-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
krizmo_ #7494 üzenetére
Édes-savanyú csirkemell
Ez a recept egy kicsit fel van turbózva, de elég hasonló az eredeti ízvilágához, kicsit olyan, mint a szecsuani és az édes - savanyú keverve.
Hozzávalók:
- 600 g felkockázott csirkemell
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 db piros és 1 db zöld kaliforniai paprika
- 500 g paradicsomlé
- 1 üveg bambuszrügy
- Egy közepes ananász (felkockázva)
- 3 tk currypor
- kb. 1dl szójaszósz
- Só, bors ízlés szerint
- 1 chili paprika felkarikázva (opcionális)
- 1 üveg mungóbabcsíra aprítva (opcionális)
Általában mézet és balzsamecetet is szoktam hozzátenni, de most annyira édes és savas volt az ananász, hogy nem kellett.A csirkemellet kockákra vágom, és olajon lepirítom, közben sózom, borsozom, majd mehet bele a Julienne-re szeletelt répa, paprikák, (chili, ez elhagyható), nagy kockákra vágott hagyma, felkockázott ananász, bambuszrügy, ha lepirultak hozzáadom a fokhagymát, és leöntöm szójaszósszal. Amikor felrottyan beleteszem a paradicsomot, és curryport, sót(ha szükséges, én Kikkoman szójaszót használok, ami sós), valamint a mungóbabcsírát, ami elhagyható. ~ 15 - 20 perc alatt készre főzöm.
-
válasz
krizmo_ #7484 üzenetére
pl.:
KALOCSAI FŰSZERPAPRIKA ŐRLEMÉNY 75G EREDETVÉDETT HAGYOMÁNYOS FELDOLGOZÁSÚ
van ott sok jóság ezenkívül
-
válasz
krizmo_ #7484 üzenetére
Bolti paprikából az Univer Édes Anna tűrhető szerintem (mikor kifogytunk, ezt vettem, rosszabbra számítottam), de az igazi, ha háztól veszitek. Pont ezért nem is nagyon ismerem a boltiakat, piacosokat, hogy milyenek, mert szerencsére van forrás.
Ha esetleg van ismerősötök déli megyékben, érdemes náluk kérdezősködni, tudnak e pirospaprikát. -
-
válasz
krizmo_ #7381 üzenetére
BP VIII. Teleki tér, nem jártam mostanában ott, de korábban az ilyenekből jellemzően láttam, hetekkel az akció startja után is. A boltban akad hely a nonfood cuccoknak, szóval nem szoktak azonnal visszaküldeni mindent. Ha nem esik nagyon ki, akkor lehet érdemes tenni arra felé egy próbát.
Elég érdekes ez az ügyfélszolgálat, a rendszernek tudnia kéne, hol mennyi van belőle, különben leltározni sem tudnának. Elég bosszantó, hogy ilyenben nem segitenek.
Meg is jegyzem, hogy ilyen ügyben nem érdemes hozzájuk fordulni. -
j.bravo
addikt
válasz
krizmo_ #7373 üzenetére
A múlt héten mintha még láttam volna a soroksári Ciklámen utcai Lidlben, de nem kifejezetten kerestem, úgyhogy ezt ne bedd 100%-nak...
a lőrinci Cziffra György utcáról megközelíthető (cím alapján tlán Margó Tivadar u.) mintha olyan bolt lenne ahova lepasszolják a más boltokban el nem fogyott időszakos cuccokat, ha nincs messze, egy próbát megér.
Telefonos ügyfélszolgálat nem tudja megmondani, hol lehet még? -
-
-
btraven
őstag
válasz
krizmo_ #7331 üzenetére
Akkor megpróbálom a rántást, azt se tudom mi az.
Végignéztem/olvastam pár spenót receptet a neten, de teljesen összezavarodtam. Mindenhol tök más a recept.A legjobbak:
Youtube videóban: "már csak hozzáadom a lisztet" - de mihez? azt nem mondja
Szoky: "mindenki kéri a pontos mennyiségeket, de ezt a dekát nagyon nehéz megmondani" -
válasz
krizmo_ #7333 üzenetére
Jah hát azt nem tudom, h ehető-e - majd a kérdező megmondja ha kipróbálta
Én is rántanám / habarnám - és vegetát a világért se raknék bele
Amúgymeg jó ötlet, valamelyiknap spenót lesz a kaja (tükörtojással). Kell a főzelék így télen is. Tegnap éppen vajbab főzelék készült fasírttal
(szokás szerint airfryer-be a fasírt)
-
válasz
krizmo_ #7319 üzenetére
Köszi!
Őszinte beismerő vallomást kell tennem, miszerint mi a fasírozottat viszonylag gyakran esszük fügelekvárral, mikor nem főzelék a köret, illetve amikor a család rájár a maradékra a hűtőben másnap és úgy hidegen/melegítve esszük. Most gondoltam az ízvilágot továbbviszem egy kicsit a főzelékre és adok hozzá egy kis fanyar-édes ízt, mellőzve az ecetet. Keresgéltem a neten és egy csicsókafőzelék receptből kiindulva született az édeskés-savanyús burgonyafőzeléké:
60-70 dkg krumpli
1 hagyma
2 evőkanál mangalica zsír
2 gerezd fokhagyma (kinyomva) - apróra vágva több kell
3 babérlevél
1 teáskanál görögszéna kb., vagy ízlés szerint
5 evőkanál tejföl
1,5 evőkanál juharszirup
2 evőkanál mustár
fél liter zöldség alaplé (én 1 zselékockából csinálom)
1 evőkanál étkezési keményítő, vagy liszt ízlés szerint, de az 2 kanál szerintem
só ízlés szerintIgazából a receptben volt a mangalica zsír, ezért azzal kezdtem, viszont utólag azt mondom, hogy nem ad hozzá sokat, úgyhogy lehet más zsiradék is. Szóval azon párolom az apróra vágott hagymát, a vége felé rányomom a foghagymákat, majd mellé a kisebb kockákra vágott krumplit, mellé a babérleveleket, egy kicsit kevergetem majd felöntöm a meleg alaplével. Ezután megy bele a görögszéna, elkeverem, puhára főzöm.
Amíg megpuhul a krumpli, addig összekeverem a tejfölt, mustárt és juharszirupot és ha keményítőt használok akkor mehet bele az is, a liszt szerintem nem, mert csomós lesz. A liszthez a főzőléből veszek ki kicsit, mikor megfőtt a krumpli, abban keverem el a lisztet, majd öntöm hozzá a tejfölös keverékhez. A keményítőnél az összekeverés előtt adok a tejfölös cucchoz kis meleg főzőlevet hőkiegyenlítés érdekében. Mindkettő változat kevergetés mellett végzi a krumpli mellett, majd összefőzöm kicsit, közben kóstolom és ekkor adom hozzá azt a mennyiségű sót, ami kell. Nálam ez elég kevés volt.
Más mint a sima, nekünk ízlett, egy próbát esetleg megér. Gyerekeknél is beválhat szerintem az édeskésebb íze miatt. A görögszénáról annyit, hogy először egy kelbimbó főzelék receptben találkoztam vele, akkor nagyon bejött és azóta gyakran kerül a főzelékeimbe majoránna helyett.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
krizmo_ #7310 üzenetére
Nekem van egy a 2.8 L-esből. Hivatalosan 240 fok. Nekem van egy tchibós is és azon is annyi van. 270-re felmentem vele egyszer és nem lett baja. Mondjuk keveset hasznalom és leginkább kenyérsütésre max 250 fokon.
A lidl-ben egyébként voltak ezek ősszel is. Szlovákiában egy héttel később ez a 10e ft-os 22 euro volt, online pedig (mert h ott az is van) 20 euro. Nem kicsit olcsóbb. -
válasz
krizmo_ #7310 üzenetére
Nincs határa a melegítésnek szerintem. Esetleg a zománc felület miatt, de az is a sütő maximuma lehet, mint a zománc tepsinél, azaz egy kemencét nem fog bírni a 400 fokkal, de minden mást igen.
Elő lehet melegíteni. Én sütöttem benne úgy kenyeret pl. még régen.
Arra biztos a zománc nélküli vasak jók. Az öntöttvas wokom első kiégetéskor kültéri max. gázlángon volt üresen fél órát. De a kemencében én még csak az acél tálakat használtam és ismerősök is azt használják, nem az öntöttvasat.
-
Ispy
nagyúr
válasz
krizmo_ #7257 üzenetére
Én a gombát hagymán, fokhagymán lepárolom, petrezselyemmel fűszerezem és ezt akarom rárakni. Lehet le is turmixolom...de akkor megnézem a wellingtonba hogyan van. Nem biztos, hogy jó ötlet karikor kisérletezni, nem baj, max ott a hal plan b-nek.
Mondjuk elkezdtem a húst előkészíteni, kaptam egy 1x0.4 méteres karaj csíkot, még ki kell kalkulálni hogy lesz ebből tekercs.
-
Ispy
nagyúr
válasz
krizmo_ #7253 üzenetére
Én a csirkecombot is szeretem jól átsütve, amikor leomlik a csontról. Igaz akkor kevésbé szaftos.
Most még agyaltam, nem csak gomba lesz benne, hanem sajt és sonka is. Alakul ez.
A mákosguba meg le lett szavazva feleségem által, mert kókuszos kekszet szeretne, meg hókiflit. Ember tervez...asszony végez.
De a rántott hal és sali azért meglesz. Ja és a póréhagyma krémleves helyett inkább sajtos fokhagymakrémleves lesz, olyat még nem csináltam, de finoman hangzik.
-
Madoc
veterán
válasz
krizmo_ #7250 üzenetére
Kiszárad, levet veszít, ha meg lefedve "túlfőzöd" akkor is változik az állaga folyamatosan. Igen úgy is mondhatjuk hogy omlós lesz de a hús élvezeti értéke csökken. Értsd: állag, íz, látvány. Csirkecomb 82 fokon a legszaftosabb legízletesebb, a mell meg 73 fokon.
Próbáld egyszer ki, addig ne mond hogy hülyeség amit írok. Ha van ellentétes tapasztalat akkor elfogadom természetesen. -
-
Top cat
addikt
válasz
krizmo_ #7184 üzenetére
Ugye mész a hétvégén a Lidl-be?
-
xavix13
őstag
válasz
krizmo_ #7157 üzenetére
Értem most már, végülis belegondolva logikus, mert ha ki is kapcsol, ugye az üveg amin van az edény továbbra is forró, még egy gáznál teljesen másképp nézne ki a dolog, hogy egyszer ég alatta a láng, egyszer nem.
Megjött végre az új kovácsolt késem is, fel is avatom szerintem holnap.
-
xavix13
őstag
válasz
krizmo_ #7144 üzenetére
Kicsit az aggaszt még, hogy ezek nem úgy működnek hogy ki-be kapcsolgatnak pár mp-ként, ha mondjuk közepes fokozaton mennek? Nem probléma ez bizonyos ételeknél?
Mondtad, hogy könnyebb takaritani, de ha kifröccsen valami nem ég rá az üvegre?
Úgy hallottam az indukcióssal ellentétben ezek eléggé felforrósodnak. Vagy erre jók azok a kaparók? Sose használtam még ilyet, remélem gyorsan megszokom
Wokhoz meg lehet beszerzek egy egyégős gáz rezsót -
ladybug
őstag
válasz
krizmo_ #7144 üzenetére
Ezekkel teljesen egyetértek forras2#7137 kérdésére.
Még annyit tennék hozzá, hogy ha vmi forr vagy lejjeb szeretnéd venni a hőfokot, akkor bele kell kalkulálni, hogy "lassabban" reagál, mint a gáz vagy az indukciós.
Tehát, ha vmit látsz már majdnem forrni, akkor leveheted a hőfokot, mert pár másodperc múlva úgyis forrni fog, akkor is, ha levetted 2-3-asra. -
Cha-b
senior tag
válasz
krizmo_ #7107 üzenetére
Nálunk a szokásos karácsonyi ételek lesznek.
24-én hal: halászlé szegedi, mi azt szeretjük és pisztráng mandulás bébispenótos burgonyával, saláták, mákosguba, bejgli. 25-én húsleves, töltött káposzta, kacsacomb, hagymás kifliburgonyával, párolt lilakáposztával. 26-a maradékok meg vendégség. Esetleg egy borjúmájpástétomot, vagy valami terrine-t még beiktatok, ha lesz idő. -
válasz
krizmo_ #7127 üzenetére
Imádom a csak csirkemellet faló embereket. Múltkor ilyenek jártak nálunk. Kaptak rozé kacsamellet, puhára sütött tarját mindenféle körettel.
Piszkálgatták, aztán mikor megkérdeztem, baj van-e vele, akkor azt mondták, hogy nincs, finom, csak ők általában csirkemellet szoktak enni, nyugodtan csinálhatok azt legközelebb, mert egyszerűbb.
Én meg gondoltam magamban: Legközelebb? -
válasz
krizmo_ #7058 üzenetére
Nekünk is van ez a Luminarc. Mi is szeretjük. Most a Tescoban van egy új Luminarc. Nagyon szép színekben, néha leárazva. Abból vettem most. Nagyon kis helyet foglalnak és a mosogatógépben is jól pakolhatók.
A sötétkék, világoskék és bordó az. Ott van viszonyításként a fehér és a füst színű Luminarcból pár darab.
-
Ispy
nagyúr
válasz
krizmo_ #7047 üzenetére
Van az úgy, hogy valamiből jobb a kemény.
Ezzel csak egyetérteni tudok.
Ha már a kemény dolgok előjöttek, nincs valami tuti recept kakaós csigához? Sajnos nekem a bolti jön be a legjobban, a kelt tésztás annyira nem, a leveles tésztás már jobb, de az meg nagyon szétesős...szóval ilyen bolti csigatésztát szeretnék, amit akár ilyen ropogósra is lehet sütni.
-
válasz
krizmo_ #7030 üzenetére
Az kerámia bevonatos alu, nem?
pl. ez hasonló: BergHOFF Scala kerámia bevonatos serpenyő 32 cm
Mindig is szerettem volna egyet - tesoméknál hollandba láttam nagyon jókat. Na, megisvan mit kérek karira
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged