-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
Valka1978 #32904 üzenetére
Én nem nagyon hallottam még jó 10 wattos erőlködőt, otthonra is inkább egy 25-30 wattost javasolnék, nagyobb hangszóró, több tartalék, több sávos EQ, stb - persze tranyósról beszélek.
Az első kombóm egy Fender Frontman 25R volt, még most, 12 évesen is zajmentes, a tisztája kifejezetten szép, ha ezt a hangzásvilágot keresed, hálószobába bátran ajánlom. Egyszer még koncerten is voltam vele, nem veszett el teljesen a dob mellett. Nem is válnék meg tőle, eltettem tartalékba, ha másra nem is kell már, éneket hangosítani jó lehet bármikor.Ha pedig hosszú távra kell gyakorló kombó, próbálj meg 12"-ost szerezni, mindegy, mekkora teljesítményű, az lesz az igazi.
-
kemotox
addikt
válasz
Valka1978 #32901 üzenetére
Ilyen videókkal óvatosan ám, mert nagy buzik
Nézi az ember, hogy jujj a kis erölködő milyen jól szól, huhú aztán otthon meg dobozhang. Igen mert a vidinyóba egy néccertizenkettesre volt rákötve
(Kíváncsiságból muta azt a videót)
Recsegnie azért csak nem kéne, valszeg pont egy szart fogtál ki. -
brickm
őstag
válasz
Valka1978 #32843 üzenetére
A multi után kb tökmindegy milyen erősítőt kötsz, csak legyen kb lineáris a 100-7kHz-.es tartományban, legyen jó a dinamikája, meg nagy a tápja. A hangszóró meg legyen jó érzékenységű és erős, h ne szakadjon,. Ennyi.
Helyedben valami használt castone-t vennék, vagy BEAG-ot(csak az drágább) meg valami 2x 250\300wattos PA hangfalpárt. A könnyen magammal akarom vinni dolog ezzel kissé megbukik, de igazából ha hordozható cucc kell akkor eléggé elesel a hangoskodás lehetőségétől....Illetve ha már multi és csak modellezel, ezzel told próbán\otthon, koncerten meg nyomd vonalból....ÉS akkor nem kell cipelni. Szerintem.
Szerk.: a 2 hangszóró kombó ami sztereó, az mi?
Mert a sztereónak van némi feltétele a térben való elhelyezkedést illetően, hacsak nem bemikrofonozni akarod, de akkor meg ez a multis, hordozhatós gyakorlós sztereós dolog már rég hibás kiindulás.
-
arnyekxxx
veterán
-
brickm
őstag
válasz
Valka1978 #32776 üzenetére
Akkor neked csak egy sztereó, vagy duál monó lineáris végfok kell. Hangfalaid már megvannak?
Én a modellezős cuccoknak, egy D osztályú végfokot használok, mivel ugye az előfok\multi mindent megcsinál a hangképnek, csak erősítés kell. Energiatakarékos, nem melegszik, könnyű, sztereó is tud lenni ha akarom.... stb. Ilyesféléket nézz szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest