- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
Bezony...a w30-ban nem a döbörgés és a magasak dominálnak...bármilyen furcsa ez sok embernek nekem eléggé kiegyenlítettnek tűnik, csekély mélyközép-középmély kiemeléssel...de épp ez a sava borsa...sohasem fogom eladni...
Ez a klasszikus V karakter nagyon nem jön be nekem mostanság, eléggé elcsvarja a zenét...persze ízlések és pofonok...
-
Tulku
veterán
Ezek a szubjektív listák...Istenem...mennyire hülyeséfg egy ilyen (bármilyen) rangsor....
Érdekes hogy se w40. se w60 nincs rajta, de mondjuk Noble 4 (amitől mindenkinekégnek áll a haja annyira nulla) igen, vagy az ezer dollár körüli Ultrasone IQ amiért ha 3-at adnának akkor sem cserélném a w60-at (volt szerencsém hallani, nem azt mondom hogy rossz...w40 szint kissé w-sebben, de nem 1000 dodó...)
Személyes tapasztalatom alapján ha a w4 9.3-at kapott Joker bácsinál (aki biztos objektív tesztelő...ezt senki nem vonja kétségbe
) akkor a w60 9.6-9.8 körül kell szerepeljen legalább...persze tűnhet ez is saját portéka dícséretnek, de olvashattatok már tőlem bíráló sorokat is saját fülesre, azt hiszem...
Sokan JH audio 13 szintre teszik...persze meg kellene hallgatnom...nem akar vki karácsonyig berendelni egyet?K3003-ra kíváncsi vagyok...hamarosan meghallgatom...bár személyes véleményem hogy ilyen árkategóriában azért érdekes ajánlás egy nem cserélhető kábeles kütyü...kb olyan mint ha egy 1000 dolláros dap felbonthatatlan lenne és nem tudnánk cserélni az akksiját...
-
Luissimo
veterán
haha,
ember,
1, már nem kapható,
2, újkorában is 20 rúgó felett volt.
3, vannak itt olyan ügyeskezű ezermesterek, akik a döglött füleseket is újjávarázsolják, őket kérdeztem
4, van fülesem ezen kívül is, csak ez olyan, mint az első szerelem, valahogy nemfeledhető, szeretném még sokáig hallgatni.és még egy sor oka van, hogy miért kérdeztem.
ha neked sincs elképzelésed, hogy hogyan szehető szét, akkor várd meg velem türelmesen légyolybátyám, hogy valami tapasztalt füleshacker majd megmondja a tutit.eltudom képzelni, hogy kis gombakku van benne, ami cserélhető lenne, ha túlvan már a javasolt töltési cikluson...
Darvinya kolléga ?? mi a meglátásod?
ismered a kütyüt ? -
Interceptor
addikt
Lehet, hogy fejhallgatóra mondta ezt de akkor ott sem számít ez annyira?
Tehát a kellő frekvencia tartomány ezekszerint mindegyik fülhallgatónál megvan és a lényeg a karakterisztika? Ez adja a fő különbséget egy 2k-s 8k-s vagy egy 40k-s fülhallgató között hangzásban lényegében? Plusz a kialakítás?
-
16sziszi
csendes tag
Hét igen gondoltam hogy nehéz fába vágom a fejszémet
A merülés ellen vannak sleep time alkalmazások, amivel be lehet állítani, hogy X perc után lője ki az alkalmazást, úgy már nem küld adatot és a BT elvileg le megy alvóba, úgy reggelre is maradna szufla benne és a melóba lehetne tölteni remélhetőleg
Valahol a kettő közötti
Talán a második csábítóbb az üzemideje miatt, meg ha olyan a kialakítása, mint pár SONY-nak, hogy oldalt vannak a gombok rajta, akkor el lehet tenni párna alá és úgy nem fekszik rá az ember, vagy esetleg ilyen Ez nyak mögé tevős, de mégsem az a fix, ami könnyen törik. Ilyennél mindenképp szempont lenne, hogy ráfekvésnél ne törjön össze, vagy legyen valami gumírozott borítása. Szerencsére amúgy nem vagyok nagyon forgolódós (vagy nem tudok róla) De amilyen az első, abból láttam pár kisebbet Bár persze ez nem tudom mennyire megy a minőség rovására. Meg láttam egy nem IEM típust, de ez nem szólhat valami túl jól. Persze tudom, nem lehet kényelmes olcsó meg jó hangja is egyszerre, de jó lenne egy középutat megtalálni, pár kompromisszummal.
Összegezve a dolgot, az első rövid kábeles jobban tetszik, de valami kisebb kivitelben lenne jó, ami nem zavaró oldalt fekvésnél, szóval fól mögötti elvezetős gondolom eleve kilőve (bár ilyet nem használtam még nem tudom tetszene-e), de mivel azt mondod abból nem igazán van kisebb, ezért azt hiszem a másodikat választanám, annak csábítóbb az üzemideje is. Abból lenne jó valami rövidebb kábeles, akár nyak mögött elhelyezős, ha nem merev és törékeny, vagy olyasmi, amit küldtél, csak oldalsó gombokkal, amit párna alá el lehetne tenni esetleg.
-
darvinya
titán
HD voice mint BT keresztüli digitális kommunikáció 3.5G-től, 3G-n nincs.
Ezt DAC alakítja át analóg hangra.
Mivel kis méretű ezért rádió is ezen keresztül megy, mint telefonon.Erre írtam, hogy 192-224kbps HD jelölés, és ha már tudja az alsó határát már rámondható.
Hiába csak hívás, mert arra van jobb is és olcsóbb.
-
matyiGo
aktív tag
A xears azér lett nem ajánlott mert gyenge volt az összeszerelés minősége, könnyen szétestek... legalábbis az enyém, kétszer háromszor javítottam is, ami mondjuk nekem nem probléma maert modelleztem sokat régen de az átlag juzernek örjítő lehetett hogy két hónap után egyszerűen csak szétesett... a hangzását mindig dicsérték, küéföldi fórumokon is ott volt a toppon.
-
Ébri
senior tag
Köszi mindenkinek. Igazából Mo-n kapható 20-25e körüli füleseket nézegettem a végén, abból jöttek ki ezek. (Zene egyébként kb. minden a régi korokból
, de jazz nem (gyakran), viszont hangoskönyvet is sokat hallgatok, aminek lehet jobbat tesznek jobb minőségű közepek, nehéz a válogatás.)
Ha van vmi hasonló árú jobb, szívesen fogadok javaslatokat. Az is fontos, hogy tartós legyen, rendszersen akadok bele valamibe tömegközlekedésen pl.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
hát nekem ugye nincs nagy tapasztalatom fülesekkel, illetve én még "nyersen", bejáratás nélkül hallgattam, és akkor nem tetszett a P3hoz képest nagyon (amiben viszont már akkor volt 40h+ burn-in), viszont joker head-fin egész jó pontot adott a hangjára, ezért teszem hozzá mindig, hogy számomra nem szól jól. (még akkor is, hogyha ehhez még hozzáveszem a monster inspiration iem "kalandomat", ahol saját bőrömön tapasztaltam, hogy mennyire durván túláraznak dolgokat a neve miatt
)
-
niof
veterán
Én tudom, de ez másoknak nem biztos, hogy egyértelmű!
Hangosságról volt szó a kérdésben. A legtöbb (összes???) füles "simán" tud 105-110dB körül szólni, csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy abba már belesüketülne idővel.A megadott érzékenység abból a szempontból érdekes inkább a hétköznapokban, hogy adott eszközzel mennyire hajtható. Ugyanúgy, mint a normál hangszóróknál. Egy 82-83dB/W/m hsz-t sokkal bajosabb meghajtani, mint egy 90-100dB/W/m-est. Igaz, ezek általában nem is egy ligában játszanak.
-
Ha a kinti árát nézed és a hangját, akkor perpillanat még mindig az egyik legjobb ár/értékű cucc, ez fér bele, ha túl jó minőségű lenne nem kéne évente venni.
(#57712) Bici e-bay-en van eredeti is, 2 pár, de nem olcsó. Lehet jobban jársz egy teljes csomag rendeléssel innen és az M-es eladásával az aprón, a többségnek az szokott kelleni.
-
szakibá...
senior tag
Nem tudom, hogy mennyire manipulált ez a teszt, mert túl könnyű eltalálni a "hifi" változatokat. A Foobar ABX tesztjei nem szoktak nekem sikerülni értelmes tömörítéseknél. Nyilván azért, hogy minél több kuncsaftot szerezzenek. Viszont én elvből (óvatosságból) soha nem adom meg az ilyen helyeken a kártyám adatait, így számomra a 30 nap se ingyenes, mert nem is lesz, kártyaadatok nélkül nem adják.
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
köszi a linkeket, természetesen megnézem őket.
ugyanakkor a nevük ellenére annyira nem teljesen egyértelmű, hogy melyik lenne jobb választás. Természetesen addig ok, hogy a Basso-ban több a mély, de hogy egy P3hoz képest mennyivel, pl ezt nem tudtam meg egyelőre (ahhoz tudok legjobban viszonyítani, utána P2, majd VSD3S, viszont utóbbihoz nem szerencsés, mert csak a legkisebb illesztékkel tudtam próbálni. Esetleg még Senn Momentum in-ear-hez viszonyítva tudnám eldönteni, hogy mennyi az annyi, mert azt max kölcsönkérem főnöktől
) Illetve ehhez még hozzájön, hogy head-fin lévő topikjában főleg trance/house stb zenéket kedvelő emberek írnak ezekről, így ez megint nem jó viszonyítási alap. Ugyanakkor azt is többször olvastam, hogy a Basso szeparáció/tér szempontjából is jobb egy picivel, viszont ellenkező véleménybe is belefutottam már
Mindenképpen olvasgatok még, van még kis időm, X3 még csak most jött ki szombaton, mire lesz megfelelő mennyiségű user review, addig van időm (habár lehet, ha külön megrendelem a fülest, mert jelen pillanatban egyre jobban tetszik... sajnos mindkettő)
Illetve természetesen élek Simi-San kolléga felajánlásával is, és kifaggatom picit
(fülestali nekem sajnos kizárva, mert Pécs azért nincs olyan közel BP-hez, ahol egyébként is szökőévente 1x járok, vagy ritkábban )
szerk.: egyébként engem a szibilancia zavar ("sziszeg/éles"), a drive flex-el semmi bajom (mármint az nem kizáró ok, max óvatosabban kezelem)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
így meló közben kicsit nézelődtem (ahogy időm engedte) és arra jutottam, hogy a Zero Audio-val járok a legjobban (pontosabban az a leg kockázatmentesebb számomra).
A kérdés így 2 versenyzőre redukálódott: Zero Audio Tenore vagy Basso.
Valakinek esetleg van tapasztalata mindkettővel? (Vagy akár csak az egyikkel +P2/3, VSD3S?) -
monti0222w
addikt
Amit én tudok most mondani, ami lejőtt a két füles meghallgatásából, az hogy szintet, szinteket léptek feljebb az E50 inkább a kellemes több mélyt produkáló, nagyobb térrel rendelkezik mint amit az E10-nél hallhatunk.
Az E80 szerintem meg a rock, klasszikus zenére hibátlanul használható nagyon jó közép és magas tartományal , persze nem hiányzik belőle a basszus sem, de közel sincs annyi benne mint az E50-ben ami inkább a hiphap zenére alkalmasabb, persze ez az én véleményem, lehet vele akár egyet érteni vagy nem, de én így látom. Meg merném kockáztatni hogy a gr-07 kihívója lehet, + még ahol kell még kellemes basszus is produkál, ha jól emlékszem a 07-ben ez nem annyira volt meg. Ezért is szeretnék egy össze hasonlító meghallgatást. -
vicze
félisten
Hehe, valahogy sejtettem...
-
törölt tag
-
asturel
őstag
"Igen, nyilván a lapos kábelnek elég erősen ez a hátránya."
Karbon/szövet bevonat nem csillapítja kicsit sem?Ajánlottak között max 10-12e intervallumban nem nagyon találtam olyan fülest ami basshead/mélykiemelésű. Az ATH-iM50 -et néztem, de ez inkább 16e+ (ebayen kínai eladótól már van 13-14e, de azt nem merem bevállalni).
Inkább kicsit a P3 felé hajlok, nem rég írtad, hogy a Youth az mélykiemelt, viszont a sima P3 fémház+szövetkábel miatt vonzóbb.
-
Eddie141
senior tag
Természetesen bejárattam a P3-at
Írtam is egy véleményt a topikjába. Nem professzionális megközelítés, de mint az látható nem is ilyen jellegű fülhallgatót keresek, sokkal inkább populárisabb hangzásútKaptam néhány tippet itt is, illetve privát üzenet formájában is. Hagyom egy kicsit ülepedni holnap délutánig a témát, aztán utána olvasgatok az ajánlott daraboknak. Eddig Xears Resonance nagyon jól áll
-
muszor
tag
Üdv. Mi is az hogy "usual suspect"? Közönséges bűnözők?
Hazai megoldást keresnék, mert Edigitalnál jelenleg nem kapható a Piston 2. A Soundmagicekről meg azt olvastam itt sok hsz.-ban, hogy nem jó az izolációjuk. Vagy ez nem mindegyikre igaz?
Hangos gyárban is használnám. Vagy elegendő megvenni hozzá egy másik gumit? Ha igen, milyet? Esetleg várok másoktól is segítséget ehhez a kérdésemhez.
Köszi -
boff
senior tag
És (#56420) darvinya
Próbálta több szilikonnal is viszont panaszkodott az összesnél, hogy ki akar esni a füléből. (Minden méret
) Ezért is inkább a "hagyományos" nem szilikongumis fülest szeretne de úgy van vele, hogy eddig talán csak a gyenge minőség miatt volt rossz és szilikongumisból is kipróbálna komolyabbat, hátha jó.. Egyébként a legjobb amit kipróbált az egy 6k Pioneer volt, már nem tudom a pontos típust de nekem tökéletes volt. Persze a legjobb megoldás egy CIEM lehetne de annyit nem hiszem, hogy akar rá költeni.
A zenék nem youtuberól vannak leszedegetve és hangszínszabályzóval próbálgatja csak javítani a minőséget.
-
GrooveHero
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest