- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
Azért általánosítok, mert igazam van. Akárhogy is nézzük, egy telefon sosem fog úgy szólni, és nem fog úgy fényképezni, mint egy céleszköz. Nem lesz olyan jó a beépített GPS sem, mint egy "hagyományos" GPS készülék. Ezek mind csak bele vannak sűrítve egy készülékbe, valamilyen szinten. Attól persze lehet bennük Wolfson, vagy egyéb klassz DAC, de akkor sem céleszköz, nem lesz "olyan".
Amúgy meg nekem bőven elég a Nexus 4, semmi szükség nincs ennél több parasztvakító fícsörre. Ha valaki beadja a derekát a multik marketingjének, vagy annyira geek, hogy neki mindig a legf@szább, legújabb készülék kell, hát lelke rajta, nem bánom, az ő dolga. Fizessen csak évről évre jó sokat ezekért a tök felesleges cumókért. Egyszerűen nonszensz, hogy valaki mondjuk 3-4 havonta cserélgeti a készülékeit, és a 150-250 ezres kategóriával példálódzik. Ez sem átlagos, egy átlag jövedelmű ember ezt nem tudja magának megengedni, csak nagyon kis százalékuk. De nem vagyunk egyformák, mindenkinek mások az igényei, nyilván.
Nekem megfelel a több éves, még mindig pöpecül működő N4, jó a használtan vett 2008-as kiadású iPod Classic-om is, meg bőven elég a céljaimhoz a Pentax Optio E50. A Shure fülessel azt hiszem elértem ennek az utóbbinak a maximumát, ez fölé felesleges menni. De valószínű, ha bármelyik gépem elhalálozik, hasonló modelleket fogok keresni, mert ezek jó minőséget produkálnak, elfogadható áron. Sem nem vagyok vájt fülű, sem fotóművész, de pontosan tudom azt, hogy ezeket a készülékeket mire akarom használni, mire kell használnom, és azoknak megfelelnek.ON
-
törölt tag
Mondjuk egy alsó-középkategóriás kompakt az lehet vagy 30-40 ezer forint? A Note meg 200+?
Szóval ez még nem olyan nagy dicsőség, ahogy az sem, hogy egy 10-15 ezres lejátszónál szebb a hangja.
lugosi: A Qualcomm-os cuccokban szerintem minden chip Qualcomm. A Nexus 4-nél így volt.
bocsika: Van elég sok DIY kábel meg csatlakozó, szerintem nem olyan nehéz találni. A pár száz forintostól egészen a több tízezer forintosig. Vagy azt is csinálhatod, hogy egy neked tetsző fülesről leszeded a kábelét, és azt teszed rá.
-
magyargyerek
tag
hiába erőlködsz mert rá fogsz jönni hogy céleszköz a megoldás! az ilyen "öszvér" megoldások hogy egy telóba belezsúfolnak mindent az nem csúcskategória hanem az olyan átlagos mindenes. Csak a gyártók próbálják ránk erőltetni okostelós kütyűket hogy egy készülék mindenre jó, hát NEM. Fényképezni komolyabban csak fényképezővel lehet. Mint ahogyan zenét lejátszani (minőségben!) csak dac-al vagy mp3 lejátszóval, direkt erre kifejlesztett eszközzel lehet magas szinvonalon.
-
Ati1979
veterán
Szerintem határozott lesz az erőlelépés hangban. Valószínűleg nem fogsz csalódni.
Ennél magasabb hangminőségért jóval többet kellene fizetned. Szóval ár érték arányban igen jó ez a füles.(#54521) kerekfej
Valószínűleg az elállási jog ebben az esetben él, szóval igaza lehet a csajnak, viszont azt meg én nem értem minek egy néhány ezer forintos fülessel ennyit szarakodni.
Visszamenni a boltba, veszekedni, cikket írni róla, fogyasztóvédelemnél feljelenteni stb. Szerintem a ráfordított idő meg energia sokkal több mint amennyit ér a füles.
Praktikusabb inkább jobban utánaolvasni mit vásárol az ember. Nemcsak a webshop-ban, hanem a gyártó honlapján. Idő energia és pénz kímélőbb megoldás. -
-
törölt tag
-
törölt tag
Ilyen 70 körül általában a 2 armatúrások vannak, illetve ott van még esetleg a Sony XBA30, XBA40, de ezeket nem ismerem, hogy milyen hangjuk van. Egy barátomnak XBA40 volt, csak nemrégen tönkrement, de ő szerette, főleg ilyen DNB, dubstep, metál jellegű zenéket hallgat. Meg mindig felhozom, hogy ott az UE900, ha találsz megfelelő árban, a régebbi (S nélküli) verziót sokáig akciózták az új megjelenése miatt, talán ki lehet még fogni valahol.
GR07 is jó vétel továbbra is, szerintem jobb az IE8-nál, de azért próbáld ki, hogy tetszik-e. Illetve ez nem cserélhető kábeles, azért nem is írtam korábban. Ott van amúgy még az RHA 750i, meg az a Yamaha, ami itt felmerült párszor a topikban, lehet, hogy azoknak jobban bejönne a hangja.
-
Ati1979
veterán
Telefonnak csak ajánlani tudom az 1520-at!
Zenét nem hallgattam rajta csak egyszer kipróbáltam. Így sok infóm nincs a hangjáról.Az ie80-at szerintem felejtsd el. Jobb befektetés a gr07 (BE).
A hátrány talán csak a cserélhető kábel, mint ahogy már írták előttem.Érdemes lehet kipróbálnod vásárlás előtt néhány 2 armatúrás fülest az ajánlottak közül. Hátha valamelyik megtetszik.
A fórumon van néhány fellelhető füles azért.
-
törölt tag
Hátrány a Sennhez képest a fix kábel, előny meg kb midnen más, de ez persze relatív. Szerintem az IE8 hangja kb olyan részletszegény meleg és lassú folyó, a GR07 meg pontosabb és gyorsabb hegyi patak, ami elsőre lehet, hogy bántó lesz, ha nagyon megszoktad az előbbi hangzást. Hangban nekem a GR07 minden téren jobban tetszett, bár azt hozzá kell tegyem, hogy a tapasztalatok alapján nekem inkább a világos hangzás jön be. Ha több mély kell, meg a garanciára izgulsz jobban, akkor az RMA tényleg jobb választás lehet, mert 3 éven belül zokszó nélkül cserélik újra, és az i változatban távirányító is van.
Egyébként mindkettőt ki tudod próbálni, GR07 elég sok embernek van a topikban, RMA meg honfoglalónak, ha jól emlékszem.
-
törölt tag
Nagy különbség lenne. A Sansa kb egy normálisabb telefon szintjét hozza a Fioo meg egy vacak, nem biztos, hogy javítana a hangon, sőt. Az Ak100 ellenben egy felső-közép kategóriás, igen jó minőségű lejátszó. Ha veszel két Galaxy minit, attól nem lesz olyan jó telefonod, mintha vennél egy Note 3-at, pedig lehet, hogy árban megúszod a feléből
Egyébként erre a témára ajánlom ezt a topikot, ott nem OFF.Chappy: Nem vettem észre, hogy a fülbe dugóstól jobban begyulladna bárkinek is a füle. Annyi, hogy tartsd tisztán a rajta levő szilikon bgyókat, időnként le lehet mosni alkohollal, egyébként meg tárold tokban, akkor nem kerül rá egyéb kosz sem. Nekem egyedül akkor gyulladt be, amikor egyfolytában megszakítás nélkül 7-8 órát volt a fülemben, de azért az nem annyira életszerű helyzet (repülőn elalutam vele).
Azt majd megmondják a többiek, hogy melyik a legjobban szigetelő ilyen árban, de szerintem ha eddig nem volt fülbe dugósod, akkor bármi sokkal jobban fog szigetelni, ami olyan. Hangban 5 ezerig mondjuk az ES18 lehet jó választás, de ha csak filmezésre kell, akkor akág valami Sony vagy Sennheiser is jó lehet, mert azoknak elég jók az illezstékeik (az a bogyó a végén), kényelmesek és nem irritálják a fület. -
törölt tag
Vehetsz egyből Note4-et akkor már
Amúgy igen, az a baj általában, hogy nincsenek már erre-arra kiélezett készülékek, hanem vagy az összes hardver erősebb, vagy az összes gyengébb.
Oppo N1 amúgy? Kamerában elvileg jónak kell lennie. A Clip amúgy jó, de a Sportra nicsn rockbox, ha ez számít.Nigér:
"Sztem a 2BA-k viszonylag hasonlóak, óriási különbség nincs köztük a hangjuk alapján: magas és közép részletes, de a mély tartomány kevéske (nekem). Sztem az Aurvana jobb, de nem egymás mellett hallottam őket.""Aurvana a legjobb 2BA, amit hallottam."
Stb.
Ezek mind az In-Ear3-ról írt vélemények, mert az az egyetlen Aurvana, amit az idézett fórumtagok hallottak a fülestalálkozón. Illetve bent is van az ajánlottak közt.
-
törölt tag
Igen, mert te Note 3-ról kérdeztél, ő meg végig Note 2-ről írt, nem is értettem teljesen ezt a részét a párbeszédnek. Amúgy a headfi fórumon van Note 3 szál, ott esetleg van róla infó, én csak az első 7-8 odlalt lapoztam végig, ott nem írták le konkrétan a dac-ot, de valószínű, hogy sima qualcomm van benne.
-
Ati1979
veterán
Ezért kellene meghallgatnod néhány DAP-ot referenciaként.
Egyik telefonon sem lehet túlzottan jó minőségben zenét hallgatni.Mindegy mit írnak rá. Mostanában divat a DSD is. Nem csodálkoznék rajta, ha közeljövőben megjelennének DSD lejátszására képes telefonok is.
Ez teljesen rendben van, csak minek.
-
törölt tag
Minek vegyek olyan hardverű telefont, ami most is van?
És ezek után veszel egy ugyanolyat, ami most is van. Minek adod el akkor eleve? Másrészt meg azzal a kérdéssel nyitottál, hogy érdekelne a Note 3 és GS5, majd amikor mondták, hogy a Note 3 jó, akkor jöttél, hogy szar szamszungot nem veszel többet. A Find 7a olyan szinten aznos az O+O-val, hogy fel lehet tenni egyikre a másik fw-ét, illetve a baseband-t is, ehhez képest a 7a nem előrelépés a mostanihoz képest, az O+O meg igen.
Pontosan mit szeretnél akkor? -
törölt tag
Ott a Find 7a, az olcsóbb. Angliából leht rendelni, ott van az európai közopntja a cégnek. Ha ez sem jó, akkor vehetsz otthon sokkal drágábban gyengébb telefont a nagy márkáktól. Képernyőhibákról kb minden telefonnál szoktak sírni, a N4-nél és N5-nél is volt ilyen sírás, meg egy rakás másiknál.
A 24/192-es lejátszás parasztvakítás a hordozható eszközök 99%-ában, nem képesek natívan támogatni, csak lekonvertálják általában az ilyen fájlokat. Most az, hogy képesek megnyitni nem sokat jelent.Egyébként mind az O+O-t, mind a Find 7-et ki tudod próbálni otthon, ha rászánod az időt, mert vannak már tulajok.
-
monti0222w
addikt
Megéri megvenni szerintem, ha van az embernek râ pénze! Én is ezt venném ha lenne rá keret több okból is pl: CM, jó darabig lesz rá fríssités, egyenrangú mindenben a vezető ismert márkákkalcsak lényegesen olcsóbb! Nem, nem akarlak rábeszélni csak tényleg jó. Viszont láttam ajánlották az 1+1-t ő is jó választás valahol Oppo ő is.
-
Kobe
veterán
itthon egy HOX és egy G2 van....nem cserélném le a HOX ot a G2 re. A vokál jobb rajta, meg a hangerő, viszont a többi tartományban a G2 túl harsány, néhol már bántóan kevésnek tűnik a tér, hiába tisztább maga a hangkép, híján van a dinamizmusnak....amikor belép egy basszusgitár pl szolidan a háttérből.
Poweramp full változat + vsd3 s el teszteltem, ugyanazon rock beállítással rock és akkusztikus zene mellett. -
törölt tag
A headfi azért leginkább egy nagy állatkertre hasonlít már manapság. Olyan otromba hülyeségeket írnak le egyesek, hogy hihetetlen. És olyan magabiztossággal, hogy aki nem jár utána, az simán elhiheti. AMikor vettem a saját cuccaimat, akkor ott is próbáltam utánaolvasni, és rengeteg negatívumot írtak az 535-re. Összehasonlításban például az UE900-at szinte mindenki fölé tette. Többször voltam UE900-at hallgatni, bevallom, még utólag olyan széndékkal is, hogy ha jobbnak érzem, akkor esetleg lecserélem rá az 535-öt, mert itt viszonylag olcsón lehet a Logitechhez jutni, de egyszerűen nem találok rajta fogást, nem jobb semennyivel az 535-nél, nem megy le mélyebbre, nem dinamikusabb, nem tudtam volna semmivel indokolni a cserét. Ugyanígy leírták azokon a fórumokon, hogy az AK100 milyen szarul szól a 535-tel. Kipróbáltam vásárlás előtt, mert féltem ettől eléggé, de semmi baj nincs vele, és azóta is, bár sok fülest próbáltam ezzel a lejátszóval, de az egyik legjobb párosításnak tartom az 535+AK100 kombót (a K3003 és a W40 szól jobban nála, amiket hallottam).
Azt sem szabad szerintem készpénznek venni, hogy mindenki, aki ott azt írja, hogy van/volt neki olyan cucca, szerintem sokan csak kipróbálták a legtöbb terméket, ha egyáltalán, de azzal próbálnak nagyzolni, hogy nekik ilyen meg olyan is volt, közben pedig olyanokat ínak róluk, ami eléggé megkérdőjelezi, hogy valójában látták-e egyáltalán élőben az adott fülest
Megmondom őszintén, sokkal többre tartom az itt fórumozók véleményét, még azokét is, akikkel nem értek egyet, mert sokukat személyesen is ismerek, és tudom róluk, hogy vették a fáradtságot, hogy leüljenek és kipróbálják azokat a füleseket, amikről utána nyilvánosan írogatnak.
Azt amúgy én nem igazán tudom megítélni, hogy mi jó elektronikushoz, mert viszonylag kevés ilyen zenét hallgatok, de nekem a 215 elég jónak tűnt, de biztosan van jobb is. Azt tudom, hogy az 535 nem igazán jó elektronikushoz, mert inkább a középtartományt emeli ki, és ott adja a legnagyobb felbontást, de elektronikusban meg pont ott van a legkevesebb tartalom. Kifejezetten rossz amúgy vele olyasmiket is hallgatni, mint Black Eyed Peas, mert annyira kevés tartalom van abban a zenében, hogy egyszerűen unalmas ezzel a fülessel, kell hogy a basszus átvegye az irányítást a többi tartomány felett.
-
A 425/535 armatúrás, annak tök más a hangja, kevesebb a mély bennük. Viszont részletesebb a hangjuk, dinamikusból olyan részletességet szvsz esélytelen kihozni, mint az armatúrásból.
A W4R már tudja mélytartományban is azt, amit a dinamikusok, és akkor ott a W50-W60 is, ami valszeg még többet tud.
Vagy ott a 846, amiben meg sok is sztem a mélyAzok, akik most ajánlanak, a fülük után teszik. IE8-at is hallották (nekem az kimaradt eddig, Gelbelex ugye jössz 14-én és hozod?), és annak alapján mondják, hogy bizony vannak 20-ért jobb fülesek: pár tesztelő véleménye: klikk, klikk, klikk
Nem igazán értem ezt a részrehajlósdit sem, az általánosan ajánlott típusokat mindenki egyöntetűen elismeri mint az árkategóriájukban a legjobb ISMERT fülesek (pl ES18, VSD1, E30, GR07...). Írtam már kerekfejnek is, hogy adott neki is ugyanúgy a lehetőség: hozzon ismeretlen, új füleseket meghallgatjuk és ha megkapja az 5 szavazatot, hogy jó, akkor mehet az ajánlóba.
Az SE215-nek is megvan a helye: aki mo-i, cserélhető kábeles fülest keres (bár kicsit többért ott az RHA MA750i, ami hangban jobb, és 3 év garancia, vastag kábel, fém ház) -
Ati1979
veterán
Elektronikushoz ok.
Itt sokan shure ellenesek. Szerintük semmihez sem jó.Gelbelex ugyanúgy ie8 tulaj mint te. Általában az összes füles / fejes talin ott van.
Emlékszem, hogy az elsőre hozta az ie8-at és a végén ugyanarra a konklúzióra jutott mint mi. Nem véletlenül szerintem.
Régebben én is olvastam ezeket a topicokat a head-fi-n. Aztán rájöttem, hogy nem sok értelme van.
A 425/535 pároshoz sajnos nagyon messze van az ie8.Mindenképpen várunk a fülestalira két hét múlva szombaton. Aztán majd meglátjuk mi lesz a véleményed.
Senki nem küldött el senkit szerintem. Sőt őt is várjuk a füles találkozóra!
-
törölt tag
Nézd, nem tudom kiírogatnak headfi-re, én nem az ő véleményük alapján alkotok vélemény, ha tehetem, hanem a sajátom alapján. Leültünk, többen, meghallgattuk azonos forrásokról egymás mellett az Se215-öt és az IE8-at, és egy szint. Nem értem mire szeretnél célozni azzal, hogy más is szempont a hangminőség mellett, miben kevesebb a Shure, mint az IE8? Szintén van rá gyártói garancia, cserélhető kábeles, strapabíró, az egyik legjobban szigetelő füles. Mit szeretnél még?
-
törölt tag
Egyrészt a GR06 nem szarja össze magát fél év alatt, nem jellemzően legalábbis. Nekem köszöni megvan és még mindig jól szól, nagyjából 2 éves. Másrészt a GR06 fénykorában kb 14 ezer forint volt, az IE8 meg mondjuk 60-70...? Az azt jelenti, hogy nagyjából 5 darab GR06-ot vehetsz az árából, vagy VSD1-ből még többet (ami sokak szerint jobb hangú a GR06-nál). De mondom mást: ott a Shure Se215, az is hangban egy szint az IE8-cal, és még abból is hármat vehetnél nagyjából az IE8 árából, cserélhető kábeles, van rá rendes magyar garancia, stb.
De még ha tfh évente tönkre is megy a fülesed, akkor is árban ott vagy, hogy veszel olcsóbb, de hasonló agy jobb hangú cuccból évente újat, és így mindig az adott időszak legjobb ár/érték arányú fülese lesz nálad, miközben ha egyet használsz 3-4-5 évig, akkor szépen lassan elavul.
Sz4bolcs: Szerintem egy bizonyos árig fülesből, mert egyszerűen a nagyon alsó kategóriában az ár jelentősebb részét teszi ki az anyagköltség, akármilyen vacak minőségű is, egy füles esetében lényegesen olcsóbb lesz, mint fejesnél. De elég hamar behozzák a lemaradást, és közép-felső kategóriákban már a fejesek jobb hangminőséget és élményt adnak, mint a fülesek. Az más kérdés, hogy meghajtani is nehezebb őket, és sokat kell költeni forrásra, míg fülesnél olcsóbban lehet élvezhető hangminőséget elérni szerintem.
-=Libria=-: Mondjuk azért nagyon ne bízz benne. Ha a Vsonic bejelentésekre vársz, akkor sosem lesz fülesed
A VSD3-at idén január 1-re ígérték, aztán utána a kínai újévre, aztán márciusra, aztán... most ott ott tartunk, hogy már tényleg mindjárt megjelenik
Persze én is kíváncsi vagyok nagyon, mert nagyon jó termékeik vannak, ha már egyszer sikerül kiadni őket, de a megjelenésük általában elég nehézkes.
Gergosz2: Milyen telefonhoz kell? Az ilyen három gombosak általában csak szifonnal mennek jól, a Samsung meg Sony három gombos fülesei valami egyedi szabvány szerint vannak építve, és az ilyen 3rd party cuccok nem mennek rendesen velük
Amúgy ennyiért earbud kialakításúból én az Earpods-t ajánlanám, ha megy a telefonoddal.
MaciG: Akinek volt szerencséje ehhez a Philipshez (illetve a 35xx szériához) itt a fórumon, az általában elégedett volt vele, szóval ennyit valószínűleg megér.
egyéb híreinkben: Azt olvastátok, hogy Jimmy Iovine hogy beszólt az első interjújában? Hogy szerinte az Apple fülesei milyen szarok
Bagoly mondja... Különben az Earpods szerintem kifejezetten jó ahhoz képest, hogy earbud, az IEM-eket nem hallottam, de attól tartok, hogy ha csak a kettő közt lehetne választani, akkor sokkal inkább választanék egy Apple fülest, mint Beatset..
-
Ati1979
veterán
Itt a topicja.
A témaösszefoglalóban említett címen lesz.
Szerintem ha annyiért elmegy nagyon jól jársz.
Nem tudom, hogy lesz-e. Nem elképzelhetetlen.
Hát szerintem az ie8 nem biztos, hogy (sokkal) jobb a VSD1-nél. Ami 10k körül van.
Csak nehogy sokba kerüljön neked az a füles találkozó.
Lesz ott néhány elég jó füles is.
Na meg lejátszó is persze.(#45021) Johnny194
10k - Soundmagic e30. A nomono-nál kapható.
-
dudika10
veterán
Csak vigyázz, nehogy olyan hibába ess, hogy két különböző paramétert hasonlítasz össze.
A Sennheiser ott ferdít, ahol tud, csak hogy nagyobb számokat írhasson a dobozra.
Míg az első esetben teljesen egyértelműen érzékenységről van szó, és meg van adva, hogy a mértékegység dB/mW, addig a Sennheisernél SPL-nek nevezik az adott paramétert, és mértékegységnek dB-t írnak, ami így még "bármit" jelenthet.
Az érzékenység adatokat sennheiseréknél szerették dB/V-ban megadni (16Ohm mellett ez azt jelenti ,hogy nagyjából 18-cal nagyobb értéket tüntethetnek fel, mintha dB/mW-ban adnák meg), és mivel mértékegységet nem adtak meg, ezért ez akár a maximális hangnyomást is jelentheti, ami az érzékenységgel közvetlenül nem igazán összehasonlítható. -
Ati1979
veterán
Igen ez így van.
Techinkailag azért alacsonyabb szintű az ie8. Kb. most a 15-20k-s fülesekkel versenyez. Hát...
Lehet, hogy van akinek jobban tetszik. Azt, hogy az 535-nél jobb legyen műfajtól függetlenül nehezen tudom elképzelni.(#44998) zack
Gyere el a fülestalira 2 hét múlva. Lehet, hogy meg fogsz lepődni. Mi amikor teszteltük az ie8-at akkor a gr06-tal tettük egy szintre. Na talán annál egy hajszállal jobb volt.
Nem elképzelhetetlen, hogy a VSD1, E30 közel hozza az ie8 szintjét. 25-30k körül meg sokkal jobbat kapsz szerintem.
Túl sokat nem érdemes amúgy kábelre költened.
(#44997) sheratan
''A Shure fülesek nem jók tényleg igazán elektronikus zenére, mert nem hangsúlyozzák eléggé a mélyeket,''
Kivétel a 846.
-
törölt tag
Nem tudom, nekem soha nem volt semmilyen hangerő gondom fülessel. Illetve nem hangerő gond volt, hanem szigetelési gond. A GR06 az 24 Ohm, simán meghajtja bármelyik telefon, amivel próbáltam fél hangerőn úgy, hogy már túl hangosnak tartom. Se535 szintén, pedig ez 36 Ohm.
3 éve még nem volt túl sok cserélhető kábeles füles, de manapság egyre több van. az iM50 és 70 is cserélhető kábeles, pedig kb olcsóbbak, mint az IE8 eredeti kábele önmagában.Egyébként a mély állító csavar esetében én azon az állásponton vagyok, hogy inkább olyan fülest veszek, aminek nem kell állítgatni a hangját ilyenekkel, hanem alapból tetszik. Van elég nagy választék. Múltkor próbáltam a Beyer Custom One Prot, annál lehet állítani a basszust, de egyik állásban sem volt igazán jó, inkább csak rontott a hangon.
-
törölt tag
Ezek a számok szinte semmit nem jelentenek. Persze ha neked ez többet ér a tapasztalatnál, akkor nem szóltam. Egyedül az impedancia mondhat bármit is az eszközről, de az is inkább csak impedancia illesztésnél fontos (például az AK100 kimeneti impedanciája elég magas, így az alacsony impedanciás füleseket nem szokta szeretni). A hangtechnika ennél sokkal bonyolultabb, hogy 2-3 számmal jellemezni lehesen egy terméket. Kb olyan ez, mintha egy kamerát a megapixel szám meg az érzékelő területe alapján akarnál értékelni. Vagy egy motort a hengerűrtartalom és végsebesség alapján.
Amúgy valóban műanyag az iM50, de feketében szerintem elég jól mutat, és a hangja simán pariban van az IE8-cal. A nagytesó (iM70) meg jóval túl is mutat rajta az értékelések szerint, bár azt nem hallottam még. Egyébként az IE8 is műanyag, a 80-at tették fém házba, ha jól tudom.Hát, nézd, sokmindent írnak minden termékről. Ha netes értékeléseket olvasol, vannak olyan oldalak, akik szerint a Beats és hasonló termékek a zenehallgatás csúcsát képviselik. Írni bármit lehet, az interneten mindenki szerző és mindenki szagértő. Szerintem ilyen téren elsősorban a saját fülednek kell hinni. Még ha igaz is az a leírás, akkor sem ér semmit, ha te a saját füleddel és saját lejátszódról nem hallod (a különbséget).
-
törölt tag
Hát, nézd, ennyit szerintem még megérhet a dolog, próbál ki, aztán majd számolj be róla, hogy milyen
De azt elmondom előre, hogy az ilyen hifista ömlengéseknek meg eladó saját reklámjának nem érdemes hinni, mert a végén ott kötsz ki, hogy hangzásjavító kavicsokat ragasztgatsz a kábelre
Ha ennél magasabb áron rendelnél, akkor már mondanám, hogy inkább vegyél 12 ezerért egy ATH iM50-et
-
törölt tag
A Shure fülesek nem jók tényleg igazán elektronikus zenére, mert nem hangsúlyozzák eléggé a mélyeket, így kicsit ingerszegény lesz vele az olyan műfaj, ami lényegében arra a hangtartományra épít. Dinamikusoknál meg a nagyon zsúfolt zenék nem lesznek annyira élvezetesek, mert a szerencsétlen egyszem driver nem képes lekövetni a zenét, elvesznek részletek, stb.
A kábelhez: szerintem az is járható út. 20 ezer az rengeteg volna érte, annyit nem ér az egész, annyiért már kapsz egy komplett új fülest, ami jobban szól az IE8-nál. 3-4 ezret még megérhet. Nem hiszem, hogy annyira megtáltosodna az ilyen kábelektől a hangzásod, bár kicsit változhat, de ennek egy része szerintemplacebo is lehet, a másik meg hogy bár kicsit jobb a hang, de az ilyen utángyártott kábelek összeszerelési minősége gyakran nem elég jó, akkor meg gyakrabban kellene cserélgetni őket. Főleg, ha jól emlékszem, te edzésre is használod a fülest, ott egyszer beleakadsz, és megrántod, akkor egy gyengébb illesztés/forrasztás a csatlakozónál leválhat. Olcsó upgrade kábelnek híg a leve.
-
törölt tag
Shure SE215 mindent tud jelenleg 22 ezerért, amit felsoroltál, kivéve a basszusszabályzó pöcköt, és nem kicsit olcsóbb az IE8-nál, hanemben meg kb egy szint.
Egymás után hallgattam azonos forrásról a kettőt, többedmagammal, és ez volt a konklúzió.
(#36026) Integra: Igen, IEM-ek terén pár éve még a CX széria volt a szint, de manapság már nagyon felpörgött a piac, és sok feltörekvő kis gyártó lehagyta őket. Igaz ez amúgy a mobilok terén is. Nézd meg pár éve ki hallotta a Meizu, Xiaomi, Oppo, Huawei, ZTE neveket, aztán manapság lassan oda jutunk, hogy ők diktálják a piacot a régi nagyok (Motorola, Nokia, Sony) helyett.
Egyébként én nem várnék az N5-től nagyon jobb hangminőséget, a Google sajnos erre nem nagyon ad. Persze a nagyobb tárhely meg a nagyobb akksi vonzó dolog lenne magában is, de én például csak ezekért nem váltanék rá.(#36031) zack: Sokan a fél karukat odaadnák azért is, hogy egy Beats by Dre fülessel rohangáljanak, vagy akár valami Bose vagy AKG csodával
De nem ettől lesz valami jó. Ez annyit jelent, hogy márkás.
Egyébként önmagában a DAC keveset jelent sanos. Elég ha azt megnézzük, hogy az SGS-ben is benne volt, csak éppen drivert nem irtak hozzáDe több másik gyártó is használ Wolfson DAC-os megoldást, már az LG-nél is volt pár telefonban, mégis gyakorlatban szarul szólnak.
Kell az a hozzáadott mérnöki tudás is, amivel összehangolják a komponenseket, és nagyon erős a gynaúm, hogy egy telefongyártónál nincs is meg az a mérnöki gárda, aki erre képes lenne.
(#36036) Integra: Szerintem egy sima fül felett vezetős füles ezt tudja. Amúgy a GR06-ot egy ideig hordtam úgy, hogy a nyakam mögött áthúzva felcseréltem a két oldalt, mert elég hozzú hozzá a kábel, de anyira nem volt kényelmes. De például a GR06 és az SE215 esetében is elmondható, hogy a fül feletti vezetés miatt gyakorltilag nincs kábelzaj, még akkor sem, ha a lengő kábel nekiütődik ruhának, lábnak, stb. Nem véletlenül terjed ez a kialakítás, sok előnye van.
(#36039) Integra: Létjogosultsága lenne, de kicsit olyan ez, mint a mpx háború volt, hogy most rányomják valamire, hogy 24/192-s lejátszás, oké, elviszi az ilyen fájlokat, és minek? Most attól, hogy valami például 18mpx méretben rögzít képet, attól nem lesz jó minősége, simán lehet, hogy egy halom zajt látsz majd a képeken (sőt, a pixelméret miatt valószínű is). Sajnos a lelginkább dinamikusan fejlődő piacon nincs hely a rétegigényeknek (audiofil 1%). Szerintem ezt a DAC dolgot is azért találták ki, mert a kamera, a kijelző meg a SoC hájpolása kezd kifújni, már nincs akkora hatásuk az emberekre. Most új csontot dobnak a tömegbe, amit lehet rágni.
(#36040) Zoli133: +1 Komolyan mondom a legjobban szóló telefonom még annó a Meizu M8 volt!
(#36042) zack: Ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy mennyit fejlődtek az integrált VGA-k az elmúlt években. Ez igaz is, de még mindig hol tartanak egy dedikált megoldáshoz képest...? Nyilván nem muszáj külön eszközt cipelni, sokan nem is teszik (jelenleg még én sem), de ez komoly kompromisszumokal jár. Pontosan úgy, mint a fényképezés terén az ultrapixel meg pureview meg hasonló csodák egy DSLR-hez képest. Hiába teszel bele akár egy 18-20-40mpx-es érzékelőt a telefonba, az előtte levő hangyafingnyi objektív köszönőviszonyban sem lesz egy normális üvegel, amit a céleszköz használ. Még ha valahogy meg is tudnák oldani, hogy a fél körömnyi CCD vagy CMOS hozza azt a szintet, amit egy APS-C legalább, akkor sem tudná kiszolgálni az érzékelőt az optika. Pont ez a helyzet a mobil DAC és füles esetében is. Még ha meg tudnák oldani, hogy a 8-9mm-es vastagságba sűrített elektronika hozza a céleszköz szintjét, akkor sem feltétlenül tudná kiszolgálni a fülest.
(#36044) Integra: Budapesten fiziknél meg tudod hallgatni az egész repertoárt (215, 315, 425, 535) normális forrásról is, így lesz hasonlítási alapod. Csak óvatosan, mert én is így tettem, és azóta 535-re gyűjtök
(#36046) gelbelex: Az AK100-ban is van, fele árért
-
Ati1979
veterán
Igen ez az emberek egy részének (többségének) elég.
De nyilván nem mindenkinek. Ez annyira nem nagy fejlődés sajnos. Mindig ég és föld a különbség a telefon meg rendes lejátszó között.
Amúgy az ak120 pl. van olyan funkció, hogy bt segítségével jelzi ha hívás jön a telefonodra.
Én még nem próbáltam...(#36044) Integra
Nincs mit!
Szerintem elég jó fülesek, nagyon nem lehet mellényúlni velük.
-
Integra
titán
-
Ati1979
veterán
Ugyanaz a dac van benne, mint a galaxy S-ben. (ha jól tudom, mivel egyszerre jöttek ki)
Az a mai napig megállja helyét zene fronton a telefonok között.
A DAC-nak jóval kevesebb a jelentősége, mint a hozzá adott mérnöki munkának.
Ebben a 2 lejátszóban ugynaz a DAC van. [link] , [link]
Wolfson wm8740. Általában ezt pakolják mostanában az összes jobbfajta lejátszóba. Vagy a Sabre ES9018-at.
Ezek asztali szintű dacok.Csak hallgasd meg a két lejátszót egymás mellett. Azon fogsz majd gondolkondi szerintem ebben az esetben, hogy az egyik 4* vagy 5* jobb-e mint a másik.
Hangsúlyozom ugyanaz a DAC. (ok az egyikben kettő van)(#36036) Integra
Én javaslom neked a shure fülesek kipróbálását. Fül mögötti kábelezésűek baromi kényelmesek és extrém módon izolálnak. Kapható hozzájuk egy csomó féle (custom is) kábel. Mikrofonos is...
-
Ati1979
veterán
Az a sony egy alapmodell. Az F series walkman a sony csúcsomodellje. [link]
Most jelent / jelenik meg az utódja.
A clip + fuze is úgyszintén belépő kategória. Jobb fülesekhez már kevesek általában.
Ez nyilvánvalóan így van, de akkor meg nem érdemes nagyon drága fülest venni.
Szóval, ha az egyik részre komolyabb pénzt költ az ember nem kerülheti el azt, hogy a másik részre is költsön.
Ezek a telefonok nem (komolyabb) zenehallgatásra vannak kitalálva.Arra megvannak a céleszközök.
-
Ati1979
veterán
Kár, hogy nem voltál ott a 2 fülhallgatós találkozón.
Szerintem, ha ott lettél volna gyökeresen megváltozott volna a véleményed ezekről a dolgokról.
Sajnos hangzásban eljárt az ie8 fölött az idő.
Csak leírok néhány személyes tapasztalatot:
Vettem egy shure se425-öt.
Először wolfson dac-os wave 1ről használtam. Jó volt, de nem volt az igazi. A részletek el voltak mosva, igazából ha 30-40%-ot kihozott a fülesből akkor az már jó.
Aztán vettem hozzá egy F series sony walkmant. Szerintem ez kihozta füles tudásának a 80-90%-át. Ez röhögve elveri hangzásban az összes telefont amúgy. Szóval ez így ok volt.Következő lépés az a&k120 volt. Rögtön érezhető volt, hogy mennyire kevés hozzá az se425 és az se535 is.
Térben és részletességben egyszerűen meg sem közelítik a lejátszó szintjét.Amivel elég jól szólt az a westone4r.
De valószínű, hogy kénytelen leszek beinveszálni egy komolyabb fülesbe. Lehet, hogy egy se846 lesz a befutó.Amúgy az első a forrás. Jó forrásra szinte bármit rárakatsz jól fog szólni. A füles mindig a második.
Szóval nyilván vehetsz jobb és jobb füleseket, de sajnos nem érik meg a befektetett pénzt. De ha veszel egy nagyon jó forrást arra viszont már tudsz építkezni. Szóval én először inkább arra költenék pénzt.
Ne tudd meg, hogy hogy szól az ak120 egy 10k-s fülessel.
-
kk831228
addikt
Én is így akartam érteni valahogy...
Egy bizonyos szint fölött nem érdemes azt írtam. pl. ajánlottak közül 30-40 ami gr07. Már az se biztos hogy megéri telefonhoz megvenni. Gr06-nál 2szer drágább. Amit írogatnak a i8 meg majd nem egy szint hang minőségre vele.
Pl. Adott egy hd 600 vs 650 senni. Ugyanarról a cuccról(gyengébb) jobban szól a hd600 mint a 650. Pedig nem rosszab a 650.
A 650-hez már egy jobb cucc kell hogy megérje a ráfordítást.
-
törölt tag
Bevallom, hogy nem hallottam még One-t, mert senkinek nincs a környezetemben. Nexus 4-et, Meizu MX-et, M9-et M8-at, SGS Voodoo sound-ot hallottam, és egyik még csak meg sem közeliti példuá a Meizu M6 mp3 lejátszó szintjét, aminél például egy közép kategóriás Sony már megint sokkal szebben szól, de egy Sansa Fuze is.
A One amúgy átverős a hülye Beats EQ miatt, ami V karaktert ad a zenéknek, hogy első hallásra ütősebb legyen, de ez nem jelenti a hangminőség javulását sajnos. -
törölt tag
Ha masszivabb füles kell, akkor a GR07 biztosan nem lesz csalódás. A 06 is már egy elég korrekt darab, meglepően jól összerakva. Ráadásul állitható a vetőcsöve, igy igazitható, hogy jobban a füledben maradjon.
Amúgy ha mélykiemelős füles kell, akkor arra ilyen kategóriában általában a dinamikus driveres cuccok jók. Emlitették az SE215-öt is, ez tényleg kicsit közelebb van ahhoz a hangképhez, amit a Sennheiserek tudnak, nagyon massziv darab, de az is igaz, hogy a magasabb kategóriás füleseik bizony ennél sokkal jobbak (és drágábbak is). De egyébként telefonhoz nem vagyok benne biztos, hogy megéri ilyen több tizezres kategóriát venni, a sok belezsúfolt elektronika miatt nem lesz olyan szép tiszta a hangja egy ilyen forrásnak, hogy kijöjjön a profibb fülesek közti különbség.Narakh: Simán megéri szerintem még ipodhoz is ilyen fülest venni! Én telefonnal használtam leginkább, és ott is előjött a különbség mondjuk egy Creative EP630-hoz képest (ami elvileg egy átcimkézett CX200 vagy CX300).
-
Ati1979
veterán
5% -kal jobb kb. az ie8. Nem többel. Összehalggattunk nagyon jó forrásról. Vagy négyen voltunk és mindenkinek kb. ugyenez volt a véleménye...
Az ie8 fölött kicsit eljárt az idő.
A gr07 az már egy magasabb minőségi kategóriát képvisel.
Sportoláshoz inkább inkább cserélhető kábelest vegyél. Szerintem ott fokozottabb az igénybevétel.
Az se535 jó lehet, sőt még a 425 is az. (Fiziknél most csak 75k ami brutál jó vétel)
A hybrid sony sem rossz amit linkeltem. Vagy az ue900 esetleg?Amúgy ha ilyen kategóriába gondolkodsz érdemes lehet a forrásra is többet költened.
Ja még a gr07-nél fontos tudni, hogy szinte teljesen lineáris hangzást produkál. Szinte semmit nem emel ki.
Nekem kicsit furcsa volt ezért...
-
MPeter87
őstag
Nekem most az utobbi kettobol van 1-1, probalgatom oket. Mindketto MKII.
Mindkettoben van valami, ami nagyon tetszik. Osszessegeben a DBA-02 tetszik jobban, egyelore.
Szerintem Neked a melyek miatt inkabb GR07 kellene, ha ezek kozul valasztanal.
IE8 utan nem is ertem miert ajanlottak a tobbiek B2-t, DBA-02-t... En szeretem a hangjat, de szerintem egy Sennheiser utan nem lesz bejovos.Szerk.: Mit sportolsz? A Vsonic nem szigetel valami jol, igy pl kondiban a zajt, mas zenet nehezebb kizarni vele.
-
raven12
senior tag
Milyen minőség? hangminőség, összeszerelés?
Szerintem nincs egyértelmű győztes, mások. De ha 90-ig keresel, akkor ne csak ezekben gondolkodj.
A B2 egyébként összeszerelésileg gyengusnak tűnik, a GR07 meg elég masszívnak, de több olyat is hallottam, hogy 1 éven belül kétszer küldte vissza a GR07-et valaki, úgyhogy szerintem kissé lutri a dolog... Vigyázni kell rájuk, ez aranyszabály -
törölt tag
Pedig tényleg többek véleménye alapján igy van, hallgattuk egymás után a GR06-ot és az IE8-at, és nincs nagy különbség. Ha mondjuk a GR06 14 ezer, akkor az IE8 a hangja alapján érhet 18-20-at. A mai mezőnyben.
GR07-et a lendmeurears-ről tudsz például rendelni, vagy ebay-ről. -
raven12
senior tag
GR07 BE az lendmeurears-ről, B2 meg mp4nation-ről. Azért, ha érdekelnek az armatúrások, akkor el kell mondani, hogy van a Rockit R-50, vagy drágábban a Fischer Audio DBA02-MKII, mint alternatívák.
MP4nation-nél érdemes akciókat várni, ha a B2 mellett döntenél végül... Lendmeurears-en meg most 30k-ba fájnak a GR07-ek, mert raktársöprés van.
Amúgy nem azért írtam a Bass Edition-t, mert jobb, mint a GR07, kicsit több a mély benne (de nem túl sok(kinek mi a sok...)) vélemények alapján aztán ennyi. -
Ati1979
veterán
Az ie8 hangzásban körülbelül az ugyancsak dinamikus driveres Vsonic gr06 szintjét hozza. Ez a füles 14k körül beszerezhető.
Ennél sokkal jobb, a gr07 (bass edition) ami olyan 180 USD körüli áron megy a neten.
Ott van még brainwavz b2 ami körülbelül ugyanezt a szintet hozza. (ez armatúrás)Ez a kettő köröket ver az ie8-ra. Armatúrás fülesek között nagyobb a választék.
Esetleg na nagyon sokat akarsz költeni, akkor meg az ie800 is alternatíva lehet. De szerintem ez is túlárazott...
Ez a hybrid füles szerintem elég jó lehet.
-
dudika10
veterán
wav és flac oda-vissza alakítgatható. Pont úgy működnek, mint az exe meg a rar például. A rar csak egy tömörítés, hogy kisebb helyet foglaljon az adott adat.
Persze van aki szerint nem lehetséges bitpontosan oda-vissza alakítani, sőt másolni sem, de szerinte ha a doc fájlomat elégszer lemásolom, akkor a b betű egy idő után már nem b betű lesz. -
chros
őstag
Ez nem a felkonvertalas, mint ahogy lugosi is irta. Es mielott ledorgalod a masikat, aki segiteni szeretne neked, celszeru utananezni annak, amit mondasz ...
Az egyik vesztesegmentes tomorites (flac) a masik tomoritetlen. Azaz ugyanaz az idotartam kisebb helyen elfer flac-ban, igy kapsz kisebb bitrate-t.
(#29132) lugosi: ez az amazon.com ?
Mert velem is ezt tortent, csak Anglia (azt hiszem jan.1-en akartam rendelni onnan). -
bigmasterg
addikt
Not bad. Csak most nekem sincs iphone-om, különben rögtön ugranék rá.
Vagy vegyek miatta egy iphone-t?Látom, hogy sgsII-d van. Nekem is az van, előtte sima SGS-em volt (voodoo sound-al), hangminőség szempontjából megbántam a cserét. Amúgy minden másban jobb (kivéve a melegedést).
Abban reménykedek, hogy JB-el tud majd digital out-ot. [link] De túl sok esélyét azért nem látom.
Mióta ez van, nem is hallgatok mobil eszközről zenét, így a fülhallgatóim is pihennek. (BW B2, Shure se530) Előtt az sgs-t meg elég sokat hallgattam. -
mokus8
tag
Köszi a választ!
Az IE8-at nagyon dicsérik mindenhol, főleg az erőteljes mély hangja miatt. Nagyon meg lennék vele elégedve, csak ez a 90k sok érte (nekem). Az SE425 egyébként a pixmanian most 88k helyett 70k. De azért írtam a Shure SE425-öt árban a plafon kategóriának, mert azt is valószínű külföldről rendelném valamivel olcsóbban. IE8-at netről meg nem merek a supergamer.hu-n kívül máshonnan rendelni (ahol nem 90k), mert nagyon hamisítják. A Shure-okról pedig nem nagyon találtam fake típusokat. -
TheMarci
addikt
Tegnap kezdtem el olvasni a topikot igazából, egy régi cx300-asom van, most hogy ilyen szép olcsóak a Brainwavez-ek, gondoltam rendelek egyet. A kérdésem az lenne, hogy szimmetrikus, vagy asszimetrikus a kialakitásuk? M4-en, vagy B2-n gondolkodom, ha jól sejtem jobban szólnak, mint a cx300. Illetve hátha valakinek van B2-je, nem zavaró a csavart drót? Olyan elég furán néz ki.
(nem válasz akart lenni, hanem új hsz, sry)
-
Jhonny06
veterán
Volt egy olyan érzésem egyébként, hogy iszonyatosan a design részére mennek rá a dolognak (Beats, hello mi?) és a tartalom 0.
Igazából annyira sokat nem akarok költeni fülesre, kb. ennyi (13k) a Klipsch S3 is, az gondolom azért 1 fokkal jobb. Volt már Klipsch-em (bár jóval drágább kategóriából) és azzal meg voltam elégedve, de ez talán a legolcsóbb modelljük, ahogy nézem.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest