- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
andor80
senior tag
válasz
kemotox #39972 üzenetére
Amennyit szenvedsz kereshetnél is-Egyébként tudod mit elfogyott soha nem volt kamuztam elnézést a topiktól!!!Most SAJNOS csak francia olasz anngol eladó van jelentős diszkont áron de bedöglött a link gépem.hahahahah.De neked ugye ez nem számít SOHA nem akartál Mojo Tone elektronikát venni és soha nem a másoknak segítség motivált ellenben velem.
Aki venni akar megtalálta eddig is így én remekűl szórakozok a próbálkozásaidon.
Ui mióta kértem a hagszerparkodról meg arról,hogy játszól rajta videót máig nem látom kedves colomboné.Csak ,hogy tudjam miért van ekkora fuzzfaced -
NeoPampalini
senior tag
válasz
kemotox #39880 üzenetére
A center negatív a standard, nem?
Nekem van egy Tech21 előfokpedálom, meg egy Zoom multim, ugyanarról a tápról, ugyanolyan (c. neg.) polaritású kábellel etetem mindkettőt. Korábban használtam még TC Electronic kompresszor, Boss kórus, TCE tuner pedálokat, mind ugyanilyen volt, egyiknél sem kellett fordító toldó.
Szerk.: én eddig csak régi (értsd: vintage) pedáloknál láttam olyat, hogy c. poz volt a táp, meg egy-két 18V-os csöves torzítónál.
-
llax
senior tag
válasz
kemotox #39780 üzenetére
A ráejtettek valamit / leesett valahonnét az esélyes. A nagyobbik sérülés nincs veszélyes helyen, viszont repedésnek tűnik.
Az a bolt egy kis ütődés-karcolás esetén nem ad ekkora kedvezményt, minden, amit "sérült" kategóriában 15%-nál nagyobb kedvezménnyel kínál, komolyabban sérült... -
andor80
senior tag
válasz
kemotox #39702 üzenetére
Új Válasz 2019-11-25 20:16:58 (#39703) benedekco
Így kellene de a pofátlanságot sem szabad szó nélkűl hagyni.Elkanászodik eszkaládódik...Új Válasz 2019-11-25 20:20:28 (#39704) cucka
Még mindig tolod?
Leírtam miért nem, volt amatőr kérdés .-Tényleg nem vágom mit nem értesz azon ,hogy 700 km re volt tőlem a habszer...A másik amit képtelen vagy felfogni,hogy miért ne vehetnék 170 dodoért ami igazából csak 100 alkatrészt a gitáromba?Még egyszer lleírom kit érdekel neked mi mennyire éri meg kit érdekel mit gondolsz róla? Azért mert nem azt gondolom amit te amatőr vagyok? Vagy tényleg mit szeretnél mondani?
De tudod mit igazad van
Engedd le a témát már megoldva! -
válasz
kemotox #39700 üzenetére
Persze, de lehet én inkább egy lazább blues-t hallgatnék most.
Amúgy ez nem annyira rákkenróll, itt már zúdul a heavy metal. Persze lehetne még menni a hörgős death metalig. De akkor már valószínűleg a modiknak is lenne dolguk.re: (#39695) andor80
Hadd el, én is le lettem baszva már itt. Ha valami egy forinttal több mint a legolcsóbb aliexpresses cucc akkor balfasz vagy, amúgy meg HB a legjobb. Kézben a szand és egyebek, de azért a nagyok mégis drága vagy custom gépeken nyomják az ipart (persze kivételek vannak mindig).
Van aki segít van aki fikáz ez van, szard le. Vedd be a segítőt, de ha arroganciára arroganciával válaszolsz akkor ők nyernek. Én is sokszor vesztettem el ezt a meccset.
Kemotox egy oltógép (hú ez most nagyon kétezres évek elejéiül hangzott), hagyd meg neki, felesleges etetni. Szívesen segítenék de fingom sincs mit mondjak azért nem mondom milyen potit érdemes venni.
Amúgy vannak olyan finomságok egy hangszernél amit nem hangban mérsz és ezt sokan nem értik meg. Azoknak magyarázhatod, hogy ha megveszed az általad linkelt szettet akkor nem kell majd évente kétszer befújni kontakt sprével a kapcsolót/potit hogy ne recsegjen. Neaggyisten még jó érzés is megtekerni, mert nem ilyen recegősen forog.A másik, hogy ha van egy gityód ami nem inspirál akkor lehet az akármilyen jó, nem fogsz gyakorolni, játszani rajta. Vagy igen, de inkább melónak éled meg mint élvezetnek. Eddig minden Squier-emmel meló volt gityózni, még a ClassicVibe-al is. Persze a hangjára nem volt egy szavam se. Ellenben mióta megvan az Fender strat azóta teljesen más. Sokkal élvezetesebb és sokkal jobban inspirál. Ellenben én tudom, hogy szarul játszom, de szeretem a jó hangszert.
Ha megy az angol akkor ezt ajánlom, manapság ez nagyon jellemző, főleg az online világban.re (#39701)
Azért azt megnézném mit éreznek a gitárok amikor beröffen alattuk az a bazi radiátor -
andor80
senior tag
válasz
kemotox #39693 üzenetére
Lazíts kérlek!Mára elég volt a lefikázó okoskodó minősítgető kommentjeidből.Ez egy barátságos topoik ne itt föcsögj nézz le másokat és gitárfelszerelésüket...(Egy csomó srácot sértettél meg a topikban akik imádják a zenét /hangszerüket de csak idézlek csájníz kína másolaton tudják kifejezni magukat...)Te tuti valami nagy zenész lehetsz ha ekkora az arcod..Linkelnél a bandádtól számot meg gear videót?.Köszi szépen cimbi.
Tényleg mélyre mentél felesleges.A lényeg mindenki azt használ amit ahogyan amennyiért akar.Az én zsebem nem a tied ocsmány másokéba turkálni...Nem tudom mi a deju vu neked de én ebay usaból évente többször rendelek meg reverb stb....
-
cucka
addikt
válasz
kemotox #39672 üzenetére
A topik nagyja a gearitusz túltolituszról szól, nem ez a baj, hanem hogy az ilyen ordas nagy lehúzások. Ilyenek, hogy
- Először azt hittem, hogy ez valami Gibson által gyártott vintage-imitáció, azok helyből túl vannak árazva, de ha van egy régi Gibsonod, megveszed hozzá. Na hát nem, ez ennek a márkának a saját brand-je alatt fut.
- Van nekik sima elektronikájuk 100 dollárért, meg ez a pure vintage 50's cucc 170 dollárért. Ha elolvasod a leírást, akkor ott van benne, hogy ez igazából nem vintage spec, mert az szar volt, és ők javítottak rajta. Akkor mire is fizeted a 70%-os vintage felárat, a feliraton kívül?
- Szinte biztos, hogy semmi baj annak a Vintage másolatnak az elektronikájával, egy kis rézfólia és kontaktspray meg szokta oldani a problémákat.+1 - hadd gratuláljak annak, aki kitalálta, hogy Vintage márkanéven kéne gitárt árulni.
-
cucka
addikt
válasz
kemotox #39640 üzenetére
A rücsis húr kikezdi szép lassan a fogólapot. Ha nyers fa, akkor gyorsabban. Ha valami ultrakemény bevonat akkor lassabban. De biztos van olyan hiperszuper üvegszerű fretless fogólap, ami keményebb mint a húr, csak lehet a harley benton deko-n nem az van.
A bundos hangszernél a bundhoz nyomod a húrt. Az is el tud kopni, abból is van puhább és tartósabb. És igen, a fogólap is kikopik csak nagyon lassan, mert alapvetően a bundra nyomod a húrt. Nézz régi, agyonhasznált, lakkozott fogólapú stratocastereket, amiknek ki van kopva a lakk a népszerű akkordok helyén, ott elég látványos.
Amúgy mostmár megnéznék egy linket erről a sokat emlegetett hangszerről
-
WolfheartGR
őstag
válasz
kemotox #39462 üzenetére
Amúgy a legvégén úgyis valami kisebb motyó lesz, az is jó eséllyel modellezős, vagy valami hibrid rendszer. Csupán a csöves hang jelenséget akarom megtapasztalni, megérteni.
Eastman: nekem amúgy a Joyo zoMBie csalódás volt. A saját torzítása elég, hogy is mondjam, ratyi, kevés, nyomi, stb, stb.
-
bot1978
senior tag
válasz
kemotox #38992 üzenetére
az a baj, hogy explorer privát módban próbálom és nem megy az oldal, régebben ment így is, de már nem és most olyan oldalon hirdetni, ami ki tudja hány gépen nem nyílik meg ... hát nem praktikus.
Olyan szinten nem nyílik meg, hogy "proxy nem válaszol" hibaüzi. Chrome-ból bejutok az oldalra, de én nem egy történelem tanár vagyok. Nem tudom ki fejleszti, de legalább az index megnyílhatna azzal, hogy oldalunk megtekintéséhez ajánlott böngésző vagy mittomén, bármi jobb annál, hogy elérhetetlen. -
Goose-T
veterán
válasz
kemotox #38941 üzenetére
Úgy látom, Harley Bentont is árulnak!
Az egyik egy MM-85A SB.
-
-
-
-
-
-
Eastman
addikt
válasz
kemotox #38687 üzenetére
Bontok egy pezsgőt, mert végre dícsérsz valakit.
Szerk: Mikor rúgunk be? Egy ilyen
hülyétkedves srácot mint Te, személyesen is meg akarok ismerni...Szalonnasütés a Margitszigeten?
Szerk: „Bundokon egész kicsi kopásnyomok...” OK, csá! Amúgy ez egy szott jó nyakprofil!
-
válasz
kemotox #38681 üzenetére
Na ma pöngettem rajta rendesebben, tegnap is volt egy fura mellékzengés néha, de most nagyon bedurvult.
Elengedett valami a nyakban, és elkezdett kopogni, szal a nyaki pálca is igényel egy állítást. Remélem nincs eltörve mert akkor beszoptam a kékerest.Amúgy jó rajta játszani és nem fogta meg az ujjaimat a fogólap.
Így azért már kezd árnyalódni a kép. De nem baj, a lényeg, hogy ha komolyabban szeretnék ezzel foglalkozni akkor itt az alkalom a tanulásra.
-
-
válasz
kemotox #38353 üzenetére
Jajaja, az amerikai Fenderem nem ilyen, de a kínai Classic Vibe ilyen volt pl, nem volt nagyon gáz, de azért volt valami. A beugró BulletStrat volt nagyon gáz, kb olyan mint ez a basszus. De szerintem annyira nem gáz egy basszeron, legalábbis ennyi pénzért egyáltalán nem. Lehet ha kinyitnám a belit és újra huzaloznám megoldódna a dolog, de annyira nem gáz.
Ja és beállító kulcsok és 9v-os elem is vannak hozzá. Egy a húrlábakhoz egy meg a nyakpálcához.Totál off topik!
Azt a "kurva": -
arnyekxxx
veterán
válasz
kemotox #38286 üzenetére
de próbán inkább tegyük féle.
Erről én lemaradtam a történetben, ki mikor állapította meg?
Basszerosunk egy Fernandes P bass-t használ mostanában, én meg lőttem magamnak zeneiráshoz otthonra egy HB PB deko-t 13ért. Meghajtotta próbán és megállapította, hogy egy frankó gitár, játszani nem szarabb rajta mint a Fernandesen és a hangja se rosszabb (egy lehelletnyit több a közepe) és megkért, hogy ha sikerül rendeljek neki egy deko HB JB-t mert ennyiért ilyen hangszert nem megvenni vétek. Ha nem gitáros hanem basszeros lennék simán mennék vele koncertre meg studioba meg próbára is. Persze én az az állatfajta vagyok akinek nem az számít, hogy elég drága legyen hanem az, hogy jó legyen rajta játszani és jól szóljon.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
kemotox #38104 üzenetére
Én úgy vagyok vele, mint a parasztbácsi a zsiráffal: szép-szép, de otthonra nem kéne. A régi próbatermünkben volt két nagy csöves fej két 4x12-es ládával. Tényleg úgy szóltak, mint az álom. Csak füldugó nélkül nem tudtunk próbálni.
Most megvettem a the box 2.1-es PA rendszert (CL115 sub + 2x CL110 top), egy kis keverőt, elektromos dobot, vannak modellezős gitáreffektjeim, és ezekkel sokkal jobb érzés zenélni. Mindent tökéletesen hallani, nem gerjed semmi, nem kell füldugó, nem zavarjuk a szomszédot. Ráadásul pont olyan jól szól a gitár, mint egy nagy csövesen, csak kisebb hangerőn is használható, a 4x12-vel ellentétben.
-
válasz
kemotox #38092 üzenetére
Azért a merci tényleg egy elég nagy szardarab mára. Nem több mint egy marketing monstrum. Hyuindaiokkal nincs annyi gond mint az új merdzsókkal.
Vicc ami van mostanában. Marketing, mismás, okoskodás. Fizetnének se kellene egy olyan szar.
Ja és nincs atómde nemrég néztem egy 30 éves pözsót, az nem ford
Ja és én meg attól vagyok ki, hogy nincs ma kocsi elektronyos ablakemelő nélkül, minek? Ha meg lenne is olyan szar lenne a minőség hogy na. Kikönnyített minden aztán törik két év múlva egy nappal garancia után.
-
Eastman
addikt
válasz
kemotox #38030 üzenetére
Nálad a főoldal betölt?
-
nap
addikt
-
nyunyu
félisten
válasz
kemotox #37891 üzenetére
stonehenge meg a törpék
Azt eredetileg a Black Sabbath követte el '83-ban.
-
GoTReX
őstag
válasz
kemotox #37857 üzenetére
Igen hallottam arról is , bár nem tudom mennyivel lenne/ vagy csorbulna az élmény ha valami ilyennel pótolnám. Amugy 5-6k-t még meg is érne nekem, csak hát ugye nem találni itthon.... Persze a játékot is megvenném eredetiben, csak amíg nincs kábel addig felesleges megvennem a termékulcsot is.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
kemotox #37715 üzenetére
Hát nem tudom, Linux alatt azért nem ilyen egyértelmű a helyzet. A legtöbb (windows-os) VST elfut pl. Carla alatt (Wine-nal a telepítés is általában rendben megy), de nem mind.
"Sima bemásolós"? Itt - ha nem a fentieket értjük ezek alatt - max. a natív Linux plugin-ekre tudok gondolni*, na azokból meg aztán végképp alig van egyelőre.
* azért tegyük hozzá, hogy ezek legtöbbjét forráskódból kell fordítani, nem nagy cucc, de azért ez is szempont
-
válasz
kemotox #36335 üzenetére
Küldtél neki azóta is felvételt?
De én aszondom csinálj magadnak két felvételt, alaplapiról és interface-ről, majd AB teszten dönts róla, hogy egy full kezdőnek tényleg szüksége van-e rá. Évekig használtam és nem volt limit. Ma se lenne az de azóta már sok mindenen keresztül mentem és anyagilag is megtehettem hogy vegy egy egy usb-s szart amivel azóta is szopok mert a W10 egy trágya ami nem képes épkézláb módon pattogás nélkül kezelni az usb-s kártyákat. Ha tehetném vennék egy belső karit, de félmagas házam van csak.re: (#36325) fattyu
Olyannyira hogy audigy ment is vissza a boltba rögtön.re: RaGi91
Pengetőből szerezz be vékonyat puhát vastagat, keményet minél többet ha lehet. Aztán azzal játssz amivel pontos vagy. Vastagabb, keményebbeket szólóra szokták ajánlani, a puhábbakat, vékonyabbat akkordozásra.
Nekem van egy krokodilos 2mm-es Dunlop-om általánosra, és egy 0,58-as akkordra (talán már túl vékony is), ezt használom ritkábban. A Fender medium teknősről álltam át gitártanárom javallatára, egy hatalmas megváltás volt. -
arnyekxxx
veterán
válasz
kemotox #36329 üzenetére
A 10k-s interfésztől jobb lesz a hangzás mondjuk 5%-al értő fül számára.
a 10k (egyébként mit lehet 10k-ért kapni?) a teljes project 10%-a.
ár érték arány.
Egyébként látom, hogy te nagyon odáig vagy a minőségi hangzásért, dobnál valami saját felvételt, szeretnék hasraesni az ámulattól.
-
fattyu
veterán
válasz
kemotox #36076 üzenetére
én nem állítok dolgokat amikhez nem értek.
kezdő nulla gitáros vagyok. tapasztalgatom magamnak a dolgokat néha kérdezek.de bammeg ilyen szintet mikor ütöttem meg hogy a fizikát kérdőjelezte meg?
haggyukmár.
mindezt amugy pont azért mertem leírni ama kommentre mert fotózásban picit benne vagyok és voltam. igen a millás dslr félmillás széleslátó kategóriás cuccal. és pont a perspektikus torzítás nem olyasmi amit kérdőjelezni kell. józan ész kell hozzá mindössze nem egyetem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest