-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
Baltincs #51472 üzenetére
Ha márkás kompresszort akarsz venni, az simán 40-50 pénz, annyiért már találsz egy használt pickup-szettet.
Oké, van Harley Benton meg Behringer kompresszor olcsóért, fogalmam sincs, hogy azok jók-e.Amúgy az a Sandberg Electra aktív hangszer? Lehet, nem a pickup-al lesz a probléma, hanem a preamp-al.
-
cucka
addikt
válasz
Baltincs #51469 üzenetére
Basszusgitáron a vékony húrok alapból kevésbé erőteljes hangúak, mint a vastag húrok, gondolom ez megvan. (Egy preckónál ez nem bug, hanem fícsör
)
Ha utána kéne járni a problémának, én első körben azt nézném, hogy mechanikai probléma vagy elektronikai probléma okozza.
Ha akusztikusan is lényegesen halkabb, akkor mechanikai probléma. Próbáld a basszusgitár fejét hozzáérinteni egy nem-telepakolt szekrényhez, úgy jobban hallod, hogy mi történik akusztikusan. Nem vicc, működik, a szekrény ugyanúgy felerősíti a rezgést, mint egy akusztikus gitár teste.Ha elektronikai probléma, akkor az orvosolható pickup cserével. Ha mechanikai, az meg orvosolható egy másik hangszer vásárlásával.
Továbbá tudod kompenzálni a jelenséget azzal, hogy a vékony húroknál magasabbra állítod a pickupot.
A kompresszor irányába nem mennék el. Ha szarrá kompresszálod a jelet, akkor biztos javulni fog a helyzet, viszont elvesztesz minden dinamikát a hangból, kvázi máshogy fog rosszul szólni.
-
Goose-T
veterán
válasz
Baltincs #51275 üzenetére
A mi basszusgitárosunknak volt egy Sandberg Electra TT4-e, még én adtam el pár éve, annyira nem jött be neki. Viszont a húrevésre sosem panaszkodott. Azt tudom, hogy ilyen speckó, minden irányban állítható húrláb van rajta. Nem lehet, hogy nincs az A húrnál jól lefixálva valamelyik csavar és emiatt olyan dologhoz ér hozzá rezgés közben, amihez amúgy nem kéne?
-
Goose-T
veterán
válasz
Baltincs #45818 üzenetére
Keverésnél nekem a dbx 160 kompresszor vált be legjobban basszusra, persze az kb. az iparági standard. Annyi baj van vele, hogy egyrészt nem gyártják, másrészt pedig rackes effekt. Viszont gyors keresés után van két pedál, ami nagyon közel áll a dbx 160-hoz, és még kapható is:
Maxon CP-9Pro+
Keeley Compressor GC-2
Mondanám, hogy vegyél multieffektet, azokban szokott lenni dbx 160, de basszusra elég gyér a választék. Ha pedálméretből szeretnél kicsit többet kihozni, akkor talán még a Zoom MS-60B megérhet egy próbát, ebben is van dbx 160. Persze ez digitális, nem analóg. -
Moleman
addikt
válasz
Baltincs #45776 üzenetére
Ne félj tőlük, az első pedálom egy Behringer delay volt 15 éve, nagyon szerettem, de én hülye eladtam, mikor nagyobb kisvonatépítésbe kezdtem, mondván "az csak Behringer". Több drágább delay pedálban csalódtam, mire megtaláltam a Behringer hangját a Nux Time Core-ban.
Van egy Behringer midi kontrollerem is, 2006-os gyártás, de még ma is olyan, mint az új. Az még akkor is működni fog, mikor én már nem leszek. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Baltincs #45767 üzenetére
Just for fun Behringer BDI21 13ért? SansAmp Bass Driver DI klón. Nekem gitárra a GDI van, az is sansamp kopi, egy időben azt használtam fejládának.
-
gaborbol
őstag
válasz
Baltincs #45765 üzenetére
Punk-pop, punk-rock nem az en stilusom, de nagyon jol nyomjatok.
Meghallgattam a teljes albumot, megneztem ket klippet a YouTube-on is, nagyon komoly, persze a basszerost kiveve.
Csak vicc, le vagyok dobbenve milyen minosegu muveket raktok be ide paran.Megkerdeztem egy itteni komoly szakertot, hogy mi a velemenye( a 6 eves lanyom) azt mondja nagyon jo zene, nagyon porgos es a dobos kegyetlen jo .
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- CNC topik
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged