- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #33819 üzenetére
Memory test végigment error nélkül, most épp blendelek 20perce és még ez is jó.
Nem tartom amúgy én sem kizártnak, amit kaptam csere ramokat, azok azóta megint feladták, szóval most csak 2 adata van bent.
illetve most defaultból 5-5-5-18 on mennek 15 helyett, de sajnos nem emlékszem, h epp-ből kéne-e mennie a 15-nek. Biosba a ram időzítések mellett azt írja, h 5-7-7-27 a default, bár ha jól emlékszem ezzel nem kell foglalkozni, nyilván fals adat, csak eddi ott is 5-5-5-18 szerepelt.
A fesz meg a gyári default 2.2V.Plusz találtam egy egy foltot a a heat pipeon, ami elég gyanús, de arról majd holnap mutatok képet, mert nem tudom beazonosítani, h mi lehet az.
-
-
-
Sance
csendes tag
válasz
Gorneck #33585 üzenetére
A proci 280x8 ; 300x8 és 333x8 és ugyanezek 6-os szórzóval is.
A ram pedig 800 helyett 750 mhz, próbáltam 2 és 2.5-ös szórzóval is
a pci-e pedig fix 100-ra állitottam.
Viszont nemtudom hogy normális dolog-e, hogy ha mentem a setup beállításokat és a gép újraindul, akkor kikapcsol egy pár másodpercre, majd elindul.
De fekete képernyő még nem fogadott, hogy rossz lenne a BIOS beállítás. -
Sance
csendes tag
válasz
Gorneck #33581 üzenetére
A konfig a következő:
Gigabyte P35C-DS3R lap ver:1.1
Intel e6400 proci step:M0
Ram: Geil Ultra DDR2 800
2 ide merevlemez
Thermaltake Butterfly táp 480w
VGA: MSI3850 ocPróbáltam feszt emelni és konektorból kihúzni, de semmi változás
De volt olyan hogy az fsb-t visszavette 167 MHZ-re 8x167=1333Mhz inditott
Ez meg érdekes volt. -
Spam123
tag
válasz
Gorneck #33467 üzenetére
Akkor még 1 kérdés
Ha ugyanilyen beállítások mellett(9*445, ui. feszen,), de nem 2-es FSB
RAM szorzóval, hanem 2.4-en akkor a ramok 1068-on mennének. Ebben a tesztben 890-en mentek. Ha 2.4-es szorzón nem lenne stabil, akkor biztos hogy a memória miatt lenne instabil?
Ha vmi nem érthető, inkább írjatok, ne írjaok butaságot
-
-FreaK-
veterán
válasz
Gorneck #33412 üzenetére
Pont ezekre akartam rákérdezni
Nekem DA-EP35-ös alaplapom van, ez miben különbözik a sima P35-től? Az első hsz-ben található linken nem szerepel.
Ha jól sejtem ebben van ilyen fejlett energiagazdálkodási funkció, talán emiatt lehetett hogy tegnap kis tuning után(3.15ghz, E7300) ugrált folyamatosan a cpu sebessége Everestben, illetve most is 2.66 helyett 1.6Ghz-en megy. Most fogom megpróbálni kikapcsolni a Giga honlapján lévő progival. -
MasOyama
őstag
-
-
-
slett27
addikt
válasz
Gorneck #33098 üzenetére
Pls help Főnök !
Következő próbálkozásaim voltak sikertelenü (Prime95 SmallFFT) :
9*425(3825MHz) FSB : Normal MCH : +0,2V CPU : 1,55V Load Line Calibration : Enabled ---> Restart (magok 80-85C)
9*420(3780MHz) FSB : Normal MCH : +0,2V CPU : 1,55V Load Line Calibration : Enabled ---> Restart (magok 80-83C)
9*415(3735MHz) FSB : Normal MCH : +0,1V CPU : 1,50V Load Line Calibration : Enabled ---> Restart (magok 75-82C)
Most jön a 9x410, de ez így ciki.
4GHz-en Windows betölt, 10-20% terhelésen is "stabil" a gép.
NEM ÉRTEM MI VAN, MI NEM BÍRJA ? Minden adott, jó léghűtés, ideális lap (fogjuk rá), polír, szellőzés (+1db 12cm-es venti a tekercsekre+HP-ra)
Sztem a 4 emeletről repül a cucc.
Amúgy 204W!!! a proci fogyasztása a legfelső értéknél.
Everestel közben néztem, a teljes rendszer fogyasztása pedig átlépte a 400W-ot.
-
slett27
addikt
válasz
Gorneck #33068 üzenetére
Akkor lehet a 9500GT kevert be, de meleg volt nagyon.
Qru : valóban, nem van összefüggés.
De most megfogtam kézzel a SB-t rendesen meleg, míg az NB csak langyos, FET-eknél szinte hideg a borda. Mindegy, részletkérdés, ha 3,7-3,8GHz-en stabilizálni tudom a Q66-om, akkor le...om melyik milyen meleg.
-
dangerzone
addikt
válasz
Gorneck #33075 üzenetére
"Hááát ez eléggé sux..." - igen...ezt én is átérzem...2 hete.
Ramoknak van feszültség adva, 2V-on mennek. Ugye a gyárilag ajánlott 2.1V . De lényegtelen, ok már ramokat is cseréltem ebbe a fosba, és ugyanez volt.
Mondom, az egyetlen, amit még ebben a konfigban nem változtattam az az alaplap volt. (még vinyót is ^^
)
-
dangerzone
addikt
válasz
Gorneck #33066 üzenetére
Miután összeraktam a gépemet, feltettem a vindózt, töltöttem pár játékot, elsőként persze a cod 2-őt. ), hogy teszteljem a vasat. Először minden oké volt. 3dmarkok is futottak, kivéve a 3dmark 03, ahol a 3 videó alatt elment a kép egyszerűen. A monitor kiírta,amit bekapcsoláskor szokott, szóval hogy jelet keres (analog/digital). Jólvan mondom, 3dmark nem érdekel. De ahogy telepítettem még játékokat (suprame commander, dead space ), valamint crysis, fellépett szintén ez a jelenség, sokszor már intrók közben.
Aztán prohardveren irogattam ötletekért, senki nem tudott újat mondani. Aztán teszteltem a rendszert.
Először ramokra gyanakodtam, de a memtest ment 8 órát, és semmi hibát nem írt ki. Jólvan, akkor ez proci hiba is elhetne akár. Orthossal teszteltem a procit szintén 8 órán keresztül. Minden okés.
Akkor mondom, ez biztos videókártya hiba. A sráchoz visszavittem a kártyát, akitől vettem, és nála minden frankón futott (3dmark,furmark, újabb játékok). Aztán mondom, akkor ez biztosan táphiba. Azért is vettem ma Iponban 500-os fsp tápot, eddig ugye 400-as volt, elvileg annak is elégnek kellett volna lennie, de én szentül hittem, hogy ez csak táp gond lehet. Most beletettem az új tápot, és persze hogy ugyanaz a jelenség lépett fel 3dmark 03 alatt. Most már csak egy lehetséges hibaforrás van, az alaplap.
Igenám, de időközben szereztem egy geforce inno-s 7600 gt-t. Azzal ismét minden jól ment.
-Szóval maximum arra tudok gyanakodni, hogy ez az alaplap és a videókártya közti inkompatibilitási probléma lesz. -
slett27
addikt
válasz
Gorneck #33025 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy ha a déli híd hőmérséklete 80C, az északié 40C, akkor jó a heatpipe, mert kiegyenlíti a hőfokokat, tehát mindegyik 60C-60C lesz, igaz hogy felmelegíti az északi hidat is, de elviselhető még a hőmérséklet ill kiegyenlítődik.
Hmm, rosszul fogalmaztam : alapon is forró volt a déli híd HD 4870-el.
Zájec : Hobbiból van csak Q66-om. Ez most teljesen komoly, igazából elég lenne nekem egy E2200-as is. Volt E8400, E8500 egyik nem volt tuningbajnok, az azért ment, a másik ment 4,4GHz-et 1,38V-al load, az azért ment, mert vágytam vissza a Q66-ra.
-
Armando_19
őstag
válasz
Gorneck #32999 üzenetére
Ami eddig van nekem nem sikerült, vagy a procim nem megy semmit. Bár szerintem az alaplappal kapcsolatos beállítási bajaim vannak még mindíg P45 és q6600 tekintetében... proci elindul kisebb feszen is, de egyszerűen már nemértem
nagyon sokat lámázok... (de ez már nem ide tartozik)
-
old gray
addikt
válasz
Gorneck #32928 üzenetére
Mushkin 2x2GB 1066MHZ ES2 blue
5-6-6-18 időzítések, default 2,1V
Tesztelgettem egy kicsit, hogy mit bír az 1. beállítással (azaz gyári fesz.-en): 1099MHz-n 5-5-5-15 időzítésekkel stabilnak tűnik, felette már eldobja magát a prime blend test.
Nem merek neki adni 2,24V-ot tartósan, igaz még nem néztem, hogy mennyire meleg a 2 modul.
Szerintem nem tuning-ramok....
Ami furcsa volt: nem a linken látható dobozban érkezett a ram, hanem "sima" ram-tartóban, és karcosnak tűntek (!!!) az érintkezők. Boltban vettem őket, mo-i élettartam garanciával. (E-Bolt)
-
sohrking
tag
válasz
Gorneck #32878 üzenetére
ep35-ds4r, 2*2 geil value, 450W Fps, 3.0 core2duo, 2*250WD raid, GV-R485ZL-512H
amint 3d-s alkalmazást indítok (játék, 3dmark(akármelyik)) befegy a program. a gép nem fagy ki, "not responding", taskból ki tudom lőni
xp sp2, sp3, xp diablo-val is próbáltam, raid nélkül is ezt csinálja -
Karesz87
csendes tag
válasz
Gorneck #32523 üzenetére
Hello!
Megvolt az alaplapi elem ki-be, 9*320szal próbálkoztam fesz emelés nélkül nem működött, a ramnak és MCHnak adtam 0,1et és sikerült, de miután kikapcsolom a gépet akor a következő újraindításnál megint nem bootol be hanem visszaállítja az fsb-t és a memoria szorzóját és újraindulás után így bootol be...lehet fölöslegesen próbálkozok, mert alaplapnak van vmi gyári hibája vagy nemtom...
Karesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged