- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
válasz
funk648 #33120 üzenetére
Írta valaki hogy teljes értékű hangkártya. Én is vettem egy alap amplitube-ot, béha a tiszta csatornát engedem át és a reaperből amplizom fel. De javarészt standalone használom. Van egy gsp1101em is. Nekem nagyon bejött a digi. Most agyalok egy biss gt10 vagy line6 hd500x -en próbaképp.
-
törölt tag
válasz
funk648 #33098 üzenetére
Igen.
Nekem is RP360 van. Sőt szinte kötelező USB-n keresztül használni PC-vel, mert ekkor mint külső hangkártya is tud működni, és itt szól a PC hangja is. youtube jammelésre ideális. Van külön user preset, a gyáriakat így nyugodt szívvel el lehet totálisan is állítgatni, és elmenteni akármilyen névvel. Amúgy sincs túl sok jó gyári effekt, érdemes is. -
-
-
-
-
-
funk648
aktív tag
válasz
funk648 #31564 üzenetére
Sziasztok!
Én írtam ide néhány hónapja a szakadó húrok miatt (kiderült a húrlábtartó babák voltak a hibásak, ami azóta le is lett cserélve), kb. 2 hónapja ismét elszakadt a D húr, akkor a hangszerboltba azt javasolták, hogy tegyek rá eggyel vastagabb húrkészletet, ami egy ideig be is vált. (most Ernie Ball 10-es van rajta) Ma azonban megint elszakadt a D húr, gondolom az, hogy csak 2 hónapot bírt ki nem normális dolog.
Szerintetek mit tudnék kezdeni a dologgal? Próbáljam ki a 11-es készletet? Vagy ezeknek a babáknak is valószínűleg annyi? -
BluEyes
őstag
válasz
funk648 #32140 üzenetére
Biztos működne, csak neked nem ez kell, mert ennek nincs nagy impedanciás gitárbemenete. Olyat vegyél, amin van ilyen.
Továbbá nézz utána, hogy a kártyának legyen win10 drivere, és tudja a 24bit/48khz felbontást, ez ma már alap, viszont ez fölé fölösleges menni.
Wasapi-t minek erőlteted?[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] ... és itt meguntam a keresgélést
A Behringer csak 16bit. -
chaosmonger
tag
válasz
funk648 #32143 üzenetére
Én úgy csinálom, hogy a youtube-ról letöltöm mp3-ba a backing tracket, ez 3 perc kb., azt berakom a Guitar Rigben az egyik deck-be és már mehet is a móka. És még rá is mixeli a bénázásomat ha rögzíteni akarom.
ASIOval persze.Ja és Rocksmith kábellel csatlakozom, az elég olcsó, 8500-ért láttam mostanában újonnan.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
funk648 #32114 üzenetére
Az lesz a gond, hogy a Master track-re raktad az effektet, de azon a sávon nincs vonalbemenet.
Teendő: Track menü -> Insert new track
Ezután a megjelenő Track-nél még be kell kattintani a "kis piros biszbaszt", bekapcsolni a felvétel monitorozást (hogy halld is, amit játszol) a jobb alján azzal a kis hangszóró ikonnal. Ha magától nem állítaná be a bemenetet, akkor azt a képen az "input 1" helyénél lehet megadni.
-
NeoPampalini
senior tag
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
funk648 #32073 üzenetére
Ha nincs hang, akkor ott valami más gebasz lesz. A GR-t mivel használod, ASIO? (Lehet, hogy ott is kellene még piszkálni valamit...)
Ha igen, akkor felejtsd el mellé a bármi más hangforrást (youtube, pl.), mert utoljára talán a WinXP-ben működött a többféle audio stream (ASIO és WDM egyszerre).
Amennyiben a cél az, hogy Guitar Rig és youtube is legyen együtt, akkor a GR-t futtasd a Reaper-ben, és az audio driver-t a Reaper-ben állítsd át WASAPI-ra, így működni fog mindkettő.
(Majd este otthon még ránézek, hogy nem hagytam-e ki valamit esetleg...)
Ahogy írtam, youtube alá játszáshoz nem használok semmilyen más programot (DAW, Guitar Rig, stb.). Nálam az 1-es csatorna csak akkor él, ha felvételt akarok készíteni, a 2-es meg a youtube-nál játszik.
-
funk648
aktív tag
válasz
funk648 #32071 üzenetére
Ez még sajnos mindig fennáll:
"Egyébként furcsa, mert ha semmilyen effektet nem rakom be a multi az adott presethez, hiába indítom el a guitar rig-et, nem csinál a hanggal semmit, csak a tisztátját hallom a gitárnak."Rájöttem, írtad, hogy így nem lehet használni magát a guitar rig-et.
Viszont ha az egyes módot használom, tehát csak magát a guitar rig-et szeretném hogy szóljon, akkor se csinál semmit a multiból érkező hanggal, nem szól semmi. -
Moleman
addikt
válasz
funk648 #32052 üzenetére
Natív ASIO driveres hangkártyával lehet ilyet (nekem az USB-s Steinberg UR22, a PCI-s Creative Audigy LS és PCIe Audigy RX is tudja).
Minden egyéb hangkártyával marad a guitar riges tapedeck, vagy egy DAW.(#32038) bigrob
+1 szavazat az ifának!
A viccet félretéve én nagyon szeretem a Fenderek nagy pergamenfehér pöttyeit, de nincs sok funkciója, nekem elég, ha a nyak oldalán vannak pöttyök (a stratomon balkezes nyak van, rossz oldalon vannak, néha hiányoznak). A sötétben fluoreszkáló oldaljelölő is menő lehet, mint a Pro Chapmaneken.Ja, és kici olcó kombó ínyenceknek. Sajnos nem 12", de tényleg olcó. Nem az enyém, csak találtam.
-
Moleman
addikt
válasz
funk648 #31889 üzenetére
Az elektromos gitáron a vékonyabb húroknak bírniuk kell, én egyszer akusztikon használtam egy furcsa hangolást, ahol a 11-es húr volt F-re húzva, az is bírta egy darabig, de végül elszakadt. De capot is kapsz 1 dollárért, nem nagyon lehet elrontani.
-
bigrob
őstag
válasz
funk648 #31582 üzenetére
Epi "Special" csavarozott nyakú legolcsóbb kategóriás hangszereket ne erőltessük szerintem..
Én már rendeltem gs-ről ország másik feléből gitárt és nem volt problémám vele. (Ibanez RGA32 volt EMG szedőkkel valami 80 körül)EZ szerintem simán vállalható postázva.
Vagy EZ kemény tokkal..
Az igazi SG pedig vörös nem fekete, mer' hájvéj tu hell -
törölt tag
válasz
funk648 #31582 üzenetére
AC-DC-hez SG kell.
Mármint az Epi De mintha írtad volna, hogy hogy győri, legalább is környéki vagy. A bolt, amit mutatsz, az győri. Ha ott nincs, és van kedved utazni 50km-t, Pápán van egy fehér Vintage SG a helyi hangszerboltban. Árat ne kérdezz, nem tudom, de az úgy kb 70...
Az Epiphone SG hangolókulcsairól írják, hogy nem az igaziak.
Vintage-et inkább vennék teszt:[link] -
Eastman
addikt
válasz
funk648 #31577 üzenetére
Passz. Esetleg Zolit kérdezd meg...
-
-
funk648
aktív tag
-
brickm
őstag
válasz
funk648 #31048 üzenetére
Igen annak kéne lekeverni az eredetit. Próbál ki mi történik ha csak egy húrt pengetsz.
Azaz igazség, hogy ebben annyira nem hiszek, hiszen az effekt nem tudja héány húrt pengetsz, illetőleg egy húr rezgése is elég összetett, tehát kettőt is kéne tudjon shiftelni.
PLusz próbáld ki az effekt lánc elején és végén is, akkor mi történik.[link]
Ezt egy digi multival vettem fel most. Első az eredeti második a droppolt, hallhatod, hogy minden húrt realtime tol lefelé, nincs eredeti bekeveredés. -
brickm
őstag
válasz
funk648 #31020 üzenetére
Lennie kell egy mix vagy ratio paraméter állítónak. Az adja meg, hogy az eredeti(dry) es a shiftelt(wet) nikyen arányban keverődik a chain masterba. Az a lényeg higy wet100 dry0 legyen akkor a shiftelt jel elnyomja az eredetit. Telorol ennyit tudok segiteni. Otthon majd megnézem a linked meg printelek valamit.
-
-
brickm
őstag
válasz
funk648 #30110 üzenetére
Beállítod a gitáron az alaphangokat, majd húronként megfogod az alaphang egy oktávval fentebb lévő hangját és megnézed mennyivel tér el, ehhez képest a hátsó csavarral útánállítasz megfelelő irányba. Majd ismét az alaphangot pontosítod.
Mint mikor űrben keringő eszközhöz próbálsz a lehető legközelebb kerülni és lassítasz, majd felé haladsz, majd lassítasz...míg oda nem érsz. Gyerekjáték -
cucka
addikt
válasz
funk648 #30107 üzenetére
Van egy csavar, a hid végében tudod csavargatni egy csavarhúzóval. Ez a rugós csavar ami a babához csatlakozik. Az egyik irányba előre megy a másik irányba hátra. Lazitsd le egy kicsit a húrt mielőtt csinálod.
De ha ilyet kérdezel, lehet inkább vidd el egy hangszerészhez, és semmiképp ne köszörülgesd otthon a gitárodat..
-
brickm
őstag
válasz
funk648 #30042 üzenetére
Sok híd sorjás alapbol, vagy az lesz ha pl meggyűrődik rajta a krómozás.
Ezért(is) használok csak NIKKEL és soha nem krómozott cuccokat a gitáron.Ernie ball power slinky 12-es húrjaim 2-3 éveket simán bírnak a gitáron, (bírna többet is, csak takarítani is kell a foglapot ugye) szóval kicsi az esélye, hogy 2 gyári sz rt kifogj.
-
brickm
őstag
válasz
funk648 #30039 üzenetére
Fogod otthon leveszed a babát és egy finom csiszolópapírral megcsiszolod. Megvan 300ft-ból. Nem kell egyből agysebészhez menni mert viszket a fejed.Nyilvána a hangszerboltban megmondják, hogy jo sz r a hidad, vegyél rá újat, 13ezer pluszs szerelés. Legalábbis csodálkoznék ha megúsznád 15alatt, hacsak nem ők is megcsiszolják 3ezerért.
[link] -
funk648
aktív tag
válasz
funk648 #29997 üzenetére
Sajnos az előbb az A húr megint elszakadt, pedig ez Ernie Ball volt, és 2 hetet bírt ki. Szakadás előtt elég furán szólt, ráadásul ugyanúgy ugyanott szakadt el.
Marha jó, vihetem be a hangszerdiszkontba a gitárt. Szerintetek ennek a javítása mennyibe fog kerülni? (Csak azért kérdezem mert anno még ezt a gitárt 40k-ért vettem)
-
funk648
aktív tag
válasz
funk648 #29735 üzenetére
Szerintem ez a mostani szett úgy kompletten gyári hibás lehet, mivel most meg a D húr szakadt el, ugyanúgy, és ugyanott ahol az A múltkor.
Szerencsére akkor vettem egy új húrkészletet, és most ki tudtam abból pótolni.
Szerintetek lehetséges, hogy az egész szett hibás legyen? Vagy a gitárral lehet valami? Megnéztem a hídnál azt a részt, ahol a húrok utoljára érnek hozzá a hídhoz, de semmi rendellenességet nem vettem észre. -
Moleman
addikt
válasz
funk648 #29754 üzenetére
Attól függ mit játszol és hogyan. Nálam reszelős zenékhez 1-1.14-1.5-2.0 mm tortex/ultex/akril, mikor melyik akad a kezem ügyébe, pörgetős akkordozáshoz most 0.6 mm tortex a favorit, régebben 0.5 mm nejlon vagy 0.73 mm celluloid, akusztikra 1 mm nejlon.
Régen csak a medium celluloidot használtam, még akusztikra is, de a húrok élettartamán nem érzek semmi különbséget. -
Ragnar_
addikt
válasz
funk648 #29735 üzenetére
Youtubeon láttam olyan videot, ahol azt említik, hogy a húrokat 3 havonta kellene cserélni a sound miatt, az új húr máshogyan szól... Ahhoz képest kb. én is csak akkor cserélem, ha elszakad egy. Earnie Ballt, vagy D'addariot használok, különösebb problémám egyikkel sincs.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
funk648 #29735 üzenetére
Pedig rendesen elszakadt az a húr. A belsejében egy sima húr van magként ami körbe van sodorva egy másik dróttal. Ezek a sodort húrok így szoktak elszakadni hogy a belül lévö húr elszakad és a sodort húr lecsavarodik.
1 évig mondjuk én semmilyen húrt nem hagynék gitáron ha aktívan játszol rajta, jelenleg én elixir húrokat használok mert az anti korroziós bevonattal jóval tovább megörzi az új hangját. Viszont az elixir-t sem ajánlott nagyon sokáig aktív gitárhasználat mellett a gítáron hagyni mert idövel lejön ez a bevonat róla, és mivel a nem sodort húrok acélbol vannak a bundokat elég erösen koptatja onnantól. Amíg tart a bevonat viszont kevésbé koptatja a bundokat mint egy sima nickel húr.
-
Moleman
addikt
válasz
funk648 #29735 üzenetére
Sose használtam ilyen húrokat, de ha eddig bevált, adnék neki még egy esélyt.
A fiókban nem tud megromlani, egyszer vettem még a régi Eldorádó kirakatából ~10 éves Fender akusztik húrkészletet (akkoriban évekig hiánycikk volt a 70CL típus, 15 éve a kedvencem), és az is hibátlan volt. -
Alexios
veterán
válasz
funk648 #29723 üzenetére
Alapvetően megállapodás szerint az A hang 440Hz, ez az a frekvencia amit A hangként ismersz, ISO szabvány is amúgy. De nem volt ez mindig így, egyes helyeken volt 435, 432 , stb. Tehát ez azt jelenti, hogy az A hangot 448hz-re hangolod be, ami a szabványnál kicsit magasabb, a többit pedig utána ehhez.
-
strcpy
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged