Hirdetés
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Pedig nagyon valid, hidd el! Van aki motorozik, többször bulizik egy héten, drága borokat fogyaszt, dohányzik, Airsoftozik, stb... Van akinek a gitár a fő hobbija. Az elszántság és az akart sok embernél csúcsosodik ki valamiben, ami esetleg külső szemlélőnek úgy tűnik mintha mindenben ilyen tehetős lenne. Szerintem, ha mint szakértő jobban belegondolsz tudjuk, hogy a 140K nem a világ teteje még egy tömör elektromos gitárnál sem. Kb. innentől kezd normalizálódni és konzisztenssé válni a minőség: orbitális hibák már nem fordulnak elő a gitáron és az alap hangszedő is jól használható. Szerintem nem a bandáról van szó, hogy pusztán az ár alapján nem felel meg a gitár, hanem a belső igényességről, hogy még jobb zenész legyen az ember. Ki kell próbálni a drága cuccokat is, talán van egy-két normálisabb bolt itthon is ahol van erre lehetőség. Még nem itt van az az árszint ahol nem arányosan nő együtt a minőség az árral, gusztustalanul szólva a csökkenő határhaszon még it nem ütötte fel a fejét

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
M@trixfan
üzenetére
Persze. Aki egy 140 ezres gitárnál felsőbb kategóriába lép, az valószínűleg már igen-igen komolyan nyomja egy igen-igen komoly bandában, vagy pedig igencsak tehetős hobbista. Ha ez utóbbi, akkor úgysem számít, hogy mennyiért és mennyi idő alatt tudja elpasszolni az előző gitárt, ha egyáltalán foglalkozik vele. Ha meg az előbbi, akkor oké, esetleg lehet jelentősége, de valószínűleg tudja magáról az illető, hogy annyira nívós bandában kell szerepelnie a hangszerével, ahová ez nem elfogadható - akkor erre lehet előre építeni. Mondjuk, ha tényleg kevés egy ilyen gitár bármilyen zenekarhoz, akkor valószínűleg ott is van elég pénz ahhoz, hogy ez ne legyen probléma.
Akárhogy is, ez a felsőbb kategóriába lépés egy 140 ezres gitárról nekem nem tűnik valid érvnek.
-
M@trixfan
addikt
Olyan is lehet, hogy valaki magasabb kategóriába lép és egyszerűen feleslegessé válik az eddigi gitár.
-
válasz
Szten Márs
üzenetére
Jogos. De hát ugye ki tudja? Próba cseresznye.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Mondjuk egy jó hangszert akar a fene eladni.
(Ha csak nem történik valami gond és válik muszájjá...) -
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Yagami76
üzenetére
El tudsz menni Pozsonyba kipróbálni ezeket a hangszereket?
Tudod, első és legfontosabb dolog hangszervásárláskor, hogy nézd meg élőben a kiszemelt hangszereket (minél többet, ami azt illeti), nézd meg jobbról-balról, lentről-fentről, mindenhonnan, játsz rajta, vagy ha az annyira esetleg nem megy, akkor is fogd kézbe, próbálgasd a nyakát és kérd meg az eladót, hogy lehetőleg egy kiszemelt kategóriás erősítőn mutassa be ezeket a gitárokat.
Persze sok jó okosságot lehet netről is összeszedni, de szerintem ez a legfontosabb.
Ezt a márkát egyébként abszolúte nem ismerem - megmondom őszintén, nem is hallottam még róla.
Mindenesetre ebben az árkategóriában aztán van választék, főleg érdemes szétnézni. Tremolós szupersztrat a tuti befutó? -
Yagami76
csendes tag
Üdv.Mi a véleményetek a LAG márkájú gitárokról?Konkrétan ez a két tipus érdekel:
LAG Arkane 500ST
LAG AF 200 BSH
Muziker oldalán láttam.Vagy ennyi pénzért érdemes inkább egy LTD vagy Ibanez gitárt venni? -
Szten Márs
nagyúr
Egy szerintem igen hasznos poszt arról, hogy hogyan is ismerjük fel azt, hogy tömör fedlapos-e egy gitár, vagy sem. Igen, a normális módszer az lenne, hogy megnézzük a hanglyuk oldalán a fát, és látjuk, ha rétegelt, ám néha ezt ilyen-olyan trükkökkel megpróbálják álcázni, szóval erről egy kis szösszenet egy egyébként is igen jó oldalról:
[link]A legalsó versenyzőnk meg, ha jól sejtem - és erősen úgy gondolom, hogy jól sejtem - egy Epiphone lesz. Bár tudom, házinak volt feladva, hogy találjon mindenki egy olyan példányt, szóval sorry, ha elrontottam ennek az örömét.

-
izomhod
őstag
kérdés a mai maradj talponból:
30mp alatthány húrja van két hagyományos basszusgitárnak és három flamenkógitárnak összesen?
Keresztes néni nem tudta. Azt mondta: TÍZ?!

-
-
nesa
veterán
Ez de szep deszka

-
Nunder
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én azért ezt a semmi íz dolgot nagyon légből kapott valaminek érzem, már ne is haragudj
Nem vagyok MAB fan, de szerintem a brutális kétkezes játékoktól eltekintve igenis nagyon oda tudja tenni magát. Csak hogy alá is támasszam 
-
izomhod
őstag
-
izomhod
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
kábelt összebogozni!
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Ha iszok kicsi, akkor jobban megy mindig, de tényleg!

(persze csak pár felesig)Britnit meg basznm... Szívlapáttal fejbe.

-
nesa
veterán
Egy ilyen tele kell nekem

-
Injun
senior tag
És ez?Itt persze inkább a háttérsztori az érdekes.
-
Injun
senior tag
Nem vitaindítónak szánom csak belinkeltem hátha valaki nem ismeri.Szerintem király.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szerintetek is paroka?
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Érdekes ahogy' a jobb kezét működteti.
-
Injun
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szerintem érdekes színfoltja a mai gitáros közösségnek

-
-
Injun
senior tag
Gondoltam megosztom.Csak úgy.
-
izomhod
őstag
válasz
McCann
üzenetére
igazából nem szeretem a viszkit, és a klasszikus formákat szeretem, bár jópofa darab ez is

valaki kérdezte a gitárfastést
sajtee nem te voltál?itt egy videó a srác munkáiról

-
izomhod
őstag
tegnap láttam egy szép közönségbe ugrást+két hátrabukfencet egy gyönyörű fender basszusgitárral, az ütő megállt bennem, de gondoljátok hogy nem a srác miatt

ahogy a srác lekerült, volt egy kis kicsi a rakás, majd mire kikeveredett, letolta a követező számot, kicsit hamisan szólt. vagyis inkább nagyon!
megnézte, g húr? ó az annyira nem lényeg, 2 húr elég, és tolták tovább!
ezért szeretem a punkzenét, zsigerből jön, nem kell anyit technikázni benne, hogy jó legyen![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
azt hiszem ilyesmi volt, csak p+j, gyönyörű, biztos ért vagy 200at

most mire akadtam:
ZZ Top signature tele bass. Tippeljetek árat, megvan? aha..
szorozzátok csak át forintra..
-
izomhod
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
hűha, gyorsan toljunk tele egy oldalt, mert ez ittmarad!
na melyik a szebb?
mystic blue strato

mystic red

-
McCann
tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Híjj, ezt kár volt...

Ide kattintottam és kurvára megijedtem

-
-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
imádom Britnit, ki nem hagynám!

-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
zsír, holnap megnézem! [link]
ma viszont a híres neves Hurkatöltő zenekar látogat ide, úgyhogy lassan indulok is!
-
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Persze, alap. De az film, ez meg a valóság.
Ma találtam, most nézem végig másodszor. Pont a hsz-ed ugrott be róla. Nagyon nagy feeling! Elképesztő könnyedén, magától értetődő módon gitároznak. Mintha gitárral a kezükben születtek volna. -
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Hétvégi mozi: Blues Houseparty
-
-
Bencsizy
csendes tag
Lehet tényleg alszok egyet, aztán hátha...
Mostanában eléggé szét vagyok csúszva, általános ez a semmihez sincs kedvem dolog, semmit se csinálok úgy, hogy élvezzem is, mert mindig húzza vmi más az agyam
-
Bencsizy
csendes tag
Az mitől lehet, hogy egyik nap megy az összes nehéz szám is hibátlanul, máskor meg egyszerű dalokat se tudok eljátszani?
Tök frusztráló, hogy most végre van 3 napom játszani, erre nem megy, mert nem működnek a kezeim úgy, ahogy kellene...

-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Van rá esély.
-
-
nap
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Egy Bigsby-t én is szeretnék öregkoromra.

-
-
nap
addikt
válasz
izomhod
üzenetére
Főleg a korabeli üreges testű gitárokon fordult elő ez a húrláb, de úgy emlékszem láttam már féltömör gitárokon is.
Erről a képről eszembe jutott, hogy Les Paulból még nem láttam testen átmenő húrozást (a Gibsontól), pedig az még közvetlenebb kapcsolat, mint a tune-o-matic. -
-
izomhod
őstag
az a vas miért van ott a gityón, mire való?

-
albert8
veterán
Áuhhhh

-
McCann
tag
Hoi, jöttem dicsekedni

Kaptam kölcsön egy elektroakusztikus Cort westerngityót, nagyon nagy flash!
Egyből behangoltam open G-re és három napja megy a slidegyűrűs bohóckodás!
Komoly a cucc, eddig be se dugtam a Marciba, mert olyan tuti hangja van szárazon is!btw szombaton nagyon zsír bulit csaptunk, a mostoha körülmények ellenére kirúgtuk a ház oldalát!

-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
ahogy többször nézem, nekem egyre jobban tetszik.
kis 50 kilós csaj tisztességgel elnyomja úgy, hogy a metalicska tagok ott ülnek vele szemben. másnak hang nem jönne ki a torkán
még lenyomott volna 3 sört, igencsak lesnénk
-
Mathiask
senior tag
Páran már érdeklődtek itt az Ernie Ball Cobalt húrokról korábban.
Egy dolgot tudok hozzátenni még az elhangzottakhoz:
Eléggé rozsdásodik. Jobban mint egy Rotosound és sokkal jobban, mint mondjuk egy Gibson húr.
Így érdemes valamilyen szert(pl a GHS-nek van ilyenje) használni ennek megelőzésére szerintem. -
Aucor
senior tag
Sziasztok! A bund nem is zörög, rájöttem, hogy én vagyok a béna... Rosszul fogtam le
Mostmár jó... Első nap volt, na... A gitaregyetem.hu-ról próbálok tanulgatni, kromatikus ujjgyakorlatot csinálok. El is szakadt az E húr... Rákötöttem a sima erősítőmre, bár akusztikus hang, de eszméletlen jó hangkitartása van a gitárnak (20mp). Az mennyire normális, hogy a húrok felfelé hangolódnak el? Józan paraszti ésszel arra gondolnék, hogy lefele megy, erre csak nézek h A helyett A#, ami magasabb... -
-
izomhod
őstag
ezt értékeljétek már légyszi, kinek hogy tetszik, kíváncsi vagyok
-
M@trixfan
addikt
A csörgés is egyenes arányban áll a gitár árával, illetve minőségével. Persze a beállításon rengeteget lehet hozni, de az alap gyártási tűrések már adottak a gitáron. Mindenkinek ajánlom, hogy ne törődjön a magyar boltosok "nyomorával" és merjen kipróbálni többszázezres gitárokat! A Hitspace-ben is érdemes megnézni a Suhr gitárokat, azonnal érezhető mit kell megfizetni a játékkényelemben. Sokszor úgy kezelik pl. a Gibsonokat itthon a boltosok mintha valami érinthetetlen szent grál lenne, pedig ilyen mentalitással nem nagyon fognak eladni belőle.
-
izomhod
őstag
-
atidzsiforc
őstag
Milyen iranyba, es mekkora ive van a nyaknak?
(#13501) izomhod: az A hur siman attol is zoroghet uresben, hogy a hangolokulcson laza az anyacsavar es szabadon maszkal az alatet, nezd meg szerintem.
(#13503) BluEyes: azert ha lefogasnal hozzaer teljesen a kovetkezo bundhoz neki a hur, azon lehet, sot kotelezo javitani egy rendes beallitassal, vagy legrosszabb esetben bundprofilozassal.
-
BluEyes
őstag
Használtan vetted?
A fémhúrok csörgésén nem kell sokat agyalni, kikerülhetetlen, ha alacsony húrmagasságot akarsz. A húr ugyanis nem a fogólappal párhuzamosan rezeg, hanem minden irányba kileng, így óhatatlanul belever a bundokba, ha alacsonyra van engedve. Ha a húrozásnál hosszában kicsit meg is csavarodott a húr, akkor ez a kilengés még nagyobb lesz.
Mindazonáltal egy hangszerészhez így az elején érdemes lehet elvinni, a gitárt, hátha tényleg kijebb áll 1-2 bund, azokat kicsit majd lecsiszolja a mester, meg be is állítja a nyakat.
Esetleg használj hibrid készletet, ami azt jelenti, hogy a mély húrok eggyel vastagabbak, mint a normál készletben, azaz pl. a normál 9-42 helyett hibrid 9-46, a mélyebb húrok kicsit feszesebbek lesznek ugyanolyan hangolásnál, kevésbé lengedeznek összevissza.
A húrozásra is fordíts figyelmet. Célszerű már 1 (vagy akár 2) nappal korábban kivenni a húrokat a tasakból, kibontani, és felaggatni valahova, hogy a húrok a több hónapnyi összetekertség után ki tudják rúgni magukat, ezzel is csökkentve a megcsavarodás esélyét, illetve a felrakásnál is figyelj erre, ne erőltesd, hagyd, hogy a húr beálljon saját maga a megfelelő pozíciójába. -
izomhod
őstag
én ezekhez nem értek, nekem is zörög az A húrom egy kicsit, de csak üresen, én nem törődök vele, feltekerem a hangerőt, aztán hadd szóljon!
amúgy tényleg érdemes elvinni egy hangszerboltba, hangszerészhez, lehet állít egy kicsit a nyakon és kész is, 2000 ft. de előtte egyeztesd le azért, mi merre
meg ki tudja mikor húrok vannak rajta. ha újonnan vetted, akkor amivel kijött a gyárból, az csak arra való, hogy valami tartsa a nyakat, ha használtan vetted, akkor lehet rajta áll 8 hónapja, érdemes venni rá egy garnitúrát, 1500 ftért széépen csengő frankó húrokat kapsz+nyakbeállítás 2000 ft kb, és nincsen csörgő rezgő hangszer, és mehet a pengetés!
addig is a tükör előtt már érdemes begyakorolni a pózolat és vicsorogni hozzá, az is priceless!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Nitro ANV16-41 16" FHD+ IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- TUF F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- TUF A15 FA507NV 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB DDR5 512GB NVMe gar
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Ha csak nem történik valami gond és válik muszájjá...)

Mindenesetre ebben az árkategóriában aztán van választék, főleg érdemes szétnézni. Tremolós szupersztrat a tuti befutó?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)