- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sigma7
tag
válasz Elit3Zotya #108596 üzenetére
A templom csúcs lett!
-
addikt
válasz BlackV #108591 üzenetére
Így gépen vissza nézve, ez is eléggé túltolja, de most még a színeket is kicsit szvsz.
De neked legalább van lehetőséged korrigálni.Még pár mate kép.
50mp AI
Sima autó mód.
Ai kaja mód.
Zoom.
Mate 40 Pro
[ Szerkesztve ]
Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
DrDoktor
senior tag
Nothing Phone 1 portré mode.Egész ügyes kellemes középkategóriás készülék.Használtan 140 környékén nem rossz.200 érte sok .Bár Lenne mit dolgozni a szoftverén. Főképpen az itt látható béna elmosáson szeparáción.
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #108590 üzenetére
Jóféle.
Szerintem is. (Kontraszt itt is van gazdagon.) -
addikt
válasz Plazmacucci #108589 üzenetére
Olyasmi mint az s22 ultránál a 108mp-es ultrarészletes mód, csak itt 50mp AI a neve(p40 pro is tudta), és sokkal kevesebbet foglal valamint ahogy észrevettem, itt gyengébb fénynél is elég jól működik, de a dinamika itt is gyengébb kicsit. Ha részletes fotó a lényeg, akkor eléggé nextlevel ez a mód. Majd csinálok egy s20 fe összehasonlítást, monitoron ugyan akkorára kinagyított képet, összehasonlítás képen.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
eventus
veterán
Sony Xperia 1 IV
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
addikt
válasz Aryon87 #108584 üzenetére
Igen azt tudom, a p40 pro plus is tudta. A p50 pro aszem már nem tudta, csak a fő és zoom kamera. Az újabbak közül, egyik márka sem tudta amiket próbáltam.
Részletes mód.
Széleslátó
Ennyi egyenlőre elég is lesz aszem a mate 40 pro-ból , ha minden igaz, (még nem biztos) lesz pixel 6 pro összehasonlítás.
#108585Drakmusz Jók lettek, az első tetszik a legjobban.
Mate 40 pro
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Elit3Zotya #108583 üzenetére
P40Pro is tudja
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
addikt
válasz Francia91 #108579 üzenetére
De hogy így, kb 100x jobb a gcam.
Redmiken elég jól szokott menni, de gondolom ezen sem lesz 100x os minden funkció.Más.: [Huawei Mate 40 Pro 4k/60FPS] Végre ez tudja a 4k/60fps-t úgy, hogy közben lehet váltani a kamerák között, iphone és az új sony-n kívül, nem is tudom tudja e más.
De a váltogatás ugyan olyan kula, mint a xiaomikon, nincsennek dedikálva az állások.[ Szerkesztve ]
-
leslien
nagyúr
válasz Francia91 #108579 üzenetére
nagyon kemény vagy.. jó a TZ...
asszem 1989 -ben nekem is volt 250 -es ,csak Trabant dugó volt benne és csináltatott rezócsővel... rendőr is nem kérte a jogsit( pedig azt kérhette volna )
mi ez a kályhacső?![ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Francia91
veterán
Tegnap elhoztam a Redmi Note 10 Pro telefonomat. Most csak 2 képet lőttem gyorsan, a GCam-ban egy-két apróságot lőttem még be a konfigban, majd egyszer nekikezdek finomítgatni
Gyári kamera:
GCam (BigKaka AGC8.4.300_V9.2_fix2):
Durva, hogy komolyabb cfg hangolgatás nélkül is már mennyivel többet kihoz a kamerákból a GCam, mint a gyári szoftver
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Aryon87
félisten
válasz Elit3Zotya #108574 üzenetére
Na végre más telefon is van itt... Jó képek, ahogy egy Huaweitől megszokott s elvárt.
meglepően jó a Realme is, még ha Gcammal is készültek a képek
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
addikt
válasz BlackV #108576 üzenetére
Sokkal vidámabb.. Kontrasztból, egy picit talán vennék le azért és gondolom az aberrációt nem lehet megoldani?
(Amúgy nálam van valami hiba, vagy te szúrod el folyton a képlinkelést?)
Nem tudom miért marad ott, mióta erre az oldalra töltök fel, az ott marad. Pedig ugyan úgy csinálom mint előtte a lensdubra, de oda meg azért nem jó, mert nem lehet direkt be linkelni a képet.Ultra részletes mód, érdemes letölteni és úgy nagyítgatni. És a file méret is bőven 20mb alatt marad. Holnap jobban letesztelem milyen, most fújt a szél durván.
Mate 40 pro
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #108574 üzenetére
Hát sokkal jobb a te kezedben, mint a gsmarenánál. 3. kép is eléggé egyben van.
(Amúgy nálam van valami hiba, vagy te szúrod el folyton a képlinkelést?)
[kép] -
DrDoktor
senior tag
Sziasztok! Vettem egy Nothing Phone 1 -et.(P30 pro-ról váltottam)
Tök jó kis készülék. Ugyan kamerában aksiban elmarad a Huaweitől de amúgy boldogság.
Nem tudom jó topik e ha nem bocs.
Kérdésem Gcamet toltam fel mert jó a gyári ugyan de sok esetben használnám a Gcamet is.
Bigkaka van fent ami összességében nem rossz de túlélesít nagyon az én telómon.
Utoljára LG g6 on használtam Gcamet ott nem volt ez a "gond"
Viszont azóta látom igazi kis ipar van Gcam fronton cfg szerkesztés ilyesmi.-VAn erről info hol tudom átírni az élesítés értékeket?
Köszi a tippet és bocs az offért.![ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
addikt
válasz MobilGuru33 #108571 üzenetére
Eléggé jóféle, de gms az nuku.(megoldható, de kompromisszumos kicsit így is)
[ "> ] Ultra széles
Mate 40 pro
-
MobilGuru33
tag
válasz Elit3Zotya #108560 üzenetére
Ez a mate 40 pro verhetetlen, kár hogy nincs gms, így felejtős..
-
veterán
válasz Thom! #108561 üzenetére
Az amerikai árak nettó árak. Erre, ha rá számolod a vámot és a német áfát akkor rájössz, hogy semmi baj nincs a német árral. Az itthonit már inkább hagyjuk..
#108563 Giccs alatt mit értesz? Tök ugyan az, mint AW esetén már évek óta csak nagyobb lesz telefon esetén.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Francia91
veterán
Nekem tetszik
Hétfőn jön a Redmi Note 10 Pro, egyből megy majd rá a BigKaka GCam mod, kíváncsi vagyok, mit lehet kihozni belőle, barátnőm ugyanilyen telefonján egy-két alap módosítással már elég jó eredmények születtek[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Thom!
veterán
Apple is folytatja a trendet ami szomorú.
Main Lens focal length Eqv.
24mm iPhone 14Pro
26mm XS Max 11P, 12P, 13P
28mm 7+ & 8+
29mm 5S, 6+ and 6S+
33mm 5
35mm 4S -
-
Aryon87
félisten
válasz Thom! #108544 üzenetére
AOD a kedvencem. Kicsit giccsesre sikeredett. Ennyi erővel a kijelző is ébren maradhatna folyamat.. Nem ez lesz a következő telefonom
Az ár? Nem magyar embernek való az biztos (kivéve aki milliókat keres, az meg se érzi)[ Szerkesztve ]
-
Doki42
őstag
Csak most olvasom…
[link]
az a forintIphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
-
Thom!
veterán
The price increase on the European market though ...
14 Pro is 1299 euro, compared to 999 USD
regular 14 is 999 euro in Germany, 799 USD in the US 😠 -
addikt
válasz Thom! #108546 üzenetére
Ja hogy ez is megjelent közben, durva. Azért rálesek milyen újdonságok vannak kamara fronton. Meg majd össze is hasonlítom úgy is, lesz gondolom annyi mint a szemét mindenkinél.
[ "> ] Nagyon jól kezeli a piros virágot is.
[ "> ] Zoom
[ "> ] Ultraszéles
Mate 40 Pro
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Thom!
veterán
60hz kijelző, oldschool UW camera, nincs USB-c 450e
-
Thom!
veterán
550ezer noccs ultra es van AOD mindjárt veszek kettőt
-
natë
nagyúr
Pixel 6 Pro Gcam
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz Elit3Zotya #108539 üzenetére
Nem rossz, de nem olyan jó mint egy Pixel.
-
Aryon87
félisten
válasz Elit3Zotya #108536 üzenetére
Na igen, nem is ertem minek kellett visszavenni a szeleslato felbontasat. 🤷♂️
-
natë
nagyúr
válasz Elit3Zotya #108533 üzenetére
Egyáltalán nem. Köszönöm szépen, jól megvagyok vele.
-
addikt
válasz Aryon87 #108535 üzenetére
Ígéretes, de a p50 pro is visszalépés volt szvsz a mate 40 hez képest, főként a széleslátó minőségének a zuhanása miatt és itt is 13mp-re esett a felbontása. GMS engem nem érdekel megoldottam, de az ára gondolom beszabehu lesz, csóró vagyok én azokhoz az árakhoz.
-
Aryon87
félisten
válasz Elit3Zotya #108533 üzenetére
Most gyurj a Mate50Pro-ra. Ma bemutattak, utosnek igerkezik GMS ide vagy oda es 5G nelkul is (nekem nem hianyzik egyik sem)
-
addikt
válasz BlackV #108531 üzenetére
Nekem is a mate 30 színei tetszenek jobban ezeken a képeken, de nem ugyan akkor készültek, a videó amit linkeltem, viszont pont ugyan akkor készültek a fotók, és ott van értelme nézni a színeket egymás mellett, ugyan akkor készítve ugyan onnan.
#108532natë Hát jó kérdés, de bukni nem tudok rajta. és előtte még megnézem mennyivel jobb/rosszabb más csúcstelókkal összehasonlítva. Nekem akkor esett le, hogy ez mennyire is tetszik nekem, mikor összehasonlítottam a note 20 ultrával.
Az a pixel úgy érzem, már ég a kezeid közt.[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
válasz Elit3Zotya #108529 üzenetére
Jövő héten mennyiért fogod felrakni?
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #108529 üzenetére
Itt meg talán tényleg jobb a 40. De annyival nem jobb, mint amennyivel kellemetlenebb volt az előző összehasonlítás mate40
füvérefa lombjára ránézni.szerk.: igen próbálom kizárni hogy eltérő körülmény eltérő színek, de nekem az előző gyep akkor sem tetszik, akármikor készült. De majd megnézem az otthoni monitoromon is.
A fákat nézd nálam sárgászölde a 40, a 30 meg zöld.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #96241664 #108525 üzenetére
Ezt találtam ami hasonló mobilarenaképek között. De kinek mi, nekem egyértelműen ez [Mate 40 pro] jobb mint ez [mate 30 pro] . Töltsd le mind 2 őt, és úgy nagyítsd egyformára. egyértelműen jobb a mate 40 NEKEM.
+ összességébe mindent egybe vetve óriás előre lépés kamera fronton a mate 40 pro, a 30 pro hoz képest, nem nevezhető egy lapon sem. Itt nem az történt mint a 21 ultra és 22 ultra esetében, hogy minimális változások.#108526BlackV : Színeket felesleges nézni, mert nem ugyan akkor készültek a képek, arra itt ez a videó pl, [link] 8 percnél pl jól látszik. ég és föld szerintem a mate 40 javára.
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
válasz #96241664 #108525 üzenetére
Szerintem is sokkal jobb a mate30 ezen az összehasonlításon. Mate40 nekem itt túlszaturált, kár, hogy ki van égve a fű a 30-nál így nem igazán korrekt a verseny. Bár a fa is sokkal jobb a 30-nál. 40-en nálam dell monitoron sárgászöld, kicsit túlszaturált.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Elit3Zotya #108522 üzenetére
Az még oké, hogy egyik képbe kicsit jobban belenagyítasz, mert én is annak a híve vagyok, hogy két különböző felbontású kamera képét azonos méreten van értelme összehasonlítani. De amikor úgy nagyítasz egy képrészletet egyformára, hogy az egyik kép még méterekkel közelebbről is készült, az már ferdíti kicsit a valóságot...
Amúgy lehet egy utcatáblát, vagy egy autó rendszámát könnyebben leolvasol a Mate 40-gyel. De a Mate 30-on meg a fű az fű, az aszfalt aszfalt, a kavicsok kavicsok, míg a másikon ugyanaz a generic, túlélesített textúra van minden kicsit távolabbi témán.
Csak meg kell nézni a két képen a füvet, járdalapokat, középen a távolabbi bokrokat: [link] [link]Ez az, amit nem nagyon láttam azóta sem más telefon gyári jpg-jén, ezért etalon a mai napig többünknek a Mate 30. Persze az is világos, hogy a többi kameráját már lemossa az újabb modell és összességében jobb általános fotózásra.
-
addikt
-
natë
nagyúr
válasz Elit3Zotya #108522 üzenetére
Nem érdekel az Insta (csak a csajok miatt ), inkább azt mondom, hogy a Pixel gcam után kb. minden más gyenge/gyengébb NEKEM.
-
addikt
válasz *RLaci* #108520 üzenetére
Majd kiderül ha más gyártó csúcsával összehasonlítom, hogy tényleg jó e, vagy csak nekem tűnik annak.
#108521natë
1. Fő szenzor: Részletekben egy picit lett csak jobb. [link] de amiben igazán előre lépet az a színek [link] [link] , sajnos a mate 30 még a p30 pro féle színkezelést használta. bár ha neked az #instaredy a jobb, azt is megértem. Neked könnyű mert tudod szerkeszteni mikor melyik legyen.( de tuti bugos)2. Széleslátó: A széleslátó meg kb ég és föld fejlődésen esett át, azt összehasonlítani sem érdemes. [Mate 30 pro] [mate 40 pro] [mate 30 pro] [mate 40 pro]
3. zoom: Itt meg könnyű lenne kitalálni kinek melyik a jobb, mert 3x vs 5x, kinek melyik állás jön be jobban, csak hogy ez itt nem érvényes, mert a meta 40 2x szenzor zoomja, van olyan mint más közepes minőségű 2x optikai zoomja.
Videó: Kb nevetséges a 2 közti különbség. Fentivideókból nagyon jól látszik, mennyivel jobb lett.
De ez csak az elődhöz képesti nagy fejlődés, a mai csúcsok ellen már lehet nem lesz ilyen szerencsés, de majd kiderül.
-
*RLaci*
addikt
válasz Elit3Zotya #108511 üzenetére
Sosem bírtam a Huaweit, de a Mate 40 Pro vitathatatlanul az egyik legjobb képminőséget produkálja.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz BlackV #108516 üzenetére
Inkább a samsunghoz húz közelebb, igazából a kép lényege, hogy az egyik használható a másik meg kb semmire nem jó. De ami még nagyon brutál a széleslátó. Holnap csinálok azzal pár képet, bár nem olyan ultra széles mint szokott, de a minősége olyan, hogy más teló a fő szenzorral nem tud ilyent. Igaz hardveresen is más kategória.
-
félisten
-
Bagoly01
senior tag
Baba nagyon.
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #108515 üzenetére
A valóságban milyen színű az ereszcsatorna? Mate mintha egy kicsit túltolná vagy azóta átfestetted :)
-
addikt
-
BlackV
őstag
Szerintem elég jók. Ez milyen árfekvés?
-
addikt
-
Ricardo
titán
Első képek mivel? Az már leesett hogy Huawei
-
félisten
-
natë
nagyúr
-
*RLaci*
addikt
válasz Plazmacucci #108498 üzenetére
Tetszenek nate képei, de nekem ez amit gyárilag kiköp, tökéletesen megfelel.
-
natë
nagyúr
válasz Plazmacucci #108500 üzenetére
Ha mobilon nézed, valóban nem sokkal
Mivel már tudom, mit kell konfigurálni, nagyjából 5 perc egy cfg.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Melyik tápegységet vegyem?
- OpenMediaVault
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Hardcore café
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás