- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
Az a tapasztalatom vele, hogy játszottam egyszer egy G LP-n amiben az volt. P90..abból meg elég jó fajta.
Az SD kisjelű szedői amúgy is mind nagyon jók. Max akkor lőssz vele mellé, ha ad1 nem olyan hangzást kerestél, amilyen szedőt vettél; ad2 ha nem ahhoz való fába meg szettbe tetted. Amúgy mind atom -
Whit3Rav3n
senior tag
Akkor csak arra figyelj ha megvan a hangkartya hogy a kapcsolot inst-re kapcsold ha gitart kötsz ra,
@bigrob: ha a gitarok miatt aggodsz, az audio interface-ek altalanosan csak az xlr-re adnak ra 48v-ot, ha 6,3-as kabelt kötsz ra akkor nem lesz rajta feszültseg. (Meg egyebkent sem teszi tönkre a gitart a phantomaram)
-
Whit3Rav3n
senior tag
Ha most siman a gitart az aux/mikrofon bemenetbe dugod akkor javulni fog a hangzas. A sima aux bemenet alacsony impedancias, a hangszer bemenetek meg magas impedanciasok. Ha alacsony impedancias bemenetbe dugod a gitárt akkor eleg sok magasat levagsz a hangbol, kb a bridge pickup szol ugy mint a neck pickup. Szoval ha eddig igy hasznaltad a gitart akkor eleg jelentös valtozas lesz a hangzasban.
-
-
Moleman
addikt
8"-os hangszóró van benne, nem tudom elképzelni, hogy ebben a méretben bármire is lehetne cserélni, ami normálisan szól (normális = 12").
Biztos nem adnék ennyit érte, hasonló áron vettem a Laney CUB-12R-t, azon is van 1 wattos bemenet, annyival tud kevesebbet, hogy csak egycsatornás, cserébe ki lehet tekerni teljesen tisztára, bőven szobahangerő fölé még 1 watton is.
Van fejváltozatban is, de elég jó a kombó gyári (Laney HH) hangszórója. Próbáltam másokkal is, Seventy 80-vel zseniális volt, V30-cal viszont nem jó. A korábbi szériák Rocket 50 hangszóróiról kevésbé jók a vélemények, de egyszer próbáltuk azt is Eastman kollégával, az is jól szólt. -
Alexios
veterán
Én pont nemrég rendeltem egy diy strat keszletet, amiből a fán kívül nem kívánok mást felhasználni
bár én aliexpressrol rendeltem, és ott volt ~150$, ahogy utána olvastam ezek már korrekt minőségűek. Amjt itthon káosz ennyiért vagy olcsóbban, az gondolhatod mennyiért adják Kínában akkor(100$ alatt valószínűleg), és itt elég nagy különbség tud azért lenni.
Ennyiért amúgy nagyjából úgy szabhattam testre ahogy akartam, én választottam a fákat, folyamatosan küldött képet az állapotáról, stb. Ha egyszer megérkezik ha van igény rá beszamolhatok róla
-
Alexios
veterán
Nekem nem pont Scarlet-em van hanem egy Audient interfész, de kb mindegy is, nagyjából hasonló mindegyik ebben az árkategóriában. Nem tudom mennyire volt zajos az alaplapra dugva, de már a 24bit/192khz önmagában jelentős javulás, főleg hogy ezeket azért viszonylag alacsony latency mellett tudja
-
Tommyka21
tag
Attól simán jobb lesz a minősége
.
Nekem volt Solom, most használtan újítok egy 2i2-t szintén felvételhez.
A baj az, hogy tegnap estig ha regisztráltad a Focusrite-od (de gondolom még nem vetted meg) akkor ingyen letölthető lett volna a BIAS FX és a BIAS AMP amik így megérőssé tették volna nagyon. De ezen felül is sok program jár hozzá. -
Alexios
veterán
Hát miről valtasz, attól függ a minőség javulás
de amúgy tudod használni nyilván velük
(#31083) -=Libria=-:
Azért jóval több kell hozzá mint akarat, egy PDF fájlt megnyitsz jó eséllyel ugyan úgy kell kinéznie bárhol, ugyanazt tartalmazva, stb, videó szintén, ugyanazt, ugyanúgy kell lejátszani. Ahhoz, hogy szabványosítsd a modellezést ugyanazokat a modelleket és ugyanúgy modellezve kéne tartalmazni. Teszem azt van egy Friedman BE-100 modelled Bias-ban, akkor ugyan ennek benne kéne lenni a Boss cuccában, a Guitar Rigben, úgy hogy lehetőleg ugyan azt is kapd. Ez meg lényegében a cégek egyik fő versenytényezője, hogy kinek milyen modellek vannak benne, és mennyire pontos a modellezése. Valószínűleg a modellezés mikéntje is tök másképp van megoldva. Amúgy pont most jött ki az Axe-Fx 3, az a legerősebb mai célhardver ami ilyenben van, meg lehet nézni mennyibe is kerülIgazából nem is teljesen értem ennek a célját, hiszen amit szeretnél az már lényegében létezik, millió patch van kemperre, axe-fxre, helixre stb, csak más árkategóriában játszanak.
-
Moleman
addikt
Én 11-es 80/20-as bronz húrokat használok, a Fendert szerettem a legjobban, pillanatnyilag 400 ftos ebayes van rajta, újonnan ez is nagyon szépen szólt, most 1.5 évesen már nem túl jó. Egyszer próbáltam GHS-t, az nagyon nem jött be, következőnek vagy újra kínai, vagy Daddario lesz, van pár készlet a fiókban.
-
Szten Márs
nagyúr
Szerintem ez abszolút szubjektív, hogy kinek melyik válik be, melyik mennyire tetszik. Próbálj végig minél többet, az a legobb, amit tehetsz.
Én is végigpróbáltam kismillió félét, fajtára, vastagságra, márkáray mindenre és végül a 12-es D'Addario EXP foszfor bronznál maradtam, évek óta már csak azt használom. Ez is drága, kb egy árban van az Elixirrel, de nem véletlenül kerülnek ezek annyiba, amennyibe. Ezek bevonatos húrok, tovább megőrzik a hangjukat, ritkábban kell őket cserélni, szóval végső soron nem lesznek sokkal drágábbak a sima társaiknál.
-
brickm
őstag
Az első három csak csúnya. De alapvetően azt néztem, hogy az utolsó három összevissza van csévélve, nem szorítja a felső menet az alsót, tehát el tud csúszni feszítés hatására. Az első három szorítja az alját az elmegy.
eszement24
Szerintem az.SZerintem. Nézz jutubon videot, hogyan tekerik fel a húrokat. Van tutorial biztos vagyok benne. -
Eastman
addikt
OK, nem kell összerombolni a srácot, részben azért vagyunk itt, hogy tanuljunk egymástól.
Abból nem tanul semmit, ha mindannyian elmondjuk, hogy rosszul van felhúrozva. Van rajta még annyi anyag, hogy visszavágható.
Szerk:
Hazaérek ĺövök egy képet a hídról, ha addig senki nem előz meg...
-
-
-
-
brickm
őstag
.
*csába-
Szóval a pontos tipust nem próbáltam még,de Adario-t használtam sok-sok évig, vagy 10. Mikor elkészült az LP-m akkor vettem először Ernie power slinky-t, azóta nekem csak az kell. Nálam nem rozsdásodik, nem szakad, nem zörög, nincs sz rabb hangja mint mikor feltettem, szóval.Erni+++ -
-
-
NeoPampalini
senior tag
Kerestem néhány nem túl drága cuccot (keretet nem írtál, hogy mennyi HUF). Hozzáteszem, gitáros cuccokhoz nem nagyon értek, csak annyit, hogy a gitárosunknak egy Fender Princeton kombója van, ha jól emlékszem a típusra, az biztos, 2x10-es, teljesítményt nem tudok, valahol 50-100W között, de b.szott hangos tud lenni.
Fej-ládából ezeket lehet érdemes megnézni:
Ha méretileg ennél kisebb cucc kell, akkor én inkább kombóban gondolkodnék. Egy korábbi gitárosunknak egy Fender Frontman 2x12-es 100 W-os cucca volt, az bőven sok szerintem, ha nem metálra kell.
-
kenyocsaba23
tag
Szerintem is valami táp féle lehet ahigy a felettem lévő hozzászólásban is áll. Még annyi észrevételem van, hogy úgy hangzik mintha akkor jönne a zugás amikor nem érinted a gitár egyetlen fém részét sem, pl akkor váltás. Az pedig akkor valóban föodelés probléma. Próbálj meg mindig egyre több eszkozt használni pl. csak az erősítőt vagy csak az effektet vonalban felvéve először pedig csak a gitárt így nagyjából be lehet határolni mi zúghat. Egyébként szvsz. Nem annyira zavaró ha valamilyen programot használsz a keveréshez akkor egy szimpla zajzárral ki tudod szűrni egyszer beállítod elmented utána minden felvételre tudod alkalmazni.
-
Moleman
addikt
Én 15 éve 80/20-as bronzot használok, először Fender, aztán Dáridó, legutóbb olcó kínai Fender utánzat, mind egyformán jó volt. Egyszer volt GHS készletem, azt az egyet nem szerettem, rossz hangja volt. Elixirt csak hangszerboltban próbáltam, Taylor 514CE-n, nagyon jó hangja volt, de már elkezdett hámlani róla a védőréteg. Az árából pedig inkább cserélném a 400 ft-os kínai húrokat havonta.
A Sigmámon gondolom a gyári Martin húrok vannak, színe alapján foszforos, egyelőre azt nem bántottam, de érzésre az is teljesen jó.
Ha nem szereted, ha érdes a húrok felszíne, néha lehet kapni flatwoundot, eredetileg jazzgitárokon használatos, ha jól tudom.(#28352) Humbucker
ayy_lmao kolléga egyszál aktív EMG-vel használja az M600-asát, ha jól tudom, talán 60-assal. -
kemotox
addikt
Új korában is olyan volt? Lehet dzsuvás és azért olyan tapadós.
Ha cserélsz akkor itt egy jó tipp, hogy hogyan lehet frissten tartani a húrokat. -
Bencsizy
csendes tag
Metronom. Állítsd 80 bpm-re és minden klikkre egy pengetést nyomass, egészen 200-ig. Aztán vissza 80-ra, és onnantól minden klikkre 2 pengetés jusson, egyenletesen! Utána 200-ig felmész, és 80-tól a csillagos égig 1 klikkre 4 pengetést játssz. Ha eljutsz egy 120-ig, az már a legtöbb esetben elég lesz, de a nagyon gyors szólókra jó lenne elérni a 150-t. Ja és 10-esével emeld mindig a tempot.
Mindig lazán tartsd a kezed, és ne a sebességre menj, hanem a pontosságra. Teljesen pengetés legyen minden és csuklóból menjen. Sokan hajlamosak arra, hogy ahogy gyorsítanak egyre gyengébben pengetnek, és ez végül ahhoz vezet, hogy lényegében meg se üti végül a húrokat. A másik, hogy vmekkora szöget zárj be a húrok és a pengető között. Teljesen párhuzamos pengetésnél jóval nehezebb, és sztem nem célszerű, mivel elakad a pengető, illetve nagyon kicsengenek majd bizonyos hangok akaratod ellenére, nem egyforma hangerejű lesz minden hang, mert vmennyi erőt kell beletenned. Csak akkor pengess teljesen párhuzamosan, ha kifejezetten ki szeretnéd emelni vmelyik hangokat.Ha hülyeséget írtam, a többiek kijavítanak.
-
-
BluEyes
őstag
Ha magában is zúg a cucc, akkor első körben mindenképp a csövecskére gyanakodnék, disznó dolgokat tud művelni, ha nem 100% állapotú. De lehet, hogy csak nincs benn rendesen a foglalatban. Kérdés, hogy nem egyszerűbb-e visszavinni a boltba, inkább ők nyúlkáljanak bele, illetve a garancia miatt mindenképp érdeklődni kéne, hogy a cső piszkálása azt mennyiben érinti, illetve hogy érvényes-e valameddig a csőre is.
-
blackmacs
senior tag
Ha garis akkor jobb ha visszaviszed,és deritsék ki ők,de ha ezzel kezded nem megyünk bele mindenféle találgatásokba!
Eastman:Igazad van,de ha fingom sincs valamiről nem piszkálom hanem megkérek valakit aki ért hozzá.
Én sem szedném szét a gitáromat ha baja lenne hanem megkérnék valaki hozzáértőt vagy elvinném hangszerészhez mielőtt szétbarmolom. -
BluEyes
őstag
Neem az elejétől fogva hallani..
Nem! Az elejétől fogva hallani.
Nem az elejétől fogva (hanem csak később)..Szóval akkor melyik?
Húzd ki belőle a gitárkábelt, magában is zúg? Ha nem, gitár vagy kábel, egy forrasztás elengedett.
Ha zúg, akkor csövet igazítsd meg, vagy próbálj bele egy újat. Lehet, hogy selejtes az a példány. -
blackmacs
senior tag
Nesa-nak igaza van!Arról kellene meggyőződni hogy tényleg földelt e a konnektor.Azt csak úgy tudod ha leveszed és elvileg 3 szál vezeték kell hogy legyen bekötve,a földelés hivatalosan zöld-sárga színű ha szakszerüen lett bekötve.Előfordul hogy utólag amilyen színű éppen van azt teszik földelésnek.Még egy lehetőség hogy otthol végigpróbálod az összes földelt konnektorban,ha mégis zúg és be van kötve ténylegesen a földelés,akkor az erőlködőd a ludas.Komoly baj nem lehet,lehet csak elfáradt egy kondi vagy ilyesmi,előfordul hogy egy két alkatrész még ha minőségi is hamar megadja magát.Ha viszont az erőlködő a hibás azt szakemberrel javíttasd!
Esetleg garis még a cucc? -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest