- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
Ide is beírom, hátha itt gyorsabban válaszolnak.
Tehát ugye egy 965P-DQ6-os alaplapom van, Realtek ALC888DD integrált hangkártyával.Na most ez a kártya le tudja adni a DTS-t? Mert van nálam egy 720p-s DTS hangsávot tartalmazó .mkv videó, és sz@rik hangot adni. A K-Lite Codec Pack aktuális legújabb (v4.10) verziója van fent, és eddig semmivel semmi gond nem volt, ez az első.
Kell valamilyen külön codec, vagy csak a kártya gagyi a DTS-hez?
-
Vistaboy
veterán
Csak annyi maradt le, hogy megoldásképpen azt ajánlotta, hogy a BIOS-ban a "Block size"-t állítsam maximumra:
"Fix: Check BIOS settings and set block size to maximum. Some advanced controllers allow you to set such settings also."
De én semmi ilyesmit nem találok.
Akkor oké, egyébként működésileg semmi hiba nincsen, csak érdekelt a véleménye olyannak, aki már próbálta és mérte az AHCI és a normál mód közötti különbséget.
MOD:
Ja, és egy furcsaság: Az mitől lehet szerintetek, hogy néha "eltűnik" a DVD-író?Nem rendszeresen csinálja, valójában elég ritka eset, és ilyenkor egy újraindítás után mindig "visszajön", csak idegesítő hogy írnék a Nero-val valamit és nem talál írót a gépben...
-
Vistaboy
veterán
Srácok, kellene egy kis help.
Elolvastam az első hsz-t, és abban van ilyesmi írva, bár nekem nem DS3-am, hanem DQ6-om van. Röviden arról van szó, hogy van három meghajtó a gépben: két SATA-s vinyó és egy PATA-s DVD-író. Működik minden rendesen, de a Sandra azt írja ki, hogy a beállítások nem optimálisak:"Warning W3105 - Current block size not optimal, i.e. not highest supported. This affects transfer performance."
Namost a BIOS-ban nem találok semmilyen kapcsolót, amivel ezt lehetne állítani, ezért gondoltam hogy megkérdezlek titeket.
Amúgy AHCI-módban használom - lehet hogy ez a probléma, de inkább előbb megkérdezem, mert akkor újra kell raknom az oprendszert -, és Native SATA módban vannak a beállítások. Az oprendszerem 64-bites Vista Ultimate. Driverek a legfrissebbek vannak telepítve, BIOS is a legújabb, F12-es.
Akkor most nálam az AHCI-vel van a gond?
-
Vistaboy
veterán
Nem tuningolok, úgyhogy akkor jó lesz. Kell később a gyorsabb RAM.
Csak azért kérdeztem, mert ugye a Q6600-as 1066-os FSB-vel megy. De közben elfelejtettem (Helyesebben nem tudtam.
), hogy az E6600-asnak is 1066-os az FSB-je, azt hittem, hogy csak 800.
De közben kiderült, hogy tévedtem. Így végülis a kérdésem közben érdektelenné vált abban az értelemben, ahogyan eredetileg kérdeztem.
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok!
Egy rövid kérdésem lenne. Pénteken szeretnék RAM-ot bővíteni, és lehetőleg úgy akarnám megoldani, hogy utána már ne kelljen cserélgetni.Szóval egy GA-965P-DQ6-os deszkám van, perpillanat 2x1GB Kingmax DDR2-800-as RAM-mal. Le akarnám cserélni 2x2GB-ra, most jutányos áron tudnám becserélni 1066-osra a 800-as RAM-okat. Menni fog az alaplapban az 1066-os? Mert mintha azt olvastam volna, hogy nem támogatja ezeket a deszka. BIOS-ból a legfrisebb van fent, és még egy ideig meg akarnám tartani az alaplapot (OEM Vista miatt), és egy gyorsabb procit beletenni. Ezért lenne jó az 1066-os.
MOD: Azért ide írom, mert a saját topikjában azt írták, itt beszélitek meg ezt is.
Ha nem igaz, akkor majd átlinkelem oda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED monitor topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nyaralás topik
- C# programozás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest