Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
őstag
tisn: sajnálom! Te jó ég... így tényleg le kell tenned... Az alvás pedig a központi idegrendszer miatt is fontos ( emésztés, légzés, szívdobogás stb. ) ha az kuka és jön mellé még egy számítógépes munka miatti mentális fáradás is, akkor hirtelen jön az ágy és a pihenés. Tudom, hogy uncsi, de ellenállás nélkül papás szobabringa és ellipszis tréner sem megy a kondi mellett?
tom: most olyan 10 km környékén van a váltás. Egészen addig már gyorsabb vagyok a műtét előtti magamnál és az emelkedők is jobban mennek. Viszont erős tempó esetében 15-20k felé még van egy visszalassulás. Majd elkezdek azon is dolgozni, ha jól emlékszem az megoldás rá, hogy a 25-30 perces erős blokkot 162-165-168 pulzuson el kell kezdeni kitolni egészen 70-80 percig majd.
-
stefyY
őstag
Valakinek egy Lázadó V5?
-
tisn
veterán
válasz
LanyUs
üzenetére
dolgozol rendesen

penteken elmentem focizni
utana nem birtam aludni, ugy fajt a bokam. (lett egy jo 3 oras alvas a vegen)
masnap delelott ugy santikaltam, hogy a torz terhelestol beallt a derekam kisse.
delutanra javult, akkor birtam setalni 5km-t.
ma visszajottem szabirol, ultem 4 orat a gep elott (munka) delben a teremben 10 perc gerincnyujtassal kellett kezdenem
asszem hanyagolnom kell a fodbalt meg egy ideig

-
-
LanyUs
őstag
válasz
margithid
üzenetére
Én 192 cm vagyok, de erre nem is gondoltam, hogy nem elég magas a szerkezet! Érthető akkor, ahogy érzed. Viszont ha van egy stabil szerkezeted, emelvény vagy akármi a gép alá, esetleg szinteltolás talán jobb lesz, mint a párna. Én lehet feltenném az egészet pár 10x10cm fa gerendára vagy esetleg 10cm-es kék kemény táblás xps-re. De ki kell próbálni mit bír.
-
margithid
veterán
válasz
LanyUs
üzenetére
Igazából azért se stabil, mert 2 takarót és egy párnát kell magam alá tenni, hogy ne érjen le a lábam. (184 cm vagyok) Ráadásul semmibe nem tudok kapaszkodni.
A tárogató rész meg nekem csak felkarral kényelmes, meg azt tudom egykezes súlyzóval is csinálni.
Ez a combfeszito lett volna fontos.Azért az teljesen más kategória, én ezt most vettem 45k-ért szállítással.
Fekvenyomni azért jó lesz -
LanyUs
őstag
Ma lesz újra Rush edzésem és egy margithid által linkelt géphez hasonló szerkezetem van, de stabil verzióban és bővíthető hátazó szettel ( igaz azt nem használom ).
Arnold Gold Sportos cucc, 30 évvel ezelőtt vettük akkoriban ha jól emlékszem 150e körül volt súlyokkal együtt.
A tárogató részt most sokat használom pumpára, a kézi súlyzót teljes egészében lecseréltem arra, ha kell a combfeszítő része is makulátlan, de én inkább gyógytorna/comberősítést végzek, amit a kórházban tanultam. Sajnálom, hogy neki nem vált be, bár ha nem stabil....
Az egész edzést bővítettem háttal és csuklya gyakorlatokkal, így a teljes hossza már 50 perc lett. A pihenők maradtak 30s hosszúak ( túléléshez elég ) és a szuperszett rendszert is meghagytam.
Ez a mai indít egy kompenzációs hullámot majd felsőtestnél és holnap tervben van hajnalban egy 70-80 perces futás, benne 6x 1000m 04:12-15 között 165-169 bpm / 1000m pihi, az indít egy hullámot alsó testben és együtt pihenem ki a kettőt.
Ez nálam tökéletesen bevált most.400m esetében ha erősebb ingerre van szükség 88-90s 400m futok, de csak 6 db-ot, 170-172-es pulzusig rendben van az is és legtöbbször nem is megy fölé / 185 max.
Jobban kiteker, mint 10 db 100s tempón. Ehhhh már egyik sem könnyű edzés, kivéve a laza futást
Dolgozni kell az összessel
400m, 1000m, egybe futott 25-30 perc. -
xy.zsolt
őstag
Az rtl klubon volt egy riport koko felesége FM--et futott NYC-ben. Ismerősünk az RTL szerkesztője és tőlem kért mobilos videót, de összetévesztette a versenyt.
Így lettek egy Central Parkos versenyhez Brookly Half-os befutós videók IS
egyiken a barátnőm ér célba a Coney Island-on.
[link] -
margithid
veterán
Régen én is használtam combfeszitő gépet, nekem nem volt vele problémám.
Nem lehet, hogy a térded túl közel volt az üléshez? Kell neki kis szabad helyett adni, legalábbis én igy hallottam.
Az a baj, hogy ezen a padon amit vettem még a fekvő combhajlitás se megy
Ráfekszem, sarkammal megemelem és mire 90 fokban fent van a lábam, addigra a vádlim felső részén van 
Egyébként meg nyeklik nyaklik az egész.
Inkább egy sima fekvenyomó padot vettem volna, ahol nincs tárogatórész, meg lábedző és stabilabb az egész.
Nem tudom kinek csinálták ezeket...
Na mindegy, marad a guggolás, de ésszel.tomcica
Köszi a segítséget!
Ja, hogy ne csak offoljak, tegnap nyomtam egy 10-est, tök jó volt, ilyen kellemes időben jó futni.
Vettem egy pulzusmérős órát, majd használom azt is, hogy mennyi a max pulzus. (szerintem nem lehet sok) -
tisn
veterán
válasz
margithid
üzenetére
teremben hasznalok idonkent normalis combfeszito gepet: vicces sullyal is basztatja a terdem.
a pinyagep (combkozelito/tavolito) az jo, az nem izeli.
illetve a fekvo combhajlito is jobb sokkal.
ami bevallt a termalvizben guggolas, na attol nem faj
kerdes a sport/edzeserteke, chatgpt szerint -50-70% terheles van olyankor 
-
margithid
veterán
válasz
tomcica
üzenetére
Első körben simán guggolok csak, de ez a Heck squat jónak néz ki, majd súlytárcsával próbálom ki először, hogy milyen, aztán úgy veszek kettlebellt.
Bolgár guggolást majd megpróbálom, de attól azért félek.
Régen saját testsúllyal guggoltam, de akkor is éreztem a térdem, majd most megpróbálok jobban figyelni.
Nem akarom hazavágni, hogy utána még futni se tudjak.Esetleg külön egy normális combfeszítő gépet érdemes venni?
Próbáltál már olyannal edzeni? -
tomcica
Topikgazda
válasz
margithid
üzenetére
Persze,hogy edzunk
harom meret kettlebb van keznel (12-16-20kg) valamint egy nyujto,azon szoktam a huzodzkodast.
Heck squat az amelyik nagyon jo labra,meg csak nagy suly se kell hozza.
[link]
Az egylabas bolgar guggolas is igen jo.Az meg jobban futospecifikus,mert ugye egy labra tortenik.
Pipiskedest es negativba leeresztest se hanyagold el (azt akar kuszobon v lepcson lehet) kezisulyzoval v. KB-el.
Szekre fellepes is erositi a labat,az is futospecifikus erosites.
Van par szinu gumiszallagom azokkal is tudsz szamos gyakorlatot vegezni,pl bokadra hurkolod es valamire kikotod,majd lablenditest vegzel (terdemeles) -
margithid
veterán
Futás mellett ti még edzetek otthon?
Én most vettem egy kis edzőpadot [link] , aminek kb a fekvenyomórészét tudom használni, a tárogató és lábedző rész semmit nem ér. (vicc kategória)
Felsőtestre igazából le tudok edzeni otthon, de lábra ti mit csináltok?
Guggolni saját testtel oké, de pl állvány hiányában súllyal nem merek.
Ilyen bolgár guggolásoktól, meg kitörésektől ódzkodom, féltem a térdem, még a sima guggolástól is. -
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent
üzenetére
Felul
-
-
No a mai 3 órás edzést a Börzsönyben abszolváltam. A sár kicsit visszafogott, de így is nagyon élveztem. Volt egy szakasz mondjuk a kék +, hogy annyira benőtte a növényzet, hogy azt sem tudtam hova lépek (és ugye a Börzsöny elég köves a vulkanikus eredete miatt). Azt hiszem 15-16 km-ben sikerült összeszednem 1000 szintet összesen 22 km lett), szóval nyomokban futást is tartalmazott
.A túristaút

Kis vízátfolyás, belelépek, mi bajom lehet

Hát csak ennyi

Sok képet csináltam még, de nem akarom telespammelni a topikot. -
válasz
tomcica
üzenetére
Én is akkor szoktam inkább Z1 tetejét használni, mikor már a 3. vagy 4. hét vasárnapi futását végzem, ott már azért érzem a sorozatos terhelést, sőt simán "látszik", hogy ugyan az a futás megterhelőbb ugyan azon a pulzuson a ciklus kezdeti érzéseihez viszonyíva --> lejebb veszem a pulzust.
Napi séta nekem is befigyel 40 p-1 óra, kutyus miatt.
-
--Robi--
junior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Köszi a kimerítő választ, váltani fogok.
A köztes napokon én is sétálok, akkor van a nagybevásárlás, ez kb. 5km szokott lenni.
Nem futok olyankor semmit, mert minden elvesz pl. egy hídedzés után, még a kocogás is.
Nálam a hosszú 2X15km, vagy 2X13, attól függ, hogy keltem. Itt Döme is javasolta, hogy az egyik legyen lassabb, ne mindig ugyanazon a tempón fussam.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi--
üzenetére
Akar mar 5K vagy felette barmilyen hosszu tavnal,ha az ember ki akarja maxolni a heti minoseget (tempo,resztav) gyakran jobb eredmenyhez vezet,ha a koztes napok Z1-ben tortennek.
A Z2 nem ad annyival tobbet,mint amennyit elvehet,ha tul sokat tolsz belole.Mibol vesz el? A heti 3db combos eros napbol. Azok a kulcsedzesek,viszont azt se lehet,hogy csak az az edzesed.
A Z1-Z2 nem csak regeneral,hanem epiti az alapot,zsiregetest...ergo anyagcserebeli edzes is.
Kinek ajanlott a Z1 vs Z2? A gyors izomrostos futoknak a Z1 jobb. Az igazi hosszutavosok elvannak a Z2-vel ugyanugy (sot) de ott is inkabb csinalnam edzes elso fele Z1,tulso fele Z2.A laza naprol beszelunk. 50-60perc/alkalomrol.Hetvegi hosszu az mas teszta,az 70-80perc utan Z2-ben tartva mar komoly allokepesseget epit (Z4 tempora is!).Viszont ha a hosszu futas mindig ilyen "eros" akkor gyakran het kozben mar csak 2db eros napra marad energia.Kulonben par honap alatt tuledzesbe fordul at,es nem fejlodsz,jobb esetben csak stagnalsz,rosszabb esetben visszaesel.
-
--Robi--
junior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Ez engem érdekelne, ha kifejtenéd, hogy mi az a szint, ahol a Z2 szürke zónás, milyen távra gondolsz? Rövid, közép, hosszúra való felkészülésre?
A Z1-et soha nem futom, mert semmi impulzust nem ad.
Z2 közepét futok minden lassúnál, ha lemennék időnként Z1-re mit profitálnék belőle?
Döme szerint a dupla napon az egyik futásom Z1 legyen. -
tomcica
Topikgazda
válasz
stefyY
üzenetére
Z2 rendben is van,mi itt mar inkabb az alacsony Z3-ba atcsuszasrol beszelunk

Amugy en nem ellenkezem senkivel,de van az a szint ahol a Z2 is mar szinte szurkezonas. Helyette megy Z1 teteje regeneracio a koztes edzesekre + megkuldve az eros napok.
Mondjuk Z1-Z5 rendszerrol beszelek,mert ugye van olyan felosztas is,ahol csak Z1-Z2-Z3 van. -
stefyY
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Hát pedig a főni velem is aránylag sokat futtat z2őt, s mellette lassan, de fejlődöm, bár elég valószínű, hogy ebben még benne van a régmúlt idők jó formája is, s majd 90 perces fm formánál már más lesz a világ ( most 95-96 percnél tartok ). Mindenesetre örülök, hogy tudok futni volument is, még ha 80% tényleg z2 teteje.
-
rszmark
csendes tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Én végül kimentem élőben megnézni ma is, kíváncsi voltam az 1500 és 3000 gátra és azok pont a 2 kettő szélén voltak a programnak, így egész délután ott voltam.
A holnapi 5000 méterre nagyon kíváncsi vagyok, indul az edzőtársam is, remélem ki tudunk neki szurkolni egy PB-t.
-
válasz
tomcica
üzenetére
nejad: Ezek után? Mindenképp
.Most kezdtük el tolni a heteket 7 ó 30 percről indulunk. Csütörtök és vasárnap a hosszúak, a csütörtöki akár már felmehet 2 óra körülire (vagyis edző szeretné, csak én meg akkor nem tudok aludni utána, mert azt este 9-10 felé fejezném be, szervezetem meg felpörög), de majd meglátom még. Kedden van egy feladatos, most pl. 10x 20 mp "pörögjön a láb". Szerda tinglitangli, s csütörtökön van ez a szürke zónás dolog. Csak azért kérdeztem rá, mert én meg azt érzem az kell nekem. Kb. az edzés közepén szoktak lenni amúgy ezek a z2 teteje/z3 alja, és azt vettem észre, hogy a második felére az edzésnek z2-ben gyorsabb leszek. Szombat/vasárnap kb. 4-4,5 óra van elosztva, a héten 1 ó / 3 óra arányban, de májusban 2 óra/2 óra (2 ó 30 p max) volt ez, naaa az nagyon megdobta az állóképességem. És olyan 85-90% a z1 teteje/z2 alja a heti mennyiségnek. Z3 teteje és a fölött meg semmi. De valószínű nekem azért van ez a szürke zóna ha jól gondolom, hogy a gyors izmok is meg legyenek mozgatva.
-
-
tomcica
Topikgazda
Kellene egy ilyen + forumtali
[link] -
rszmark
csendes tag

-
--Robi--
junior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Döme szerint is elég ilyen kevés mennyiség.
Mert ugye van a 20X400 is, amiről beszéltünk régen, szerinte engedjem el és helyette kis ismétléssel gyorsabbakat, amit írtál.
Viszont a 20X400-nak is megvan a helye, gondolom én. 3:50 körül nyomtam, nem engedném el.
3.20-al az életben nem fogok hosszúkat futni.
Ez a felmérő azért kellett, hogy lássa ő is és így próbáljon az adatokból tempót kalkulálni: 400, 800, 1200 méterekre. -
Oksi, köszi a válaszokat.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Never79
üzenetére
Jol irja Zsolt fejlodni tul gyenge intenzitas...lazanak pedig tul eros (elvesz a regeneraciobol es a rendes eroset nem tudod megfeleloen megfutnbi adott heten)
Ilyen szempontbol nem ajanlott.VISZONT:
Felkeszules elejen,vagy nyaralason...esetleg serulesbol/betegsegbol visszatereskor nagyon is van helye az edzeshetben
persze ezek a napok utan masnap ugyanugy laza regeneralot kell futni,attol fuggetlenul hogy nem annyi regeneralni valo van. -
xy.zsolt
őstag
-
tomcica
Topikgazda
válasz
sherlock82
üzenetére
Attol fugg melyik edzes "iparos" futasa.
Resztavozasnal joooval gyorsabb egy iparos sebesseg,mint a lenduletes.Laktattolo tempocskanal viszont pont az az iparos,amit irtal...joleso lenduletes,szinte szurke zona teteje
(Z2legteteje Z3alja) -
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi--
üzenetére
A kozeptavosoknal erre valo a valtott 400m
pl 4x400m DE ugy kell a 400-at futni,hogy az elsonel a 200m lassabb 10mp-vel,mint a masodik 200m. A gyors 200metered = 500m-es felmerod sebessege (ha pl 3:20-as irammal futod a max 500-at,az ugye 80mp/400m) tehat az elso 400m = visszafogott 200m @50mp + gyors 200m @40mp. Ez ugye megallas nelkul tortenik,csak ralepsz a gazra.
Pihensz 60mp,es jon a kovetkezo 400m,de ennel megforditod az elso 200m a gyors,a masodik a lazabb. 40mp+50mp.Pihensz 60mp es johet a kovetkezo.
Elkezded 2x400m-el,es kethetente pakolsz ra +1 ismetlest fel 4db-ig. Ott megallhatsz,nem kell tobb.
Gyors cipoben,alapos bemelegitessel stb.
Ez majd segit azon,hogy 110%-on tudd taposni ki a beled
elore elarulom,hogy JO MOKA
Ezt persze idovel fel lehet majd epiteni 3x600m-re (200m iparos,200m gyors,200 iparos 50+40+50,majd a kovetkezo szett forditva 40+50+40 na az mar mas vilag) es vegul mi felmentunk 2x800m-re. A celverseny elott pedig folyamatos 3-4korre (egyszer sikerult a 4kor,akkor tudtam is hogy nagoyn jo formaban vagyok 800-1500-as szezonra).
-
Sátán44
addikt
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni. 2018 óta van meg ez a cipő és most értem el azt a pontot, hogy fájni kezdett a lábam. Az elhasználódás jelei. Szupináló járásom van. 100 kg, 172 cm magas, zömök testalkat vagyok. 6:30/km átlag. Milyen cipőt ajánlotok? -
tomcica
Topikgazda
válasz
ígyvanferi
üzenetére
A tenyeret pont nem neztem
-
tomcica
Topikgazda
válasz
robag93
üzenetére
Varjaaa' itt mar el kell kezdeni modositgatni
combos mennyisegnel vagy mar.
Az intervalokat jol futod,ezt nevezzuk mi "iparosnak"...az nem azt jelenti,hogy masnap mar megint csinalnad
hanem pont ez a megy a lab,de az utolso par ismetles mar koncentraciot igenyel.Szoval jol csinalod. Ne novelj mennyiseget,csak ha mar ugy erzed konnyebb lett a vege.
Amikor majd ez igy megtortenik,es jon a 8-9-10.-ik akkor a hosszu futasoda is novelni kell,hosszabb hosszu futas kell melle.30perccel legyen hosszabb a hosszu futas,mint az intervalos edzesed (komplett bemelegites + kifutassal egyutt ertve)
A hosszu sebessege jo igy,laza legyen,az az unalmas kategoria. 90-100percig fel szabad majd menni,inni,wc stb. szabad benne. -
robag93
aktív tag
válasz
tomcica
üzenetére
Szóval úgy alakult, hogy eddig felkúsztam 10 perc laza, 7x400@6min/km-re 90s pihenővel és "majdnem" megfutottam a célom (ami ugye a 30 perc 5km, így 31:45 lett nagyon kocogós pihenőkkel) így az intervallozás közben. Valahogy 5:30-as tempóra állt be a lábam, de a végére azért már nem volt komfortos, de tudtam volna még menni. Iparos munkának azért nem mondanám.
A könnyű munkám így olyan 7:10-7:20-ra állt be. Ehhez képest túl gyors az 5:30, igaz?
Kell változtassak valamit, vagy erőszakoljam meg magam 6:00-ra és menjek tovább 10 ismétlésig? Eddig minden intervallozáson emeltem 1 ismétlést. Azért is bizoyntalanodtam el, mert így az intervallos edzésem majdnem annyi idő, mint a hosszú futás
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Azert ha majd szepen visszaallsz a heti daraloba,elered hogy fajdalom nelkul iparosan menjen minden,ahogy eddig is...akkor kethetente egyik edzest fel fogjuk cserelni 200m-es munkara,de nem elezos verzio,hanem szinten kuszobmunka.

Az nem nehezebb,mint egy 10x3perc,de joval gyorsabb futas van (cserebe meg a piheno is rovidebb) SZOVAL jo moka lesz
ahhoz viszont nem artana egy kimert 200m-es szakasz,amit oda-vissza fogsz megfutni. Nem muszaj palya/rekontan,tolem lehet barhol.
Annak ugyis nyaron van itt az ideje,es az oszi kozeptavos versenyre jot fog tenni. -
tomcica
Topikgazda
válasz
venember83
üzenetére
Pepe/Robi elegge robbanekony,boven van gyors izomrost a lababan,neki ez igen komotos megindulasnak szamitott..plane 500m felmeronel
Ez nem jelenti azt,hogy mindenkinek igy kell megindulnia
Ot viszont mar ismerem -
xy.zsolt
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
a legutóbbi 1mile-os versenyen kivételesen én is túllőttem az elejét 3:10ig
Egy gazellatestű (az a kenyai futó típus) 25év körüli feka csaj futott előttem...ciki lett volna lemaradni
...de a féltávos fordulónál már adtam neki 50m-t 
Szerencsére bírtam végig így is, pedig szint is volt. 3:27/km lett az átlag.Pont most regisztráltam egy szeptember eleji 1mile virtuális versenyre....ha addig helyre jövök jó lenne egy hasonlót (vagy gyorsabbat) futni... ezúttal síkon, visszafordító nélkül, nem 33°c-ban, párában. 🤔
-
venember83
nagyúr
válasz
tomcica
üzenetére
latszik,hogy ket lepes, es mar 3:30-as iramon van
A vasúttal/villamossal akarja felvenni a versenyt ezzel a hirtelen nyomatékkal?
Ezek a hirtelen megindulások nekem is nehezen mennek, mintha valami régi szívódízellel próbálna előzésbe kezdeni az ember. Szinte már kínos. -
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi--
üzenetére
Azert egy 500m nyelgazon az mindig ilyen erzes lesz
akkor futod jol a felmerot. Csak jobb esetben majd gyorsabb...de az erzes mindig ilyen.
Par het mulva kifutod mar ismerosebb erzes lesz,a test is batrabban beleall,mert ha jol latom a zold vonalat az eleje el lett sporolva. -
--Robi--
junior tag
Tom ma futottam egy 500m-es felmérőt. [kép]
Megette a fene a végét, mert megint jött az energia kimaradás.
Amúgy jót tett a híd, könnyen mozogtam, nem volt görcs, semmi. Aztán a fal, pár másodperc alatt szó szerint mindenemből kiment az erő (lábak, karok, a mellizomnál is éreztem). 30 fok felett volt a napon igaz, de szerintem nem ez a gond. Az izmokkal minden rendben volt, toltam volna több kört is, de zéró kakaó...
Érzem, hogy tudnám tartani, ha nem lenne dragster fogyasztásom. A hídnál nem jön elő érdekes, ott inkább az izom fárad a végére. -
venember83
nagyúr
Mire felállt az oldal, a szokatlan tempós edzések okozta apró sérülésem is elmúlik lassan.
Ebédszünetben sikerült futni fokozóra. A Garmin 8* 2 perc @3.50-et kért valamilyen VO2-edzésnek elkeresztelve, de kissé megijedtem tőle, ezért inkább lassan gyorsítottam 4 perc körüli tempóra, aztán a rövid ebédszünet miatt vissza kellett térni home office-ba, amit olyan nagyon nem is bántam, be kell vallanom.
-
Peetta14
tag
Jó volt ez a leállás, így egy pillanat alatt átpörgettem azt a 5-800db hsz-t. Itt tombol a nyár (bulik, utazások, jövés, menés), sose volt ez az én futó évszakom, de most még sújt a derékparám is olyan 4-5 hete már (lekopogom, már nem olyan rossz, de azért nem az igazi), meg a sarok fájdalmam, ami semmit sem javult (terapeutám a vádlimra gyanakszik, mint kiváltó ok). Hébe hóba (lehet ezt nyáron használni?) futogatok, de jó lenne kikecmeregni ebből őszre.
-
Alg
veterán
válasz
bandus
üzenetére
287km lett a hónap, heti 5 futás (kivéve az első, deload hetet) és egy erősítő saját súlyos edzés.
Érzem a terhelést azért, kéri a test az alvást, de sikerül a napi 7,5-8 óra egyelőre.Talpi bőnye már érezhetően javul, a napi rendszeres vádlinyújtás és masszázslabda segített.
Mindenféle kristálygömbök (Runna, Runalyze, Garmin) szerint mondjuk még mindig a tavaszi 1:35 körüli félmaraton formámban vagyok...
-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Szó szerint értsd. Puha szalma, ami kaszálás után marad a földön. Vannak kisebb tövek, de nem zavaróak:

A képen ezek ilyen 30-40m szintes dombok. Edzéstől függően tegnap pl. arra törekedtem, hogy felfelé ne essen a tempó 05:50 alá. Vót szuszakolás azért
Ma ment rá 159-es átlaggal, a 12%-os emelkedőn kiállva 172-es csúcs pulzussal ( 185 max ) egy 120 perces analóg bringa 50k PB-vel, holnap pihenő. A bringa és a futás váltogatása pedig szépen kíméli a térdet. Törzs, gluteus és comberősítés is jól halad.
Jövő májusban ha minden jól alakul jobb eredményt érek már el a borvidéken Szekszárdon. Idén sem volt rossz, de azért műtét után 12 héttel extrán óvatosan kellett menni + hol volt, hol nem volt volt egyszer egy hr is, de nem akkor és ott

-
anorche1
őstag
Köszönöm utólag is a hoka mach 6 akció ajánlást (44-es méret tökéletes), a cipőváltás nagyon sokat segített a sípcsont fájdalmammal.
Hétfőn 15km -t indultam futni, de annyira felemelő érzés volt fájdalom nélkül menni, hogy 30 lett belőle, 5:13min/km tempóval, 146-os átlag pulzussal, ami kb. végig zone2, ráadásul mivel 15km -re készültem ezért kaját se vittem (de ivókút van).
Azt hiszem az októberi spar maraton 3óra 30perces célomon picit szigorítanom kell, mert túl könnyű lesz. Az új cél 3óra 15perc. Remélem sikerül sérülés és túlterhelés nélkül folytatni a felkészülést. Mindenesetre holnap még 9km, és megvan a hónapban a 200.Emellett a novemberi Iszinik 100-zal szemezgetek, hogy a gerecséhez hasonlóan le lehetne ezt a lejtőkön és vízszinteseken futni.
-
zzola
titán
Nekem ez a hónap elment a lecsóba. Még 50 km-t sem futottam.
-
-
-
Alg
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Köszi, el is csábultam egy Speed4-re, már mióta kijött az 5ös nézegetem hogy hol akciós de eddig csak az ocsmány szüke-türkiz-lila verzió volt a méretemben.
Osztrák oldalon lett egy fehér-narancs 120EUR, arra lecsaptam, így is ez lesz a legdrágább cipőm.
+jön BS-ről egy pár Cloudeclipse (75EUR), ezek már az őszi/téli maratoni blokkra lesznek csak elővéve, addig elmegy a Novablast/SL2 páros. -
LanyUs
őstag
Ismét Veled edzettem egyik hajnalban. Kedvet csináltál az 1000m edzéshez, így beálltam 165 bpm-re és a végére 169-ig engedtem.
Az első 5 db 1k 04:12-14 között sikerült, az utolsót 03:58-ra akartam, csak a vicc kedvéért, de 04:00 lett a tempó pulzus a végére 171-re ment. Aznap elfáradtam
A tempót most gps alapján futottam, ezért 1000m-ert pihentem közte 125-ig engedve a pulzust vissza és onnan ugrasztottam fel a tempót, amikor jelzett az óra.tomcica: ma semmi érdekes nem történt, ja de!
70 perc 240 szintes terepfutás volt többségében szénán 135-145 között, emelkedők megfutva, utolsó nyélen:
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
ezjoo -
Alg
veterán
válasz
tomcica
üzenetére
Naná - bár az eddigi legnehezebb 7x1k200-at nem sikerült megcsinálni - kimentem, nekiálltam, két szett után mit mikor eléhezik az ember, semmi energia nem volt a lábakban - szóval hazavonszoltam magam, másnap extrán pihenőnap volt. Szerintem kaja gond lehetett mert egész nap rájártam a hűtőre
Azóta figyelek erre is mert elindult a testsúly lefelé, bár egyelőre hasi zsírból
de nincs kedvem visszamenni 70 kilóra a közel 190 centimmel.Majd valamikor nekiveselkedek még egyszer, talán szabi előtt jövő héten, vagy szabi után...
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
jaja, fáradásos/túlterheléses "törésre"/repedésre értettem én is
....a sípcsont térd alatti belső részén. Szerencsére nem pl részleges szalagszakadás mert a tesztgyakorlatokkal kizárható....melynek tünetei eléggé hasonlók -
Ezt meg csak azért, ha valaki a kihagyás után esetleg elbizonytalanodna, jó topikban jár-e

-
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
Most mondanam,hogy ne aggodj Zsolt fel labbal is megver,ha atmesz hozza...de nem mondom,mert ugyis tudod
(ehh bevallom kicsit hianyzott mar a forum)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- DJI FPV Racer drón
- Bezior X500 Pro Összehajtható elektromos összteleszkópos kerékpár
- ELADÓ Radtel RT-920 (10W, CB sáv, RH) többsávos kézi amatőr adóvevő
- Potensic Atom 2 - standard kit. Bontatlan + 128GB Potensic microSD (A1 V30 U3).
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Asus BTF White GAMING PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / B850 / 32GB 6000MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Valakinek egy Lázadó V5?

ez ilyen,konnyebb mar soha nem lesz,de jobb esetben gyorsul minden tovabb.
)
400m, 1000m, egybe futott 25-30 perc.
Így lettek egy Central Parkos versenyhez Brookly Half-os befutós videók IS
egyiken a barátnőm ér célba a Coney Island-on.
Ráfekszem, sarkammal megemelem és mire 90 fokban fent van a lábam, addigra a vádlim felső részén van 

....2x5percig viseltem el
Tom ma futottam egy 500m-es felmérőt.