapítóanyaggal tartod féken, ahol kell mankót teszel a hóna alá (dobozméret, reflex, passzív membrán, stb.), máshol a hangváltó nyúl bele...
A gitárhangszórót csak úgy (gyakrabban) freeair módon beb.ccintod egy ládába, oszt' üvöltsön kedvére... Ha mégis zárt a doboz, ott kevésbé jellemző a csillapítóanyagok használata, még kevésbé a TS paraméterek alapján méretezés... -
Goose-T
veterán
Amúgy szerintem ez más gyártónál is tetten érhető, mármint hogy már a gitárban lévő elektronikával úgy alakítják a hangot, hogy minél tökéletesebbnek tűnjön, de pont ettől lesz nagyon mű, mesterkélt, mintha midizett lenne. Itt is tetten érhető ez a törekvés, a drága Sandbergnek mesterségesebb a hangja, mint az olcsó HB-nek. Mintha nagyon ki akarták volna szűrni az ilyen-olyan zörgéseket, de a hang is megsínylette.
-
Vagy csak a tesztelőknek fingjuk nincs hogy kellene a jó hangzáshoz belőni a rendszert.
Pl a tele változatot Andertonson tesztelték és nagyon szép hangja van. Még azt is kipróbálták mi van ha elektronyos gityó húrt tesznek rá.
Majd én is ránézek a sztrat vidikre mert kíváncsi vagyok. De nem tudom elképzelni hogy annyira másképp szóljon a telétől. Elsőre a tele jobban tetszik, de még lehet lesz belőle valami. Mondjuk én lehet a meteórát hoztam volna ki vele vagy egy régi/új kísérleti formát.
Nekem nincs bajom vele. -
andor80
senior tag
Ki állította ,hogy pro vagyok ?Miért látsz bele olyat amit nem állítottam?Attól ,hogy valki nem autószerelő tudhatja mitől lesz olyan a gépjárműve amit szeretne.Megveszi az alkatrészt beszerelteti és kész.Erre van
nálunk "zenészeknél" a hangszerész,Ez nem pro vagy nem pro kérdés.Nekem mint gitáros miért kellen értenem forrasztáshoz méretezésekhez stb.Gazdag embernek ehez gitártechnikusa van kevésbé gazdag és tehetségtelen mint én elviszi hagszerészhez és van aki meg simán megcsinál mindent magának mert ért hozzá...ő a szerencsés én a középső vagyok.
Miért volt amatőr kérdés? A te válaszod eleje a mérd le sem volt amatör válasz jogos volt.Miért minősítgetsz?Egyszerü kérdés volt erre jöttél te meg kemo és elkezdtetek osztni.Meg a saját nézőpontotokat megosztani eléggé lebecsmérlő fikkantó modon.
Azért tettem fel a kérdést mert reméltem,hogy valakinek van ilyen gitárja és megnézi nekem mert az enyém Éppen 700 kmre volt viszont rendelni szerettem volna minnél előbb mert aukció volt.Ez a pro beakdt neked tök feleslegesen hergeled magad ezzel.
Tényleg láthatod leírtam többféleképpen elmagyarázva érthetően ennél többet nem tudok tenni.
Tényleg próbáld felfogni az a szerencsés ember vagyok zeneileg aki tudja miylen hagnzást szeretne és azt hogyan tudja elérni a szűkös anyagi helyzetéhez képest a legjobb ár érték arányban se több se kevesebb!
Remélem megbékéltél én eleve nem haragudtam csak nem értettem miért zavar bárkit is ,hogy mojo tone elektronikát raknák a kínai relatív olcsón eredeti ár feléért 2 napos használt gitáromba...Egyébként meg ez nekem tök újdonság volt de baszki ,hogy szólnak a kis kakisok:
[link]Na béke csók hideg IPA mindenkinek!
-
kemotox
addikt
Ne okoskodj drakulageci
-
andor80
senior tag
Bakker aranyos vagy de ne nem az volt a kérdés ,hogy szerinted mi mennyire éri meg.
Fogalmad nincs miért akarom beépíteni.Fogalmad nincs menniyért fogom megvenni.A zene soha nem linearításokról szólt.Én pontosan tudom miért a mojo tone alkatrészt akarom beépíteni és az mennyit ér meg nekem.Még így is nagyon jól megvagyok árban ahoz a hanghoz képest amit keresek.
Gitár volt 50ezer 2 napos használt.Kölyök adta el mert nem bírta a háta
Hangszedő szett volt 30 ezer használt bontott .
Mojo tone 25 ezerért jön ebayről.
Kap egy szerelést teljes beállítást
120 ból lesz egy oylan hagzású gitároom amit 300 ezer alatt nem igazán tudnék lőni tokkal mert azt is kaptam ..
Nem olyan rossz ez azért.
És egyet érts meg ez már 100% ban a saját izlésű hang a legutolsó frekvenciáig. Pontossan az amit akartam.
Nem is értem a topikot ...Goose papát senki nem oltja mert ő eggyel alatti kategóriában csinálja azt amit én de én meg kopter vagyok mert egy MINIMÁLIS szintel feljebb csinálom Erdegem.. Láttétok az összeget 120 ezer....... -
llax
senior tag
Apró, használatot nem feltétlenül akadályozó, de drágán javítható hibák azért előfordulnak itt, vagy olyan apróságok, amik jók okok lehetnek az elállásra, csere kérésére. Ennek a költsége be van építve a garival adott példányok árába.
Az ilyen cuccoknál a garancia minden nyűgje a forgalmazót terhelheti, nem nagyon tudhatja áthárítani a gyártóra (esetleg ilyet nem is kér: sokkal olcsóbban kapja). Ha a garancia és elállás terhét nem vállalja a kereskedő, a problémás darabokat eladhatja kevéssel beszerzési ár felett. Veszteség nincs, felelősség sincs.
A "standard" modelleket percek alatt elkapkodják, a többinél meg lehet, hogy ugyanazokat a példányokat kínálják hónapokon keresztül...
-
Rossz a feltételezés, nálam landolt egy rakat szar tele. Feljebb olvashatsz róla.
A deko az úgy jön kínából, hogy vagy átment már ott a teszten és megütődött útközben, vagy nem ment át ott sem a teszten de azért elküldik. Volt már többünknek olyan, hogy átment a kínai teszten, de a németen nem. -
kemotox
addikt
Gearitusz túltolitusz ezerrel. Gitár ára még egyszer (kétszer?) olyan dolgokra, amiktől nem lesz annyira sokkal jobb. És még mindig csak egy csájníz másolat marad a végére. Abbú má majdnem kigyütt vóna valami használ gibbó.
Ja és akkor még mindig ott a dolog, hogy igazából az a lényeg, hogy hogyan játszol, avagy "kézbenaszand" ahogy az öreg rókák mondják
Mondjuk itt mindenki szobában akar nyócázasmarsalozni szóval ontopic -
Berreh
tag
Lehet, hogy "szabvány" nem lesz belőle, lehet, hogy volt más hasonló próbálkozás is, csak nem terjedt el széles körben. Ennél ezt találták ki. Akár be is jöhet
Nem tudom, mennyire törekszenek a teljesen hiteles másolatok forgalmazására és ez mennyire sikerült jól, de ez legyen az ő bajuk -
A 6 húrosnak én sem örültem. De a fretless meg az amit már régóta ki akart próbálni. Ezért is vártam a deko-ra de ez olyan, hogy várhatsz évekig, lehet nem lesz belőle semmi, neki meg februárban lőttek. Mármint akkor lép ki melóból. Addig kellett volna valamit szerezni. Még az is lehet hogy ha jön egy négyes akkor azt is megveszem, azt adom ezt meg eladom. De nagyon nem voltak fretless-ek, szal le kellett csapni erre.
re: (#39640) kemotox
Ez nincs lakkozva, sőt már alapból (deko) sérült a felület, húrok nyoma látszódik rajta.re: (#39643) cucka
Én tudom, pl jazz. Persze lehet mondani hogy arra ott a bőgő, de az megint más. Én szeretem, teljesen más a tónusa is és más trükköket lehet vele csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest