Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
addikt
válasz
ParmaBoy
üzenetére
Valahol biztos elmegy az olajnyomás, lehet hogy csak egy O gyűrű nem tömít valahol rendesen, vagy valaki hanyagul javította és nem jól van összerakva de lehet akár az is hogy a kopott vezerműtengely mellett megy el a nyomás, így hogy már valaki előtte megpróbálta megjavítani de nem sikerült én nem biztos hogy neki mernék vágni.
Szerintem sokkal több km nem biztos hogy van benne, akkor már elszakadt volna benne a lánc vagy váltóhibával lenne fent
-
troll81
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Apropó 1,0 ecoboost 2020 utáni focusban még mindig betegágy?
ebben a formában nem igaz szerintem mind a karbantartás hiánya es a rossz csereperiodusok miatt hal meg de ebben mind elhal bármelyik motor.
magamnak keresek egy vezérlés szakadt példányt
125 lovas verziót sok ismerős szereti -
ParmaBoy
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem nyert. Mk4-ben az mar Ford sajat fejlesztes.
(Mk 3.5-ben viszont az 1.5tdci az meg valoban a pug hdi, mint ahogy az 1.6 is az volt) -
troll81
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
a legolcsóbb tömeg gyártott nyer tendert
a felhasználó tesztel nem a gyár
-
gabor9991
addikt
Egy újabb betegágy😄
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, keresek mk1 Maxiba a műszerfal tetején-közepén lévő papírtartó rekeszt, azt a felnyitható tetőt.
6M21-U20164
Újat.
Hol ajánlanátok h nézzek körbe ? (eBay van, de hátha itthon is be tudja szerezni nekem egy bolt, vagy én megtalálom online egy itthoniban).
Ugyanitt keresem a váltó fölé eső, tetőkárpitba épített kiforduló napszemüveg tartó egységet is.
-
gabor9991
addikt
válasz
sitq74
üzenetére
214-ig bírta 😄
Alapjáraton szakadt el indítás után
Szerintem ez egy szemét mind nem véletlenül kerül annyiba mint az Mk3.5
Ismertem egy másikat ott fel kellett újítani 250körül a motort vagy 800+ért
Egy harmadikban meg ledarálta magát a nagynyomású szivattyú azt se volt olcsó megcsinálni.
Ezek akkor voltak 4 éves kocsik.250alatti futással -
sitq74
csendes tag
válasz
gabor9991
üzenetére
Hallottam, olvastam ezt a lánc próbáltam, és több helyről az az információ jött vissza, hogy a 8mm-es lánc már megoldotta ezt a problémát, de a vékonyabb lánc is kibírja 250.000km-így.
Minden esetre, mindegy is mi volt benne, mert jó szívás, hogy egy fiatal autónál ilyennel kell foglalkozni...
Köszi az infót
-
gabor9991
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
A leírásban benne van hogy a szitát ki kell venni a csőből, ha kivették akkor lennie kell olajnyomásnak a turbónál, ha így sincs akkor annak a motornak már mindegy, nem a turbó lesz a legnagyobb baja.
-
diablo1984
veterán
-
bul07
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Hát itt pedig csak felment az új turbó és kész, működött is szépen, érezhetően jobban erősebb is lett
Most is majd felmegy az új és ennyi lesz, én nem akarok ebbe belefolyni, megint az lesz hogy én jobban tudok mindent mert én általában utána megyek mit hogy kellene, és ezt nagyon nem szeretik a szerelők.(Annyit megteszek hogy öcsémnek kinyomtatom ezt[link] hogy azért ez alapján hátha lépnek egy két dologba amit robotasszon ír)
Lesz a garanciához szerelős papír.#56269 troll81
Előző gyári simán elkopott és a középrész hozzáért a házhoz.
Órája szerint ha jól rémlik 280e km környékén van benne, de valójába ki tudja
Egy műszaki vizsgaállomáson dolgozóé volt előzőleg. azelőtt meg azt hiszem németből hozták be. Fényezve van az egész, elemek más kocsiról, de a nyúlványokon fő részeken nincs nyoma törésnek így szerintem horpadások rozsda lett elem cserével megoldva............
Igen Unix saját márkás, ez van
Felújítás még jó lett volna de környéken senki nem csinálja, posta ide oda meg idő idő.#56272 troll81
Az jó ha megtudod magadnak csinálni.
Bánnom hogy annak idején nem mentem második szakmának autószerelőnek.........
De én csak külső szemlélődő veszek benne részt, nem szeretek beleszólni, mert sok az okos sajnos, és zokon is veszik ha valamit nem jól tudnak
-
diablo1984
veterán
Ha széthullott a turbó, az is csúnya hangot tud kiadni, mert ott a is a fém a fémmel tud érintkezni! De gariztatni nem egyszerű, ha nem a műhely szereli be, vagy nem egy olyan szerelő aki hivatalosan számlát és munkalapot is csinált a cseréről, mert elégegy hanyag szerelő és az új turbó is megfekszik hamar. Mert nem csak annyi, hogy a régi turbó le, az új fel, de aki turbót cserél, az tudja is, hogy mit kell még csinálni, a turbó felújítósokis tudják, hogymi szokott lenni a gond, ezért nehéz a garit érvényesíteni.
-
Acef
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Neked is köszönöm az infót!
-
gabor9991
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Persze
Ztda
bul07:
Ha kiderül hogy mi volt a baja írd majd meg, kíváncsi vagyok mitől mehetett ilyen gyorsan tönkre.
-
molnarpeter
nagyúr
Ebben a hidegben érdemes kicsit hajszárítóval/hőlégfúvóval rámelegíteni a fülekre. Bár valószínű könnyen kijön, mert sajnos szeretik ellopni is ezeket a rácsokat. Fényezés miatt csak műanyaggal feszegesd, esetleg pl maszkoló szalagot lehet tenni még a szerszám alá, ne karcolódjon a lökös.
-
bul07
nagyúr
válasz
gabor9991
üzenetére
Sima szívó dízel lett, nem működik a turbó. Jelenleg ennyi, mert még a kocsiba van az meg garázsba és majd jövő héten lesz hozzányúlva.
Nem volt diagolva, ki lesz szedve és meg vissza az Unix-baÉn nem is fogok vele foglalkozni, mert a szerelő egy mimóza. Egy szó és megsértődik, és csináld magad pufogással elvonul.
Sajnos itt a román határ melletti kis faluban nehéz tűrhető szerelőt találni, aki nem arany áron dolgozik, és így el kel viselni az ilyen flúgjait, ha tehetem én nem beszélek vele. (25Km nagyobb műhelyek ahol dolgoznak, de arany áron, és öreg kocsi esetén nem éri meg.) -
gabor9991
addikt
Aminek Mk4 automata dízelben elszakadt a vezérműlánc és nem tudja üresbe tenni a váltót mert ugye nem indul 🙂 annak segítek, a váltó tetején ezt
kell elfordítani és lehet vontatni a szeméttelepre az adott járművet 
-
Acef
addikt
Sziasztok,
MK3.5, 1.6 ti-vct Focus.
Hűtőmaszkon belül, talán a hűtőn? valami ragasztószalag van fent, ami kezd leválni. Mivel kívül sötét, belül viszont világos színű ez a "ragasztó" ezért látható, csúnya.

Mi a szerepe ennek a ragasztónak?
Leszedhető? Pótolni kell? Hol lehet ilyet venni?

-
diablo1984
veterán
válasz
Drughi
üzenetére
Fura, nekem 2010es ugyanilyenszínű kombim volt, de azon rozsda egy csepp sem volt, anno az alja is rozsdamentes állapotában kapott alvázvédőt, így full rozsdamentesként adtam el 2 éve. Egy két használati nyom volt rajta, de eredeti festés miatt nem volt fújkálva. Garázsos autó volt, de télen ugyanúgy kapta a sót.
Viszont ugyanígy használva a h astránkat itt-ott ette már a vörös fene.Amúgy a horpadást a csomiajtón egy jégkáros percek alatt hibátlanul kihúzza, azt érdemes megcsináltatni!
-
A Zéé
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ennyiért viszonylag könnyen el tud majd menni szerintem is. Ugyanígy adtam el az enyémet is, nagyjából hasonló paraméterekkel (2009.02; 1,6 dízel, 252k km, téli-nyári kerekek külön felnin, kicsi rozsda kerékjáratoknál) . Vasárnap felraktam, csütörtökön elvitték.
Az 1,5 milliós áron sok autó van, onnan nehéz kitűnni, meg az egy lélektani határ is, felette meg szerintem sok értük. -
Drughi
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Annyi van, de mindkét hátsó sárvédőíven.
1.3M alatt nem adnám semmiképp sem. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Drughi
üzenetére
Annyi rozsda van, ami látszik a képen? Kevertess egy spray-t színkód szerint, otthon kezeld le szerintem, illetve jégkár/horpadásjavítónak mutasd meg a csomiajtót (fényezés nélkül hátha olcsóbb, mint egy színazonos bontott cseredarab). Ami csillog-villog, azt könnyen elviszik.
1,4-1,45-ért tedd fel szerintem, alja 1,3MFt nagyjából. [link] első harmadoló vonalhoz árazva. -
Drughi
addikt
Sziasztok,
Lehetséges, hogy feleslegessé válik a Fókám.
Szeretném ha segítenétek a beárazásában.
Ford Focus Mk2.5 kombi, 1.6 SHDA 101LE, 2009.7. havi, jelenleg 220.000kmHivatalosan Black Magic felszereltség: félbőr ülések, manuál klíma, 2x elektromos ablak stb.
Szervízelése rendben volt, friss fékek gyertyák stb, ezek dokumentálva.
Hibái: gyerek tenyérnyi horpadás a csomagtartó ajtón. [kép]
Ezen kívül a szokásos sárvédő íveken kezdődő rozsda van, de még bőven javítható, megelőzhető az elterjedése. Belseje abszolút kulturált, korát meghazudtoló.
Jelenleg 17" alu felni Michelli Crossclimate 2 gumik vannak 2021.11.hóban került rá újonnan.Szerintetek mennyiért lehet eladni? Nem sürgős, mert örököltünk egy Jazz-t,így a második autónak használt Suzuki Ignis megy hamarabb, de ha a Jazz beválik, ez feleslegesen nagy lesz, lecserélem kisebbre, ami kevesebbet fogyaszt.
Hahu-n szétnézve van minden 1M és 2M között, de a hibái miatt biztos, hogy sokan elriadnak pedig nem nagy dolgok. -
DeFranco
nagyúr
Sok olcso lapat gengszter az elejen, de fel ev mulva mar a legnagyobb elovigyazatossag mellett is csikoz-ugral.
Ha annyival olcaobb, kiadhatja a matek de solog meg logisztika van vele akkor is.
-
Acef
addikt
válasz
sparta2
üzenetére
Igen, tudom

Elképzelhető, hogy ami fent volt az már elfádt, hisz hangos volt és nem jól törölt. Ide-oda hajlott is

A nagyobb stabilitásban, és jobb törlésben bízva nem is bántam, hogy a rendeltek rövidebbek.
Fel semtűnik az a 2*1.5 cm. Eddig bevált.Majd meglátom ~ egy év múlva ...
Legközelebb lehet, hogy a gabor9991 által linkelt allergót is meglesem -
Acef
addikt
Sziasztok,
alább egy vélemény/ajánlás ablaktörlő témában.
A neves gyártók termékeit és gyárit túl drágának tartottam, a barkácsáruházakban találhatókban nem bízok.
Az alábbit rendeltem.
Az autóhoz megfelelő csatlakozó van rajta, két perc a csere.(2017 MK3 1.6 ti-vct)
Csendes, jól töröl, ismét megvenném, mint a Dinamax ablaktisztítót is. -
gabor9991
addikt
válasz
pilu01
üzenetére
Ha multiméterrel mérve a foglalatban a két érintkező között ott van a 12V akkor vagy rossz az izzó ami ugye majdnem kizárható hiszen most vettél újat, vagy nem érintkezik a foglalatban az izzó.
Esetleg szakadt a vezeték és amikor méred akkor jó, a helyén meg rossz az érintkezés.
Szerintem nem nagyon lehet más az oka. -
-
diablo1984
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem jellemző rá, jópár éve van a dragon motor piacon de nem hírlik, hogy hengerfejesedne, szemben a 4 hengeres ecoboost-al, az konstrukciós hibás.
-
-
pilu01
senior tag
Üdv
Pár éve használok Mk2 Focus kombit 2005 1,6 benzinest.
Pár napja kiégett a tolattólámpa.
Égő új bele semmi.
Megmértem a kiállást, ha rükvercbe teszem a váltót, jön az áram, ha kiveszem, nem jön.
Megmérem az égőt is, jó.
Biztos ami ziher kicseréltem a biztosítékot.
Csak hogy még mindig nem világít.
Másik égőt próbálok, mérve az is jó, de semmi.
A tolatólámpa kapcsoló, a váltóba jó kell hogy legyen, ha mérve látom az áramot nem?
A foglalat nem korrodált, és szorosan érintkezik.Van itt valami varázslat amit alkalmazni kell, és elkerülte a figyelmem?
-
ovics
senior tag
válasz
troll81
üzenetére
Benzines, új szalon autó lenne a Kuga.
VW-nél nem a motorról olvastam rosszat elsősorban (legalábbis a 150 lovasról nem) hanem minden féle rendszerhibákat produkálnak. Nagyobb motornál az olaj fogyasztás az normális, két olajcsere között 1-2 liter ráöntés az nem hiba náluk.. -
ovics
senior tag
Sziasztok, az új Kugának van különösebb problémája, széria hibája? Manuális váltós, 150 lovas verziót nézegetjük jelenleg. Korábban is nézegettem már, de most válik igazán aktuálissá a vásárlás és a VW konszern autóit inkább elengedjük az utánaolvasások miatt.
-
bmakszim
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Valszeg ez volt, mert pár nap használat után megszűnt a büdös, ami az autóból kiszállva inkább égett szag volt, mint kipufogó gáz.
-
bmakszim
őstag
Ma katalizátort cseréltek a benzines Mk8 Fiestámban. Hazafelé úton elég büdös volt az autóban. Egy hosszabb piros lámpánál tűnt fel. Mindenféle ilyen kipufogógáz szagot éreztem. Ez normális?
-
wanted5
őstag
Nagy részét nem a kereskedőnek fizeted, hanem az államnak.
-
gabor9991
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
Én nem allegro fan vagyok csak nem vagyok hajlandó kifizetni a felárat az itthoni kereskedőknek akik ugyanabból a nagykerből rendelnek ahonnan a lengyelek, ezt sikerült úgy megtudni hogy a Kovács aitónál és az allegrós kereskedőnél egy adott cikkszám pont ugyanúgy el lett árazva, majd vissza.Így sikerült megrendeltem 100ezernyi alkatrészt a kovácstól és az allegróról is tizedáron
és ki is hozták ingyen szállítással.Na de hogy on is legyen a hozzászólás itt ez a [febi] anya 286-ért elvileg gyári minőség az ára meg baráti
Ugyanez [kovácséknál]382 -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem. Használtan vettem anno, a gumik jól néztek ki, de öreg szarok voltak. Pótkerék is szar volt... Akkuból ilyen kicsit még nem láttam...
Mindent cseréltem, kapott EÜ csomagot, elakadásjelzőt, stb...
Emelőt eltakarítottam, zsíroztam. Kerékanyakulcs volt, de nem 19, hanem 17-es. Ezeket mind a kereskerők csinálják, mert nekik az is haszon... 19-el le tudtam szedni, de mindenfélék vannak fent, rövidebb-hosszabb, kupakos és átmenő. Dísztárcsa van, szal. nem is igazán láttam, nem figyeltem.
Most rendelek egyformát, az előírás szerinti anyagminőségből. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
ViZion
üzenetére
Túl kicsi volt a gyári kerékkulcs, 18-assal sikerült leszedni? Nem a csilli-villi lemez kupakos anya van azon is? Gumis kerüli a konfliktust, mert átlag user azt mondja, hogy ő rontotta el, pedig csak korrózió. Van nekik fél mm-rel nagyobb dugókulcs szinte kizárólag Fordokhoz, mindennapos dolog.
-
-
gabor9991
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
Nekem is tönkrement a gyári traoézemelőm amit az mk2-ben használtam, megemeltem vele az mk3-at és megszakadt a menetesszáron a menet.
Allegróról vettem egy alacsony profilú olajemelőt 11-ért mert itthon a bontott trapéz kerülne ennyibe a gyári meg 40-50 ezerért van a petrányi webshopban
Szinén allegrós lemezfelni csavar 240/darab a mkozókúpos alufelni csavar 7-800/darab attól függően hogy nyitott vagy zárt kellene.
Ha ragaszkodsz a trapézemelőhöz 4-10ezer között szintén allegróról óriási a választék.
Oda jutottunk hogy már a pizzalisztet is onnan rendelem, gumis topikba pár napja betettem hogy 205/55r16 gumi igaz hogy kínai de 12500/darab szállítással együtt itt volt nálam
ennyiért itthon lassan kicentríroznak egy kereket nem új gumit adnak. -
Sziasztok topiklakók

Így 8 év után megvolt az első defektem a Fókával (Focus MK I kombi, 1.6 benzin)
Használtan vettem, ma is tanultam valamit...
A pótkerék kicsit lapos volt, de ez OK, ezt szoktam nézetni.
Az emelőt anno letakarítottam, lezsíroztam... de kicsi, széthajlott, ezzel nem kell többet emelni. A durva, hogy 17-es kerékkulcs volt hozzá, ami nem is hozzá való...
Szerencsére anyámnál lett a defekt, kb. 30m mentünk laposan, de nem csont laposan még...
kerékanyák sem egyformák, erre majd rákérdezek a gumisomnál, hogy ilyenért miért nem szól?
Ajánlást kérek emelőre, kerékanyakulcsra és csavarokra is, Ali, allrgro is ok, főleg az emelőnél vagyok tanácstalan.
Köszönöm
-
Joker88
őstag
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
valami online drive mappába löbböld be őket..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED TV topic
- Jövedelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 455 G7 15,6" Ryzen 3 4300U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a felhasználó tesztel nem a gyár

(de lássuk a medvét)
kell elfordítani és lehet vontatni a szeméttelepre az adott járművet