Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 12 - az izmos 12
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackV
őstag
válasz trebrona #106537 üzenetére
Itt viszont a szifon szépen megoldotta a dinamikatartomány problémákat. Felülről a 3. kép pl.: az épület tetején lévő vakító bádog felületek, valamint a fehér ernyő és a térkő sem térítette el az egyensúlyt. A fának az árnyékos lombja is megfelelően részletes, nem bukott be. (Feltételezem nem hardveresen ennyivel jobb, mint az S21 ultra, valószínűleg felvétel közben oldja meg a dolgot valamilyen HDR technika.)
(Telóvásárlás érett nálam, ezért szőrözöm, fő szempont a jó cam.) -
BlackV
őstag
válasz #96241664 #106573 üzenetére
Csak kérdezve: ha nagyobb a szenzor, akkor általában a lencse is fényerősebb szokott lenni előtte nem? Ha végül a kettő kombóval együtt nyerünk 0,5-1 FÉ-t vagy többet, akkor az azt jelenti, hogy jelentősen csökkenthető a záridő. Ha jelentősen csökkenthető a záridő, akkor nagyobb a lehetőség az expó sorozatokra ("mert lesz rá idő"), és így az általad is említett technikákra.
Tehát elutasítod, ne figyeljek vásárláskor ezekre a paraméterekre?
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #106580 üzenetére
Az komoly. Na igen egész máshogy rajzol. Olyan, mintha MILC géppel készültek volna ezek a képek. Nem az a "kompaktos fotó" érzés.
-
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #106598 üzenetére
A dolog reprodukálható, a különbséget zongorázni lehet most is. A gyári lombkorona zöldje "élettelenebb", az égbolt túlexpózott, a kék gyenge, a felhőkön túl sok a csúcsfény. A Gcam-es király, ezeknek az ellentéte.
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #106705 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Jó lenne a night sight de elment az ég természetessége.
A gyárinál meg az auto HDR úgy gondolta, nincs rá szükség. (Szerintem lett volna, mert jól túlment az ég.)
De élességre meg képalkotásra mindkettő csodálatos, azt leszámítva, hogy a night sightnál a kerítésen erősen látszik a beavatkozás.[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #106810 üzenetére
Azbitang..
(Régebbi céges laptop, 32bites win10 chrome: "nincs elég memória az oldal megnyitásához" Aztán kilőttem mindent utána megnyitotta. -
BlackV
őstag
válasz Plazmacucci #106815 üzenetére
Szerintem az a baj, hogy ezt az irányvonalat csak az "avatott szemek" értékelik. A mainstream, hogy instára facere nézzen ki jól. Nyakonöntjuk a 22+-t kontraszttal meg telítettséggel, aztán örül a boldog tulaj, hogy kapott valamit 400ért. (Az már mindegy, hogy egy fekete lyuk a kép a bebukott részektől, de "jól néz ki." Szóval nem tudom, hogy kapunk-e "rawosabb" jpeg motorokat.
-
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #107008 üzenetére
Na jó csak ugyanezt ki kellene tudni skálázni most már normális méretű jpegre így 2022-ben. Ultra részletes mód eddig is volt köszi, rawban fotóztál aztán csináltál vele amit akartál. Az utolsó fázis hiányzik: kimenteni a végeredményt normális méretű jpegre.
[ Szerkesztve ]
-
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #107272 üzenetére
Megúszós fotók. :) Dobd a mélyvízbe azt a nokiat;)
-
BlackV
őstag
válasz akooos #107303 üzenetére
+1. Egy-egy 4-5 képes sorozatot végig nézek ha a miniképen már látom, hogy technikailag "tesztes" kompozíciót választott. Egy homlokzatfotóra vagy egy kékórás szoborfotóra, portréra, makróra rá se kattintok mert nem info nekem. Nate fotóit pl. szeretem lényegre törő, rendesen bedobja a mélyvízbe a telókat.
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #107339 üzenetére
Szuperek! Végre szép kék égbolt. Nem ciános, nem bilikék, nem babakék.. ..a sok hdrtől meg szirszartól.
-
BlackV
őstag
válasz Plazmacucci #107362 üzenetére
Na ne. A Note 20-on az ég kevésbé szaturált, ezenkívül tök más tónusgörbét fut a kettő: S20-nál magasabb az árnyékrészletesség, nézd meg a füvön.
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #107389 üzenetére
Note 20 sokkal sokkal jobb tónusok.
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #107464 üzenetére
Van. És nem tudom leszedni, nem reagál semmire, akármilyen beállítást túrtam szét eddig.
-
BlackV
őstag
Néhol kicsit (nekem már) túl élénk, máshol meg tökéletes. Ami viszont rohadt jó az a 2. képnél, hogy nem próbálja meg szétmosni a zajt, hanem meghagyja a képet a részleteivel együtt. Nekem tök bejön, sose volt bajom egy kis "filmes" szemcsével sötétben, ellenben a mosottsággal már igen. Összességében szerintem elég jók.
-
BlackV
őstag
válasz Plazmacucci #107522 üzenetére
Én is valami hasonlón gondolkoztam. Sok minden átjön a képből, csak az nem hogy éjszaka van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Samsung Galaxy Z Flip3 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12GB/1TB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest