Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kcsa
veterán
válasz
CartmanLand0
üzenetére
A 68 lóerősben nem kéne legyen, a 90-esben jó eséllyel van.
-
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 2002es 1.4TDCI Ford Fiesta. Kérdésem, hogy ebben a tipusban van kettőstömegű lendkerék ?

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ja, nincsenek már igazi telek...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nyest járt megint a kocsiban. Hihetetlen, hogy még decemberben/januárban sincs nyugta az embernek.

Azt hittem ezek csak tavasszal/nyáron aktívak.
Kiszedte megint a szigetelést a sárvédőből. Most hála az égnek a motorvédő szivacsot nem rágta meg. Meg mást se.
Veszek megint riasztót, meg kicsit átmosom a műanyag felületeket, hogy a szagát lemossam.
-
siddis
őstag
-
válasz
Oryctolagus
üzenetére
“Mehet a LED mindenbe is.”
Kivéve amibe nem.
Csak azokba mehet amiket a fényforrás gyártója minősített.”Választásnál mire kell figyelni?”
Hogy E számos “street legal” legyen és a te kocsidba engedélyezett legyen.
MK3 fóka ilyen, legalábbis Osram-nál és Philipsnél, szóval eléggé leszűkíti a választást.Ez a mibe van minősítve mizéria miatt szerintem nem is lesz nagy választék, sok guba mire egy gyártó rengeteg fényszóróban kipróbálja és minősíti (és még így se lesz mindenhez jó), ezt a kisebb és olcsóbb gyártók nem hiszem hogy meglépik, vagy csak a legnépszerűbb pár márka pár legnépszerűbb típusával lépik meg.
Osramnak és a Philipsnek van erre pénze, de meg is kérik az árát.Szerintem én jövőhéten veszek a fókába Osramot, aztán majd megyek fényszóró beállításra, csak utána fogom sötétben használni, nem akarok még véletlenül sem vakítani.
A canbus hisztitől kicsit tartok.Ha hisztizik az autó a “kiégett izzóra”, akkor vehetek hozzá adaptert ami cirka 17k a 2 lámpához…
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Oryctolagus
üzenetére
Minden gyártónak van egy listája ami alapján eldöntheted az a fényforrás legálisan használható-e közúti forgalomban.
-
Oryctolagus
tag
Beköszöntött egy fényesebb újév.
Mehet a LED mindenbe is.
MK3 Focus tompított izzóját cserélte már valaki LED-re?
Tapasztalat?
Választásnál mire kell figyelni? -
b.kov
senior tag
Sziasztok,
Idén tervezett autóvásárlás miatt tapogatózom, hogy merre kellene elinduljak. A családban volt már egy pár gondmentes Focus Mk3 facelift (2015-2017 körüliek), így ezek is számításba jöhetnek. Ezekből pontosabban kombi, és valószínűleg manuális váltóval, 3-4m közötti vételárral.
A kérdésem a motorra vonatkozna leginkább. Úgy tudom, hogy az 1.5 TDCI PSA (120LE) motor jól sikerült és elég megbízható, nincs alulmotorizálva vele a Focus sem. Viszont számomra kérdéses a létjogosultsága a jelenlegi felhasználási szokásaimhoz, és tanakodom, hogy nem-e lenne jobb választás az 1.5 ecoboost (150LE) ugyanehhez az autóhoz.
Főleg hétvégi autónak lenne használva, havi 1-2 alkalommal hosszabb távra (250km körül) pályán, viszont előfordulnak rövidebb városi utak is (10-20 percesek).
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ilyen szokással jó lehet az 1.5 TDCI is, vagy inkább a turbó benzin lenne a nyerő, meg szabad-e venni azzal a motorral az említett modellt?
Köszönöm.
-
Mauzes
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Kormányvédő kapcsán nekem valamiért előítéletem van, gondolom a förmedvények alapján, amiket eddig láttam. De lehet van belőle jó is. Létezik amúgy típus specifikus ÉS jó minőségű? Lehet kipróbálnék egyet, mielőtt bőrözök.
-
herrká
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Köszönöm. Nem tudom az új árát. Még nem kaptam választ sehonnan.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mauzes
üzenetére
lejön, mert a gyári az igazából nem bőr, hanem valami darálmány.
de ez engem pl nem tántoritana el, sok embernek ilyen a kéz PHja, hogy hámlik a kormány.
nekem minden autom 200e km-nél patika volt ilyen szempontból.
sőt, inkább jó pont, ha előtte lefotozta, megcsináltatta. nepperek rádobnak egy védőt, és csá... -
-
kcsa
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Újrabőrözés a valódi megoldás, és az ráadásul tartósabb és szebb is lesz. Én valaha itt jártam ilyen témában, szépen dolgoztak.
-
Mauzes
addikt
Bocs, nem kifejezetten neked szánom a kérdést, de a kormányvédőről jutott eszembe.
Nekem 5 éves Galaxy-m van, és már 3 éves kora óta málik le a kormányon lévő bőr. Csomó helyen, foltokban. Az lenne a kérdésem, hogy milyen megoldással tudnám újszerűvé változtatni? Mármint ténylegesen újszerű, nem pedig csak ráteszek egy plusz huzatot/kormányvédőt.
Nem értek hozzá, ezért nem tudom, mi működik és mi nem.
- létezik-e megoldás felújításra, pl. lecsiszolják szépen vagy valami hasonló
- szokták-e újra "bőrözni" a meglévő kormány, ha igen, ki csinálja és hogyan
- vagy ilyen esetben vehetek egy új kormányt? Gondolom az elég drága...
- bármi egyéb? -
herrká
senior tag
Sziasztok! Esetleg tudja valaki, hogy a Kuga hibrid akksijat is lehet cellankent javítani, mint a Toyota és Lexus akkuknal? Illetve ha nem, akkor mennyit kóstál egy akkupack csere?
4-5 éves phev vagy fhev Kugat vasarolnank a tavaszon. Sehol sem találtam megbízható infót a kérdéseimre.
Köszönöm ha valaki tud segíteni! -
bul07
nagyúr
Van aki már új kocsi esetén is türközik, főleg ha van ismerőse
Már régen is volt hogy azt csinálták hogy két év alatt lefutotta a szervizperiódus dupláját vagy többet és szerviz előtt szépen vissza lett tekerve, köztes olajcserét meg megcsinálták egy műhelybe.
Így mondjuk mire öt éves lett a kocsi papír szerint 60e Km környékén járt, valójában meg 150e Km felett. De szerviz bejegyzések szerint keveset futott.Régi munkahelyem, másfél éves kocsit kaptunk meg szolgálatinak 6700Km az rójában, 18hónappal később mikkor leadtam 96000Km volt az órában. Aztán még két évet a főnök barátnője használta. És mikkor 5évesen eladta a főnök volt az órában 45e Km

-
kcsa
veterán
Leírás szerint 72e km, fotó alapján 52e van benne, jszp szerint 82e.
Ezen a futásteljesítményen nem értem miért kellene tekergetni, lehet sima tévedés is, de na...
Szembeszökő dolog így elsőre nincs talán, kevés tulaj, eredetvizsgás fotón is normális állapotban van, egy ránézést megérhet.
-
kcsa
veterán
Sejtettem, hogy a zseniális kereskedők felől fúj a szél
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amikor még a Ghia volt a top felszereltség minden CL-CLX-et is Ghiaként hirdettek. Aztán később minden eladó Trendből Titanium lett a hirdetésekben.
Azt se szabad elhinni legtöbbször, amit kérdeznek, pedig igen meggyőzők tudnak lenni egy laikusnak sajnos.
-
kcsa
veterán
Bántás nélkül: a kérdésed sem jó.
A Tiptronic a Porsche márkaneve a kézzel is váltható automatára, így szó szoros értelmében "Tiptronic" nem lehet Fordban (vagy bármi, nem Porsche autóban). Ráadásul a Tiptronic nem konkrét váltót, de még csak nem is konkrét váltótechnikát jelent, csak annyit,hogy kézzel pöcögtethető.
PowerShift már jobb kérdés lenne, a gyakorlatban ez szárazkuplungos DCT/DSG-t jelent (fun fact: a DSG pedig a VW márkaneve erre a váltótípusra, a PowerShift a Fordé). A valóságban ez is többféle rossz-rosszabb-kevésbé jó típust jelent, konkrét típusnak kell utánajárni sajnos.
A nyolcas váltó viszont egy hagyományos hidraulikus váltó, ennek megfelelően potenciálisan picit kevesebb problémával, ha megkímélt és jól karbantartott darab.
-
Mauzes
addikt
válasz
Gigibacsi85
üzenetére
A gyártó számára legfontosabb vevő szegmens számára általában létező: az újautó vásárló számára.
-
gimis
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
De ez a 8 sebességes ez most milyen fajta? Tip vagy Power?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
És azt tegyük hozzá ennek elősegítője az, hogy nem cserélnek olajat a váltóban.
-
blizzrd
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Kösz csoki...
-
gimis
tag
Üdv. Ford Mondeo 2019 8 sebességes automata az alany. Ez a váltó megbízható? Tiptronicnak írják mindenhol. Máshol powershift. Most melyik valójában? Valaki tapasztalatokat mondana erről a Ford váltórol?
-
gimis
tag
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék vásárolni egy Mk5 Mondeot 2.0tdci 8 sebességes automata. A váltórol szeretnék többet tudni. 75.000km van az autóban. Milyen fajta váltó ez és megbízható?
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Sajnos most is sok a vakító hulladék az utakon.
Nagyon sok kancsal autót látok az utakon, mégsincsenek vegzálva.Nekem meg kiég a szemem amikor szembe jönnek…Másik kedvencem mondjuk az egyik környékbeli faszagyereknek a lerúgott Golf 4-e.
Full bemattult a fényszóró, de a mocsok erős legalja kínai led benne van, egyszerűen botrányosan világít, de le se sz@rja a hatóság évek óta, pedig nagyon durván balesetveszélyes.
Pedig mellé ott a sötétítés a B oszloptól előre is, az 1.9tádé-hoz dukáló tök üres kályhacső végig üvöltő Scania hanggal, robbantott gumik kasztni alól kilógó felniken, plusz porbaültetve.Mellé rohad a kasztni nem kicsit.
És napi szinten használva van…
Biztos minden be van jegyezve a forgalmiba és minden legál...
Számomra rejtély hogyan megy át műszakin. -
bul07
nagyúr
Van ahol ellenőriznek, Hajdú Biharba sokszor van közúti ellenőrzés, Debrecenbe is sokszor látni villogóval kivet autókat. Nem is beszélve ha közelebb megyünk a határhoz közel.
De Békéscsaba körül is ellenőriznek.(Volt már hogy rendőr mondta meg hogy lejárt a műszaki 20e Ft csekk mellet, céges kocsi, itt Google térkép [link] szoktak parkolni és ellenőrizni)
-
A Zéé
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
amennyi hitvány kotlát látni rendszeresen az utakon, pont nem fognak ezzel sem foglalkozni. Szoktam nézegetni a körülöttem levő autókat, de néha érthetetlen, hogy hogyan lehetnek egyes autók fogalomban.
Kb. 2 hete láttam egy 4 nyomon közlekedő C Corsát, vagy a jómúltkor egy olyan Fiat Stilot, amin különböző szélességű hátsó gumik voltak. És nem mankó kerék volt a keskenyebb... Az, hogy csomó autón messziről látszik, hogy csak a gitt tartja egyben, azt már meg sem említem.
Itt felénk van egy szakasz, ahol minden esőnél garantáltan 1-3 autót belevágnak az árokba. Általában random BMW vagy valami 15-20 év közti régi járgány. De ezt komolyan értsd. Kinn van a 70-es tábla, de olyan az út, hogy 90 tempomattal esőben is végig tudok menni rajta normális gumival, szárazon 100-al is simán. Amiket eldobálnak, azokon szerinted milyen gumi lehet? Kutya nem ellenőrzi ezeket sajnos. Az utolsó ilyen jellegű ellenőrzésben nagyságrendileg 10 éve lehetett részem, amikor legalább a gumikat végig nézték. Igaz, engem nagyon ritkán igazoltatnak (20 év alatt 5x v 6x talán), pedig egy évben vezetek 30-40k km-t... De itt még ennél a szakasznál sincs sose műszaki ellenőrzés továbbra sem, pedig lenne rá hely úgy is, hogy mindenkit kiszednek. Legalább a trafipaxot kitolják mostanában, ha nedves az út... -
-
válasz
Pippen
üzenetére
Ezt is megértük végre!
Asszem lassan ugrik bele az mk3 fókába a 2 Osram CANBUS adapterrel ha már ott van az Osram listájában az autóm.
Persze azért a fényszórót megnézetem és beállíttatom, nem akarom senkinek sem kiégetni a szemét.
Mondjuk azért arra kíváncsi leszek hányan tudják (vagy akarják) majd rendesen értelmezni az E jóváhagyást és hogy csak a jóváhagyott autók fényszóróiba lehet belerakni az adott fényforrásokat.
Félek boldog boldogtalan bedobja mindenbe hiszen “mán szabad”.Jó is lesz majd a totál kancsal és/vagy bemattult ledes fényszórókkal szembe menni éjjel… -
Pippen
csendes tag
[link]
Ha már izzó a téma
-
A Zéé
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
blizzrd
üzenetére
Nem, itt elvileg mutatja a visszahívásokat is amik a kocsin vannak (az elvégzetteket és a nem elvégzetteket).
Felszereltségnél amúgy nem olyan nehéz kiigazodni. Amihez oda van írva hogy "less" vagy "except" azok nincsenek a kocsiban, de más felszereltségi szint tartalmazhatja.
De ha van konkrét tisztázni való kérdés írd be ide szívesen kibogozzuk neked.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
blizzrd
üzenetére
Szia!
Az összefoglaló elején található oldalt ajánlom. Ha érdekel a szerviztörténet, akkor PayPal-on ki kell csengetni az összeget nekik.
https://www.fordzona.sk/ -
A Zéé
addikt
Rámértem a töltésre, nagy gázt nem véltem felfedezni.
Alapjáraton indítás után ~1 perccel 14,47 V, pár perc ketyegés után 14,48 V, felkapcsolt lámpával, ködlámpával 14,50, és ugyanennyi 3000-es fordulaton is.
Egyedül akkor esik be, amikor kis állás után elkezdtük tekergetni a kormányt, akkor egy pillanatra bement 14V alá, de utána hamar visszaállt. A szervó szivattyú mondjuk lehet, hogy cserés lesz, mert az nyüszög már egy ideje.Az új izzók is kibírták hazáig, pedig volt megint minden ugyanúgy, mint felfelé is. Szóval most tanácstalan vagyok.

-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Autovásárlás elött állok, és Érdeklödni szeretnék, hogy a jelenleg elérhetö VIN lekérdezések közül melyik a legmegbizhatobb? Esetleg van valaki aki alvázszám alapján külsösök számára nem elérhetö forrásbol tud tájékozodni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sirandrish
üzenetére
Jól gondolod.
-
Sirandrish
legenda
válasz
dellfanboy
üzenetére
Gondolom nem a Gdi javára
-
dellfanboy
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
ég és föld
-
Sirandrish
legenda
Heyo.
Egy olyan kérdésem lenne hogy a 2012-2013as Fiestanal ezek az 1.0as Gdi motorok mennyire betegesek? Sima 1.25 szivohoz képest pl. -
merqree
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
A távirányító amikor a zsebedben van, nincs mellette másik kulcs vagy mobiltelefon?
A jobb oldalon a kabát zsebében van a kulcs, a mobil pedig a nadrág zsebben. De vezetés közben mindig rádugom az USBre a telefont a CarPlay miatt.
szerk:
az elemben megfelelő V-ot mértem. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Novemberben jelezte az autó (2.5 FHEV, 2023.01 gyártás), hogy a távirányítóban cseréljek elemet.
Kicseréltem.
Tegnap újra kiírta, hogy merül, cseréljem.
Igaz, sokszor használom (kb 95%-97%-ban) az érintéses zárást/nyitást, és nem a távirányítóval nyitom, zárom az autót.
Megmértem multiméterrel, 3,1V (CR2032-es gombelem). Vettem persze újat is, azt is megmértem, 3,2V. Ennyire érzékeny lenne, vagy valami "beragadt", vagy csak szimplán szivat.
Vagy a távirányító gyártás támogatója a Varta és Energizer?
Köszönöm a tippeket előre is!
-
Anaconda
tag
Ha magas a töltés csak túléli.

Azt tudom, hogy mielőtt megvettem a kocsit, az egyik legnagyobb itthoni kormányművessel beszéltem, mert az elektromosnak ugye az a baja h az elektronika megdöglik, hogy hogyan lehet megelőzni, azt mondta, ha megvettem első dolgom legyen, hogy a töltésre rámérek, mert ha magas az megy el először.
Ha visszakeresel akkor láahatod mennyi a töltés, kicsit visszább képekkel prezentáltam. Annak én utánakérdeztem egy autóvillanyosnál és okés, mert a ford emelt feszültséggel dolgozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Parkside szerszám kibeszélő
- World of Warships
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Diablo IV
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Levelezgetni kellett velük, hogy javítsák ki.