-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
AeSDé Team
őstag
válasz
McCann #18291 üzenetére
Egyenlőre nem szeretnék sokat rászánni, 30 ezernél többet nem szívesen adnék az elsőre. Annyiért már vannak normális gitárok? Az a baj hogy gitárnál nem tudom hogy vannak az árkategóriák, miben jobb egy drága gitár és miért olcsó az olcsó, melyek a jobb márkák és mit érdemes kerülni. Amit most veszek attól csak annyit várok el hogy megtanulhassak rajta gitározni, majd később ha jól megy beruházok valami komolyabbra, és onnantól az elsőnek már nem lesz feladata, csak néha előveszem és megpengetem, hogy ilyen volt az első.. de ez még messze van
Mivel PH-n vagyunk megpróbálom hasonlítani valamihez: Mondjuk most veszek egy Intel i3-as gitárt, aztán ha nagyon belejövök akkor jöhet az i7
-
-
kutjaaa
tag
válasz
McCann #17372 üzenetére
Igaz, viszont ezeknek tetszik a hangja, nem szívesen kezdenék bele egy pickup kereső/cserelgető folyamatba!
A kompresszor pedál nem igazán erre való,plusz nem szeretem ha egyfolytában be van kapcsolva, nem kell mindig félórás sustain!
Bár annak is megvan az előnye, megpengetek egy hangot oszt amíg szól iszom egy sört!
A hangerő pedállal meg Ugyanott vagyok mint az eq val, figyelni kell rá!
Még agyalok mi legyen!
Kösz a tippeket!
-
atidzsiforc
őstag
válasz
McCann #17324 üzenetére
Csatin belul? Marmint a belsejeben? Nemtom, kulserelmi nyomok nem latszanak, minden egyben van a "szervizaknaban". Amugy szol meg minden, csak zug ha uresben hozzaerek a hurokhoz. Gitar foldelesere gyanakodhatok?
A legjobban azert idegel amugy, mert pont ezt hasznaltam felvetelekhez a hetvege folyaman be akartam fejezni egy szamot vele.
-
Nunder
őstag
válasz
McCann #16736 üzenetére
Én most az Ibanez-re Ernie Ball - Not Even Slinky húrokat pattintottam. 12-56, irdatlan alja van, C-ben nem lötyögnek a húrok, mint a Drop-C esetében a 11-46-os készletnél. Mondjuk kell az 5 rugó a tőkén, de megéri
Asszem 2400 volt a készlet.
-
-
Ricsko :D
aktív tag
válasz
McCann #16605 üzenetére
Ugyan ezt néztem én is mikor eladó volt de a későbbiekben hogyan fogsz rá húrt találni mert elvileg nagyon ritka mint ahogy itt írták..?
Nem ezt vetted meg? -
nap
addikt
válasz
McCann #16150 üzenetére
Az NJ széria korábban a koreai gitárokat jelölte, a korai példányok nagyon jó minőségűek voltak.
Nézz utána néhány fórumban az NJ-nek, a speedloadernek. Év elején vettem a warlockomat, már nem emlékszem mindenre.
A Nyugati téren az Eldorádóban van egy speedloaderes NJ, igaz az Warlock és nem Bich, de talán közelebb visz, hogy akarod-e.
Korábban már láttam ezt a gitárt, akkor még több volt az ára. -
-
sajtee
őstag
válasz
McCann #15753 üzenetére
Idén már nem iratkoztam be Szabolcshoz (a volt tanárom). Talán hiba volt. Most szeretném egy darabig magam taposni az utam, aztán, ha elakadok, őt bármikor elérem. Úgy érzem, nagyon sokat tanított nekem, egyszerűen már benne van a kezemben, amit tudok. Szóval, most jöhetnek az új, bonyolultabb dolgok. Mikor éjszaka nem tudok aludni és eszembe jut valami, gyorsan felkapom a gitárt, és telefonra rögzítek egy-egy riffet. Ma meghallgattam párat közülük. Van néhány kuka, de találtam köztük 4-5 egész jót, amik még konkrétan illenek is egymáshoz, tehát nagyjából már megírtam 1-2 leendőbeli "zenémet", szóló csak egyhez van, amit nem találok..
Nagyon sokat kell még tanulnom, de ebben a pár hónapban azt hiszem... Talán nem is tanultam többet, mint az első fél évben, de sokkal jobban érzem a gitárt, és könnyebben megy minden -
sajtee
őstag
-
-
Eastman
addikt
válasz
McCann #13789 üzenetére
Szomorú!
Az ebay-t; német, angol, worldwide, vaterát is csekkolni kell folyamatosan! Itt reg., és gyorsan nyisson a srác egy témát neki:
http://fenderclub.hu/forum.php?cat=1Facebookra, honlapotokra is kitenni az infót, a képeket; több szem többet lát!
Sok sikert!
-
sanzik
senior tag
válasz
McCann #13675 üzenetére
Nekem a gitár,a számítógép,és erősítő trión kívül nincs más eszközöm jelenleg.
Azt,hogy a kombó rec out-ot meg a pc alaplapi hangkártyát közvetlenül összekössem ,abból nehezen tudom elképzelni,hogy kisülne valami jó.(késik a hang,stb...gondolom
)
Egy külső hangkártya esetleg javíthat a dolgon?
Vagy ha én mégis egy mikrofont akarok dugni a kombó hangszórójához,akkor a mikrofon másik vége valami közvetlen hangrögzítő cucchoz tud kapcsolódni? Vagy az is egy ilyen külső hangkártyába csatlakozna a pc meg felveszi az egészet? -
izomhod
őstag
válasz
McCann #13641 üzenetére
már itt szitkozódtam, hogy biztos csapda lesz, úgyhogy ennek a mötlinek csak örülök
reggel hallottam a rádióban egy csapda dalt, valami álmomban angyal voltam vagy mi volt a szövege...
egyre csak bizonyosodik, hogy a jó zenekaroknak csak a szar számait adják le az éretbenmost látom csak a másik linkedet
-
izomhod
őstag
válasz
McCann #13555 üzenetére
igazából nem szeretem a viszkit, és a klasszikus formákat szeretem, bár jópofa darab ez is
valaki kérdezte a gitárfastést
sajtee nem te voltál?itt egy videó a srác munkáiról
-
-
-
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
McCann #13303 üzenetére
Hát én általában mindenhol, ahol éppen rám jön a dolog, vagy eszembe jut vmelyik dal, akkor eleinte csak dúdolom, azt kinyitom a szám is, mert nem bírom.Általában csukott ajtónál szoktam a szobában, viszonylag halkan, a beszédhangnál kicsit talán halkabban. Ami azért jó amúgy, mert ugye ez a "speech-level singing", vagyis a hangerő normális marad, és így tökre természetesnek hat! Ami jó még, hogy itt is megvan az a súlya, mélysége a hangnak, ami amúgy normális esetben csak nagy hangerőnél jönne elő.
Magától a genetikai adottságoktól is sok függ (hogy basszus, bariton, vagy tenor szólamba illik-e a hangod, ugye anatómiailag ezen nem tudsz változtatni sajna), bár én azt mondom, hogy gyakorlással bármi elérhető.
Amikor elkezdtem, akkor a hangtartományom alján énekelgettem, aminek az lett az eredménye, hogy jól megerősödött a sok brummogástólAztán próbáltam egy oktávval magasabban, amitől erősebb lett a közép, meg megnyíltak a fejhangok is, ahogy megtanultam "ledobni a súlyt", és aztán az is megerősödött, mert sokáig kissé operás hatású hangon énekeltem, akkor még nem tudtam semmit a mixről. Most ezt használom, és megint megnyílt egy csomó hang, múltkora tenor C feletti G-ig tudtam felmenni, ami a gitár vékony e húrjának 15. bundján van ugye.
Így kicsivel több, mint 3 oktávot tudok (most már) rendesen használni. a legmagasabb hangjaim extrém hangosak, még én magam is megijedtem tőle először, mert azt várná az ember, hogy halkul a hang, de nm, csak erősödött
Amit tudok tanácsolni, hogy koncentráltan gyakorolj, ha teszed, tehát az énekre figyelj, és először csak egy egy lehúzást csinálj ütemenként, aztán pengess folyamatosan, majd ritmusosan, és menni fog. Szerintem így a legélvezetesebb játszani, meg hát kell oda a gitár, mert én nem tudom mit csinálnék egy szaros mikrofonnal a kezemben, kell vmi, ami leköti mindkét kezemet.
Durván kisütött nálunk a nap, egy felhő sincs az égen.
Megyek is, élvezem kicsit, mert tuti beborul nemsokára megint
-
Eastman
addikt
válasz
McCann #13091 üzenetére
Gondoltam, hogy technika óra van, azért tűnt el mindenki. ...csak óvatosan a Technokollal!
Szerk:
Úgy hajtsátok vissza hátul az ablakos részt, hogy 1-2 miliméterrel nagyobbra hagyjátok mint alatta a csúsztatható skálát és akkor siklik könnyedén.Egyszer majd átjavítom - még ebben az évben - az összes skálát B-ről H-ra és akkor korrekt lesz, de tuti, hogy nem mostanában. Óvatosan kell fotoshoppolni vele, mert az ablaknak és a skáláknak ugyan azon a méreten kell maradniuk, hogy nyomtatás után is jóság legyen és ne csússzon szét az egész logikailag meg úgy szakmailag mint emberileg, stb, stb...
-
-
-
-
madgie
titán
válasz
McCann #12639 üzenetére
Hát a budapesti Queen koncertet... benne van az említett parlamentes rész is
-
-
izomhod
őstag
válasz
McCann #12359 üzenetére
helyesbítek: te a right next door to hell-t írtad, én meg a locomotive-ra gondoltam
és a civil warnak most ahogy látom abszolút nem nehéz a szerkezete
régen még gitáron is "tudtam" bontva játszani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged