Hirdetés
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Hijj, be jó kis programom van ájpedre

-
sajtee
őstag
izomhod, várod már a koncertet? Mikor mész ki az Arénához?
-
sajtee
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
A WD40 mindenre jó. Amire nem, az már menthetetlen

-
pigatt
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Hát én igazából a "kontakt spray" megoldásra gondoltam.

Csak azt hagytam ki, hogy Yamaha RBX 250-ről van szó. -
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szerintem az új single coil-oknak sem szabadna zúgnia.
-
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Az alábbi problémát vettem észre a gitáromon, kérdésem tudtok e valami házi praktikát a javítására.
A probléma roppant egyszerű ha a Hangerő poti nem valamelyik végálláson van akkor iszonyat fázishangja van a cuccnak, ez igaz a tone potira is csak ott ha teljesen le van tekerve akkor nincs fázis hang.Bármilyen ötletet szívesen várok.
-
sajtee
őstag
-
Eastman
addikt
-
blackmacs
senior tag
Tudnátok ajánlani valami jó straplock-ot?
Esetleg hol érdemes nézni ahol nem túl drága? -
válasz
skater86
üzenetére
Szia!
Tudtommal az avt szeria csak elofokcsoves, es az is csak a tiszta csatornanal lenyeges mivel a torzito nem csovekkel dolgozik. Egyebkent nekem volt egy regi valvestate 8080 erositom es nagyon utalta az ele kotott efekteket, torzitokat. Csak az efdektloopot lehetett normalisan hasznalni. Erdemes egy multit megprobalni vele, akkor is ha csak kolcsonbe kapod.
Szerintem. -
sajtee
őstag
-
Eastman
addikt
válasz
skater86
üzenetére
Bőven tud mindent a Marshallod ami az elején kell. Találsz hozzá gyári lábkapcsolót is, azzal váltogathatod a csatornákat. Wah pedált és hangolót vegyél. A multi az egyszerre minden is és közben semmi se'.
Hangolóból a gitárfejre csíptethető is működik, nem is nagy tétel. Ránézel és nyúlsz is a kulcshoz, egy helyen van minden.
-
skater86
tag
Sziasztok.
Wah pedál és multieffekt között gondolkodok. Vox 845-7 est nézegettem. Viszont nemrég a következő multit néztem ki: Vox StompLab IIG. Kezdőnek számítok gitározásban
és nem tudom lenne-e értelme a multinak. Marshall AVT 100-am van amin 3 csatorna közül lehet választani. A multi mellett az szólna, hogy van beépített wah pedál, akkor a hangoló is szükséges lenne fellépésnél, de a Marshall csöves előerősítője nekem megfelel hangzásnak és nem tudom elképzelni egy multival mit lehetne kihozni még ezen kívül. Mert összekötni úgy kellene, ha effektet használni akarnám, hogy az előerősítőt kihagyva Line-In-be? Nem annyira tiszta számomra ez a rész. Ha meg csak a wah és hangoló kellene akkor meg ahova eddig a gitárt és akkor a kombó torzítaná a hangot. Kicsit zavaros nekem ez az összekötés még. -
-
Nunder
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Ezzel valahogy én is így vagyok, nem igazán tudom mit esznek ezen a nótán az emberek. Kicsit gonosz, de ha Cobain nem lett volna önpusztító és ha nem távozott volna az élők sorából, szerintem nem lenne ekkora kultusza sem a Smells-nek, sem a Nirvana-nak. Ettől még tagadhatatlanul letették a névjegyüket, de én speciel nem szeretem azt, ami körüllengi a zenekart. Szerintem Kurt sem örülne neki túlzottan.
-
Eastman
addikt
válasz
izomhod
üzenetére
Igen, Doyle Bramhall II is így használja a gitárt.
-
Eastman
addikt
válasz
Bencsizy
üzenetére
Aki még nagy hatással volt az elektromosgitár zenére az Dick Dale. Hendrix nagyon szerette, szinte csodálta.
Mindketten úgy használták a Stratót, hogy a mély E húr volt a legtávolabbi kulcsra erősítve, tehát a nyereg után a fejen a legvastagabb húr volt a leghosszabb. Ez jellegzetes hangzást adott a Stratnak. Később ezt több gyártó is lekövette. D.D.-től ered.

[ Módosította: 7 ]
-
izomhod
őstag
kaptam az infót, hogy slash előzenekara a fish lesz, ami remélem nem igaz
-
Eastman
addikt
Egy tanulságos videó a 3 hangos Blues szólóról.
Nagyon nájsz!Látos sajtee, minden az érzelmek kifejezéséről szól, jelen példa szerint a lehető legegyszerűbben.
Egyébként én a Bluesba ezt a dalt rongyosra hallgatva szerettem bele: [link]
Az egész lemez perfekt! -
madgie
titán
válasz
Bencsizy
üzenetére
A Smells Like szvsz egy túlértékélt nóta, asszem Cobain sem annyira csipázta, hogy ekkora sláger lett, nekik is rengeteg sokkal jobb daluk volt, a kortársaiknak meg pláne (Alice in Chains, Soundgarden, stb). Persze ettől még tényleg nagy hatással volt egy korosztályra, nekem is megvolt az összes kazin

Szubjektív "hatás a világra": King Crimson. A mai napig feláll a hátamon a szőr, ha az Epitaph-et meghallom. Zseniális.
-
Bencsizy
csendes tag
Úgy látszik a mai nap megjött ez a feeling, pár napig tuti bepörgök most megint

Áááá, Isten ez a szám.
Little Richard - Long Tall Sally
[link]Talán Kicsi Ricsi volt az, aki a legjobban megváltoztatta a zenét. Ha megnézitek (hallgatjátok), akkoriban mindenki ilyen kis lágy hangnemben énekelt, erre jött ő és torka szakadtából ordította a zongoránál a szövegét
Eszméletlen egy ember, imádom 
A mai screamelő "énekesek" nem is lennének sztem, ha ő nem lépi meg ezt az akkoriban vadnak számító éneklési módot.Ti tudtok mutatni olyan számokat, amik szerintetek hatással voltak a zenére, vagy a világra?
Sztem még ilyen a Smells Like Teen Spirit is. A mai modern rock alapja.Legalább pörög kicsit a topik is!

-
Eastman
addikt
válasz
sajtee
üzenetére
Ezeket soha nem szerettem, de a Highway to hell szólóját tőlük néztem. Hagytam is a 'csába.

Van olyan.
Sok a melójuk, nagy ám az a Brazília, mindenki számokat kér, lehet, hogy nincs rá sok idő. 
A skálás dolgot meg értem biza. Minden hang passzolni fog mindenhez az adott skálán belül.
Korrekt! ...kivéve, ha hangnemváltás van a dalban.
Mer' akkor közben mész a másik skálára. Előfordul, de slágereknél ritka. Clapton mondjuk szereti. -
Eastman
addikt
válasz
sajtee
üzenetére
Akkor fogsz majd igazán szintet lépni, ha a skálákat is megtanuljátok. Ott már nem kell kitalálni, hanem tudod majd, hogy más hang nem lehet a következő, csak a skála egyik hangja. Ha maradsz a skálán belül az ujjaid már rátalálnak automatikusan a következő hangra. Nem kell semmit kitalálnod. Hallgatod a dalt, hallod a hangsort. Ha magasabb hang jön; oda teszed az ujjad, ha mélyebb akkor ide, stb. Rögtön 3-4-5 hangot (a bundokon) ki is zársz a játékból. Tudod, hogy oda nem teheted az ujjad, tehát marad 2-3 lehetőség amerre kószálhatsz a skálán belül. Érthető nagyjából? ...ha nem, majd edző bá' úgyis elmondja később.

Véleményem szerint nem kell tabokat magolni. Ha megvan a hangnem és a skála, rajta maradsz és mellé hallgatod a dalt, ennyi. Ha megnézed a tabokat, sokszor simán csak egy akkord látható rajta, nem kell az ujjaid ugráltatni, mert sima akkordbontás az egész. Fogsz egy kordot, de más sorrendben pengeted a húrokat, nem fentről le vagy lentről fel, hanem bontogatod. Aztán húzod arréb a nyakon az akkordot és ott is bontogatsz. Aztán mész a harmadik helyre az akkordal és bontogatod megint más sorrendben pengetve a húrokat. Ez a dal, ennyi. Ez van leírva szott sok számmal. Slash is a Paradice City elején fog három (négy) akkordot és azt bontogatja. ...jó-jó de hogy'! Mekkora istencsászárság már!!!

Szerintem a gitározás nem bonyolult. A feelinget beletenni, az a tudomány. De azt belátom, hogy másolni, meg számsorokat bemagolni a tabról krva nehéz. Ha az egész logikája megvan, onnan kezdődik a gitározás.
...és abban segít a tanár.
Szerintem arra gondolj amikor rockot tanulsz, hogy a dalokat nagyrészt berúgott, beszívott lusta gitárosok írták - Vai és SzatriJános kivételével talán - akik alibiztek össze vissza, úgy találták ki, úgy játszották a számokat ahogyan a legkényelmesebb a gitáron, ahogy odakeveredett az ujjuk a skálán belül és épp' feelinges hangok jöttek ki. Persze beletették magukat, a személyiségüket, az érzéseiket. Ettől lett nagy zene.
P.C. ...ha kened a portugált.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BluEyes
őstag
válasz
sajtee
üzenetére
300k kicsit keveske lészen
Itt kapható pár darab -
sajtee
őstag
válasz
BluEyes
üzenetére
Isten vagy, köszönöm!!
Gondolom, ezek a gitárok bőven a 300+ kategóriába esnek. Synysterrel és Gibson LP-vel tolta végig ezt a koncerten ezen kívül. Egyébként én valami ESP-re tippeltem.
izomhod:
talán picit más árnyalatú, de gyönyörű
1900$. Gyönyörű, de akkor már biztosan Gibson LP-t vennék, kis hozzárakással. Persze egyelőre ezek csak álmok, még ezt sem tudom használni

-
izomhod
őstag
szerintem az valami schecter
lukácsnál az meg nikki sixx tb? ja ahogy láttam, nikki meg schecteres lett -
sajtee
őstag
De sokat írok ma...
Na, mindegy. Segítségeteket kérném, gitárosok, beleestem egy gitárba, de nem tudom a pontos nevét. Egyszer már megtaláltam, de akkor még nem is gitároztam
Cserkó gitárjáról lenne szó, amit a koncert ezen részén használt.
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman
üzenetére

10-12?
Ahogy tudom, két szólóból áll az a szám. Az elsőnek az első fele ez (inkább harmada), amit leírtam, meg előtte 4-5 hang. Ez már megy normál tempóban, de meg akarom tanulni rendesen, mert össze-vissza vannak az ujjaim.
Mármint hogy inkább úgy játsszam a számot? Értem. Mindjárt megnézem, Cserkó hogy csinálta

--
Egyébként azt vettem észre, hogy egyre inkább próbálom elhagyni a más által leírt tabokat (pl. Guitar Pro-ba beleírva: "Én így játszom"), de mivel fülre nem igazán tudok levenni számokat, egyre több koncertet nézek, amit látok, fogok, onnan pedig próbálkozok, melyik hang is lehet a következő. Persze így sokkal lassabb, de sokkal jobban élvezem.
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Úgy bizony, baján, Danubia Zeneiskola. (azt hiszem
)Van egy ismerősöm, ő basszusgitározik, Pesten tanul valamilyen zeneművészeti középsuliban és mikor kérdeztem, ismeri-e, rögtön rávágta, hogy igen, már zenélt is vele.
youtube-----------------------
És akkor már kérdezek is.
A Föld és Ég szólójának van egy ilyen része:
____________________________________________12 15
__________________________________13 15 17
________________________11 12
________________12 14
________12 14
12 15Bocs, jobban nem tudtam leírni. Na, szóval. azt a bizonyos 13-15-17-et a H húron hogyan fogjam? Mutató-középső gyűrűs? Illetve, az összes többit hogyan fogjam?

ui:
Utána jön egy visszaugrás
-
-
12~
12~
-
-
-
Ezt milyen ujjakkal kellene? -
sajtee
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Zenesuli, de egyedül vagyok, elektromos gitáron tanulok, erősítőt is hoz be. Már régebben linkeltem a youtube-ját, ha érdekel, előkeresem. Van egy Fender Stratocaster-e (mintha első órára HSS-t hozott volna, de múlt héten már nem.. talán 2?
) és szerdán mondta, hogy épp (akkor) tegnap, azaz kedden vett egy olyan ládát, amit Slash használt annak idején. Az óra vége felé elbeszélgettünk a gitárosokról, nagyon jó arc. -
sajtee
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Voltam ám, a héten megint megyek. Jó, hogy szólsz, kéne kis zeneelméletet is tanulni.. Holnap megyek, leigazolja a 8-9. órám, ennek örülök (csak 9. van, 8. lyukas). Nagyon érthetően elmagyarázta, még egy ilyen hülye, mint én is megértettem, mi micsoda. Azt mondta, az első hónap ezzel megy el, szóval még nagyjából 2-3 óra gondolom.
-------------------
Az a gond velem, hogy szólózásnál soha nem tudom, melyik ujjammal kellene lefogni az adott hangot, ezért nem tudok elég gyors lenni.
-
sajtee
őstag
Na, megtanultam az Egyszerű dalt kvintekkel, még tab nélkül. Néztem a koncertet meg egy cover-t és abból. Leszedtem a tabot, háromszor eljátszottam guitar pro-val, megy már zenére is. De hogy miért nem ilyen számmal kezdtem a tanulást...
Gondoltam, akkor nekikezdek a Föld és Égnek. A ritmusgitárt már tudtam, jöhet az akkordbontás benne. Ez csak 3 Em és 3 C bontva, szóval nem sok gyakorlást igényelt. A szólójától eléggé parázok, nem hiszem, hogy elég gyors lenne hozzá a kezem. Na, meg ezeket valahogy össze is kéne gyúrni, hogy egy szál gitárral eljátszhassam az egész számot.
-
izomhod
őstag
nem strato, hanem custom jaguar!
"Jaguar Cars suggested the idea to Fender in 1995 and the 25 guitars were finally produced in 2000. Most of them were bought by Jaguar and put on display in their showrooms in London, Paris, Monaco and Los Angeles before being given to their execs as gifts. Supposedly between five and eight have made their way onto the market, one of which is owned by this Forum's own user Alain la France. I know of another that was sold by a shop in the UK for £14,000 / $22,000.
Hard to see in this photo, but the body is in fact Jaguar Racing Green. The walnut on the neck and pickguard is the same as the burr walnut used on Jaguar car dashboards, and the fretboard and other inlays are gold. Alain told us that so as not to spoil the lines of the pickguard with screwheads it is held in place with magnets recessed into the body. Neat!"
hoppá!
-
izomhod
őstag
komment nélkül
-
atidzsiforc
őstag
válasz
Nunder
üzenetére
Ilyet vettem tavaly szeptemberben, azota is hibamentes szolgalatot teljesit az asztalom alatti kabeldzsungelben. Szepen viszi a jelet, meg a jackekben vannak ilyen picike rugok amik kapaszkodnak az aljzathoz, mikor be van dugva, hogy veletlen se pottyanjon/rantodjon ki a kabel.
Pickup kerdesben nem tudok segiteni, most akarok uj hangszert venni es az egyik kiszemelt peldanyban emg 808-as szett van, majd meg latom hogy szol.

-
-
Nunder
őstag
Nekem ugyebár egy Ibanez RG320PG P2-es gitárom van és egy Focusrite Scarlet 2i2-es hangkártyával kötögetem a géphez. A gitárban egy-egy INF3 és INF4-es Humbi teljesít szolgálatot.
Két kérdésem lenne:
1. Ehhez milyen aktív, lehetőleg metal-hoz megfelelő hangzású hangszedőket ajánlanátok? Én ez EMG 81/85 kombóra gondoltam első sorban.
2. Szeretnék egy jó minőségű kábelt, lehetőleg olyat amivel a felvétel is lehetséges. Pipa jack plusz pont, de nem feltétel. Magyarországi és ebay-es móka is érdekel. Lehetőleg emberi áron természetesen.
-
sajtee
őstag
Srácok.. jól látom, Lukács Laci kvintekkel játssza az Egyszerű dalt? Találtam róla egy videót böngészés közben, ránéztem, gondoltam, megpróbálom. Nekem jobban tetszik, mint akkordokkal. Lehet, hogy azért, mert akkordozva barré nélkül játszom, szimpla E-G-D-C/E-G-D-G-vel.
-
sajtee
őstag
A Leander Rising lesz a vendégzenekar Slash koncertjén az Arénában. Eddig az év koncertjének ígérkezik, nehéz lenne űberelni!!
-
izomhod
őstag
megvan a slash jegy!
csekkoljátok a fb-ot

-
-
sajtee
őstag
válasz
toth_janika
üzenetére
Olvasd végig.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy kicserélem a potmétersapkákat a gitáromon. Szerintetek az ilyen fém potméter sapkákat ki lehet cserélni műanyag sapkákra?
Vagy mivel a fém magasabb, nagyobb gomb, mint a műanyag, ezért az egész potit cserélnem kellene?
Valaki igazán elárulhatná hogy kell képet illeszteni egy HSZ-be!!!

-
izomhod
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
nem ez lett belőle, bevallom nem tanultam meg

viszont egy óra után átvettem a gitárt
háát, olyan volt, mint egy ukulele, beletelt egy kis időbe, míg rájöttem, hogy hiányzik az a 30 centi a végéről
nagyon szépen el tudtam játszani az egy barrés akkorddal és a megfelelő effekttel, még szólóztam is, találtam hangokat, amik illettek egymáshoz

-
izomhod
őstag

-
Eastman
addikt
Ez mekkora!!! [link]

-
Eastman
addikt
-
izomhod
őstag

-
Eastman
addikt
Olyan jót gitároztam ma.
Boldog vagyok. -
izomhod
őstag
akinek van androidos cucca, annak ajánlom ezt a programot
guitar tab player
egy csomó dal lehet keresni, nem tudom milyen adatbázisokkal dolgozik, de nagyon tutién nem tudtam, hogy ilyen is van, csak most ámulok, mennyi minden van ezekre a kütyükre
-
McCann
tag

Új hozzászólás Aktív témák
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az egész lemez perfekt!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pontosabban egy cover/gitár teszt volt.