- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Sutty66 #2188 üzenetére
Én nem azt írtam, hogy cseréld le nbf47-re, hanem csak azt, hogy én lecseréltem, és kicsit hűvösebb lett, mint a gyárival. De ez nálam azért is volt érdemes, mert a proci hűtőm nem az alaplapra merőlegesen fúj, hanem azzal párhuzamosan, éppen az NB-felől szívja a levegőt, így a Zalmi vmivel hatásosabb. Viszont erre nem tudok ventit szerelni, így visszatettem az eredeti gyárit.
A DS4-en valóban van heatpipe... de a te NB bordádra is lehet ventit szerelni. (az enyém is ilyen) -
Pancsermeste
őstag
válasz
Sutty66 #2183 üzenetére
Nem-nem... az NBJ47 kevés, arra nem érdemes cserélni... még az FNB47 (legyező) sem sokkal hatásosabb a gyárinál... bár ez függ a gépedben uralkodó légáramlat "útvonalától", írányától is.
A ventim éppen akkora, mint a gyári borda, és 4 lemezcsavarral rögzítettem rá a furatokon keresztül -pont belekapott a borda réseibe.
Most 450-es FSB-nél sem olyan vészes, külső hőmérővel 52 fok. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Sutty66 #2160 üzenetére
Nnnah.... szóval... régebben 300Mhz FSB-vel használtam és az eredeti gyári NB borda az én ujjaimnak is forró volt. (éppen hogy csak rajta tudtam tartani, de égetett rendesen) -ezért lecseréltem egy Zalman NBF47 hűtőre. Ezzel vmivel hűvösebb lett, de így is meleg.
Most az új procimat szeretném magasabb FSB-n járatni, így vissza fogom tenni a gyári bordát, és arra szerelek egy ventit. Így 500-as FSB esetén sem lehet gond.
Ha nem tuningolsz, nem adtál a lapnak +feszeket és jó a házad szellőzése, akkor nem kell aggódnod, hiába érzed melegnek... bírnia kell! Akkor lenne gond, ha a borda nem lenne meleg, mert akkor gond van a hőátadással. Szóval nyugi!
De egy plusz venti nem nagy beruházás, a chipset-nek is jó és te is jobban érzed magad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós kamerák
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- MSI B650 Tomahawk Wifi
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest