Hirdetés
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Semmi, csak a bankokat szankcionálták a háború miatt.
-
bajnokpityu
félisten
Mi történt a forscannel?
-
Nálam ez nem lehet gond, mert villanyszervós az mk3.
Nekem fix terhelésen (6. tempomat, autópálya, sík és egyenes szakasz) is előfordul néha.
Próbáltam szándékosan előidézni, figyeltem hátha találok valami összefüggést, de nem jött össze.Random csinálja.
Generátorom cirka 1 éve lett felújítva.
Annyira nem zavarna a dolog ha nem paráznék attól hogy egyszer teljesen elmegy a világításom.
Munkába menet/jövet sötét van…
Ha megjön a Vgate vLinker kábelem Aliról, akkor megpróbálom logolni a generátort (már ha lehet). -
A Zéé
addikt
Ugyanezt csinálja az enyém is (Mk 2,5 1.6 Tdci)... Akksi csere november elején volt, de nem oldotta meg. Műszerfal forrasztásos hiba is előjött november végén, de azután is megmaradt a villanás. Múltkor kiment egyszerre mindkét izzó (de a generátor okénak tűnik), de az új izzókkal is csinálja. Ha kb. fél percet alapjáraton ketyeg a motor, és onnan megindulok, akkor egy pillanatra bevillan.
Én a szervó szivattyúra gyanakszom most, mert az nagyon elkezdett nyüszögni. Arra tippelek, hogy az szorulhat egy kicsit, és megfogja meg a generátort, emiatt van az a pici feszültségesés. -
Tudom hibafeltáráshoz szaki kell és műszerek, de azért első körben rákérdezek a problémámra hátha találkozott már valaki ilyesmivel.
Elkezdett olyat produkálni a fóka (még mindig mk3), hogy időnként pislákol egyet a tompított (még halogén izzós)
Mind2 oldal egyszerre.
Nem kapcsol le teljesen, csak egy pillanatra gyorsan bevillan.
Az autó elekromos rendszerében sehol sem jelentkezik áramingadozási probléma, legalábbis nem látom jelét.Hibát sem dob a kocsi.
Ezt nem olyan régen kezdte el a hidegebb időben.
Gondoltam lehet az akku rosszalkodik, de akkor más helyeken is jelentkeznie kellene a feszingadonzásnak aminek azért csak lenne jele máshol is.
Valami ötlet? -
Micsurin
nagyúr
Mk7 Fiesta esetén az 1.6 (120le) az melyik TiVCT, amelyik a 2-es fókában van vagy már a revizionált? Vehető vagy olajzabálás miatt oroszrulett?
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
herrká
üzenetére
Ez részben igaz, az első két évet a gyártó adja, az EU-n belül mindenhol érvényes. A másik + 3év már importőri, ott valóban nem nagyon lehet a külföldről behozott darabok esetén garit érvényesíteni.
Azt kell tisztázni, h az akksira gyártói vagy importőri-e a gari, ezt hirtelen passzolom.
-
herrká
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Azt írta a Ford, hogy a külföldről behozott autókra nincs garancia! Egyenlőre még csak a hahun nézegettük. Ott ha magánszemély is van írva, már kettőnél jartam úgy, hogy mikor felhívtam, kiderült, hogy kupec. Franciaországbol, Hollandiabol behozott járművek. Ezért próbáltam belőni, hogy ha kifogok egy defekteset, mennyi legyen még minimum a párnacihában? Igazi magánszemély meg általában túl lövi az árat. Mert tudja, hogy annyit ér. Én is jártam már így... Aztán rájön az ember, hogy ennyiért nem viszi el senki. De már olyan sokan otthagyták, hogy végül megy a dilernek. Sokkal kevesebbért mint amennyit adtak volna érte... :-)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
herrká
üzenetére
Azért kérnek alvázszámot, mert nem szeretnek feleslegesen dolgozni. Ugyanakkor lehetne valami tájékoztatás az autót még nem birtokló érdeklődőknek is.
Némi keresgéléssel:
FHEV akku: LX68-10C700-AB cikkszám: 2820438

PHEV akku: LX68-10B759-MG cikkszám: 2811197

Kuga hibrid nagyfeszültségű HV akku
-
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Korábban írtam, hogy hibrid Kuga a terv. 3-4 éves használt. Phev vagy Fhev még nincs eldöntve. Érdeklődtem az akku csere árakról. Konkrét infót nem kaptam. A Phev akkupackra 3,5 milliót saccolt valaki, illetve javasolták, kérdezzem meg a Ford -tol. A Ford Magyarország és Közép Európa válaszolt. Forduljak márkaszervizhez. Fordultam... Hát, úgy tűnik ez az adat titok! Két szervizbol egy válaszolt. A lényeg, alvazszam alapján tudnának árat mondani... No, most én úgy gondolom, a motor és az akku az osszesben egyforma. Biztos ismert lehet az ára. Nem értem ehhez mi köze az alvazszamnak? Nem szurobetetet vagy mit tudom én mit keresek. Kértem, hogy csak nagyságrendileg mondják már meg, a Phev 3,5 milka stimmel? A Fhev jóval kisebb akkujanal akkor mennyi? Az újabb válasz: csak alvazszam alapján... Nem sokat segitettek. :-(
-
bul07
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
Igen pl ha kereskedéstől veszi valaki és még előző évben kivonták akkor az új tulajnak fizetni kell
.....
Azért az nem semmi hogy kb 50e Ft lesz a műszaki vizsga feb 1-től
Videó [link]Akinek 2-3 hónapon belül jár le a műszaki megérheti most leműszakisztatni
Akinél 30napon belül van eredeti dátumtól indul, akinél mondjuk két hónap annál attól a naptól amikkor műszakira vitte -
H-Mano
tag
Az üzemanyag adalékokról (Spuri,Liqui Moly, Totachi):
égéstér tisztító(Fuel Injector Cleaner) vagy üzemanyag tisztító rendszer(Complete Fuel System Clean), mi a véleményetek?(240ezer km van az 1.6 benzin motorban...) -
-
H-Mano
tag
Üdv!
2003-as Focus Mk1, 1.6 benzin.
HIDEG motornál, ha indítózok és nem robban be az első indítás elő 1-2 forgatására, akkor már nem is indul.
Csak akkor, ha indítózás közben kicsit hozzáérek a gázpedálhoz.Akkor rögtön beindul.
De ha így indítok, akkor meg nincs alapjárat!Van hasonló tapasztalat?Vagy ötlet?
Köszi. -
troll81
addikt
Sziasztok van e valakinek 1.8 mk1 benzines autója?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Régen képeltem
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
venom8888
őstag
Sziasztok. A NAV app on keresztul lehet befizetni a gepjarmu adot. Jelenleg nullat mutat befizetesre a app. A kerdesem az, hogy nekem 2 autom van, akkor mind2 re be van fizetve? Miert nem mutatja reszletesen, a rendszamot ,hogy be van fizetve stb, ez igy primitiv pl az Angol rendszerhez kepest ahonnan jottem. Honnan tudjam, hogy melyik autora van befizetve,es melyikre nincs? Egyikre emlekszem hatarozottan hogy kifizettem elozo evben, de vettem egy yarist, arra nem emlekszem, hogy akkor fizettem volna. Kellene lennie, egy olyan opcionak, hogy a tulajdonomban levo autok listaja vagy valami hasonlo. Elvegre be van jelentve, hogy az en nevemen van.
-
bendi806
aktív tag
Sziasztok
Mk3as focusnal , most azt vettem észre, hogy ilyen "nyúlós, nyikorgos" hangja van...de más tünet nincs, szépen veszi a sebességet, nem löki ki, meg semmi
Csak nagyon hülye hangja van...Tapasztalt már valaki ilyet?
-
troll81
addikt
Sziasztok valaki vett forscan liszenszt ? Vagy letöltés van még?
-
Sziasztok!
Ford Focus MK 1 kombi 1.6 benzin, megjött a gyújtótrafó... háát, ehhez nincs torx kulcsom, 20-as kicsi, 25-ös nagy
Lehet megvárom a gyertyákat és a kábelszettet, kicseréltetem valahol egybe.
-
Anaconda
tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Ott húztam szét. Ha jól emlékszem a szövet zajcsillapítót leszedtem.
-
Alemida
tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Jelen, pár éve lecseréltem a legyezőben spriccelősre. Ilyen 60 km/h-ig jól működik, de nagyobb sebességnél csak a szélvédő alsó harmadára bírja spriccelni az ablakmosót a menetszél miatt, fentebb már nem. És sajnos ez nem állítható, mint a másik fajta.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Volt már, aki lecserélte a gyári ablakmosófúvókát ilyen terítős megoldásra?
-
Anaconda
tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Én széthúznám a csövet és spriccelnék, nézném, hogy a csövön jön-e elég ablakmosó, esetleg befognám, hogy a nyomás megvan-e.
-
Zoli-bácsi
senior tag
-
Anaconda
tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Szia!
Mindkét spricniből?
Nekem el volt dugula az egyik...a motorháztetőn belül széthúztam a csövét, lecsukáskor úgy pozícionáltam hogy ne a motorra csorogjon vissza, elvittem autótmosni és a spricnit szemből megfújtam. Túl közelről nem szabad, mert belekap a nagynyomású víz. -
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
MK5 Mondeo az alany, ami nagyon gyengén permetezi a folyadékot a szélvédőre.
Gondolom hogy a motorja kezd meghalni, de olyan tippet is kaptam, hogy van benne valami szűrő, ami lehet eltömődött.
Van ezzel kapcsolatban valakinek, tapasztalata/tippje?
üdv,
Zoli -
Anaconda
tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Alvázszám alapján keressd itt: [link]
Ha megvan a gyári cikkszám, akkor már bárhol meg tudod venni.
Jó bogarászást. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Cikkszám alapján kell vásárolni akkor.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Annyi a probléma, hogy nem akarok rossz termékért pénzt adni
-
dellfanboy
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
és mi a probléma? ahány ház annyi szokás....
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Sziasztok,
Egy kis segítségre szorulok. Ford Focus Mk2.5, 2009.
A kipufogó rendszernél van gondom, és már teljesen összezavartak az alkatrészes oldalak. Ami a kocsi alatt van, azt valahol középdobnak, valahol hátsó dobnak írja, de ugyanúgy néz ki.
-
gabor9991
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
Nem tudom van-e allegro fiókod, ha van akkor most ma éjfélig applikáción keresztül 20ezres vásárlás felett van egy 4ezres kupon amivel még lehet -20% -ot faragni az árból.
Hiába na, 2025 egy fantasztikus év lesz, látod az ilyen apróságok is milyen jól alátámasztják ezt hogy féláron tudsz vásárolni egy lengyel webshopból
-
-
Találtam olcsóbban NGK-t, akkor beszerzem azt. Gyújtókábelt szoktatok cserélni?
kb. 80k km-el ezelőtt volt a csere. Nem látom betegnek.
Hart 8k, NGK18k... elnéztem, "csak" 12k.
ejj, anno 3-4k-ért vettem asszem a szettet. -
Anaconda
tag
-
OK, thx.
Megnéztem, Denso volt legutóbb. Mi a bráner az a szikrafekvés? 3 mm-es ócó, 4 mm-es drága, 5 mm-es közepes. De hogy melyik kell, fogalmam nincs, ilyesmi biztos nem volt a paraméterekben, amikor legutóbb kerestem...
NGK ára 5k-tól indul... hát ennyivel nem jobb sztem. Meglesem a Denso-t, ami volt, az csak 2-3k/db.
-
Sziasztok!
MK1 kombi fókában cserélnék gyertyákat (is), van ajánlott márka? Nem rally-ra lesz, csak városi forgalom főleg.
Ridex plus autodoc-nál ~1600 Ft/db, Hella is ennyi kb. a Rexbo.hu oldalon. 1900 Ft körül Champion és Denso. 2000 Ft a Bosch egyik, 2200 Ft a Bosch másik, 2100 a Magneti...
ehh, mit érdemes, van tapasztalat ezekkel?
Köszönöm!
Egy másik oldalon van 1500 Ft-ért Bosch, 1200 Ft-ért NGK
-
Lisztok
csendes tag
Találtam jó pár videót a youtube-n a problémám orvoslásáról, rendelek egy új kupakot és utána neki is állok a cserének.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Anaconda
üzenetére
Gyaníthatóan bármelyik, ami közelít a 20 évhez. Ez a természetes elhasználódás része egy műanyag alkatrésznél, mivel az autógyártók kb 8-10 évre gyártják az autót (ez jelenti az élettartamot is, amikor élettartam olajról van szó váltó esetén).
Nálam a 23 éves 1-es Focusnál a tartály nem adta meg magát, de elég randán nézett ki 16 éves kora körül, szóval proaktív módon cseréltem gyári alkatrésszel.
A vízcsövek viszont eldurrantak 18-19 éves korukban sajnos. Abból is gyárit kapott.
-
Lisztok
csendes tag
Szuper. Szerintem (kb 4000 km alatt 2,5 deci) eszi a vizet és után akartam tölteni erre tessék…
-
Lisztok
csendes tag
Sziasztok.
Fagyállótartály nyitó kupakja beletört. Járt már így valaki?
2010 Focus -
A Zéé
addikt
válasz
CartmanLand0
üzenetére
valószínű nincs, de előfordulhat...

Amikor nekem volt kuplung csere a Fiestán akkor legalábbis ez volt a mondás. Amikor megbontják, akkor derül ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4418
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
10 év gari van az akkura.

, sőt előbb-utóbb a fagyállótartály ki is fog lyukadni.