Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
van már bennünk annyi rutin, hogy nem úgy állnak fel
-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
csak az irigység beszél belőled!

-
-
izomhod
őstag
ki jön?
-
McCann
tag
válasz
izomhod
üzenetére
Általában az megy, hogy aki kitalál valamit, az feljátssza gépre (én Nuendoban szoktam és teszek alá egy takkjelet is, ahogy elképzeltem, hogy ennek ilyen gyorsnak kellene lennie) és körbeküldi, hadd törjék a fejüket a többiek is

Ha meg a próbán jön elő valami tuti cucc, azt telefonnal felvesszük, ilyen is volt már

-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
az is király, nyoma kell hogy maradjon
feldoboltál ezt-azt és arra?
-
-
McCann
tag
Kedves Barátaim

Tegnap a próbán kajak katarzison esett át a zenekar, egy dal létrehozta önmagát rajtunk keresztül...
Ilyenről eddig csak olvastam, de tegnap át is éltem
Betonkemény volt, ahogy minden egyes körrel, amit játszottunk, újabb és újabb ötletek jöttek és majdhogynem azonnal be is tudtuk illeszteni a dalba, még cigiszünetre se mentünk ki, annyira benne volt mindenki a témában
@izomhod: ha gondolod, van hangszerész ismerősöm, bár a Vintage is jó műhely, anno az Ibimet ott generáloztattam

-
-
izomhod
őstag
na, mindenki a gitárt nyúzza?
vagy korsóemelgetés van?itt a péntek!

-
Tv
senior tag
válasz
albert8
üzenetére
Főleg a faanyag, illetve a hangszedők minőségében van különbség, nyilván a Fender javára. Nekem egyébként a Fender strat/telecaster a favorit a jellegzetes hangzása miatt. A többi nekem mind egyforma, mondjuk ez attól is függ, ki szólaltatja meg a hangszert
Az én kezemben a Fender sem szólna jól 
-
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Kanálon

-
[link] Na min szól a zene csírák?

-
izomhod
őstag
válasz
albert8
üzenetére
minőség az biztos
a fa anyaga, pickupok, szerelvények, összeszerelés minősége
mondjuk fender és fender között is van különbség, van made in japan, made in mexiko meg made in nemtomhol, az is sokat számíthat
nem vagyok akarok hülyeséget írni, majd a többiek megmondják a tutit
-
izomhod
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
szeretem a yamahámat, el nem adnám, hiszem ez egy preci!

olyan, mintha egy Roger Waters signature lenne

egy fekete JB testből és egy natúr fa színű VM nyakból össze tudnám rakni, amit szeretnék, de az nem lenne olyan olcsó mulatság
lehet valami matricás megoldáson kéne továbbmenni, hátha, ha csak kis időre is
-
izomhod
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
most kapok lassan csepegtetve infót, hogy ki csinálná meg, kíváncsi vagyok
ráírok a szervizre is, köszi. igaz hogy yamaha, de ez nem lehet gond nekiknem szívesen faragtatnám szét a nyakat, de ilyen téglalapos szerintem csak JB-hez létezik, nekem meg Pbass van, nehéz hozzá olyan nyakat találni, ami passzol, de ezt csak én gondolom egyelőre
csak 3 napot voltam kinn, hazajöttem, mert holnap próba. na jó, nem csak azért

-
Eastman
addikt
válasz
izomhod
üzenetére
Inkább a Fender márkaszervíz.
Te nem Londonban vagy? Vagy hol vagy? Ott melózol?
-
izomhod
őstag
szerintetek meg lehet csinálni a sima natúr pöttyös nyakat ilyenre?
á tuti meg. hogyan?
ki csinálja ezt meg nekem? vintage-ék?
-
izomhod
őstag
hihetetlen, hogy a green day még mindig olyan, mint a dookie kazettán, pedig az '94-es

Green Day - Letterbomb (Live From Rock And Roll Hall Of Fame 2012) Official
-
blackmacs
senior tag
Egész jó ez az új csapda album annak ellenére hogy a Legjobb méreg óta nem hallgattam őket.
-
toth_janika
őstag
Hello!
Valaki tud nekem ajánlani egy jó gitár tanárt Budapesten?
Akár privátban is, hogy ne offoljuk szét ezt a topikot!
Köszönöm előre is az ötleteket!
Egyébként ilyen zeneajánlgatós topikban én is benne lennék!
-
izomhod
őstag
nem valami könnyű összefogni egy zenekart

-
Eastman
addikt
válasz
Nunder
üzenetére
Ha egy húrkészlet már elkezd rozsdásodni akkor valszeg már a hangja sem az igazi. Egyértelműen cserére érett.
Egy szett húrt - csak otthoni használat, gyakorlás esetén - legkésőbb 2-3 havonta le kell cserélni. Annyi idő alatt pedig nem tud elrozsdásodni. Aki színpadon „dolgozik” a gitárral az sokkal gyakrabban cseréli a húrokat.
[ Módosította: mobal ]
-
toth_janika
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére

-
izomhod
őstag
-
izomhod
őstag
válasz
sajtee
üzenetére
közben beugrottak dolgok
Duff nagy supportere a The Heroes Projectnek, ezzel kapcsolatban is kérdezgettem tőle
aznap volt Angliában a rememberence day ( az I. VH-ban elesettekre emlékeztek), és kérdeztem, hogy látta-e a Westminster apátság kertjében a sírokat. Nagyon komoly volt! Látta persze, az egész zenekar ott volt délelőtt.
közben odaadtam neki a cd-ket, hogy firkantsa alá, meg az egyik pengetőmet (azt azóta sem tudom hol van
)kérdeztem, hogy a Izzyvel mi van, de azt nem ugrik be, hogy mit mondott

meg olvastam valahol, hogy a felesége TALÁn magyar felmenőkkel is rendelkezik, erről is kérdeztem, de erre sem emlékszem mit mondott. bazzeg

ja, csináltak egy kis filmet Seattleben a Loaded-dal, benne van Gilby is, vicces amúgy, hetente tesznek fel belőle egy 10perces részt, most 4 van fenn eddig
The Taking - movie -
Nunder
őstag
Ti a húrok rozsdásodása ellen mit tesztek? Tokban van sokat, nem ingadozik a páratartalom számottevően, valamint Ernie Ball húrok vannak rajta, amik elvileg nem rozsdálnak.
-
Bjørgersson
félisten
-
sajtee
őstag
Egymás után meghallgattam kétszer az új TCS-albumot. Első hallgatásra olyan volt, hogy.. oké, egész jó lett, de valami hiányzik. Másodszorra ez teljesen eltűnt most pedig már minden számot tudok kívülről
- szövegileg 
izomhod A Bíbor köd c. számban van az a latin szöveg, amit egy debreceni lelkész olvasott fel.
Na, de vissza az 1000 ördögre

szerk.: a Nincsen semmi c. számnak a riffje nagyon bejön, állandóan arra teszem vissza
Azt meg kell tanulnom, csak várni kell egy tab-ra vagy cover-re. -
-
freebazsi
csendes tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Rádobsz 90et és tökéletes

-
-
freebazsi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy eladó angol Marshall JCM900-as ládám, ha érdekel valakit vagy tud rá bárkit írjon privit!
100 000Ft az irányár! -
bajaki
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez itt nem ennek a helye, de sajnos idő hiányában nem tudok foglalkozni a gitározással, ezért el kell adnom a nyár folyamán vásárolt Cort AD810 NS gitáromat.
Ha tudtok valakit akit esetleg érdekel, szóljatok kérlek!
Köszi!

Szép napot!
-
BluEyes
őstag
LINK
Eljött az idő, hogy egy telefonnal csináljunk lemezt?
Igazából a Pocket Pod miatt teszem be ezt, a video utolsó harmadában csillogtatja erényeit, és - diplomatikusan fogalmazva - nem rosszabb a két szoft-ampnál. És ugye néha előjön itt a kérdés, hogy milyen multit is kéne venni occsóért... -
sajtee
őstag
Jááááj, ez nagyon király, imádom ezeket az akkordbontásos szólójátékokat!

-
Eastman
addikt
válasz
sajtee
üzenetére
Az A Blues pentaton, ezt verd be!
A piros kezdőhangokról indulsz (A), kékek a Blues hangok (Blue notes), oda nyújtasz, feketével a skála egyéb hangjai. Csak a skála keretein belül maradj, egyenlőre más hangokat ne játsz bele. Tehát csak a piros, fekete és kék pöttyöket!

Ha így, részenként, fekvésenként már begyakoroltad, végigjátszhatod a nyakat*:

Mindig a pirosról indulsz és ugyanoda térsz vissza, vagy egy másik pirosig játszod a kört.Tessék, erre lehet szólózni: Blues Backing track in A

Csak a skála hangjait használd!

Ha az A Blues már megvan, jöhet mondjuk egy G Blues:

Koppra ugyan az a skála (amit már az A-nál megtanultál)*, csak mélyebbre, a nyakon gondolatban G-re csúsztatod az egészet! Teljesen logikus, tiszta matek. Figyeld a piros kezdőhangokat!
Mehet rá a szóló: Backing Track Blues in G

Bármilyen hangnemben kezdheted, csak told el gondolatban az egész skálát oda, arra a kezdőhangra, arra a bundra!
C Blues

D Blues

E Blues

F Blues

G Blues

A Blues

H Blues (A német és a magyar zenében, kottákban B helyett H-t írunk!)

C Blues

Körbe is értünk. Kérdezz, ha valami nem tiszta!
Minden skálánál, legyen az Dúr vagy Moll, Pentaton, Blues, Mixolid vagy bármilyen, ugyan az a logika! ...tehát egy hangnemben megtanusz egy skálát és az egészet bármelyik kezdőhangra áttolhatod, áttranszponálhatod!
Figyelj, mert amit fent vázoltam Neked, az csak a Blues pentaton skála!
Enjoy!

-
Eastman
addikt
válasz
sajtee
üzenetére
Nem kell toplistákat nézegetni, hallani, hogy zseni.

...ezt nem ő játsza, de a feeling az nagyon ott van. Kicsit belepiszkál a srác az eredeti dalba mikor épp' „unatkozik.”
Az egyik kedvenc youtube videóm. Ilyen mikor játszik; az ujjak tánca. Ne tekerd át az első percet...
...jön majd a jóság. 1:07-nél gyorsan beállítja magának ami kell.
Ezt nevezem én gitározásnak. Remélem Szten nem haragszik meg a szavaimért....ja, és szerezzetek be egy jó fejhallgatót, remélem nem kis F# - f.sz pc-hangszórón hallgatjátok a józenéket.
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Nem hiába, Van Halen-ék tudják a dolgukat

Egyébként Eddie azt nyilatkozta, hogy soha nem is tudott semmiféle skálákról vagy akkordokról, játszotta, ami jött neki.
Érdemes megnézni, hány szólója áll a top100-ban előkelő helyen..
Persze időközben akarva-akaratlanul is ráragadt, gondolom.
-
Nunder
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nem tudom, konkrétan milyen válfajra gondoltál metal-on belül (én a Power/Melodic/Symphonic/Speed vonalon mozgok), de nagy kedvvel hallgatok kicsit eltérőbb stílusokat is. A számomra divatosnak titulált előadók, a teljesség igénye nélkül: In Flames, As I Lay Dying, Borealis (na őket tessék meglesni), Trivium, All that Remains, Amorphis, Bullet For My Valentine, Children of Bodom, Periphery... és még sorolhatnám.
Íme egy kis ízelítő:
Periphery - Make Total Destroy (súlyos prog metal)
Borealis - Where We Started (Power, a föld alá hangolva
)
All That Remains - This Calling (Metalcore, Melodic Death)
As I lay Dying - Through Struggle (Metalcore)
Trivium - Anthem (Heavy/Melodic Death)
Amorphis - Silent Waters (Melodic)Továbbá nem tudom, hogy lenne-e rá kereslet, illetve létezik-e már hasonló, de egy ilyen linkelgetős, zenebarát topikot szívesen látnék, pláne úgy, hogy itt mindenki kicsit keményebb érzelmű

-
NSiS
tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Mostanában nincs eladó hardverem és venni se tervezek, de azért néha be szoktam nézni.

-
hNp88
aktív tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Amon Amarth-ékról mindig ez a kis filmecske jut eszembe

amúgy a Twilight of the Thunder God a legnagyobb kedvencem tőlük
kinn is van a falamon a borító egy "zászló" formájában 
-
Bencsizy
csendes tag
No, meghoztam a fejet.
Hangszerész szerint életveszélyes használni, mivel könnyen átütést okozhat, akár gitáron keresztül is. Mondjuk nem tudom, hogy ezt mondjuk miért most vette észre, mert előtte már volt nála kétszer is, és akkor egy szót se szólt róla... Érdekes.
Amit észrevettem, hogy az a kis vékony szál, a megszakító tönkrement, elszakadt (mikor átvittem, akkor nem volt még), illetve az egyik kábel is átpörkölődött a master potméternél, és le is vált az egyik végen.(mikor átvittem, ez se volt így...)Nem értem, hogy ez most honnan jött neki. Azt mondta, hogy ez egy csöves rádióból maszekolt fej, és hogy nem érdemes szórakozni vele, mert életveszélyes. Eddig az volt, hogy menetzárlatos (ami egyik ismerősöm szerint nem valószínű, mert vagy működik,vagy nem...).
..Mindegy, azért fura nekem ez egy kicsit. Barátom majd átjön, azt megnézi, meg lehet, hogy újratekeri a trafót is, ha tényleg gond van vele.
-
NSiS
tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
"Ki debreceni közületek? Én alatta lakom 20 km-el."
Debrecentől északkeletre 10km.

-
sajtee
őstag
válasz
albert8
üzenetére
A közelben soha nincsenek... 1 éve voltak Baján, kibszott sokan voltak, Laci is meglepődött. Most lesznek 16-án Szekszárdon, az 45km, 20 perc kocsival. Legközelebb mindig Pécsett vagy Szegeden vannak (90-és 100km), oda meg egyedül nem megyek, más meg nem igazán jönne..
-
sajtee
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Most is van két kutyája

-
sajtee
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Miről beszélt?

(#10816) albert8 Jó neked
Ha egyszer Debrecenben leszünk több napra, megyek ki minden hajnalban a Pallagi erdőbe, Laci oda jár futni 
-
sajtee
őstag
És valamelyikőtök találkozott, beszélt már Lukács Lacival, Fejes Tomival, Cserkóval vagy Sidivel? Vagy a régiek közül, Elek Ottó, Buzsik György, Tóth Laboncz Attila?
-
albert8
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Én meg felette

-
sajtee
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
izomhod tanár úr

-
sajtee
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Debrecen messze van

De az a baj, hogy hiába tudom a szólókat, ha nem tudok egy F-dúrra váltani D-ről elég gyorsan.
Melyik skálákat lenne érdemes megtanulni? Valami ilyesmit tudok, ezt mondták, elvileg ez a pentaton. Vagy nem.
e: 5-8
H: 5-7
G: 5-7
D: 5-7
A: 5-8
E: 5-8Volt értelme ezt gyakorolni egyáltalán?

Meg egyébként sokan mondták, hogy ne bszakodjak (mikor nem tudtam lefogni elég gyorsan a Hm-t) az akkordokkal, fogjak kvintet, mer'hogy koncerten sem szaroznak az akkordokkal csak akusztikusban.
-
sajtee
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
"újakat" írtam. A Lordi is népszerű napjainkban is.
(#10805) albert8 Kitaláltam, hogy kemény leszek, belevágok a November Rain szólójába. Leszedtem a GP-tabot, odapörgettem, de rájöttem, hogy ezt hagyni kel annak, aki tud is valamit

Egyébként nagyon úgy tűnik, hogy egyszer majd talán szólógitáros leszek.
Valahogy ezek az akkordok meg riffek nem tudnak annyira megmozgatni, viszont az akkordbontásos játék.. Vagyis, nem biztos, hogy így hívják. Nem tudom magam jól kifejezni, szóval, a szólók, mikor egy-egy hangot fogok le fél nyakkal arrébb, ilyesmi.. Nem tudom, ennek mi a neve, nem a skálákról beszélek
Na, mindegy, ezeket imádom játszani, és ezek tényleg egész jól is mennek. -
sajtee
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nem tudok, bocs
Csak ilyen lazábbak maradtak meg.. Talán Lordi, BFMV, Three Days Grace, Breaking Benjamin. -
Bjørgersson
félisten
válasz
Eastman
üzenetére
Amon Amarth - Embrace Of The Endless Ocean
Insomnium - In The Groves Of Death
Revocation - Anthem Of The BetrayedÉs legyen valami az Amott fiúktól is, mert zseniálisan játszanak:
Arch Enemy - VulturesMostanában valamiért nagyon szeretem a hosszabb és lassabb számokat, van hogy kettőt-hármat hallgatok órákon keresztül.

(#10801) sajtee: Mondasz pár bandanevet, hátha ismerem őket?

-
sajtee
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Akkor igen, bár a régieket jobban ismerem, régen hallgattam "új" zenéket.
Ezt pedig nem tudom, hanyadszor hallgatom, de kiráz tőle a hideg

Új hozzászólás Aktív témák
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Fujifilm X
- Filmgyűjtés
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Voltam Velvet Revolveren, nem volt szám amit ne basztak volna el, annyira be voltak nyomva.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az én kezemben a Fender sem szólna jól 

...jön majd a jóság. 1:07-nél gyorsan beállítja magának ami kell.