Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- iPhone topik
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajtee
őstag
Ennél ocsmányabb gitárt még nem láttam.
-
Printszkrín
senior tag
Titebond Azt hiszem a Stageshopban beszerezhető.
Amúgy meg azért ez nem olyan nagy probléma manapság.
Rengeteg kiváló ragasztó kapható fához.
Elektromos gitárhoz felesleges főzött enyvvel bajlódni.
Talán tartósabb is ha nem azzal ragasztunk. Ugye itt lényegesen szélsőségesebb igénybevételnek van kitéve mint egy hegedűnél. -
nesa
veterán
Mondjuk azthiszem pont a jolana iris retegelt lemezbol volt atlagos hangal keskeny nyakkal, szoval rosszab testet nemhiszem hogy birtal csinalni.
Magyarhonba az a legnagyobb problema hogy nincs olyan ragaszto ami hangszerhez jo lenne kiveve a csont enyv de azzal ma senki nemakar szorakozni.
Nekem van egy sajat keszitesu ragasztom ami elvileg jo lenne hangszerhez is jelenleg probadaragok teszteleset csinaljuk kolegammal.
#11690) Eastman
Igen nekem is gagyi hatast keltenek azok a deluxe muanyag feju kulcsok. -
sajtee
őstag
Átrakták a Slash koncertet az arénába
8000 négyzetméter.. -
Tv
senior tag
-
nesa
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
Az egeszre gondolok, engem az UTILE fara emlekeztet a topp resze meg most hirtelen megnem mondom mire, a sunbrust azert fordul at a szeleken festesbe hogy ne lasd a furner ragasztast de ezzel az osszerakassal sincs szerintem semmi gond de celszerunek tunt a gyariaknak a takargatas.
(#11684) blackmacs
Igen en is megtudnam csinalni, vagy akar te is ha rendelkezel minimalis tapasztalattal a famegmunkalas teruleten + megfelelo szerszamokkal.
Egy gitarra valo Bubinga tobb mint 20k + hardver is minimum ennyibe indul + csillio ora munka es nembiztos hogy tokeletes lesz, ez nemaz az arkategoria amit celszeru otthon hamisitani.
-
nesa
veterán
válasz
blackmacs
üzenetére
Nekem ami tetszik ugy igazan az a CR 280 de azis atbaszas.
leirasa
onstrukció: ragasztott nyak
Test: mahagóni, lángolt juhar funér- és tömör juhar tetővel
Binding: vörös elefántcsontszín (Red Ivory)
Nyak: mahagóni, vintage C forma
Fogólap: rózsafa, 12" Radius(305mm)
Bund: 22 Large (2.7mm)
Hangszedő: Power Sound, antikolt nikkel borítással
Híd: TonePros Lic. Locking C-TPFP bridge & CT1 tailpiece
Kulcs: Die-cast, Vintage-style
Szín: cseresznye sunburst (CRS: Cherry Red Sunburst)Namost ha szetbontod egesz mast talalsz ezen nincs tomor juhar teto csak 0,8 as furner amivel onmagaban nincs semmi baj nincs, csak epp mast kapsz, mint ahogy bizonyos retegelt lemez topp semmivel se rosszabb mintha tomor fa lenne csakhogy az a retegelt lemez dragabb mint maga a fa....
Az a legjobb ha olyan helyen birsz vasarolni ahol a kivalasztott tipusbol tobb db is van, es ezekbol valogatni ki a legjobban megfelelo darabot, szerintem ebben az arkategoriaban hatalmas a szoras, siman kifoghatsz egy szar hangut meg lehet akar olyan is ami 3x aru gitarokkal vetekszik.
De miota a hangszerboltokbol kihaltak a Musima ,orpheus meg turo tudja milyen csodak nemolyan rossz a helyzet.
-
McCann
tag
Nyöff...
Zúztunk tegnap egy királyságosat, most egy közepes másnaposságot próbálok épp túlélni...

-
nesa
veterán
Ja a csavarozott nyak ne riasszon meg nem gagyi megoldas az csak ahogy irtam nem klaszikus Les paul epites, fender is csavarozva van, es a csavarozott Les Paulnal nincs az a kenyelmetlen nagy tusko, egyvalamibe biztos lehetsz "korlatozni a fejlodesbe nemfog"
a hangzas meg maskerdes azon lehet alakitani utolag is. -
nesa
veterán
válasz
blackmacs
üzenetére
Szerintem kb rendbelehet, ha lehet olyan szinbe vedd ahol latszik a fa erezete, azmar biztato jel de igy a fotok alapjan nemtudom eldonteni hogy ami a CR 100 on van az valodi erezet vagy csak festett, valamelyiken latszik hogy telibe festett sun brust kapott na az nemtul biztato.
Ez PL nekem tetszik de abban megegyezhetunk hogy ennek az erezetnek koze nincs semmilyen mahagonihoz, egy a lenyeg a faval mindig atb@sznak tok mind1 ronk, tuzifa, vagy fureszaru, esetleg kesztermek, ezt elkell fogadni.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
McCann
üzenetére
"nehogymá egy többtíz- netán többszázezer forintos gitár ne bírjon ki némi hőmérsékletváltozást, csúnya lenne!"
Akusztikusról beszéltem, ott pedig a drágább gitárok jelentősen érzékenyebbek a hőmérséklet- és páratartalom változásra, mint az olcsó darabok... A rétegelt fa jobban viseli ezeket a környezeti hatásokat, mint a valódi, tömör, ez utóbbira jóval jobban kell figyelni, jóval több törődést igényel. Ezen kívül a drágább akusztikus gitárokon ébenfából van a fogólap, az meg kifejezetten háklis a környezeti változásokra...
-
nesa
veterán
válasz
blackmacs
üzenetére
CR 100!
Szep de nem klaszikus Les Paul epites, de szamomra ez a fajta epitesi mod jobban bejon, azt el ne hidd hogy mahagoni mert meg a gibson se csinal kb 30 eve mahagonibol, van vagy 20 fele mahagonira hasonlito fa amit fureszarukent mar plane nemlehet megkulonboztetni a koznyelv ezeket is mahagoninak nevezi de valojaban nem az. -
blackmacs
senior tag
Ti melyiket választanátok?
Cort CR100 vagy Z42 BK.
Fontos lenne! -
nesa
veterán
válasz
izomhod
üzenetére
Azota mar Blondie is megoregedett.
Maria nekem jobban bejon. -
Bencsizy
csendes tag
válasz
izomhod
üzenetére
Igazi klasszikus, jó kis retro zene

Én ilyen relic gitárra Tom Thackertől emlékszem, Gibson Gold Top LP, de az eszméletlenül le van amortizálva, bár sztem ütősen néz ki, mint minden ilyen gitár. Ezen még a hangerő meg tónus szabályzó gombok is hiányoznak.

[link]Viszont ez a gagyi öregítés tényleg aszott gáz. A másik meg, hogy nem tudom milyen ember lehet, aki ezt kérte, meg aki ezt csinálta, de ilyen "szépítést" én is simán csináltam volna neki itthon két laposfejű csavarhúzóval...

-
izomhod
őstag
imádom ezeket a régi bassline-okat, és Blondie is nagyon adja!
punk!
-
Eastman
addikt
válasz
BluEyes
üzenetére
...szerintem a hülyén kívül mindenki vigyáz rá mint a szeme fényére. Gyönyörű darabok mind; gondosan elkészítve, szegélyekkel, berakásokkal.
-
McCann
tag
Az ilyet simán szájbabaszkodnám egy rugós szívlapáttal...

Nyomorult féreg, az, hogy éveig nyomod a rakendrollt a gitároddal, ide mész, odamész, nekiütöd ennek.annak, kopik, karcolódik, az oké, mert a gitár életének, történelmének a része, de hogy otthon a garázsodban agyonreszeled...
Broáf. -
-
Eastman
addikt
válasz
BluEyes
üzenetére
Szerintem más, ha becsúszol az Astrával az árokba és más, ha a fény autó direkt a szalagkorlátnak teszed. ...ha van ilyen.
A roncsderby sem onnan indul, hogy össze-vissza verik a hibátlan autókat, hanem a roncsokat veszik elő.Nyilván van olyan a Földön aki az autójával ki tudja fejezi önmagát, de szerintem egy hangszer az átlagos autónál több.
...mert az neki egy termék, aminek az eladásából él, csak nekünk státusszimbólum meg legenda...
Ezt nem tudhatjuk.
-
BluEyes
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Jajjmá, a PRS úr egy kőkemény üzletember, megkapta a minimum 1000 dodó profitját azért a hangszerért, óriási ívben leszarja a termék (mert az neki egy termék, aminek az eladásából él, csak nekünk státusszimbólum meg legenda) további sorsát. Kábé annyit érez, mint az Opel főrészvényese, mikor összetört Opelt lát az út szélén: fasza mer eggyel kevesebb a kocsi az utakon, valaki holnap vesz egy újat, amin nekem profitom keletkezik.
Mondjuk ez a hamis relic miért jó valakinek, azt nem értem. Olyasmi lehet, mint az alkoholmentes sör meg a guminő. -
Eastman
addikt
Kemény.

Vannak a Fendernek Road Worn modelljei amik elképesztően jól néznek ki. Ott a gyárban megoldják a koptatást és a boltban úgy adják a kezedbe. Ők intézik, az a koncepció, hogy viseletes. Nagyon-nagyon kényelmes a hátul kicsiszolt, kikoptatott nyakuk.
De, hogy egy zsír gitárt, egy gyönyörű tárgyat össze-vissza veressen valaki egy „hangszerésszel”, ész nélkül. Sötét lélekkel kell élni ehhez.
Szerk:
...arról nem is beszélve, hogy Paul Reed Smith, az alkotó él még, bármikor ráakadhat a videóra. Mit érezhet vajon amikor ezt a barmot látja? Gondolom évekig fejlesztette, tökéletesítette a gyönyörű hangszereit. A pozíciójelölő motívumok is kifinomult, érzékeny emberre utalnak.
-
Tv
senior tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Szerintem csak rájött, hogy ennyire jó az a gitár, semmi másra
Ha már nem tud rajta játszani az ember legalább nézzen ki "jól" 
-
X2N
őstag
A horror: [link]

-
Eastman
addikt
válasz
McCann
üzenetére
Nem arról van szó, hogy kibírja-e vagy nem. 100%, hogy kibírja.
Egész egyszerűen másképpen használom mint Te. Nálam otthoni stresszoldó, hobbi, szabadidős program a gitározás. Nem megyek vele semerre. Télen tuti, hogy nem. Nálad próbák, fellépések, koncertek, amikre készülsz, hozod-viszed és ez így normális. Lényegében mindennapi használati tárgy.
-
McCann
tag
Amúgy nyugodtan ki lehet vinni a gityót a lakásból, nem cukorból van az, nem lesz baja, csak újra kell hangolni mindig, ahogy felveszi lassan a próbaterem / koncerthelyiség / akármi hőmérsékletét, ennyi

Próbára meg koncertre amúgy is el kell vinni, nincs más választás, de azért ha belegondolunk, nehogymá egy többtíz- netán többszázezer forintos gitár ne bírjon ki némi hőmérsékletváltozást, csúnya lenne! -
Fitzgerald
veterán
Én ezzel az Epivel szemezek, illetve van ennek egy sima akusztikus verziója elektronika nélkül, az is tetszetős. WOTE Somebody That I Used to Know videóban láttam először. Januárban lesz is rá zsugám remélem.
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
...ha nem muszáj.
Hörgős-morgós skálázást láttad? Vicces.

-
Eastman
addikt
válasz
sajtee
üzenetére
Lehet. ...de nem tudom elképzelni, hogy milyen irányban nőtte ki. Hosszában vagy széltében? Leről fel, vagy felről le?
Esetleg tudásában?Szten Lehet, hogy az én hülyeségem (+ szobametál, egyebek), de én 20 C° alatt nem viszem a gitárom ki a lakásból. Monnyuk sok fellépésem nincs is.

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Hasonlókat

Engem mályköl kollegára emlékeztet, aki a Földünk összes (!) gitárosának szintjét túllépte... na, mondom én.
Fura dolgok vannak itt.

ON: vettem végre egy keménytokot a klasszikusomhoz. Elég pöpec kis darab (Manual Rodrigez), beépített páratartalom- és hőmérsékletmérővel. Bár most így belegondolva, lehet még ebben sem fogom merni nagyon hurcolni a gitárt tavaszig, pedig elvileg arra lenne

sajtee: A kinőtte ugyanazt jelenti - nem tud rajta tovább fejlődni, már mindent tud, ami az adott gitárból kihozható, ami rajta lejátszható, amit csak technikailag meg lehet valósítani vele. Erre a szintre nem hiszem, hogy sok élő ember eljutott már, ha egyáltalán, legyen akármilyen Epi SG, vagy akármi... az elképzelhető, hogy más hangzást szeretne, de az neccesen, hogy túllépték a saját képességei a gitárét....
-
Eastman
addikt
Az eladás oka hogy venni akarok egy komolyabb gitárt mert ezzel már nem tudok úgy fejlődni.
LOL

Hoppá, Szten beelőzött..
Jó estét, Mr.! -
izomhod
őstag
epi sg 45ért valakinek?
(nem az enyém) -
sajtee
őstag
Még anno, nagyon kezdő koromban (bár most is az vagyok..) ránéztem a Depresszió - Nem akarok elszakadni tabjára, és hagytam is a francba. Nem értem, miért, nagyon könnyű szám. Na, gitárt le Drop D-re, nem állítgattam semmit, úgyis nemsokára húrcsere, de nagyon hülyén szól. Túl mélynek érzem. Azt hiszem, ők Standard B-ben játszanak, de tudtommal ez a számuk drop d, meg találtam cover-eket is, így hangolva. Oké, hogy ez nem egy schecter, de ennyire szarul nem szabadna szólnia.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
InHell
üzenetére
Nem kell feltetlen seymour duncant venni.van ilyen arban is.
-
InHell
senior tag
Roland Micro Cube erősítőm van. Szerintem azzal nem lesz gond, mert a haverom aktív humbucker pickupos Ibanezét(pontos típusát most nem tudom megmondani) mikor rádugtuk, olyan súlyosan szólt, hogy az állam leesett.

Azóta vágyom egy kicsit vastagabb hangzásra.
Ő .010-es Elixir húrkészletet használ, ezért gondoltam, hogy már az is előrelépés lenne, ha olyanra cserélném a mostani .009 - .042-es D'Addario nickel wound XL super light gauge húrjaimat.(#11616) atidzsiforc gondolom valami ilyesmit kéne keressek? Elég borsos ára van, ennyit lehet nem ér az egész.
(#11618) X2N köszi a linkeket, ezt találtam.
-
sajtee
őstag
-
Eastman
addikt
válasz
atidzsiforc
üzenetére
De az egyik gityon most is 68-14 van.
Uhh.

-
atidzsiforc
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
En is altalaban 46-11-el, meg par honapig 59-13-al toltam e standardban. Faszan, kemenyen szolt, de a magas bundokon nagyon kellemetlen volt a hosszan tarto jatek, pedig jol belottem a hangszert, az 1.14mm-es tortex pengeto ottmaradt a 22. bundnal, ha becsusztattam a hur ala. Szolojatekhoz jobban bejon a 9-es, finomabban tudok nyujtani meg stb. De az egyik gityon most is 68-14 van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Eastman
addikt
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Én az első elektromos gitáromon 0.11-es szettel kezdtem és azóta is ezt a vastagságot használom.

-
InHell
senior tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
A mostani 009-es húrkészlettel nincs semmi bajom, az actiont és intonationt viszont be kellett állítanom, most egész pontos és tisztán szól.
Ha váltok szerintem egyelőre 010-es húrokra fogom cserélni, aztán majd újra beállítom.
Amit említettél metálosabb pickup készletet, tudnál linkelni esetleg? Egyáltalán milyen típusokat kell keressek? -
X2N
őstag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Nincs 20eFt-ért jó kondenzátor mikrofon. Azt se mondtad mire kellene.
-
McCann
tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Shure SM 57 vagy SM58, ezeket keresgéld, az új ára 31 ropi most, használtan előfordulhat 20 körül is akár

-
Fitzgerald
veterán
Jah, én meg azt szerettem volna kérdezni, hogy 20000 forint körüli szegmensben tud valaki jó kondenzátor mikrofont ajánlani? Nyilván nem Shure meg AKG magasságokban gondolkodom, de azért 20k körül csak akad már valami jó ár/érték arányú cucc...
-
Fitzgerald
veterán
válasz
InHell
üzenetére
Szia!
Kezdőként nem biztos, hogy érdemes vastagabb húrokat tenni a gitárra, bár ha az action (húrmagasság) jól be van állítva és könnyen le tudod fogni őket, akkor mehet rá akár Power vagy Not Even Slinky is, főleg ha a súlyosabb hangzásra hajtasz (pl. Drop D-re hangolsz).
Amúgy lehet ebben a szegmensben egészen korrekt kezdőgitárokat találni, bár a hidat/tremolót/hangolókulcsokat idővel érdemes ezeken lecserélni + valami olcsóbb Wilkinson hangszedővel már elég komolyan meg lehet dobni a hangzást ebben a kategóriában.
Amúgy ha kicsit vastagnak érzed a húrokat, vagy fret buzz jelentkezik valamelyik barnál, akkor szintén az actiont kell állítgatni + általában a húrlábakat is. Ha nem tudod ezeket egyedül megcsinálni, a legtöbb hangszerüzletben párezer forintért beállítják a hangszert.
Én a 15 rongyhoz még hozzácsapnék pár ezret, és vennék egy metálosabb pickup készletet + valamelyik vastagabb Slinkyből egy csomaggal. -
InHell
senior tag
Sziasztok!
Másfél hónapja vettem használtan az első elektromos gitáromat egy ilyet.
Tudom nem a legjobb gitár, de mikor itt a helyi hangszerboltban nézegettem a gitárokat, hogy milyet kéne vennem, egyből beleszerettem, úgyhogy meg is vettem.(27k)
Nem akartam egyből 100 ezres gitárt venni, mert ha megunom pár hét alatt, akkor felesleges lett volna elsőre annyi pénzt beleölni.
Nem tudom milyen húrok voltak rajta, 009-es volt az biztos, én lecseréltem egy D'Addario 009-046-os húrkészletre, csakhogy nem tetszik a hangja.
Ami rajta volt mélyebb tónusú volt, súlyosabb hangzással, szóval most újra lecserélném valami másra.Szempontok: lehetőleg minél mélyebb - súlyosabb hangzást szeretnék kihozni ebből a gitárból.
Elsősorban black metalt pl. kedvencem (Burzum) gyakorolgatok, ehhez a hangzása a gitáromnak pont tökéletes számomra, még a gain-ből is visszább tudok venni a Roland Micro Cube-on amit használok, hogy pont jó legyen a hangzása. Viszont pl. Metallica számokat is tanulok, amihez súlyosabb hangzást szeretnék. Tudom kéne valami aktív pickupos Ibanez vagy EMG, de első gitárnak a mostani nekem megfelel. Előbb meg kéne tanulni normálisan játszani.
Ajánlottak valamilyen bevonatos Elixírt 010-est ami elvileg tartósabb, és súlyosabb hangzású, de annyi féle van, hogy nem tudom melyiket kellene megvennem.
Egyáltalán 010-es felfér erre a gitárra, nem túl vastag? Nem nagyon találok róla infókat sajnos. A mostani 009-es így szemre pont passzos.
Esetleg van olyan pickup amit a single coil helyére be lehet rakni, úgy hogy ne kelljen fúrni-faragni.
Olyan 10-15 ezret még ráköltenék, ha súlyosabb hangzást ki tudok csikarni belőle, többet szerintem nem érdemes, inkább spórolok egy komolyabb gitárra.Elnézést ha sok hülyeséget írtam, és amiért kicsit hosszúra sikeredett.

-
Eastman
addikt
SIK PIK pengetők.
-
blackmacs
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Tényleg jól nyomja!De ami a szobában volt cucc az se semmi,kész stúdió

Nekem is azt ajánlották a hangszerboltban hogy hogy nem árt valami értelmes elemet belerakni pl.duracelt. -
atidzsiforc
őstag
Ezt hallgassatok meg, nagyon ugyes es raadasul magyar.

(#11602) skater86: Milyen basszer volt, illetve milyen szedo volt benne, milyen elemmel? Nekem nyaron volt egy vester markaju koreai warwick kopiam noname pukikkal. Szeptemberben, mikor eladtam meg ugyanaz a duracell nyuszi volt benne, amit megvetel utan beleraktam, pedig minden nap jatszottam rajta.
-
skater86
tag
Sziasztok! Nem rég gitározok, kb másfél éve. Ilyen gitárom van:
Schecter Omen 6Kinéztem egy ilyet használtan, jó áron:
Schecter Demon 6 FRNem tudom a csere megérné-e. A hangszedőt nem ismerem, vagyis nem próbáltam olyat még. Meg az, hogy aktív a hátsó gondolom, az mennyire lenne fontos? Basszusgitárban hallottam aktívat csak, de az ette az elemet. Kíváncsi vagyok a véleményetekre aki ismeri ezt a gitárt.Köszi.
Üdv! -
válasz
Fitzgerald
üzenetére
hidd el, h megeri

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Igencsak energiatakerékos minigéppel támad a Shuttle
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Olcsóbb lett a Game Pass Ultimate, de a Call of Dutyért cserébe várni kell
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ThinkPad P1 Gen6 16" 4K+ OLED érintő i7-13700H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjolv gar
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- SAMSUNG 980 500GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- PlayStation 5 Slim Digital Edition
- Samsung Galaxy S10 - 128GB Fekete
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB Wifi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro + / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy nekem annyi volt a sztori, hogy és balkezes vagyok és volt egy Jolana Telecsater utánzatom és azt alakítottam át. Illetve csináltam egy másik (balkezesre alakított) testet neki.
onstrukció: ragasztott nyak

Ha már nem tud rajta játszani az ember legalább nézzen ki "jól"

Ezt hol találtad? Nagyon király
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az otthon keszitett videioban egy line6 pod hd-t hasznal, es azok is baromi jol szolnak.