- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joci??
senior tag
tehát, ez úgy jezdődött hogy megvettem a jelenlegi asrock alaplapom p35-ös és olcsó volt! (18k) örültem meg minden de közben kiderül mikor megvettem a két egyforma vinyómat hogy ez a lap nem kezeli a raidet! kérdeztem is sok mindenkitől hogy ez hogy lehet??? ilyen új alaplap minden sz@rral felszerelve és egy gagyi raid vezérlőt nem tudtak belerakni, aztán kővetkezett az hogy akkor lecserélem valami olyan lapra ami számomra is azért megfelel tudás ügyileg...
plusz 2k-t kell ráfizetnem
csak a lapot cserélem igen! -
nagyamte
tag
az elsővel? Hmmm
kb. 1 éve történtreggel bekapcsoltam a gépet és puff nem kapcsolt be. Aztán kicsit piszkálgattam (bios reset, elemkivétel meg amit ilyenkor szokás csinálni) aztán bekapcsolt majd 2-3 másodperc után ki majd ismét be és ez így menne mostanáig
Beadtam gariba és kiderült hogy a áram ellátása volt baj:S.(vagy is az áram elosztóval ami a lapon van)
És aztán jött a mostani.
Most már működik rendesen a gép, ami azért érdekes, mert most húzva van, azt hiszem már írtam, hogy akkor is szarakodott, ha nem volt húzva, és akkor is ha húzva volt.
De most egy kicsit nagyobb a tuning, és most nagyon faján működik.
Érdekes alaplap****
Jelenleg 6750 esem van és itt járok
Feljebb nem nagyon enged.
De majd később próbálkozok.
Üdv Mátéegy kicsit OFF ****
(hülyeség, de leírom. Szerintem szívatnak az alaplapok.azért mert 1-2 hónapiig tökéletesen működik egy adott beállítással, és aztán megmakacsolja magát, és nem akar azzal a beállítással működni. Mindig egy kicsit nagyobb fesz kell neki
vagy az kell, hogy foglakozzak vele. Nem tudom. Meg múltkor átraktam egy másik házba a gépet és láss csodát akkor se működött
. Na de biztos velem van a baj
-
Vistaboy
veterán
Nem tuningolok, úgyhogy akkor jó lesz. Kell később a gyorsabb RAM.
Csak azért kérdeztem, mert ugye a Q6600-as 1066-os FSB-vel megy. De közben elfelejtettem (Helyesebben nem tudtam.
), hogy az E6600-asnak is 1066-os az FSB-je, azt hittem, hogy csak 800.
De közben kiderült, hogy tévedtem. Így végülis a kérdésem közben érdektelenné vált abban az értelemben, ahogyan eredetileg kérdeztem.
-
nagyamte
tag
megnéztem minden tökéletes. De érdekes hogy most már ha minden alapra van vissza állítva akkor jól működik :S nem béta biosz se segített.
Nem értem.
Remélem nem lesz semmi gond vele, mert 2 év alatt ez a 2. 965-ös giga alaplapom
Na majd lesz valami.
Köszike a segítséget
Üdv. Máté -
szimeonov
tag
-
cellpeti
nagyúr
Sikerült megcsinálnom!
BIOS-t a @BIOS-val csináltam
a CPU-t pedig Qru segítette meghúzni és most stabil 2,4Ghz(6x400) pörög
A ramok pedig 4-4-4-12 es +0,2v és jó,PCI-E 100,Mem multi: 2.00 Mem freq: 800
Terhelés alatt sztem magas:
Core 0: 56°C(Orthos-val) 45°C(Orthos nélkül)
Core1: 54°C(Orthos-val) 45°C (Orthos nélkül) -
-
Aisti
csendes tag
Ha nyomok egy load optimizet akkor vissza állitja az alaplap eredeti FSB-ét (1066-ot)és a kővetkező inditaskor megint semmi,kezdheted előről az egészet proci csere stb,stb.Rossz tuning esetén ugyan ez a mese,tehát tuningra nem igazán jo ez az alaplap legalabb is a 45nm procikra.Ez szerintem azért van mert a lap nem támogatja az 1333 -as FSB gyárilag.
-
Aisti
csendes tag
azFSB-nek nálam nem volt elég+0.1,Automatikusan nem ált át ezért nem indult el.Ha kikapcsotam a tápot elvesztek a beállitások ugy vette mint ha sikertelen tulhajtás lett volna .266mhz procifrekivel indult és ez nem elég az E8400-nek hogy elinduljon.Én is egy csomo teszt után jőtem rá.Igy hát elvileg stand by-ban lévő gepben cseréltem le a procikat.A load optimized is ép ezért nem műkődőt.
-
Johnny Cage
addikt
Pontosan azt, amit leírtál: csináltam egy cmos clear-t jumper-al, utána optimized defaults, majd mentés és újraindítás. End billentyű, bejön a flashbios, szűz pendrive-ra ráraktam az F12-est, ott felül azt a cuccot DISABLED-re tettem, majd sikeresen frissítette a bios-t, utána leállítottam.
Újra bekapcsolom, azóta egyből ez a Bios Recoveryng jön be, ahogy bekapcsolom a gépet, bios-ba se tudok belépni. Aztán csak áll ez a egész, a gép teljesen lemerevedik.Azóta újra csináltam cmos clear-t, sőt, kivettem az elemet is, de semmi változás.
-
-
Sutty66
tag
Most volt idő foglalkozni vele és a következőt tapasztalom. Ha a jMicron vezérlőn a ONBOARD SATA/IDE DEVICE CTRL MODE nem mindegy hogy hova kapcsolom, pedig a sata vinyót az intel vezérlőre raktam. Ugyanis csak akkor látja a telepítő a vinyot ha ez elöbbit raid/ide állásba rakom. (Nem értem miért
) Ráadásul ilyenkor a Pendrivet is felajánlja mint lehetséges telepítési hely. Lényeg hogy müködik valahogy aztán nemsoká ugyis a P35 topikot kell látogassam
. Remélem azzzal nincs ilyen kavar. Addigis kösz a segítségeteket.
-
-
losi73
senior tag
na most néztem ezzel a beállitásal 390x8 elindult probálok feljebb menni az az érdekes hogy egy cod2 e6600 al simán ment 400 fsb felet csak ott a proci nem birta,utána maradt minden és bekerül a gépbe q6600 azzal már csak 356fsb volt a max,reméltem ezzel a procival megint menni fog min 450fsb
-
Sutymorgo
csendes tag
Azután semmi, forognak a ventik és kuss van. Nem indul újra, nem áll le.
7*405-ön Orthos stabil volt, felraktam 7*410-re és ez lett az eredmény.
Azért furcsállom, mert eddig ha sok volt neki a tuning, akkor kétszer újraindult és visszatette magát alapra. Most ez valamiért nem sikerül neki még cirmos clear után se. -
detroitrw
addikt
-
bim
veterán
nyilván a "9x400" at arra reagáltam hogy a q procik állitásod szerint eldöcögnek a 965-ös gigában is 3,4 körül.de valszeg soha nem fogja tudni kideriteni ebben a lapban azt hogy mire képes a procija, mint ahogy azt sem hogy megy e 1100 felett a memoja (ez egy nagyon optimista becslés) mivel a lap azt sem komálja.mivel volt nekem is egy 6400-am igy sejtem hogy annak a szorzoja max8.
szerintem ez az utolagos támogatás beleillesztés eléggé foltozott hatásu ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest