Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajtee
őstag
Valószínű

---
Egyébként, lenne egy kérdésem. Ha teszem azt, van egy gitárom, amit fel szeretnék újítani (nincs), hol lenne érdemes festetni? Gondolom, házilag nem túl ajánlott, de ha igen, milyen festékkel, alapozóval? Hangszerész meg tudja csinálni? Nincs ilyen donorgitárom, csak érdekel.
-
sajtee
őstag
2:55?!?!?

-
izomhod
őstag
csütörtökön napközben van valakinek kedve egy budapesti fizetős próbaterembe bemenni ökörködni egyet?
még nem tuti, de lehet, hogy már délben pesten leszek
-
sajtee
őstag
válasz
M@trixfan
üzenetére
Ő is ezt mondta. Meg tudok tanulni magamtól, ő is úgy tanult (ha jól tudom, meg elvégzett több zeneiskolát is), de lehet, hogy 1-2 technika évekbe telne, mire rájönnék. Rosszul nem lehet csinálni, mert bizonyos tempó felett úgyis csak egyféleképpen fog sikerülni. Ő azért van, hogy megmutassa rögtön az elején.
------
Ti hogy pengettek? Nyújtott ujjakkal? Az első hónap után kb. áttértem rá, de így sokszor akkordozásnál mozgott a pengető a kezemben, nem volt elég stabil. Egyelőre furcsa máshogy fogni, de így tényleg stabilabb.
-
izomhod
őstag
ilyet minden próbaterembe!
-
izomhod
őstag
tegnap éjjel volt a Beach Boys-ról egy film, láttátok?
egy hét múlva lesz megint
FILM+2: Csütörtök (Február 7.) 15:25
Péntek (Február 8.) 7:05
Szombat (Február 9.) 11:50 -
Nunder
őstag
Eldöntöttem a kábel mizériámat és végül egy VOX mellett tettem le a voksomat
Hogy jól tettem-e? Majd kiderül. -
M@trixfan
addikt
válasz
sajtee
üzenetére
Na jó, ez én vagyok
Tegyük mellé még a klasszikus Explorer és Superstrat formát. Ezeken kívül nekem a legtöbb gitárforma ízléstelen. Különösen a mindenféle Les Paul formákra vagyok allergiás, amik csak pont annyira térnek el az eredetitől, hogy állandóan azt nézzed mennyire aránytalan lett a gitár. Az ilyen BcRich Mockingbird és társai már számomr elfogadhatatlan. Egyes amerikai gyártók tudnak gyomorforgató gitárokat kitalálni.Megnéztem a videóit annak akihez jársz gitározni. Ha még pengettek is sokat és nem csak az elmélet megy minden mennyiségbe akkor egy aranybánya ilyen embernél tanulni. Nekem az a bajom néhány tanárral, hogy nem hajlandóak kész, kiforrott dolgokat megtanítani, ami elég nagy álszentség. Mégpedig azért mert a tecnikai fogások, apró trükkök ebben rejlenek és nem az elmletben. Persze az is rohadtul fontos, csak bizonyos dolgokra amire rájöttem magamtól technika szempontból azt egy jó tanár azonnal meg tudja mutatni ha akarja.
-
izomhod
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
fura, hogy az egyik puki ferdén van, de biztos nem véletlen
nézdcsak a csajt
Jeff Beck & Tal Wilkenfeld. @ Crossroads Festival 2007 -
atidzsiforc
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
Jah nem lattam hogy fretless kepet raktam be, nekem bundos volt a kicsike. Vester a gyarto neve, Koreaban keszultek a hangeszerek, szerintem es masok szerint is jo minosegu dolgokat gyartottak (a warwick replikaik vannak olyan jok, mint az emlitett ceg rockbass szeriaja), sajna csak mult idoben, mar nem uzik az ipart.
-
nesa
veterán
válasz
BluEyes
üzenetére
Ennek egy sokkal korabbi elodje van nekem a GX15 eszmeletlent szolt de szet is tolta hamar a gyari hangszorot, aztan ellet vagva a combo es lett belole fej csinalva azota sok ladat megjart ha meselni tudna eggyut sirnank

Az utolso ladam evekkel ezelott bizonytalan helyre tavozott, a benne levo Goodmans Axiom 301 meg evekig dobozba pihent mignem egyszer hasonloan leirtam hogy ilyen van a birtokomba es mesebeli ajanlatokat kaptam igy azis egy meltobb sors remenyeben eltavozott a haztol, peddig nagy szerelem volt.
Azota csak szirszarokat kotok ra, bohockodni igy is jo, mostmar jobb lenne egy kombo de ezt nincs humorom visszaalkitani.
-
izomhod
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
wow, fretless!
milyen márka? -
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Hát ja az jó dolog. Kedvencem a Mennyei Harangban mikor csak basszus és dob kíséri Laurát. Azon be tudok sírni.

-
atidzsiforc
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
En sem. Imadom a basszusgitart, sajnalom hogy el kellett adnom.
Ilyen volt. -
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A képen szereplő karakternek az összes basszusgitár ugyanaz. Gitársoviniszta, vagy mi.
-
-
sajtee
őstag

-
izomhod
őstag
válasz
Nunder
üzenetére
csúszdáztam egy víziparkban és telement vízzel, begyulladt, és k. fájt. olyan, mintha 10percenként kést mártottak volna bele. irány a fülorrgége. 10 perc alatt megvolt
én is attól félek, hogy fel kell oszlatnom a bandát, olyan szarok vagyunk így jó füllel

ja most nem fáj, tettek vele valami gyulladascsökkentő szalagot, vagy 15 centi van begyömöszölve a fülembe, és ki lehet húzni, mint egy tampont

-
sajtee
őstag
-
izomhod
őstag
ma kimosták mindkét fülemet, mit is mondjak..
olyan hangokat hallok, amikről nem is tudtam
hallom, ahogy a falban folyik a vezetékben a víz, a zenékben a cinek szépen csilingelnek, nem győzöm kapkodni a fejem

kíváncsi vagyok a ma esti próbára is mi hogy fog szólni
-
izomhod
őstag

-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
sok zenésszel elszalad a ló, és hiába keni vágja minden csínját-bínját metronóm pontossággal is akár, nem élvezhető az előadás
a túlzott profizmusra törekvés megöli a fílinget
-
válasz
sajtee
üzenetére
En ugy vagyok vele, hogy latom a fejen, hogy a vilag osszes technikajat kigyakorolta, de ennyi. Nem erzem a lelket a jatekaban mint mondjuk a Satch vagy Malmsteen eloadasban. Egyszeruen nekem olyan az az ember mint egy robot es raadasul lemasolta a klasszikus Metallica hangzast

-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Azért Petrucci is Petrucci.
Viszont úgy, mint Malmsteen, nem játssza más
-
-
sajtee
őstag
A 80-as évek elején ismerte meg Yngwie J. Malmsteen játékát, akiről később így nyilatkozott: Miután először hallottam őt a Steelerben, teljesen megőrjített. Az összes szólóját, mindet megtanultam[
- Petrucci.
Az azért nem semmi.
-
-
McCann
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem szakadt meg a szíved, mikor láttad, hogy viszik?

-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére

mindennek megvan az ára, vagy így, vagy úgy

-
-
McCann
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Jó cucc!
Nekem 40 watt van otthon, de egy-másfélre tekerve már nem lehet megmaradni a szobában
Marshall rulez!
-
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Milyen 15W-os van 12-es tányérral? Mit használsz?
-
Volt egy 80W-os Marshallom, egyszer gyakoroltam otthon fél hangerőn
Apám 5 percig bírta. Pedig ő a földstinten lakik é meg az emeleten. És még ő buzdított, hogy próbáljunk a garázsban... 
-
blackmacs
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem is 15W van de 2-esen már zeng a ház úgyhogy csak 1-esen használom.Még jó hogy nem vettem meg haver 40 Wattosát anno.Már azon gondolkozok nézni kell valami üres termet vagy valamit ahol nem zavarok senkit.
-
madgie
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem anno egy H&K Edition Blonde volt otthon, gyenge 65W, nem épp lakótelep-kompatibilis cucc

-
Nunder
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Pont erről beszélek
Személy szerint eléggé finnyás vagyok sound-ot illetőleg, úgyhogy szeretek kísérletezni. -
-
Nunder
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nyilván egy analóg megoldással nem nagyon lehet versenyezni, de azért így mégis csak szélesebb a választék
Meg a szomszédok sem örülnének egy Mesa szörnynek, meg asszony sem 
-
izomhod
őstag
-
-
Nunder
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Van hozzá egy ilyenem, szerintem menni fog

-
madgie
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Pár napja linkeltem be, milyen állat hangzások vannak apple mobil cuccokhoz (iPhone, iPad, stb). Persze csak ezért senki ne vegyen iFityfenét, de ha már van, ócsóé olyan hangzása lehet, hogy besza-behu

szerk: jó ,tudom, ez csak fotelgitárosoknak pálya

-
-
Nunder
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én meg ilyet: [link]. Ma kezdtem el ennek utána járni. Guitar Impulses. Érdekes téma, talán felsejlik egy út a modellezés sivárságában?

-
[link]
Na ilyen szandot szeretnék
-
sajtee
őstag
Hmm..
A dúr skála alaphangja, ha minden igaz, a 8. fekvésben van. Szóval, hogy is van? (E húr)
7-8-10 ? Vagy 8-7-10? -
blackmacs
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Vai-től én is csak egy pár számot szeretek némelyik már számomra túlzás,de néha vannak jó pillanatai.
-
-
metamo123
csendes tag
Sziasztok, mi okozhatja, hogy egy húr jobban "kileng" mint a többi? Videó(nem túl jó minőség, de a lényeg látszik)
-
sajtee
őstag
Igaz, hogy most értem haza suliból, de jó napom volt, egész jó jegyeket kaptam, minden írásbelit meg tudtam ott csinálni, tanulnom sem kell, szóval most szerdára tanulok, gitárra. Volt egy kis írásbelim is, azt lehet, hogy majd beszkennelem, biztos vagyok benne, hogy rossz lett.
Most a skálákat tanulgatom, kettőt már tudok fel-le/oda-vissza egész jó tempóban. Ez a blues skála baromira tetszik

-
-
blackmacs
senior tag
-
blackmacs
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Tényleg szép darab,és a játék sem utolsó

-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nagyon finom darab.
-
Szten Márs
nagyúr
Zseniális youtube-komment ezen videó alatt:
Mark Knopfler Local Hero Wild Theme, Montserrat ´97
"For me, what makes him so amazing is not the notes he plays, but the notes he doesn't play. He doesn't overwhelm you with his guitar. He chooses each note carefully and tastefully and let's each note speak for themselves. Aside from the fact that he is a brilliant guitar player, this makes his songwriting one of the best in my opinion."
-
sajtee
őstag
Tegnap olyan jót gitároztam. Hajnali 3-ig csapattam, kisebb-nagyobb pihenőkkel, egyszer elmentünk haverral úgy 1 órára, megnéztem egy filmet, ettem, ilyesmi, de megint elég sokat játszottam.
Próbálkozok a Knockin' On Heaven's Door szólójával, Marty-nak van róla videója, nem túl nehéz, és legalább tudok még egy jó szólót. Már, ha sikerül végig megtanulni

--
Az Egyszerű dalt szeretik a külföldiek, tegnap chatrouletteztem

-
sajtee
őstag
-
nap
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Igen. 3 nap alatt 352 megtekintésem volt, abból 4 vagy 5 az enyém.
Bár én nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan elviszik, mert Les Paulok is szobroznak ott, hasonló árban.
Egy kicsit szomorú vagyok, mert szerettem, de örülök is, mert új lehetőségek előtt nyitotta meg az utat.
Azt gondolom, hogy jó kezekbe került. -
Tv
senior tag
válasz
Eastman
üzenetére
Balkezes gitárosok nyomták így főleg régebben, hogy bármikor tudjanak egy sima jobbkezes gitáron is játszani. Nagy poén lehet amúgy ha valaki aki így játszik és lemegy egy próbaterembe és normálisan tartva a jobbkezes gitárt épphogy el tud játszani egy-két hangot (met ugye fordítva szokta tartani), aztán benyög egyet, hogy "ja bazeg hát fordítva tartom.." megfordítja aztán vereti Hendrix sztájlban
Az emberek meg WTF
fejjel néznek 
-
Eastman
addikt
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Zőődsárga szigszalag a megoldás.

-
sajtee
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Szerintem igen.
-
atidzsiforc
őstag
Az normalis, hogy az sm57 elejen a femracsos szuro korbe-korbe forog, es nem lehet fixalni?
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Saab, Volvo topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(dzsászt kidding)