Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
McCann
tag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Hangolni, ha más nincs, akkor kihangosítva a gityót, simán jó a bármelyik telóra letölthető hangolószoftver!

A clean/torzított hang állító pedál alatt a csatornaváltó pedált érted, ami az erősítő tiszta/torzított csatornája között vált, vagy egy sima torzítópedált?
Utóbbi esetben bármelyik erősítő bemenetére rá tudod kötni egy sima jack-kábellel a torzítópedál kimenetét, ha csatornaváltóra gondoltál, akkor ahogy fentebb írták, erősítő függvénye.
A Marci 15CF-et illetően nem tudok mit mondani, nem hallottam sosem, mit szól, ha jól láttam, ezen pl nincs csatornaváltó pedál bemenet, ehhez kell venned 10 pénz körül egy torzítópedált (pl innen ) és bekötni.Rockandroll!

-
McCann
tag
Köszönöm szépen, Vadmalac nevében is!

Nagyon bejött, a játékérzet, sőt, azt mondom, hogy a már-már hang is simán ott van a Gibson LP mellett, pedig nagyon nem egy árkategória!
Egy szóval jó vétel volt, nagyon happiness van most
-
McCann
tag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Hoi
Mennyi lettád van gitárra? Mennyire legyen olcsó? Milyen zenéhez kell? Akusztikus vagy elektromos?
Mindenképp új kell, vagy jó a használt is? itt pl körbe lehet nézniNem para, ha nem értesz a zenéhez, csak szeresd
A tabokat is el lehet sajátítani, nem ördöngösség.
Gitározni meg lehet tanulni autodidakta módon is, netről és Yt-ról, de sokkal gyorsabb és zökkenőmentesebb lenne, ha legalább egy fél évet járnál gitártanárhoz! (kéztartás, pengető helyes fogása, apró megoldások, amiket nem látni a videókon)Amúgy keep rockin'

-
McCann
tag
Hola Senhores
Ide is beteszem, hátha valaki pont egy ilyenre hajt:
Menőség, röfögés, vonyítás.
Telószám a hirdetésben, vagy privi itt helyben

Köszönöm a figyelmet:
Walter
-
McCann
tag
Hola Senhores
Talán itt több szerencsével járok

Zenekarunk, a Krómpillangó ritmusgitárost keres!
Nem kell, hogy profi légy, de ne tévedj el a nyakon
, az se baj, ha vokálozni tudsz 
Budapestiek vagyunk, heti egy próbát szoktunk nyomatni, koncertezni is szeretünk, műfajilag nagyobbrészt alter-rock a műsor, de elhajlunk más irányokba is időnként
Csak saját számokat játszunk, magyarul, eddig 16 dal van készen, ezek egy része már stúdióban is fel lett véve.
Próbák a Soundcenterben zajlanak, az átlagéletkor 30 fölött van valamivel, jókedv, sör, rockandroll
Ha érdekel, privizz vagy csörögj rám témobil 30-68-egykéthá-18
Walter
PS: az eddig elkészült dalok itt meghallgathatóak.
(ezek könnyedebb műfajúak, a rockosabbak nincsenek még felvéve) -
McCann
tag
Hola Senhores
Engedjétek meg, hogy bemutassam frissen elkészült számunkat, mely a Kvimbis címet viseli!

Tehát akkor mély tisztelettel:
További dalok a Krómpillangó weboldalon találhatók, ha amennyiben

Esetleg, ha annyira tetszett, hogy élőben is meghallgatnátok, most szombaton a Dürer kertben játszunk este 7-től

\m/
-
-
McCann
tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Szerintem igen

-
McCann
tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Igen, én földelésre gyanakodnék a helyedben.
Részvétem, kurva bosszantó lehet...
-
McCann
tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Akkor lehet, hogy egy forrasztás elvált az Ibi csatiján belül

-
McCann
tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Hoi Mester!
Másik kábellel próbáltad? Nekem akkor volt ilyen, amikor a kábel csatija megment...
-
McCann
tag
Hoi Senhores
Csak érdekességképpen említem meg, hogy ha minden összejön, február folyamán Ribikében (BC Rich NJ Bich) ki lesz cserélve az egyik pickup egy Seymour Duncan Custom 5 Trembucker TB-14re

Nagyon izgatott vagyok, remélem, sikerül összekukázni a lettát

-
McCann
tag
-
McCann
tag
válasz
Ricsko :D
üzenetére
A jó húr az, amin rendesen tudsz játszani

Viccen kívül, ami neked kényelmes, kilences, tízes, tizenegyes szokott lenni általában a gitárokon, minél vastagabb a húr, annál teltebb hangja van, viszont nehezebb nyújtani, barrézni, stb.
Próbálj ki/hallgass meg párat, aztán amelyik tetszik, tedd fel. Nekem pl. 11-es Elixir van fent, ez jött eb.
A hanganyagot meghallgattam jópárszor, mit értesz azon, hogy recseg? Nekem úgy tűnik, hogy nincs behangolva, illetve hogy rettenet erővel pengetsz, mást nem nagyon hallok (igaz, hogy most csak gépen hallgattam meg, lehet, lemaradt valami
) -
McCann
tag
válasz
üzenetére
Ez is jó lehet, csak mivel ennek nincs USB csatlakozása, ennek a kimenetét kell rádugni a laptopra és - gondolom - a hangerő potival szabályzod úgymond a "gaint", hogy mekkora jel menjen a noti bemenetére.
Ez azért fontos ugye, hogy ne legyen eleve torz a jel, amit rögzítesz a programmal. -
McCann
tag
válasz
üzenetére
Vehetnél egy egyszerűbb multieffektet, pl Zoom G2.1u, annak van USB-s kimenete is, hogy gépre dugd.
Nekem volt, jól használható kis kütyü, akár fülessel akarod használni, akár a hifire akarod kötni a gityót. -
McCann
tag
válasz
toth_janika
üzenetére
Lehet, hogy görbe a nyak. Nézz bele a pickupok felől, ha nem egyenes, vidd el hanxerészhez, majd az beállítja

-
McCann
tag
Kedves húrtépő kollégák, mindenkinek boldog új évet kívánok!

-
McCann
tag
válasz
üzenetére
Ami a jó kategória, az sajna 2500-3000 forintnál kezdődik, afelett már inkább az egyéni elbírálás dönt, kinek milyen felel meg, kilences, tízes, tizenegyes, nikkeles, kobaltos, világítós (
), én az LP-re 11-es Elixirt használok, a Ribire meg 9-es, 10-es Speedloadert 
-
McCann
tag
válasz
üzenetére
A Floydot nem nehéz behangolni (feltéve, ha jó állapotú), csak más a metódus, mint egy fixhidas gitárnál.
Nyilván gyorsabb a fixhidast, de ettől se kell beparázni, hídnál minden finombeállító csavart középállásba, satu meglazít, húr behangol a kulcsokkal, mint egy "normális" gityónál, satu megszorít, aztán jöhet a játék a finombeállítókkal
Utána meg divebomb ezerrel!PS: ha jó a Floyd, nem hangolódik el jó ideig, lehet nyígatni a baltát! \m/
-
McCann
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Köszönöm!

nap: hát ebből már nem alkudtam, levett a lábamról a kis ribi teljesen
A kép nem adja vissza, ilyen mély burgundivörös a színe, a fotón inkább pirosnak tűnik 
Ricsko: bízom a szerencsében, meg a Floyd Rose-ban, hogy nem basznak ki a kuncsaftokkal ilyen szinten

-
McCann
tag
Maximális tiszteletem!
Offtopic üzemmódban írtam, mert csak annyiból on, hgy gitározom benne, a többi szemérmetlen magamutogatás

Ha esetleg valakinek kedve támadt meghallgatni élőben is, holnap pont a K9-ben játszunk

Alásszolgája az uraknak

-
McCann
tag
Senhores!
Mély tisztelettel van szerencsém bejelenteni, hogy a Krómpillangó zenekar, melyben közreműködöm, november 15.-én fellép a K9 Bar-ban, ha van kedvetek, nagy szeretettel várunk mindenkit!

Walter

-
McCann
tag
Senhores!
Vágja valaki a BC Rich gityókat közületek?
Beleszaladtam egy ilyenbe, de nem tudom, nem kamu-e, vagy ilyesmi, nem ismerem a márkát, de ennyiért jól hangzana!

Szeretettel várom az észrevételeket!

Walter
-
McCann
tag
Hola Senhores!
Szeptember 14.-én szombaton este játszunk a VII. kerületi Filter Klubban az AnymOre zenekar társaságában, ha esetleg nincs még mit csinálni nyolctól, akkor szeretettel várunk mindenkit!

A Krómpillangó eddig elkészült dalai
Köszönettel:
Walter
-
McCann
tag
Hejj, stúdió lesz hét végén!

Örülés van!
Nagyon!

-
McCann
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nuendo, CuBase?
-
McCann
tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Úristnnnnn, 8 húr...

Respect!

Nekem a 6 is sok néha

-
-
McCann
tag
válasz
sajtee
üzenetére
100 ropi körül, ha van rá ennyid, érdemes lehet esetleg csöves kiskombót nézni, nekem eddig nem volt olyan klubkoncert, ahová a kis Marci (DSL 401) 40 wattja ne lett volna elég

Persze attól is függ erősen, milyen zenét játszol, meg hogy mennyire jön be az erősítő stílusa, de nekem elég volt egyszer meghallgatnom, hogy szól, mielőtt megvettem, azonnal beleestem a hangjába

-
McCann
tag
válasz
sajtee
üzenetére
Az intro után szerintem (!) folytasd egyelőre Izzy szólamával, az volt az egyszerűbb, a mellé el lehet dörmögni a szöveget, a szólót meg elfütyülöd az akkordozás fölött, amikor odaérsz (csajozós üzemmód ON
), aztán a szólót külön is meg tudod tanulni, érdemes, mert szokás szerint többféle technikával operál a Nagymester 
-
McCann
tag
Buenosz reggelosz!
Úgy fordult az élet, hogy rettenetesen sürgébe kellene némi letta, így durván áron alul eladnám eme legendás pedálomat:
BOSS RC-02 Looper!

Jó állapotú, egyik oldalán sajna van két kisebb festékleverődés, de a még a taposógumi is hibátlan rajta, és nagyon hasznos kis kütyü, linkelek két vidit, miket lehet vele alkotni

A mai napon mindössze 25000 forintért lecsapható!

Tudom, hogy ez nem hirdetési topic, de itt van lehetőség, hogy direktben elérjem a célközönséget

Walter
témobil-68-egykéthá-18 -
McCann
tag
Hola!
Zenekarunk, a Krómpillangó május 25.-én tarolni készül az R33 Tehetségkutatón, ha van kedvetek, szeretettel várunk mindenkit!

Egy kis kedvcsináló:
Köszi

Walter
-
McCann
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
McCann
tag
Hola Senhores
Tegnap valami nyomorult féreg felnyomta a ritmusgityósunk verdáját, erősítő off, gitár off...

Ha esetleg beleszaladtok, jelezzetek akár nekem, akár neki, előre is nagyon köszönöm!Kedves Zenésztársaim!
Ma este a Savoya Park mellől a csomagtartómból ellopták az alábbi hangszereimet.
Kérlek, ha valahol belefuttok, jelezzétek...
joco.bernath@gmail.com
Előre is köszönöm.1. Fender Mustang IV erősítő. Vadi új. Gyári szám: CGPC12011102. A négyes lábkapcsoló nem volt vele!
2. Épített Fender Stratocaster. Sunburst nitro test, látható relic elöl és hátul. Sárgított nitro nyak, rózsafa.Arany szerelékek. Tortoise shell koptató. Az egyik poti hiányzik, helyén egy műanyag fedő van..

-
McCann
tag
Vasárnap reggeli blues

-
McCann
tag
válasz
sanzik
üzenetére
A kombó rec-outját azért meg lehet próbálni rádugni a hangkártyára, nem akkora para a latency, úgysem stúdiófelvételt csinálsz, utána simán a helyére rakod a szerkesztőben, ha kicsit hátrébb van a frissen feljátszott sáv, mint a többi.
A rec-outon ha állítható a kijövő jel erőssége, akkor nyert ügyed van, nekem azért kell a kis ének-előfok, hogy kicsit visszavegyek a jelerősségből, mert a Marci kitol egy adott szintű jelet a DI Outon, azt jó idő, nem szabályozható.
A külső hangkártya mindenképpen a profi megoldás, nulla közeli latencyvel, usb vagy firewire kapcsolattal, hardverből nyomja a hangkezelést és -számításokat, nem a procit terheli, meg nyilván a minősége is sokkal jobb, mint egy alaplapi hangkarinak
A miksis felvétel az nehezebb dió, annak általában kell valami előerősítő, mert kicsi a jelszintje (vagy fantomtáp, de ugye ez sincs a számítógépen), ezt a külső hangkártya szintén tudja kezelni. -
McCann
tag
válasz
sanzik
üzenetére
Én úgy csinálom, hogy a Marci D.I. Outjából (ez olyasmi, mint neked a Record Out) kijövő kábel belemegy egy kis ének-előfokba, onnan meg a noti hangkártya-bemenetére (alaplapi, semmi extra) és házi használatra tökéletesen alkalmas felvételeket tudok készíteni egy multitrack-recorder progival.
De hogy ne csak magamról pofázzak
, mindenképpen egyszerűbb bevonni a számítógépet a folyamatba, vannak ingyenes rögzítőprogik is (pl AudaCity) vagy fizetősek (Nuendo, CuBase, stb), felveszed a gitársávot, aztán szólózol saját magadra 
A mikrofonos cucc az inkább stúdiófelvételen szokott előfordulni, ahol a hangszóró/hangfal igencsak beleszól a hangzásba.
-
McCann
tag
válasz
M@trixfan
üzenetére
Szvsz egy olcsó gitáron durva nagy lutri tud lenni a Floyd is, ha az kikopik, mert valami fos öntvényből csinálták, az életben nem lehet majd behangolni, olcsóbb kategóriában érdemesebb a fix hídra koncentrálni.
Amit a kezdő + jó minőségű gitárról írtál, azzal teljes szívemből egyetértek, csak hát ugye sok embernél van az, hogy fellángolás, hú, mekkora, eljáccom a szvítcsájdot, aztán amikor nem megy két hét múlva még, akkor inkább nem is akar gitáros lenni

-
McCann
tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Híjj, ezt kár volt...

Ide kattintottam és kurvára megijedtem

Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Arc Raiders
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest