-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
-
addikt
-
MrRL19
senior tag
válasz Elit3Zotya #108882 üzenetére
Köszi mindenkinek a helpet !
egyébként amire használva lenne : tájfotó , várós (nappal éjszaka) , autó külső belső része (videó is), foci meccs felvétel (állványon) , ritkán talán rolleren videó ...
[ Szerkesztve ]
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
addikt
válasz MrRL19 #108878 üzenetére
Na az igen, de egy gcamot megnézhetnél rajta szerintem.
#108880Plazmacucci Procin kívül mindenben más kategória az s20 ultra, de mások vagyunk mindenkinek más szempont a fontos.
Az biztos ha elém raknának egy új s20 ultrát meg egy sima 21-et, tuti az ultrát választanám. De megértem a te álláspontod is..Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
MrRL19
senior tag
válasz Plazmacucci #108880 üzenetére
Ja értem ,akkor maradt a s21 ?!
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
félisten
-
MrRL19
senior tag
válasz Elit3Zotya #108877 üzenetére
Bocsi !
Xiaomi Redmi Note 11pro típus
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
natë
nagyúr
válasz Elit3Zotya #108874 üzenetére
Én is így érzem.
-
MrRL19
senior tag
válasz Elit3Zotya #108872 üzenetére
Köszi, igen Mi 10pro nem nagyon vannak eladóak sajnos akkor s20 s21 marad úgy néz ki , mert ami volt megadta magát iphone 11. . .
Jelenleg egy Xiaomi 11pro van idg ,de ez elég gyenge szerintem kamera témában legalábbis főleg videóNa, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
addikt
-
addikt
válasz MrRL19 #108869 üzenetére
-Xiaomi mi 10 pro(tuti nem találsz )
-S20 ultra(Exynos 990 kukás, de azért bőven használható)
-P40 pro(ebben nincs gms)
-Pixel 5(én mondjuk ezt tuti nem, mert nincs telefotó, de hátha neked nem fontos, mert minden másban elfogadható)
Nem biztos hogy ezek a legjobb választások(a használt piac mondja meg), de én kb ezeket keresném elsőkörben.#108868ShadowLac A 10x-es azért na..
Más.:
12s ultrában nem lehet manuálisan kapcsolni a hdr-t, pedig ezt a 11 ultrában lehetett. Okk nem tévesztett még, hogy mikor kell vagy nem, de azért had én mondjam már meg.
Pl itt sem kapcsolt, igaz nem is nagyon kellett a kép alapján.
Valamint videó alatt továbbra sincsennek dedikálva a kamerák állásai, és maradt a csöves húzogatós mód.[ "> ] Leica NAT mód.
Xiaomi 12S Ultra
[ Szerkesztve ]
Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
DrDoktor
senior tag
Nothing Phone 1 v1.1.4 Software/ Gcam-Bigkaka
Nincs szelektálva semmi ami jött jött arra katt gyorsan
[link]A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
MrRL19
senior tag
Csao sziasztok!
Telefont keresek elsősorban ami fontos fénykép/ videó minősége lehető legjobb ebben az árban természetesen...
Éjszakai fotózás is lenne néha szóval azt is számításba veszem.Xiaomi , Samsung szinte bármi jöhet árban : 120-150k használt.
Köszönöm előre
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
natë
nagyúr
válasz Elit3Zotya #108863 üzenetére
Szerintem nem, iszonyat túl van élesítve.
Ablakon keresztül lőttem, kicsit visszább véve a sabre sharpeningből : [kép]
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Thom!
veterán
válasz xhege #108856 üzenetére
Ezt a minőséget P4a hozza bármilyen szituban.
A szifon viszont gyorsabban összerakja a képet mint bármi más és éjszaka rövid záridővel dolgozik, mondjuk azt nem tudom mennyi FÉ kevesebben dolgozik azt azért tegyük hozzá.
Mert hogy sötétek az éjszakai képei az hétszentség a többi gyártóhoz képest. -
DrDoktor
senior tag
Előkap kattint a friss ropogós szoftverrel amiben kamera javítást ígértek...De inkább elcseszték. Nehezebben fókuszál, agyonélesít sokszor színeket túltolja indiába kb.Ehhh rollback1.1.3 ra remélem lehet.Vegyesen széles,normál közeli látószög.
Nothing Phone 1 Gfotók mappa:
[link][ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
natë
nagyúr
Még meg sem jelent, s már temetitek
-
leslien
nagyúr
válasz Thom! #108850 üzenetére
S23 van kiszemelve.
biztos ?!
[kezdődik ....]Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Thom!
veterán
válasz Elit3Zotya #108851 üzenetére
az fotó engine semmi pluszt nem látok, pedig 2-3* jobbnak kéne lennie
-
addikt
-
Thom!
veterán
válasz Elit3Zotya #108849 üzenetére
Mekkora előrelépés volt i14pro sorozatban a megelező generációkhoz képest nem tudom Iphone7 óta leváltam az almáról.
S21 nálam átmeneti. Pixel 7 és S23 van kiszemelve.
Teccik az i14pro kamerája, de többet tudna ez a hardver szerintem... -
addikt
-
veterán
-
xhege
veterán
-
Aryon87
félisten
válasz Aryon87 #108835 üzenetére
Szerkesztve sokkal jobb a végeredmény.
12X Gcam (Wichaya)
A fás Tejútasnál a WB elmászott..P40Pro csillagjárás (fénnylefestés módban)
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
-
addikt
-
Aryon87
félisten
válasz Elit3Zotya #108830 üzenetére
Igazából nekem a Gcamra csak a Tejútas képek miatt kell. Míg a P40Pro-val a Pro móddal vacakolok és talán összehozok valami értelmeset úgy hogy a magas ISO miatt a zaj az egekben van, addig a Gcam 4 perc alatt olyat hoz össze hogy lefosom a bokám. Jó persze az se tökéletes, de mivel csak egy 12X-el csinálom, így nem kell csodát várni. P40Pro inkább csillagjárás képet csinál addig (minimum 1 óra legalább), míg a 12X a Tejútat fotózza és a Nikonnal is szenvedek míg valami értékelhetőt összehozok
Időközben a BigKaka verziót feltettem, az jóval jobbnak tűnik képfeldolgozásilag, amint lesz lehetőségem ki is fogom próbálni tiszta égbolnál hogy milyen a Wichaya verzióhoz képest.
Mindjárt előkukázok néhány gyenge eresztést, mert hát na.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
addikt
-
Thom!
veterán
S21 vs i14Pro vegyes, inkább esti
[link] -
addikt
válasz Aryon87 #108828 üzenetére
Huawei-nek amúgysem volt szüksége a snapdragonra ha jó képek kellettek. De így kíváncsi leszek marad e olyan jó a mate 50 pro mint az elődei, így Leica nélkül és snapival.
P50 pro jó volt még nagyon, de ott még volt Leica. Bár az sem volt már olyan, mint a mate 40 pro kirinnel szerintem.
Azért remélem hozza majd a szintet így is.
#108827hint[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Elit3Zotya #108823 üzenetére
Ó bazd... Én meg abban a tudatban voltam hogy az már Snapis
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
törölt tag
válasz Elit3Zotya #108815 üzenetére
De a huawei + leica sosem rosszabb mint a honor.
De már megint ott tartunk, hogy auto módos jpg-ken vizsgálunk hardveres tulajdonságokat, amikor a tényleges lencserajzolatot nem is látod, mert agyon van élesítve és zajszűrve a kép.
De te ennyiből megmondod, hogy a Leica miatt jó. Akkor is, amikor nem az. -
-
addikt
-
Aryon87
félisten
válasz DrDoktor #108816 üzenetére
Volt P30Pro is Csak annál még 1 sim volt, a 40-nél már 2 sim, az jobban szívja az akkut, de kb ugyanazt bírta az is. Huaweik mindig is jól bírták üzemidőben, ahogy a Xiaomik is.
-
Aryon87
félisten
válasz Drakmusz #108814 üzenetére
Na igen a rendszer. Ha van olyan nagyjából mint az U11 volt, akkor azzal még elvagyok. Ha testreszabható témázhatóságban (pl az ikonkészlet, évek óta a Samsung Experience UI ikonkészletét használom) akkor mégjobb.
Kéne pár olyan kép ami gyárival van s nem csak Gcammal, de nem Nate által, mert ő olyan hogy egy 3310-el is képes képet lőni
Ugyanakkor a Huawei amit megszoktam, s képtelen vagyok engedni az extra képességeiből, amit a mai napig is használok. Xiaomi még csak tanulja el azokat, de a közelébe sem ér (pl csillagvonalak mód, vagy a selymes víz effekt). Oké itt a P40Pro, P6Pro/P7Pro-val jó barátok lennének sztem. Ugyanakkor a Gcam is kell, azt tudom hogy a Mate40Pro-n nem megy a Gcam, pedig Snapis....Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Drakmusz
addikt
válasz DrDoktor #108816 üzenetére
Napi 10 óra kijelzőidőt nyilván nem tud.
Mondjuk az ilyen használat már felvet bizonyos kérdéseket.......
Volt olyan napom hogy egész délelőtt fotóztam.
Közben pár hívás, mailek, böngészés.
17 százalékon állt estére 5:40 perc kijelzőidő mellett.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
DrDoktor
senior tag
válasz Aryon87 #108813 üzenetére
Szerintem nálad a pixel nem bírná egy napot akkuban.6,6pro 7est még nem vágjuk)Kritikus pillanatokban merülne csontra.
Huawei bitang modon optimalizált P30pro Nagyon rendben volt Neked volt p40 pro Az már Google mentes nem tudom ,hogy muzsikált.Gondolom annyira azt sem tudták elrontani.A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
addikt
Mind 2-nek megvan a maga előnye.
Más.: [link] Mate 50 pro lehet nem lesz már olyan jó, a Leica elhagyása lehet érezhető lesz.
Tudom csak egy videó és majd az igazi tesztek megmondják.
Én sem gondoltam, hogy bármi sokat is adna hozzá, egy ilyen cooperáció a dolgokhoz, csak na.Így utólag látva ezt a mondatot, a mobilarénás 12s ultra cikkből.
A Leica a szoftveres feldolgozó oldal mellett az optikát alkotó lencsék tervezésében is részt vett, így állítólag a becsillanások, kromatikus aberráció és az elmosódás is kevésbé problémás. A hátsó kameramodul megkapta a Leica Summicron címkét is, a lencsék ugyanis infravörös fényszűrő és olefin kopolimer bevonatot is kaptak.És látva ezt a [2] képet, 100%-ban pont ezek amik láthatóak fejlődésben.
Ja igen, és ha a huawei és honor kapcsolatát nézve a dolgot, akkor is az figyelhető meg, hogy míg a honor vagy pontosan ugyan olyan, mint a huawei +leica vagy rosszabb.
De a huawei + leica sosem rosszabb mint a honor.
Be is fejeztem ezt, mert lehet tényleg csak én látom így.Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
Aryon87
félisten
válasz rdt89 #108804 üzenetére
Én majd az M50pro-ra leszek kíváncsi.. Ha a 40 ilyen jó, akkor az 50? (Pixel és Mate van nagyon versenyben nálam, nem tudom eldönteni melyik legyen. Pixeltől kicsit tartok, mert nem ismerem..)
-
Thom!
veterán
iPhone 14Pro vs. Samsung S21
[link] -
addikt
-
törölt tag
válasz Elit3Zotya #108807 üzenetére
"mert másik nincs ezzel kapcsolatban"
LOL.
Az, hogy nem a Leicával érkezett meg a Huawei-hez az igazán jó minőség, hanem több éves kooperáció után, az nem 1 példa, hanem vagy 3 generációnyi.Nyilván ahol meg két Huawei/Honor közül nem volt jobb a Leicás, ott biztos azért, mert titokban a másik is megkapta. Ahol jobb, ott viszont tuti nem történt ilyen, hanem auto módos jpg-kből kijelentjük, hogy bizony csakis a Leica miatt az.
Igazából ha te eldöntesz valamit, akkor onnantól mondhat bárki bármit. Az egyik feléről nem veszel tudomást, a másikat meg addig csűröd-csavarod, amíg nem működik a logikád szerint.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #96241664 #108806 üzenetére
Vártam is ezt a szokásos példádat, mert másik nincs ezzel kapcsolatban
Honor v30 pro ugyan az, mint a mate 30 pro, ott tuti megkapta ugyan azokat a komponenseket logo nélkül, ahol lehet volt egy alapkövetelmény a mate 30-nak szánva, de minden más típus estében már nem úgy tűnik.
Pl magic 4 pro vs p50 pro, egyértelműen a p50 pro a jobb és lehet nem a leica miatt, de nagy a valószínűsége, mert akármilyen típust is nézek és elvileg ugyan az a hardver, mindig hugyosabb a honor féle.
De lehet tényleg csak placebo, ez könnyen lehet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
P20 Pro
Honor V30 és Mate 30 ProLeica logóról csak ennyit.
-
addikt
-
Bagoly01
senior tag
válasz Elit3Zotya #108800 üzenetére
Ebben lehet valami, a 12s ultra képeit nézve.
-
addikt
válasz Plazmacucci #108801 üzenetére
Csak az eddigi ezerféle saját összehasonlítás alapján kezdem ezt gondolni, de könnyen igazad lehet.
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban