- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Ricardo
titán
válasz
BlackV #113703 üzenetére
Felesleges volt vesződni vele. Elég lett volna keresni egyet 10másodperc alatt
-
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
BlackV #108576 üzenetére
Sokkal vidámabb..
Kontrasztból, egy picit talán vennék le azért és gondolom az aberrációt nem lehet megoldani?
(Amúgy nálam van valami hiba, vagy te szúrod el folyton a képlinkelést?)
Nem tudom miért marad ott, mióta erre az oldalra töltök fel, az ott marad. Pedig ugyan úgy csinálom mint előtte a lensdubra, de oda meg azért nem jó, mert nem lehet direkt be linkelni a képet.Ultra részletes mód, érdemes letölteni és úgy nagyítgatni. És a file méret is bőven 20mb alatt marad. Holnap jobban letesztelem milyen, most fújt a szél durván.
Mate 40 pro
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
BlackV #108531 üzenetére
Nekem is a mate 30 színei tetszenek jobban ezeken a képeken, de nem ugyan akkor készültek, a videó amit linkeltem, viszont pont ugyan akkor készültek a fotók, és ott van értelme nézni a színeket egymás mellett, ugyan akkor készítve ugyan onnan.
#108532natë Hát jó kérdés, de bukni nem tudok rajta.
és előtte még megnézem mennyivel jobb/rosszabb más csúcstelókkal összehasonlítva. Nekem akkor esett le, hogy ez mennyire is tetszik nekem, mikor összehasonlítottam a note 20 ultrával.
Az a pixel úgy érzem, már ég a kezeid közt. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
BlackV #108516 üzenetére
Inkább a samsunghoz húz közelebb, igazából a kép lényege, hogy az egyik használható a másik meg kb semmire nem jó.
De ami még nagyon brutál a széleslátó. Holnap csinálok azzal pár képet, bár nem olyan ultra széles mint szokott, de a minősége olyan, hogy más teló a fő szenzorral nem tud ilyent. Igaz hardveresen is más kategória.
-
törölt tag
válasz
BlackV #108488 üzenetére
"Még csak egyfajta step by step", "kell még több sorozat, hogy ítéletet lehessen mondani", "a sokadik sorozat után vált érezhetően zavaróvá a sötétség".
De a lényeg, hogy nem ez a rengeteg baxakodás, hanem a raw.
Ahol gyakorlatilag ugyanezeket állítod, csak látod is real-time, nem kell tesztsorozatot lőni minden apró módosítás után. És ha elmented preset-ként, akkor ott sem kell minden képpel külön foglalkozni, de legalábbis nem a nulláról kell kezdeni.Na de ti tudjátok.
-
Aryon87
félisten
válasz
BlackV #108356 üzenetére
Mióta megvan a teló, most néztem meg jobban mit is alkot. Simán vállalható, korrekt képeket csinál. Nyaralni is el lehet vinni bátran. Jó persze nem egy Pixel 6Pro
Viszont, ez a 12X egy 3x optikait simán kaphatott volna, míg a 2 nagytesó meg az 5x optikai zoomkamerát. P40Pro miatt ráfüggtem a zoomkamerára, így az a telefon lesz itt aktívabb, de felváltva fogom hozni a képeket (vagy mindkettővel amolyan összehasonlítósdiként). Aztán bízom benne, hogy hamarosan egy Pixel 6Pro-t tudok venni, egész jó áron van.... -
Elit3Zotya
addikt
válasz
BlackV #107491 üzenetére
+1 Nekem is az tetszik benne, hogy nem akarja elkenni sehol, és így tud részletes maradni.
De a színeket nekem kicsit túl tolja, de nem vészesen. Kérdés hogy ezek kikapcsolt AI val készültek e..
Csak tud az a Marika, de a tuningot nem csak mellekre kellett volna durrantani, hanem egy periszkópos kamerára is. -
-
-
Elit3Zotya
addikt
-
törölt tag
válasz
BlackV #106577 üzenetére
"Ha végül a kettő kombóval együtt nyerünk 0,5-1 FÉ-t vagy többet, akkor az azt jelenti, hogy jelentősen csökkenthető a záridő."
Mármint jelentősen = ugyanúgy 0,5-1 FÉ-vel.
Nappal egyes expókhoz mondjuk fog 1/1000 helyett 1/2000s záridőt használni, egy tíz képes sorozatnál az 0,01 vs 0,005s rögzítési idő. Én ezzel nem szoktam törődni, tartanak már olyan szinten ezek az összevonó algoritmusok (alul), hogy a bemozdulás, szellemképesedés nem szokott probléma lenni akkor sem, ha kicsit tovább készül a kép.
Extrémebb eset: éjszakai módban mondjuk 2s vs 3-4, de szerintem az már megint mindegy.iPhone 12 vs 13 szériánál például ilyen jellegű különbségek vannak, gyorsabban elkészülnek a képek ugyanolyan minőségben.
Ha ez annyira fontos, akkor figyelembe veheted vásárlásnál, engem jobban érdekel, hogy a végeredmény tényleg jobb-e (sok esetben nem az), illetve hogy milyen kompromisszummal jár a nagyobb szenzor (egyre szélesebb látószögek például, mert a gyújtávot nem lehet már arányosan növelni). -
törölt tag
válasz
BlackV #106572 üzenetére
De basszus 1/2.3" és 1" között van ennyi... Ahhoz képest az semmi.
Két olyan végletről beszélünk, ahol az egyiket már évek óta nem használják főkamerákhoz, a másikhoz meg 2cm vastag kameraszigetnek kéne lennie, ha nem olyan kamu megoldást akarunk, mint amit a Sharp-nál és Xperia Pro-I-nél láttunk.A zajmosás meg a post processing része. Nem mindegy, hogy a kép amin elkezd dolgozni 1db expóval készült, 3 expós klasszikus HDR, 5+ azonos expóból amiken egy median stack algoritmus volt lefuttatva, vagy 15 különböző expóval megcsinálva valami hasonló, stb.
Szóval nem, nem ott dől el hogy jó lesz-e a kép vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest