- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobbyone
aktív tag
Ma jött meg, kb. 1 órát hallgattam folyamatosan Sony MH1 fülgumival.. Ez alatt a hangzás a kezdeti jó, de unalmastól eljutott egy már valamennyire izgalmas, érdekes szintre. Most kicsit olyan, mint amikor nem rakod be rendesen a fülbe a fülest, vagy a szükségesnél kisebb gumit használsz. Ilyenkor általában nincs mély, de ennél van. Tehát van benne mély is, magas meg közép is.
Ami furcsa, az a dinamikus füleseknél szokatlanul hosszú és egyébként vastag vetőcső. Azzal is lehet variálni, hogy mennyire tolod fel az illesztéket. Driver flex nincs. Csak 2 méretű átlagos gumi volt a dobozban, ezeket kötelező lecserélni.
Tapasztaltam egy minőségi hibát is: a vetőcső végén lévő filter az egyik oldalon nem teljesen fedett valami fekete anyaggal. Ez okozhat a 2 oldal között hangzásbeli eltérést is. Én csak akkor éreztem enyhe különbséget, amikor nem toltam fel végig a gumit a vetőcsőre, lehet attól volt.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
Banggoodon most xiaomi hybrid füles a következő kuponnal 5f57fa 20.09$
(#59005) f4lcon nem vagyok teljesen ellenére, de ha hosszabb leírás lenne az ajánlott részen sztem nem olvasná el még több ember. Valahogy külön kéne venni a szubjektív értékelést a különösen ajánlott fülesekre, hátha?
-
törölt tag
Annyit hozzátennék, bár gondolom senkit nem érdekel, hogy a Quantie helyes kiejtése nem "kvanti", az angolos kiejtés szerint, hanem "csüentie", magyar fonetikával, tehát nem olvad egybe az "i" és "e" sem. Egyébként ez egy összetett név, a "quan" a mágnestekercset jelenti, a "tie" pedig az armatúrát (szó szerint így magában vasat). Ezért is fordították "iron dual audio"-nak, ami helyesen armatúrás két meghajtós fülhallgató lenne.
-
úgy ítéltem meg, hogy ez a vizuális megjelenítés értelmezhetőbb
amúgy azt vettem észre, hogy a mély orientált fülesek, amiknek általában melegebb hangja van az egyszerű fülnek mint az enyém hosszú távon kényelmesebbek. úgy értem jobban szeretem hallgatni a zenét, ha kicsit melegebb hangképe van, még akkor is, ha ez általában bizonyos részletek rovására megy.
ráadásul metrón, vagy tömegközlekedésen úgy általában nincs az az izoláció, ami megengedné azt, hogy tudj koncentrálni a zenei részletekre, emiatt sokan nem is teszik.(#58824) K1LLMy53Lf az eredeti Comply-ból 3 pár kerül 25 dollárba, szóval az 1,59-el még mindig nagyon jó vagy
-
-
törölt tag
Van visszaút: előre
Én is megváltam a sok-armatúrás füleseimtől, meg a drága DAP-tól is. Helyette van elérhető árú fejes és DAC
AGE-T: Én most SBH20-at használok konditeremben, kényelmes, gallérra csíptetve nincs útban, és elég könnyű maga a füles része, kb ilyen EX50 méret lehet. Annyi a probléma, de szerintem ezt szinte midnegyikkel tapasztalni lehet, hogy ha elkezdesz jobban ízzadni, akkor kezd kicsúszni/kimozdulni a füledből, és időnként igazgatni kell. Erre talán megoldás lehet az ilyen nagyobb, fülkagylóra akasztós füles, de az meg szerintem kényelmetlen lenne a mérete/súlya miatt.
f4lcon: Szerencséd van, a KM16-ról alig van valami neten (angolul), szóval nem fogsz sokat megtudni róla. Itt írtam róla pár gondolatot korábban, ha esetleg érdekel
Egyébként ez is hozzátartozik az élményhez, egy idő után szerintem hiába rendelgetsz ilyen olcsó cuccokat, rá fogsz jönni, hogy nincs sok különbség köztük, és nem lesz elég ez az élmény, még akkor sem, ha nem tudod, hogy mi van a lejtőn lefelé pontosan. Olyan ez, mint a drogfüggőség, csak kicsit drágább hobbi -
darvinya
titán
Ok.
Nem igazán értem hogy jön ide a kapcsolati frekvencia, a hang teljesen digitálisan megy át.
Mint a mintavételezés a tömörítésnél.
Pont az van most is, mert ugye itt max. ≈486kbps/56khz kapcsolat.
Amibe nehéz lenne 1024kbps/48kHz-es anyagot átvinni és ott konvertálni.Föleg ekkora méretben a dac+erősítő sem férne el.
(#58736) Luissimo
Ott más a gond.
Ilyet állandó párosodás válthat ki, vagy a hitelesítő tanúsítvány hiszti. (pl: Samu - Sony állandóan szaggat, stb.) -
Luissimo
veterán
ezt az utólsó mondatodban írott ("senkinemhasznál 4.0-t") bizonyosan tudod bíróságelőtt is istenbizonybizonyítani, de én aztat vettem észre, hogy az alacsonyabb profilt garantáló headsetek, blututis hangszórók stb. hangja mindig szaggat, de ha 4.0 írományú kütyüt connectáltam reája, akkor nagyonszépen folyt belőle a zenefolyam, mindenféle lag, leg, log nélkül.
Az imént becitált Sony HBH is800-am példul az őrületbe kerget a tizedmásodperces szaggatásával.
-
szakibá...
senior tag
-
Én abban nem hiszek annyira, 1 hangkeltő van benne... De persze meghallgatnám
Sokkal egyszerűbb egy fejest feltenni, mint egy fülest berakni, ezért is adtam el az enyémet.(#58712) f4lcon pedig nem ártana egy 3-4-6 BA-t meghallgatnod
Valszeg akkor elfelejtenéd az olcsó cuccokat és Tulku útjára lépnél
-
törölt tag
Hát, nem tudom, szerintem nem könnyebb egy fülest kivenni és utána újra eltalálni, hogy mindkét oldal ugyanúgy illeszkedjen, amikor visszateszed. Sőt, egyáltalán egy jobbfajta fejeshez képest köszönőviszonyban nincs a legkényelmesebb fülhallgató sem
Szintén openoffice (vagy lehet, hogy már libre, fene tudja követni), de megfér jól a zárt fejes.
f4lcon: A W40 csak példa volt, lehet keresni egyedi cuccot is, ami szól úgy
Esetleg KM16? Az nincs senkinek. Bár ahhoz majd venned kell egy Plenue-t is, de ha így folytatod, akkor sima ügy lesz
-
Bazsee71
őstag
-
Bazsee71
őstag
Ha jól látom ugyanaz formára mint a Piston 3. Arról esetleg van tapasztalatotok, hogy fül felett is vezethető-e a kábel? Javarészt futni vinném magammal, egyenes változatok nem jöttek be.
Ezeknek a webshopoknak utánanézek, GearBestről nekem is dereng, hogy máshol sem dicsérték. 20$-t már megérne, csak nem lehet rosszabb, mint ennyi pénzért a többi.
-
Bazsee71
őstag
Xiaomi Hybrid:
GearBest 20.09 $
geekbuying 20.19 $
A webshopok megbízhatóságáról nincs információm. -
vicze
félisten
Na már van is egy beszámoló Head-Fi-n.
"Xiaomi is definitely looking to improve upon the V-shaped legacy of Pistons 2.0" Hát az nekem nop.
-
Chuck Norris
senior tag
Akkor olyan mint a szovjet karóra ami mindent tud csak az az egy hátránya, hogy cipelni kell hozzá még két böszme akkumulátort
Ahogy nézegetem itt a képeket majdnem akkora ennek az akkuja mint az mp3 játékosom, felejtős a dolog
Megjött az ebayról a silver plated csere kábelem a SE215-höz, viszont úgy tűnik, hogy eltűntek a közép hangok a mélyekből sokkal több, a magasakból picivel több lett, nem tetszik amit hallok. Várható, hogy ez majd kialakul, vagy próbálkozzak még egy kábelt rendelni
-
törölt tag
Ez szerintem így általánosságban nem igaz. A head-fi fórumokon általában hideg, precíz, analítikus hanggal szokták jelelmezni a Sabre-t használó DAC-okat, de ez nagyon sokat változhat a körítés függvényében. Például a Yulong Sabre implementációja kimondottan testes, meleg hangú, a Hifiman nem annyira meleg, de azt sem mondanám azért kifejezetten analítikusnak. Az Audio-gd-re szokták írni, hogy Sabre DAC-kal analítikus és szárazab hangú.
-
Tulku
veterán
Mit írtam a sanyik hangkarakteréről?
Hogy harsány kissé tolakodó magasakkal...Lehurrogtatok...
Privátban melegen ajánlottam a westone-t...azzal garantáltan nem lett volna ilyen probléma...én tennék egy próbát...saját sd ijoe és fiio x5 2 gen...hallgasd meg...ha ott is akkor eladás...
-
törölt tag
-
törölt tag
Neked kell kisillabizálnod, hogy mi az igaz inkább:
1., Ilyen kemény hajlamú a hangja.
2., Pontos, korrekt, transzparens, informatív és hangsúlyos a prezensze, ezért ahogy mondani szokás, megmutatja a hangfelvétel és a lejátszókészülék (plusz erősítő) hibáit.Esetedben (és a Sony XBA-knál jellemzően) inkább az utóbbiról van szó, de az elsőről is. A második pont miatt van, hogy miközben a bejáratás során lágyul a hangja, mégis több keménységet, torzítást, sibillance-ot hallasz ki bizonyos felvételekből, mert a bejáratódás során elsősorban az átengedett információ mennyisége ugrik meg drasztikusan. A korrektségre, informativitásra törekvő (hangsúlyos prezenszsávú) hangsugárzók legnagyobb hátulütője, hogy megmutatják, a hangfelvételek, különösen a popzeneiek jelentős része pocsék hangminőségű. Ezt erősíti, ha a forráskészülék is gyengécske,, aminthogy fülhallgatók esetében ez a jellemző, nálad is. Ezeket az XBA Sony-kat rendes forrásról igazán jó használni - akkor se hibátlanok persze.
Általában kategóriaugrással valósítható meg, hogy a transzparensebb egyúttal kellemesebben is szóljon minden körülmények között. Kategórián belül általában vagy-vagy. Vagy informatív vagy mindig kellemes.
-
Tulku
veterán
Azt válaszd ami jobban hallgatható és ne agyalj...
Bizonyos szintek vannak...ezeken belül pedig a legfontosabb dolog az illesztés....
Ha valami rosszul szól azt töröld le, ne kínozd magad...inkább egy szuper, hangszeres felvétellel döntsd el melyik jobb hang megjelenítő, rossz felvételből ne következtess...
-
BigBlackDog
veterán
-
Az OPPO-ról épp most áradozott AGE-T itt.
A PHA-1-et hallottam (nem ezt az 1A-t) az nem rossz cucc, van benne rendes erősítő.AK100 az erősítője miatt csak fülhallgatóhoz való, én abban az esetben ha nem cél a hordozhatóság semmiképp nem venném (viszont ha hordozható kell CSAK fülhallgatóhoz, akkor a legjobb)
Ezek már jó irányok
-
törölt tag
Azért, mert ha már laptop mellé kell, akkor egy asztali DAC persze jobb, de azzal még a fotelbe sem tudsz átülni. De amúgy jogos, én nem tudom, hogy milyen helyzetekben használod a laptopot, csak magamból indultam ki
Amúgy az STU-n jót mosolyogtam
Erősen hifi?
Én egy Essence One-t hallottam egyszer azt hiszem, és egyáltalán nem nyűgözött le, pedig az még drágább is az STU-nál.
Csak füleshez jobb a DAP amúgy. Jobb a telefonnál (jóval) és jobb a laptopnál (kategóriákkal). Hordozhatóságnál meg ha egy olyan receivert szerzel hozzá, akkor nagyjából egy kis kiadással hazavágod a hangminőséget, és onnantól meg tök mindegy, hogy 100 ezres forrásról szól, vagy akármirőlNe legyél saját magad ellensége.
kemcso: Essence STU - 93 ezer, Essence One 139 ezer az árgép szerint.
-
Nem feltétlenül kell DAP de attól mert azt írják, hogy a Xonar hifi cucc még lehet egy fosh
Az AK100-ról jobban szólt a fejesem (igaz, az az Essence One volt), pedig abban aztán nincs erősítő semmi. Jól járd körül ezt, annyiért ott van a TEAC UD301 is, amiről sheratan áradozik, de van egy csomó lehetőség, ha asztalit akarsz úgyis...
-
Nem kövez senki, de a BA-k elég forrásigényesek
Tapasztalat szerint sokat tud dobni a hangjukon egy rendes DAP (és sztem a Sonar nem az) én ha más nem kipróbálnám egy X5/DX90/stb-ről. Nekem is többek között ezért van DAP-om, hogy laptopról rendesen szóljon, ha szükséges
(#58406) tucsok. szívesen
A Soundmagic egységes árakat használ már a világon, nem lesz olcsóbban
-
IEM-et az IEM-mel, ha már az earbudokat nem ismered
Miről hallgatod amúgy?
(#58394) matyiGo azért az árából kiderül, hogy nem ugyanaz a kettő. De a P3 is elsősorban a kínai árán éri meg, amennyiért nálunk adják szvsz már annyira nem jó vétel.
(#58396) Prinz Eugen Pl Banggood. Előrelépés sztem nem lesz a ES18-hoz képest, ez sem egy RHA minőségben, de az árát megéri.
-
Gratula, majd egy beszámolót mindenképp
RE600 tükrében
matyiGo megértem, hogy neked nem jön be a P3 youth. Leírtad már többször. A nagy többség, aki megveszi viszont elégedett vele, mert az áráért hangban és minőségben nem rossz.
Gyere el a találkozóra, hozz olyan fülest, ami kapható is , meghallgatjuk, ha a többség szerint is jó akkor ajánlott lesz -
törölt tag
Még ha bele is számítom azt, hogy a V-karakterűnek nevezettek zöme valójában M-karakterű, az XBA-2-t nem szerencsés V-karakterűnek nevezni, mert amellett, hogy 12kHz felett elég meredeken lekonyul, a prezensztartománya is visszafogottabb egy kicsivel a fej-/fülhallgatóknál megszokottnak, és ezt nagyjából a hangja is így mutatja. Ha igazak a hírek, az XBA-20 még egy kicsit visszafogottab prezenszű, de azt még nem hallottam. Mélykiemelésük az éppenséggel vagyogat, amolyan armatúrás szinten.
(Egyúttal - nem konkrétan neked, hanem általában - megjegyzem, az egyarmatúrás XBA-1 se mélyhiányos. Éppen arányosak a mélyei - és kifejezetten mélyek is.)-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Ha már szóltam, akkor két korábbihoz is, ahol többé-kevésbé tévúton jártál - fontos ügyek, csak nem álltam neki akkor amikor szó volt róluk.
1.; "Mivel konkrétan nem hallasz 20 alatt illetve 20-20kHz felett semmit, így elég nehezen lehet ez a különbség. Akár kamu akár nem, egyszerűen ember számára hallható tartományon kívül esik."; "Még csak érezni se érzed, mert mély esetében túl kicsi a "tér", hogy érezd, magasak esetében meg a füled a korlátozó tényező ott még érzés sincs."; "Lehet hogy tudja gond nélkül [az 5Hz-et vagy a 30kHz-et], de semmit nem mond el a hangjáról.";
Elterjedt, de felettébb hibás tévhit, hogy a hallási tartományunkon kívül eső infra- vagy ultrahangok átvitele nem számít a hifiben, merthogy úgyse halljuk. Csakhogy nagyon is számít! Lehet hogy nem halljuk magát az infra- vagy ultrahangot (bár ez sem ilyen egyszerű!), de a hallható tartományban megszólaló hangok milyenségébe több okból is alapvetően szól bele, ha a hifi rendszer képes átvinni az infra és ultrahangtartományokat. Óriási hatása van a hallható tartományban a hangminőségre-karakterre az ultra- és infrahangok átvitelének, még akkor is, ha a hangfelvétel és a lejátszókészülék csak 20-20000Hz között tud(!) - ha pedig benne van a hangfelvételben és a lejátszóban egy adag infra- és ultrahangtartomány, akkor különösen drasztikusan számít annak megjelenítési képessége a további készülékek részéről, mert a hallható tartomány teljesen másképp szól.2.; "Meg akkor egy kicsit a Marshall Headphones-ról.
A Zound Industries svéd cég vette meg a jogokat, hogy Marshall márkanév alatt termékeket gyártson, szóval semmi köze lényegében az eredeti angol márkához, megvették a névhasználatot és ennyi.
Márkáik: Urbanears, Marshall, Molami, Coloud. A márkák általánosan különböző célközónégnek szólnak, de a mögöttük lévő termék mindegyiknél ugyanaz.
Azaz Marshall termékek mindegyike egy átcímkézett termék esetlegesen minimális módosításokkal, többnyire 1:1-ben valamelyik Urbanears."
Természetesen igencsak jelentős különbségek vannak a Zound termékcsaládjainak konstrukciói, anyaghasználatai és hangminőségei között, akkor is, amikor a termékcsalád-kategóriák külalakra hasonló típusait hasonlítod össze. Kategoriális különbségek vannak a termékcsaládok között, természetesen nem csak árban, hanem mindenben. Kb. árarányos különbségek.
Azért az se teljesen igaz, hogy a névhasználati jogon kívül semmi köze a Marshallnak a Marshall Headphones-hoz. Termékfejlesztési együttműködés is van köztük, valamint ezzel összefüggésben vétójog a Marshall számára. Nem csak a Marshall nevet adják, hanem a marshallságot is segítik és megkövetelik - hangban is. -
Az is fülhallgató
Igazából ugyanarra van, mint az IEM-ek csak hát a szigetelése olyan, amilyen (cserébe nem kell a hallójáratba dugni)
Az XBA-2/20-t egy külön állatfaj, abban az egyik BA a mélyekre van, általánosan ez nem így szokott lenni. Sokkal inkább mélyhiányosak, pl VC1000, B2, R-50, DBA-mkII, Aurvana in-ear3...
-
PpenoO
őstag
Általánosítani nem szép dolog, aláírom. Tudsz esetleg olyan fülhallgatót mondani 35 dollárig (na jó, legyen 45, nehogy szó érje a ház elejét) ami garantáltan kezelt és nem dísz szövetes? Fontos lenne még, hogy a szövet-szövet érintkezéséből (kábel/ruha) keletkezett hang is elviselhető legyen, mondjuk mint az E10 esetében és a már említett hangkarakterisztikával rendelkezik. Előre is köszi.
-
darvinya
titán
Hát inkább 65.000Ft[link], bár ez sem olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- iPhone topik
- OTP Bank topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- INTEL PC KONFIGURÁCIÓ: Számítógép helytakarékos, kisméretű Mini ITX házban, SSD nélkül
- IPhone 12 Pro max 256GB gyári független új akku!
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest