- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Humbucker
senior tag
-
brickm
őstag
válasz
kemotox #35675 üzenetére
Így egy fokkal érthetőbb lehet villamossági szempontból a torzítás lénye.
Ha megnézed a buffer fokozat után(ami 1:1ben illeszti az amplitudót, nagyimpedanciás bemenetként és kisimpedanciás kimenetként viselkedik) az u2-es fokozat visszacsatolásában van egy parallel dióda pár, aminek a nyitófeszültsége határozza meg a vágási szintet. Itt szokás eltérő paraméterű diódákat, (meg eltérő színű ledeket, esetleg egyik oldalon 2 másodikon csak egy diódát) alkalmazni, hogy ne szimmetrikus vágást kapjunk. -
arnyekxxx
veterán
válasz
kemotox #35249 üzenetére
elnézést, hogy én vagyok a hülye mert kíváncsi vagyok 100 embernbelől hány hallja meg, hogy a gitárban 10éves sima vagy aranyozott csatlakozó van amikor rádugja az effektsorra majd a végén beduhja a csöves fejbe.
Én már csak ilyen hülye gyakorlati ember vagyok, nem az érdekel, hogy papíron mi az elmélet hanem az, mi jön ki a hangszóróból.
Ezt a 10kHz-es dolgot is te hozod fel egyedül.
ööö izé
(#35180) brickm válasza arnyekxxx (#35156) üzenetére
Mint ahogy 80-100MHz-en némi szennyeződés a jelút KÖZELÉBEN is megváltoztatja az átvitelt, nyilván ennek töredékén 3-5-10kHz-en is masszív jelvesztést okoz egy konkrét koszréteg.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
kemotox #35133 üzenetére
Mechanikailag is sokkal jobbak.
azért egy szerelhető mono 6,3as aljzat nem igazán űrtechnika amit csak különleges képességű gyárak tudnak előállítani a megfelelő minőségben
Persze tudom, neked 10 eve a 200ftos van a gitarodban es semmi baja
lesz 15év is, hogy a gitárom gyári aljzata kezdet megfáradni, akkor tettem be az utcasarki villanyosbótból akkoriban szerintem 50Ft körüli összegért vettet, azóta is köszöni jól van. Ha majd elkezd kontaktosodni a nagykoruságához közeledve akkor belátom,hogy ezeré kellett volna vennem a zoroszlánbarlangban aranyozottat.
-
Eastman
addikt
-
arnyekxxx
veterán
válasz
kemotox #34827 üzenetére
kis magyarázkodás is fűzve, hogy mi nem jó
Ahogy meghozza a postás ugy van vele nyűg. Rászán az ember egy órát és ez a nyűg eltünik. 5ezer pénzért adják párját és letépi az ember arcát úgy szól. 30ért az eredetivel nem kellene egy órát szórakozni. Én szeretek szórakozni és nem keresek egy óra itthonlevéssel 25ezret.
Még egyszer, hogy a helyén kezeljük a kérdést: 5ezer forintért 2db aktiv pickup vezetékekkel, kapcsolós jackaljzattal és elemtartóval házhoz szállítva.
-
Kobe
veterán
válasz
kemotox #34794 üzenetére
10 evet letoltam nehezipari, gyartasi teruleten, joreszet azsiai vallalatokkal is dolgozva (korbe is jartam nem egyet, lattam milyen emberek mikepp dolgoznak ott).
En - legalabbis szemelyesen - inkabb biznam a termekemet eletemet egy ilyen gyarban egy japanra, mint barmelyik masik kornyekbeli nepsegre (najo, korea meg eselyes) -
bigrob
őstag
válasz
kemotox #34764 üzenetére
Apropó basszer.
Valaki próbált már kisebb menzúrájú basszert?
Ezekkel szemezgetek:
Ibanez GSRM20B-WNF
Ibanez GSRM25-BK
Jackson JS1X Concert Minion Neon Green -
Goose-T
veterán
válasz
kemotox #34729 üzenetére
Attól, hogy a piacra dobnának egy-két újítást, még nem kell rögtön beszüntetni a hagyományos LP-k és SG-k gyártását. Van pár kevésbe felkapott Gibson forma, ami elbírna pár modern dolgot, például az L6S vagy az Explorer, és akkor még eredetik is maradtak, nem egy unalmas superstrat formát nyomnak. Vagy leutánozhatnák az ESP-t (szerintem ők kezdték a Viper és Eclipse modellekkel), és megreformálhatnák az LP és az SG formákat, amiket aztán kiadhatnának modern dolgokkal. Természetesen az eredeti modellek meghagyása mellett. Szerintem vennék, mint a cukrot.
-
Moleman
addikt
válasz
kemotox #34473 üzenetére
Bizony vannak. Nagy szerencsével és türelemmel akár még Classic Vibe is összejöhet 90-100 körül, szerintem megéri a felárat, elég nagy ugrás van közöttük minőségben.
Van egy régi Deluxe-om, még nem a Duncan Designed hangszedőkkel, hangban és játékélményben ugyanazt tudja, mint egy Standard, 9.5 évig ő volt az egyetlen villanygitárom, szerettem.
-
Goose-T
veterán
válasz
kemotox #34325 üzenetére
A nejlonhúrosokon a híd egy húrokra merőleges műanyag biszbasz, tökmindegy, hogy húrozod fel.
Nyilván vannak szofisztikáltabbak, de nem a budget kategóriában fog találkozni vele. Egyébként meg ha nem szimmetrikus, akkor ki lehet venni, meg lehet fordítani, általában nincs is beragasztva. Ha ferdén van benne, akkor így járás.
-
Berreh
tag
válasz
kemotox #34306 üzenetére
Azon túl, hogy rosszul számoltam, mert a gitár árának 127%-a a 100 eFt, tehát kb 78 740,- Ft a nettó ár, igazatok van, ha egy olyan új gitárt kellene vennem az 100 ezer lenne, de az a konkrét hangszer után már nem fog adózni senki. A vége úgy is az, hogy annyiért kel el, amennyit adnak érte.
-
Real_Necro
veterán
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
kemotox #34056 üzenetére
Annyiért jó vétel lehet. Rosszat csak max. annyit olvastam róla, hogy kevés az egyszerre 3 effekt, meg hogy nincs gyárilag exp. pedálja.
Annyiból mindenképpen jó, hogy USB audio interface-ként is képes működni, mondjuk a driver hátterét nem tudom. A belük szerintem egy kaptafa, mindben valami Texas Instruments DSP van (a puccosabb modellekben Zoom matrica alá rejtve).
Fém ház, aki tapossa a cuccot, annak számíthat valamit.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
kemotox #34025 üzenetére
fEARful (katt)
Nem lesz occó.
Vagy valami hasonló, tweeter nélküli cucc, ami nem direkt erre (gitár) vagy arra (basszus) van tervezve.
Esetleg, ha tényleg kísérletező kedved van, lehet építeni hasonlókat az olcsóbb Eminence hangszórókkal is, mit tudom én, egy mezei 10"-es vagy 12"-essel egy kompakt láda.
-
Humbucker
senior tag
válasz
kemotox #33677 üzenetére
Én csak azt mondom amit ő mondott., ha ő hazudik akkor én is.Egyébként nem hinném, hogy hazudna, gitárokkal üzletel jó ideje, nem gagyi gitárokkal. De a Custom tényleg vastagabb volt, az egy vastag testű gitár, de ezt nektek jobban kell tudni, én csak azon az egyen játszottam.
-
válasz
kemotox #33305 üzenetére
De néha használom a kart. Illetve ettől függetlenül amikor hangolni kell, akár más hangolás akármi, egy nyűg behangolni.
Értem amit mondasz, de nem a hangolás tartásával van a gondom leginkább hanem azzal, hogy mikor hozzá kell nyúlni akkor egy nyűg az egész, mert nagyon rossz áttétellel dolgozik a kulcs ha picit mozgatod egy vagont fordul, a Groverek nem. Ott mintha valami áttétel lenne a cuccban. -
válasz
kemotox #33301 üzenetére
Ezt értem, de ettől még szar marad a hangoló kulcs. Tetőtérben elég nagy a hőmérséklet ingadozás már az is elég hogy egyik nap 35+ fokok vannak, másik nap meg 20 körül.
Amúgy eddig semmit nem használtam a tremoló kart. Volt mikor azon gondolkodtam hogy fixálom, de most kaptam egy kart a gépbe és rájöttem, hogy annyira nem is szar, jól el lehet vele hülyülni.
Szóval leginkább a hangoló kulcsokat szeretném megjavítani. Azt mondjuk nem tudom hogy egy újra zsírozás javítana-e a dolgon. Még a hangszerész is mondta, hogy nem szokott ilyen szarokhoz és a Squier CV-től azért jobbat várt volna. -
Ragnar_
addikt
válasz
kemotox #33264 üzenetére
Van még vagy 3-4 szám amit hallotam az együttestől eléggé tetszetős szerintem is.
Altın Gün - Full Performance -
Kobe
veterán
válasz
kemotox #33218 üzenetére
En sem hasnzalom a floyd roset de egy kezdonel az sem utolso szempont hogy ha megunja es rajon hogy megsem lesz gitarhiro akkor mennyiert passzolja el
Na azon az ibanezen pont egy yan vitnidzs floydrose van amiert kesobb is sorba allnak a nepek
visszaszívom, msot nézem a hirdertést, elbarmolták és lekapták róla a gyári floydot.....ehh, what a fukkin shame.....felejtős....akkor az LTD
update2: whatdefakk? RG360-at nem 88tól kezdték elmkoreában gyártani ? hogy jött ez össze 887es japánnak ?
-
nagyArc
tag
válasz
kemotox #33187 üzenetére
Nekem van ilyen Amplug Bass, és szerintem szuper. Az a legjobb benne, hogy csak bedugod a gitárba, bele a fejhallgató, bele a telefonról valami mp3 backtrack, és utána teljesen szabadon járkálhatsz le-föl, nem vagy semmihez hozzádrótozva. Gyakorlásra kiváló, másra meg amúgy sem használnád.
-
-
FockeWulf
tag
válasz
kemotox #33183 üzenetére
Na végre valami jó hír
jó is az a basszerozás
valahol olvastam erről a jelenségről, hogy van akinél egyszerűen csak fájnak egyes izmok, inak gitározás közben/után. De nem inhüvely gyulladás.
Nekem a derekam szokott beállni ha sokat gyakorlok ülve, de persze ez a hajlott koromnak köszönhető
Power chord lehet mondjuk kvint fogás, vagy egyszerűen csak kvint
Cover...hm, látod, ez jó kérdés...nemtom' mennyire takarja a feldolgozás szó....
-
válasz
kemotox #33069 üzenetére
Milyenen kellene/érdemes?
Nálam Amplitube fut, sajna nem tudom mire kellene odafigyelni a beállításoknál, írdatlan sok szöszölés megtalálni a jó beállításokat. Esetleg valami oldal honnan tutira jó beállításokat le lehetne hozzá tölteni, vagy inkább valami teljesen más szoftver után kellene nézni? -
bigrob
őstag
válasz
kemotox #33071 üzenetére
Véletlenül pont van egy eladó GALLIEN-KRUEGER BACKLINE 115 basszer kombóm..
-
-
johnbl
csendes tag
válasz
kemotox #32995 üzenetére
6 ezres kuponnal ez is 86k-ra jött ki
komolyra fordítva a szót a szín szerintem irreleváns, a lényeg, hogy 100k alatt egy b@szó preamp van a cuccban és tényleg nagyon igényes ennyiért az egész gitár.
(azért az egy érdekes kör volt, hogy az első gitáron volt egy centis leverődés a hátán, írtam nekik egy mail-t, rá egy órára hívott a tag, hogy mikor küldheti a futárt, rá 2 napra itt volt a hibátlan gitár....
)
Én is először SX-eket meg Squier-eket nézegettem, mert a szólógitáros Cort Action Bass Plus-a annyira nem jött be, elkezdtem fórumokon nézelődni, yt, kisf@szom és k@rvára nem bántam meg, hogy ez lett belőle, ez a V3 ugye viszonylag friss modell és ár/értékben durván veri a piacot
Ps.: mindig annyit kell inni/annyi halucinogént fogyasztani, hogy még legyen erőd a kis állványra lerakni a cuccot épségben
Ha megjött a V3-ad, akkor azért kíváncsi lennék egy kis demóra tőled is, cserébe én is küldök valamit
-
johnbl
csendes tag
válasz
kemotox #32993 üzenetére
Nekem is nagyon bejött, szerintem te sem fogsz csalódni benne
, én muzikerék-től rendeltem, ott volt sunburst is
, egy kis állítgatás után a húrnyomás is kegyetlen jó lett, a preamp meg egy álom benne
egy 130k+-os squier vm tényleg elbújhat mellette
egy jó húrszett azért még nem ártana rá, már az is úton van és aztán tökély
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- E-roller topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Építő/felújító topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- SUSE Linux
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest