Hirdetés
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajtee
őstag
Annyira utálom, mikor unom azokat a számokat, amit tudok, de nem jut eszembe olyan, amit el is tudok játszani és szeretem is

-
Peethy
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Hát, majd ha lesz min
Addig a zongorát koptatom 
-
izomhod
őstag
-
blackmacs
senior tag
válasz
Eastman
üzenetére
Valahogy nekem is olyan érzéseim vannak az LP-vel kapcsolatban mint ahogy te is írtad a blogban.Nagyon szeretem a gitárok hangját de amikor egy LP-t hallok az valami felemelő,megnyugtató érzés!
Általában melóbol hazafelé Gary Moore-t szoktam legtöbbet hallgatni főleg mikor nehéz napom volt,az le tud nyugtatni.
Ezek a drágaságok

-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Anélkül nem.
-
Peethy
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Ha fennleszek, akkor élnék a lehetőséggel
Általában hétköznaponként vagyok fenn, hétfőtől péntekig. Jól írsz, egyébként! 
Szerk: a Gulaggal én is foglalkoztam, csak most nézem a blogodban, hogy te is kutatod. A XX. század történelme (főleg az I. VH utántól) nagyon érdekel

-
Eastman
addikt
válasz
Peethy
üzenetére
Nem, nem. Januárban, február elején senkinek sincs pénze és vagy gyorsan el akar adni valamit, vagy amit árul azt hajlandó olcsóbban is odaadni. Sajnos ez a tendencia.
Eldorádót próbáld ki! Mivel én hétvégenként meglátogatom a linkelt szerelmem (
), velem tarthatsz hétvégén, ha szeretnél. Odacsapunk egy két Stratnak, LP-nak, ha van hozzá kedved... -
Eastman
addikt
válasz
Peethy
üzenetére
Eldorádóba, a Nyugati téri Alaxandra könyvpalota alagsorába menj el jövő hétvégén. Van ott minden, még egy zsír LP is. Ott nem szólnak Rád pöngethetsz egész délután.
...csak, hogy érezd az irányt és pontosan tudd, érezd, hogy mit is szeretnél.Ne siesd el és ne vegyél szrt! Mint mondtam januárban várhatóan esik a használt hangszerek ára...
-
Peethy
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Jaja, ezért is akarom kipróbálni

-
Peethy
őstag
Köszi mindkettőtöknek. Fender Squire Bullet Stratot próbálnám ki (végül ezt veszem meg), meg a Cort G260 hangja érdekelne (az az 55k-s használt darab sajnos elkelt, szóval egyelőre az olcsóbb darabot veszem). Elektronikai boltokból indultam ki, ahol mindenáron azt akarják, hogy azonnal megvedd, aztán meg jó bunkók, amikor csak úgy eljössz. De szerencsére itt nincs így

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Peethy
üzenetére
Nem nagyon szoktak csúnyán nézni. Vannak boltok, ahol rámenősebbek általában (pl Coda), vannak boltok, ahol még akkor is a legnagyobb örömmel nyomkodják a kezedbe akár a legdrágább gitárokat is, ha előre jelzed, hogy csak három pengetőt vennél (pl Stageshop), de azért alapvetően sehol nem kell félni egy kis kipróbálástól.
Nem tudom milyen gitárt akarsz amúgy nézni, de egy kis lista:
Mezzoforte, Árkádia, Eldorádó, Hangszerker. Főleg (igényes) akusztikusra meg elsősorban a már említett Stageshop. Vannak klasszikus gitárokra specializált boltok is, de felteszem nem olyat keresel - ha mégis szólj, és adom azoknak a linkjeit is.
-
Peethy
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
BP-n milyen hangszerboltot ajánlanátok, ahol anélkül ki lehetne próbálni a hangszereket, hogy az eladók nagyon csúnyán néznének, hogy utána mégsem vásárolok?
-
blackmacs
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Lehet hogy igazad van.Persze még szeretnék kipróbálni mást is mielőtt rábólintok.Még a CR100 jöhet számításba ha azt is kipróbálom.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
blackmacs
üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy egy 60 ezres gitárnál az aktív hangszedők tényleg előnyt jelentenek. (Amúgy sem feltétlen, ízlés és stílusfüggő...) Az aktív hangszedők tipikusan a 100 ezer feletti (!) árkategóriában szoktak megjelenni, ez legalábbis elgondolkoztató.
Egyébként meg szerintem nem az a lényeg, hogy aktív, passzív, akármilyen, az a lényeg, hogy hogyan szól - menj el hangszerboltba, próbáld ki, meg még jópár másikat is és ne törődj az elméleti specifikációkkal, sokkalta inkább azzal, amit a füled mond

-
blackmacs
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Már csak azért is gondba vagyok mert a 40 ezres kategóriában nem igazán kapok jó LP-t,talán csak 70-80 ezer környékén.A z42 mellett szól az ára és az aktív hangszedők és a sok jó tapasztalat,vélemény.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
blackmacs
üzenetére
Attól függ, hogy mennyit szánsz rá.
A Cort Z-42 árkategóriájában igen nehéz dolgod lesz... Ha használt is jöhet, akkor esetleg ez a gitár jó választás lehet szvsz.
De ha neked a Cort Z-42 hangja jön be, akkor teljesen tökéletes gitár az is.
Csak gondoltam szólok, hogy nincs sok köze a Les Paulhoz. Ha ez neked nem gond, akkor teljes nyugodtsággal megvehető, rosszul nem jársz vele kezdőgitárnak. -
blackmacs
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Azt tudom hogy a z42 nem fog úgy szólni mint egy LP de eléggé megfogott a hangja.Amúgy meg nem igazán tudom milyen LP-t nézzek első gitárnak?

Valami tipped van?
-
válasz
Szten Márs
üzenetére
Viszont az apja gitáros így "könnyű"

"My dad – a guitarist with Argentinian roots - plays guitar all day long and I love to listen to his music"
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Seraph 16
üzenetére
Hehe, és a legdurvább a kiscsajban ez:
"I started to play the guitar in february 2009 and started with fingerstyle in november 2009. "A videó, amit linkeltél 2011 október... nem semmi, basszus...
Ja és:
"When I turned 12 I picked up my dad's Yamaha and tried to play by myself. Indeed, playing guitar by myself is so much more fun and I continued to teach myself ..."
-
válasz
Szten Márs
üzenetére
Köszi! Megnézem (sztem újra...
, mert elsősorban őt szoktak keresni, ha vmi nem megy)Mellesleg tőle is szívesen tanulnék.

-
sajtee
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Tudom, vannak nagy virtuózok

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
sajtee
üzenetére
Nem csak a klasszikus gitárosok pengetnek ujjal (a linkelt kiscsaj sem az...). Elektromoson is van, aki egész jól megvan vele.

De ahhoz, hogy ezt esetlegesen kamatoztatni tudd, nyilván nem árt megfelelően kigyakorolni. Persze nem muszáj. -
sajtee
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Annyira azért nemérdekel, nem tervezek klasszikus gitárt venni, különben már megtettem volna

-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
OK, emészd...

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Igen, láttam, de most általánosságban kérdeztél

Emésztenem kell... meghallgatom még kétszer-háromszor és megmondom
BTW, nemrég (hétfőn) voltam Snétberger koncerten... eszméletlenül jó volt... jópár "szám" csak rögtönzés volt, de iszonyat összeszedett, gyönyörű darabok voltak azok is... elképesztő... Ezzel ellőttem a hónap (ami ugye tizedikétől tizedikéig tart) utolsó koncertjegyét, de baromira megérte....
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nem lépkedni kell, csak egyetlen egyet visszalépni.
Szerk. aztán OK, ennyi.Sajnálom, hogy kiköltekeztél. Sör csúszik így.
MetáBluest bírod amúgy? -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Seraph 16
üzenetére
Barréra: pl. ez a videó, szintén Justintól. 4:05-től különösen figyelj, szerintem gyakori hibát segíthet kijavítani. Na és a többi lecke itt.
Egyébként, ahogy említettük, ha visszalépkedsz böngészőben, akkor 15 perc. A szerkesztés gomb pedig 5 percig él. És jé, tényleg 8 volt, király

Eastman: kicsit túlköltekeztem magam a hóbnapban, szóval teljesen kizárt, hogy a következő fizu előtt még tovább költekezzek, az meg vagy megjön hetedikén, vagy nem, csak tizedikén... Szóval nekem sajnos bukó.
-
Eastman
addikt
válasz
Seraph 16
üzenetére
Mi lenne, ha Julian Sas koncerten találkoznánk. ...már ha eszitek a jó Bluest Stratón előadva...
-
válasz
BluEyes
üzenetére
Külsőre az (egyik) kedvencem a Cort Z Custom
[link] [link]Szten, Eastman Kipróbáltam, öt percig enged módosítani a hozzászóláson. De régen 8p volt, megtaláltam a bizonyítékot
Emlékszem, régen még a [ Szerkesztve ] feliratot is ki lehetett törölniMás: Barréhoz tudtok valami jó oktatóanyagot vagy tanácsot? Állítom lyukas az ujjam
, a g húr kivételével mind megvan, az viszont nem akarja az igazságot... -
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Tremoló szerintem egy magyar „Beat-nemzedék” szó. Én arra tippelnék.

...mármint a gitár-nyújtókarral összefüggésben.
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Persze, egyet visszalépsz. 15 perec.

...33-kor benyomok egy képet alá. Az kemény, hogy szr az idő és hogy pörög egy ilyen indoor totyik.
Tök jó.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Nunder
üzenetére
Esetleg gitáros fórumos sörözést össze lehet hozni, én igazán nem vagyok ellene.

Eastman: Csak akkor, ha vissza tudsz lépkedni a böngésződben, vagy konzerválod az oldalt. Ha ráfrissítesz, akkor 5 percig él a lehetőség.
A furmányos masinériával kapcsolatban igazából az a kérdés, hogy ki nevezte el épp tremolónak... Bár az angol wikipédián úgy látom a vibrato kifejezést favorizálják, ami szigorúan szvsz persze, de azért kevésbé félreérthető, meg kevésbé téves, mint a tremoló.
-
Nunder
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ma nem olvastam a fórumot, de a pótláskor megakadt a szemem azon amit írtál. Nem hinném, hogy különbül meg tudtam volna fogalmazni azt, amit leírtál. Szín igaz minden szavad. Piszkosul leülnék egy sörre veled beszélgetni

Na de csak hogy ne legyek teljesen OFF. Ma eszembe jutott a dallama, és munka után meghallgattam. Azóta velük együtt tolom én is, és teljesen fel vagyok pörögve
Trivium - Down From The Sky -
BluEyes
őstag
No, valaki akart itten szettet (gitár+erősítő) venni? Ez egy kafa készlet
-
válasz
izomhod
üzenetére
Nem nagyon nézek már ilyesmit, de az elsőket még láttam, azok ott jók voltak (megasztár 2-3), azóta húgaim nézik az összes ilyet, úgyh időnként én is látok belőle egyet-egyet. Szóval nem tudom, hogy csak én gondolom-e így, de kritikán aluli, hogy időnként kiket juttatnak tovább, tisztelet a kivételeknek, és ami a legjobban irritál az egészben, hogy azok nyernek, akik mindenfélét eldúdolgatnak a színpadon, akiknek meg tényleg megvan a saját hangjuk, és az ő stílusukban vihetnék valamire, azok meg kiesnek, amikor rájuk kényszerítenek valami teljesen mást.
Bár most nincs TV-m, de odahaza láttam egy részt a voice-ból, nem tudom milyen a műsor, de ahogy néztem ott már az első körben is a kevésbé szarok voltak, ami sokat dobott a színvonalon, illetve volt egy nagydarab rocker gyerek, aki nagyon szépen kiénekelt mindent, meg egy csaj, akinek egyszerűen baromira jó hangja volt. Sajnos nem emlékszem a nevükre. Kíváncsi leszek...
Szerk.: nem 8 perc?
-
izomhod
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
és az abaj hogy elhitetik az emberekkel, hogy ez jó!
mert a Feró mondja, meg a Keresztes!jaja, majd figyelek az 5-re!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
izomhod
üzenetére
Én fél füllel hallgatom, szóval annyira sokat nem tudok hozzátenni, de annyi bizonyos, hogy olyan iszonyat szörnyűséget most nem hallottam, mint amilyen a rockterrors, izé, rocktenors volt valamelyik évadban... és amire olyasmiket mondtak, hogy kiemelkedő zenei szakértelem, meg hasonlók. Volt olyan (egyébként zenéhez értő) ismerősöm, akinek megmutattam, és konkrétan besírt rajtuk a röhögéstől... Őket, akik most mennek, elhallgatom a háttérben. Aztán lehet más lenne, ha elkezdenék figyelni rájuk, de nincs nagy motivációm rá.
(Egyébként a hozzászólásokat 5 percig lehet utólag is szerkeszteni, kilehet őket egészíteni, ha valamit még akarsz írni. A könnyebb áttekinthetőség érdekében érdemes azt használni, amíg van rá lehetőség
) -
izomhod
őstag
ja a minap vettem a reptéren egy gitármagazint, abban van egy adventi kalendar, lehet vele nyerni minden nap valamit, nyomassátok!
-
izomhod
őstag
nézem a mai xfaktort
5 vagy 6 ember van még benn, a "legjobbak"
azt veszem észre, hogy ahogy egyre kevesebben vannak, nem szidják őket, gondolom kiadták nekik az ukászt, hogy szoják fényesre a versenyzőket...
volt a kopasz, a Stone (ja, tudom a nevét
), kis semmi volt az előadás, akkor volt egy srác, aki a livin la vida locát nyomta, de nagyon langyos volt. erre a zsűri félistennek állítja be, ezt a szót használtákvolt még egy kiscsaj, népdalt énekelt, egynek elment, de vannak népzenész ismerőseim, odavissza vernék a csajt
ja, mellesleg MOST élőben megy a dunán egy népzenei énekvetélkedő, nagyon jók vannak benne, csekkoljátok le!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
sajtee
üzenetére
Mondjuk úgy látom, hogy nem tőle tanultad, mert jól mutatja a bontást. Ettől függetlenül tényleg nagyon nem mindegy, hogy kitől tanulsz, akár netről...
Pl itt van ez az egyszerű és népszerű dal, igaz, csak eljátssza a kiscsaj, de lelesheted a kezéről, hogy mikor mit és hogy penget... holnapra már menni is fog ugyanígy

-
sajtee
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Engem is nagyon idegesít az a srác, de feliratkoztam, hátha kapok valamit a 30 napos cuccból, de csak youtube linkekkel dobált...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
sajtee
üzenetére
Okés, a gitáregyetem youtube csatornáján a gitárválasztási tanácsokat néztem csak meg, de kb a hajamat téptem közben. Kb. nem volt olyan része, amivel akár csak nyomokban egyetértettem volna...
Nem véletlen ajánlom Justin Sandercoe-t és a justinguitar.com-ot. Ő egy komoly, tapasztalt gitáros, komoly tanítási tapasztalattal és múlttal, nem valami suhanc, aki megtanult valahogy gitározni, és már úgy érzi, hogy neki muszáj leckéket rakosgatnia netre....Szerk: Nem vagyok benne biztos, hogy Leo Fender vezette be a tremoló elnevezést arra a kütyüre, de majd lehet utánanézek... mindenesetre a gitározásban a tremoló eredetileg teljesen mást jelentett és jelent most is....
-
sajtee
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Talán a gitáregyetem csatornáján, de nem vagyok benne biztos.
Hát, nem volt kedvem erősítővel, aztán, gondoltam, megpróbálom.
Az meg azért tremolo, mert a Fender hibásan így adta ki a gitárjait

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
sajtee
üzenetére
Nem tudom hol láthattad. Valószínűleg pont egy olyan rész volt, ahol felmegy a többi ujj is a basszushúrokra. Sajnos én is láttam olyan leckéket kezdőknek, ahol egyből ilyenekkel kezdenek - elég megzavaró lehet.
Amúgy igen, pontosan, felső három hüvelyk. Sőt mondom, van, hogy lejjebb is megy
Igaz, leginkább klasszikus gitártechnikáknál, mint amilyen a tremolózás. (Semmi köze ahhoz a húrnyújtó karhoz, ami az elektromos gitárokon van, és valamiért tremolónak hívják a legtöbben...)Egyébként hogyhogy elektromoson fingerstyle-t kezdtél gyakorolni? Nem mintha gond lenne, csak általában azért pengetővel szeretik nyúzni a népek.
-
sajtee
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Pont, hogy valahol láttam, hogy így kell, azért így próbáltam
Nemá', felső 3 hüvelyk? Felső kettőt is utáltam vele.Egyébként elektromos van.

Netes tanár.. Hmm, Marty Schwartz-ot szoktam nézni.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
sajtee
üzenetére
"A felső kettőt hüvelykujjal, az alatt levő kettőt mutatóujjal, alatta középső, majd az e-t gyűrűssel."
Uhh, ez így teljesen (na jó, nem teljesen, de azért eléggé) hibás, ezt ne is gyakorold tovább, mert csak berögződik valami nagyon rossz szokás...

Általában a felső három húrt, tehát a basszushúrokat a hüvelykujj uralja, az alatta lévő vékony húrok pedig alapesetben így vannak kiosztva az ujjakra:
g húr: mutatóujj
h húr: középső ujj
e' húr (tehát a legvéknyabb húr): gyűrűsujjNamost ez a helyzettől függően változhat. Ha egy vékony húrt kétszer egymás után megpengetünk, akkor soha nem ugyanazzal az ujjal tesszük! Pl. kétszer meg kell pengetnünk a g húrt, akkor nem kétszer a mutatóujjunkkal pengetünk, hanem az első pengetés a mutatóujjé, majd a második már a középsőé. Ugyanígy, ha mondjuk a vékony e-t pengetjük kétszer, akkor gyűrűs-középső. Ha háromszor, akkor gyűrűs-középső-gyűrűs. Ezen kívül néha lemegy a hüvelykujj a vékony húrokra, néha felmehet a többi ujj is a basszushúrokra, de egyelőre csak az előbb említett metódust gyakorold be.
Célszerű ismert akkordmenetekkel kísérletezni, vagy egyszerű váltásokkal.
Javaslom továbbá, hogy ne magad próbáld kitalálni, hogy mit hogy melyik ujjnak kéne pengetni, hanem keress leckéket a neten, vagy kérdezz tőlünk, mert nagy az esélye, hogy olyan, helytelen dolgok rögzülnek be, mint amit most is leírtál. Kis türelem, és keresek pár ó kis leckét fingerstyle-hoz. Szerk: itt is vannak a leckék. Ajánlom tematikusan végigmenni rajtuk, írás + videó. Tudom sok idő, de hidd el, jóval hatékonyabb, mintha magadtól próbálgatnálv alamit, aztán vagy jó, vagy nem... Ezen kívül Justin Sandercoe szerintem a legjobb netes gitártanár. Illetve többek között netes, mert nem csak neten tanít - hogy mást ne mondjak, Katie Melua tanára is ő volt, ezen kívül sokáig a gitárosa plusz szájharmonikása is.
Btw: akusztikus gitárod van? (Tudom, emlékeznem kéne, de lyukas az agyam...)
-
sajtee
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nem tudom, lehet, hogy nem ez a neve. A felső kettőt hüvelykujjal, az alatt levő kettőt mutatóujjal, alatta középső, majd az e-t gyűrűssel. Lehet, hogy ez így nem jó.
Az "összecsippentést" próbálgatom, tetszik, ahogy néha beleteszek egy kis mélyet.
Felvettem egy 4 perces anyagot, de nagyon szhar lett, az egyik számot el is felejtettem útközben, meg eléggé zúg, megpróbálom máshonnan venni.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
sajtee
üzenetére
A váltott ujjrend alatt mit értesz? Azt, hogy nem mindig p - i - m - a - m - i, hanem mittudomén p - i - a - m - p - i - a - m? Szerintem próbálj ki "összecsippentéseket" is, tehát amikor a hüvelyk és valamely másik ujj, tipikusan mondjuk a gyűrűs együtt kezd (ez esetben az alapbasszus + vékony e húr), meg olyat, amikor egyszerre az i, a, m ujjak közül valamelyik kettő együtt mozog, pl:
p - i - ma - i - p - i - ma - i
Vagy a kettő kombinációja, pl:
pa - i - ma - i - pa - i - ma - i.
Ez utóbbi kurvajól tud szólni, mindenképp ajánlom kipróbálásra
Egy ilyen akkordmenetet meg le lehet zárni egy pima -val, azaz alapbasszus, plusz mind a három vékony húr egyszerre. De természetesen a lehetőségeknek csak a fantáziád szab határt, baromi klassz dolog a különféle pengetésekkel kísérletezni, meg azzal, hogy melyik dalhoz mi illik. 
Ha a p, m, a, i betűk jelentése nem lenne meg (bár gondolom megvan) akkor kis segítség: [link]
-
sajtee
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
Majd, egyszer.
Most a Highway To Hell-t csapatom, ettől olyan, mintha tudnék gitározni 
Próbálkoztam a Holiday-jel is és igaz, hogy könnyű, de jól ment. Mikor elkezdtem, a húrváltás nehézkesen ment, guitar pro-val most már megy 1.0-s tempóban, nem is kellett gyakorolnom. Próbálkozok filmzenékkel is, megy már néhány szám a Star Wars-ból, az Indiana Jones refrénje, a Karib tenger kalózai, a Keresztapa, ebből tudok 3 féle változatot is. Az egyik persze, hogy Slash-é
A másik meg annak az egyszerűsített változata - ezt jobban szeretem. A harmadik valami gagyi. Ha gondolod, és leszel ma este skype-on, megpróbálhatok valamit.Elkezdtem próbálkozni egyszerűbb saját dalokkal is, mert gyakorlás közben mindig valami improra lyukadok ki. Ezeket nem írom le, csak gyakorolgatok velük.
Ja, meg megtanultam váltott ujjrenddel pengetni, azzal is elvagyok néha.
-
izomhod
őstag
sajtee itt egy kis bontós dal
-
Szten Márs
nagyúr
-
nesa
veterán
Nem mondtam meg de a szetszedes es sablon levetele utan felujitasra fog kerulni az oreglany az uj jumbo bundokat mar megis rendeltem, ezenkivul javitani akarom a lakkozast, kap a fekete keretek helyett krem szinut mindenbol, felso es also nyereg csere mostmar lehetoleg rezre (a tartossag es a jobb hang atadas miatt kb 10-12 eve csereltem rajta de megkopott hamar)
A 4 eves fiam ajandeka is keszul a gagyi muanyag keret atalakitas es feketere festes elott van utanna kap 6-8 reteg fenyes lakkot fogolap is elkeszult kozbe
a stratos tekerok gibsonra lesznek cserelve , jovo heten keszul a hid
Annyira remek hangszerkeszito mesterek vannak az orszagba, ezek soha senkinel fel sem merultek hogy ne tomegtermeket hanem egy hazai muremeket vasaroljon

PL nekem tetszik amit csinal.
Ez PL olyan mestermunka hogy az eredeti ehez kepest gagyi.
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nem meggyőzni akarlak, csak egy másik aspektusból megvilágítani a dolgot. A magasak felé billentették a humbikat. A sok magas a cél.
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Izgalmas lehet.
Bejön a fix húrláb. Bár a két humbi elhelyezkedéséből és a jávor nyakból arra tippelek, hogy sok ott a magas. Nem tudom, mennyire dorombolós.

-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
-
Peethy
őstag
Köszi a tippeket
Alszok rá néhányat, jót fog tenni. 
-
Eastman
addikt
válasz
Peethy
üzenetére
Kelleni nem kell cserélni, de ha jó a fa, akkor érdemes.

A MicroCube-ot célozd be. Januárban mennek le a használt árak, Plazmacucci úgyis csak ül rajta.
Az arra jó, hogy rátalálsz vele a stílusodra, arra, hogy a Rockon belül mit akarsz játszani. Minden modellező erre való. Szerintem nem lősz vele mellé.(#11218) Szten Márs OK. Te ismered jobban a Cortokat.
-
izomhod
őstag
koptatót vajon hol csinálnak nekem?
a mostanit vinném, arról kéne vagy 2 másikat csinálni
rendelni drága, sok idő, és lehet nem is lesz jó -
Eastman
addikt
válasz
Peethy
üzenetére
Nem rossz ez a Cort szett sem! Bár nem tudni, hogy top van ráragasztva, vagy ilyen szép tömör fa a test. Fogólapos a nyak vagy egy darabból van? Bundok vajon mennyire kopottak? 50-re le lehetne alkudni...
Fejhallgatót, hangolót én spec. ott is hagynám és 45.

Ha egyben van egy éven belül pu csere, két év múlva tremoló csere. ...ha jó a fa és a nyak.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
sajtee
üzenetére
Az elején Justin Bieberrel kezdünk (ha jól látom), oké, legyen... sok mindenkit nem ismertem fel, voltak köztük olyanok is, akiket azért becsülök, és itt is odatették magukat (pl Pink), de aztán a végére valami Z kategóriás sci-fi filmbe csöppentem a sok géphanggal innen 5:40-ig teljesen az megy. Ez meg mi a franc? Szóval, ja, értem mire gondolsz. Mondjuk ebben legalább van valami zeneiség. Igaz, fura, nem teljesen a dal hangulatába illő, "modern" izéket raktak bele, de legalább az alapja zene. Ami manapság sokszor megy, ezzel a Nicki Minajjal is, vagy akár idehaza, Fluorral, vagy épp a Sooeri & Poolek nevezetű izé, akikhez ráadásul egy förmedvény erejéig társult a Supernem énekese is, na ezeknek még az alapja sem nevezhető olyasminek, amit én zeneként tudnék felfogni... és mondom, tudom szubjektív, de ezt nem lehet minden határ nélkül kiterjeszteni...
Az off offja: 2010-ben készült egy egészen jó cover is a we are the worldhöz... mondjuk van egy két pillanat, ami nem igazán jön be itt sem, de tulajdonképpen ezt a covert csak Julia Sheer miatt ismerem, és ő hozta, amit kellett.

Eastman: de amiket linkeltél, azok paródiák, ökörködések... gondolom, illetve remélem. Mondd, hogy azok!
De abban legalább azért nagyjából biztos vagyok, hogy ezek az emberek nem zsűriztek világszerte nézett énekversenyen, főleg aminek a nevében benne van az "idol" szó. -
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
-
izomhod
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
aki vivát néz, az meg is érdemli!
úgy látom, elég volt az a ápr perc is
-
Eastman
addikt
válasz
Peethy
üzenetére
Roland Cube modellező széria, beépített BOSS effektekkel:

12"-es hangszóróval:

[Minden kép jobb klikk + Kép megjelenítése opcióval nagyítható.]
Lábkapcsoló gyártása, készítése házilag: [link]
No, így végre egyben lesz az összes infó a kedvenceimről.

[ Módosította: CoolMan ]
-
sajtee
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nézz rá a 2010-es- és az eredeti We Are The World-re. Csak hallgass bele. Rosszul leszel.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Szten Márs
üzenetére
Elnézést, de ezen most tényleg kiakadtam... csak én vagyok az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy a mai mainstream valami eszméletlenül, irdatlanul, minősíthetetlenül híg fos? Már elnézést, de szégyen, amit zenének neveznek az emberek, szégyen, hogy magukat zenészeknek, énekeseknek, akárminek nevezik, és azért meg én szégyellem magam, hogy mennyien rajonganak értük... de végülis igaz, egyél sz@rt, x milliárd légy nem tévedhet, hogyne...
Múltkor bekapcsoltam a tévémet, és kapcsolgatás közben a vivára tévedtem, akkor láttam először élőben ezt a Nicki Minaj-t, és nem akartam elhinni, amit látok... Most komolyan, nézzétek meg, ez most miez, de tényleg? Ebben van zeneiség? Bármi? És az külön szégyen, hogy a szájára veszi Hayley Williams sorait.... Értem én, hogy B.O.B. szellemi terméke ez a rakat szemét is, amit idehányt nekünk ezzel a nővel, de azokat a sorokat a Nicki Minaj szájába adni, amit Hayley énekelt, szégyen, komolyan...
És basszus, olyan zsűritagok vállalják vele a közösködést, nem is értem. Vajon egy szinten van ez az izé, amit live néven raknak fel (live az, live my ass...)ezzel, meg ezzel?
Értem én, hgy a zene szubjektív, de hol vannak a határok? Nem hiszem, hogy azért vannak vaskos zeneelméleti kötegek komponálásról, nem hiszem, hogy azért tisztelhetünk zseniális és természetes tehetségeket, akikből árad a muzikalitás, hogy utána azt mondjuk, hogy ja kérem, hát igen, ez is zene, meg minden zene, amiben különböző frenkvenciájú hangok vannak összehányva. Nem beszélve arról, hogy ezzel milliókat keres... Idol basszus, értitek, IDOL...
Elnézést, régen akadtam így ki, de ettől felfordult a gyomrom...

Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Indul a ChatGPT Health
- EA Sports WRC '23
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest