Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bendi806
aktív tag
Sziasztok
A mosdóban lekapta innen a festéket? Ezt mivel lehet javítani? Csak simán fekete festékkel lefujom vagy hogy?Köszönöm
-
Na lehet megvan a turbó gondom okozója.
Hétfőn reggel megyek szerelőhöz, de nem hagyott nyugodni a dolog, tesztelgettem.
Eleve az volt gyanús, hogy mindig hideg motornál csinálja, ha bemelegszik akkor megjön a nyomás, a hiba is eltűnik (illetve inaktív lesz a DTC).
Hát baszki valamiért hidegen kevés a vákuumom, vagy éppen el is megy teljesen.Az elöbb pont utóbbit vettem észre.
Vákuumpumpa szív mint a bolond, de a turbóhoz ez már nem jut el.
Amikor nincs vákuum, akkor a nyomásszabályzóból is jönnek érdekes hangok, szóval az próbálkozik, de nagy eséllyel az nem jó, mivel odáig elmegy a vákuum, de abból már nem megy tovább.
Csak az a furcsa, hogy melegen meg megjön a rendes vákuum. -
Lisztok
csendes tag
Sziasztok.
Még decemberben voltam diagon, akkor kiadta ezt: Belső levegőhőmérséklet érzékelő szakadt áramkör, mint tárolt hiba, de törlés után nem jött vissza. Kérdésem, hogy mégis lehet, hogy ez okozza, hogy a légkondi egyszer hideget fúj, egyszer dög meleget? Ha nem, akkor mi okozhatja még? Klímáshoz vigyem vagy inkább autószerelőhöz?
2010 Focus
szerk: bocsi, nem válasznak szántam
-
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Ooo az enyém Alis.
Mondjuk nem is a legjobb, tervben is van a csere.
Én még nem vettem, de az ismerősi körben többen Coolcatfóliánál vettek fóliát és jók a cuccaik ahogy én tapasztaltam, szóval én is innen fogok venni.
De van még ezer más shop is, google biztos dob ki karosszériafólia szóra pár oldalt.Az a lényeg hogy ne a legolcsóbbat vedd és ne ilyen Pepita jellegű oldalról, akkor nem hiszem hogy mellé nyúlsz. -
Jacob Gibbs
tag
Matt fekete is jöhet, a jóízlés az asszonynál van.
kivéve ha autót kell nézni, akkor nálam
Honnan vetted, ha szabad kérdezni?
Nem kell sok anyag igazából, 4 ajtó betét, könyöklő meg a kijelző körül. + kis ráhagyás hogy ne legyen gáz ha szerencsétlen vagyok a felrakásnál.
-
KillerATi
tag
Sziasztok!
Van esetleg itt valaki, aki javított Focus MK2 keylessgo-s autón kilincset? -
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Hát ha nincs semmilyen tamponozás, vagy visszejelző a zongoralakkos részen amit takarna a fólia, akkor én inkább valami matt fekete fóliával húznám be, vagy fekete szálcsiszolttal.
Leginkább amiatt, hogy matt átlátszó dekorfóliát nem nagyon láttam még (persze ettől még lehet hogy van), csak kavicsfelverődés védőt .Ez utóbbi viszont nem olcsó (9-10k/négyzetméter), közel 3x drágább mint egy mezei matt karosszériafólia.Viszont ez biztos bírná a kiképzést egy utastérben.
Én mondjuk nem tudom elképzelni beltérben zongoralakkon a matt átlátszó fóliát, szerintem olyan tejüveges hatása lenne ami számomra “tájidegen” lenne egy autóban, főleg mivel bizonyos szögekből a fénytörése miatt fehéres-szürkés hatása tud lenni.
A szálcsiszolt viszont számomra feldobná a belteret, mivel fémes hatása van, de hát kinek mi jön be.Nekem mondjuk karbon van bent a kocsiban (mk3 fóka) a klímapanelen, a váltó körül és az ajtóbehúzó díszlécén.
Nincs gagyi racsés hatás, főleg mivel nem sok és amúgyis fekete az autó beljesen.
A gyári kályhaezüst sokkal gagyibban nézett ki.
Eddig mindenki azt mondta hogy passzol a beltérbe. -
Jacob Gibbs
tag
Valaki fóliázta már a kocsi belsejében a műanyag betéteket? A zongoralakk műanyag betéteket szeretném valami értelmes fóliával leragasztani. Alin viszont csak olyan fóliákat találtam ami nem passzol a kocsihoz (szénszál mint meg vörös meg társai..).
Valami átlátszó matt fóliát keresek. Esetleg ha vannak tapasztalatok, preferált boltok, véleményeket és ötleteket szívesen fogadok!
-
-
bendi806
aktív tag
Köszönöm
Csak azért volt fura , mert a mondeonal talán egyforma volt -
bul07
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Van hogy egy adott kocsi szérián belül is 3fajta tárcsával van szerelve
Az enyém is ilyen hátul 3átmérővel volt szerelve ugyan az a széria, mikkor rendeltem előtte lemértem hogy az enyém melyik -
ParmaBoy
aktív tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Köznyelvben "kétszéles". Ford esetén pl. Mustángoknál is bele lehet futni. 5.0-nál a 19-23 között gyártott esetén az első 255/40 r19, hátsó 275/40 r19.
De sok ilyen van, magasabb teljesítménynél teljesen bevett dolog. -
bendi806
aktív tag
Sziasztok
Megjött a vezérlés meg minden
Csak meglepett, hogy az első és hátsó fékbetét eltérő méretű? -
siddis
őstag
Candy Red Tint CC lakk és festék minta..
-
wlf
tag
-
wlf
tag
Sziasztok!
Ma felfedeztem a jobb hátsó kerékív felett egy kb. 3,5cm-es nyúzást alapozóig, továbbá ennek vonalában az ajtónyílás ívén egy fél centis másikat fémig. Valószínűleg az autókozmetikában sikerült elkövetni múlt héten, mert azóta csak párhuzamosan parkoltam, előtte 99%, hogy nem volt ott.
Rendeltem egy ilyet: Ford javító stift 18 ml, Frozen white , ez elég lesz a két sérülés kezelésére? Illetve a fémig nyúzott részen milyen alapozót tegyek alá? Hány rétegben kell feltenni a festéket-lakkot?
2020. novemberi Focus MK4 kombiról van szó egyébként. Minden segítséget köszönök, teljesen tapasztalatlan vagyok (még) ebben.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Solidaudio
üzenetére
Ezt neked kell mérlegelni. Sunnysoft ha jól rémlik Szlovákiából küldte, eMag Romániából küldi majd.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Solidaudio
üzenetére
Ahhoz jónak kell lennie, de kell hozzá ForScan licenszet igényelned.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Solidaudio
üzenetére
Ott vannak a linkek ForScan oldalán: [link]
Itt meg szerintem egy megbízható bolt: [link]
Konkrétan nem vLinkert vettem itt hanem olcsóbb BT adaptert (BT-on nem akarok programozni). -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Solidaudio
üzenetére
Kb ez a legolcsóbb.
-
Solidaudio
csendes tag
Sziasztok.
Ford transithoz szeretnék, diagnosztikai cuccot venni.
Ajánlották a vlinker kábelt, és hozzá egy előfizetéses forSCAN programot.
Van más is hozzá, "olcsóbb" vagy csak ez javasolt?
Köszönöm. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Tiszteletes
üzenetére
Arra figyelj, hogy a minimálisnál is kevesebbet vigyél fel. Gondolj egy nagyon pici mennyiségre, na annak a negyedével kezdj, és ne kapkodj. És legyen valami nálad amivel vissza tudod törölni.
-
Tiszteletes
aktív tag
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat, segítséget! Akkor hát marad a magad uram... Mint a kis terület hideg burkolása. Akkor jársz a legjobban, ha magad csinálod. Kicsit se lesz professzionális, de olcsó és ha nagyon nem qrom el még hasznosan is töltöm az időt.
-
bul07
nagyúr
válasz
Tiszteletes
üzenetére
Arra számíts ha ajtót bármilyen mértékben is lefújják, bármivel, akár csak egy lakréteg, ha megmérik sose fogod tudni lemosni a kocsiról hogy törött volt
És sokkal kevesebbet fog érni mintha lenne ott egy karcHa fémig lement a festék, és nem akarsz vele semmit csinálni akkor átlátszó körömlakkal érdemes lekenni, hogy a víz ne érintkezzen a fém résszel.
Körömlak meg könnyen eltávolítható ha úgy alakulna
Én elől a kavics nyomokat is körömlakkal szoktam lekenni -
siddis
őstag
válasz
Tiszteletes
üzenetére
Dicsértessék...
5-8000 a gyári javítófesték + lakk, nagyon nagyon alaposan lemosod, vékony ecsettel vagy fogpiszkálóval egy réteg javító, polír, még egy réteg javító, polir, majd lakk és polir és lakk, esetleg utolsónak egy 'profi' polírozás a környékének.
Polír alatt otthoni körülmények között elérhető maximumra gondolok..
Én is ezt csinálom az autópályán szerzett kavics felverődésekkel, aztán majd egyszer ha már sok lesz elviszem fényezni, de egyelőre ez nekik "nem munka, csak az idejük menne el vele".. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Tiszteletes
üzenetére
Taknyold le színkódra kevert javítófestékkel egy fogpiszkálóval felapplikálva. Ezt bárhova elviszed, szerintem többet ártanak a javítással mint ha te szépen, türelemmel megcsinálod.
Been there, nekem a zsebkés klipsze kapta meg a B oszlop tövét pár hetesen, eléggé aidegálapotpa kerültem tőle.
-
Tiszteletes
aktív tag
Tisztelt Fórumtársak!
Még 3 000 km-t se futott mk 4.5 focusom jobb hátsó ajtajának fényezését, a nagy kapkodásban sikerült rocsdamentes acél karórám tokfülével felavatni. (öröm az ürömben, hogy saját hibás, nem idegen tetteste kell haragudnom) Ilyen típusú javítással foglalkozó szakembert tudnának ajánlani Bp és környékén?
-
Drughi
addikt
válasz
Joker88
üzenetére
Hogy a kérdésedre is válaszoljak:
-Előmosó + autósampon (ha van habosító a magasnyomásún, akkor kell bele jól habzó előmosó)
- APC ( All Purpose Cleaner) Ez kb minden gyártónak van. Univerzális tisztítószer, hígitva kb mindenre is jó. Én használom sampon mellé, beltérben, felni előmosásra stb. Ár értékbe ajánlom a Koch Chemie Green Star nevű cuccát. 1 L felhígitva 2 évre elég nekem 2 kocsi mosására.
- Egy jó felni tisztító. Felejtsd el a lidl cuccait. K2 Roton pl olcsó és baromi jó. 1 flakon elég 5-6 mosásra.
- Egy jó quick detailer. Mosás után átfújva, visszatörölve kap egy vízlepergető réteget a kocsi. Sonax BSD , K2 Spectrum pro ami olcsóbb de már használható cucc. Vagy nálam most a legjobb a Gyeon Wet coat. Utóbbit vissza se kell törölni, csak a tiszta vizes kasznira fújni és lecsapatni.
- belülre egy jó műszerfal ápoló kell, lehetőleg matt. K2 Polo vagy Ma Fra Diamant plast ami olcsó és jó is.
- egy jó üvegtisztító. Itt megteszi a Clean vagy a zöld békásKb ez az alap szint, innen már csak extrább dolgok kellenek.
-
Drughi
addikt
válasz
Joker88
üzenetére
Ilyen taknyokat hanyagold.
Van autókozmetika topic , ott biztosan tudnak a szakik ajánlani jobb minőségű elérhető árú szereket.De pl sok helyen kapható K2, Sonax termékekkel százszor többre mész.
-
Joker88
őstag
Otthoni külsős autóápolásra/tisztításra mit használtok,vagy ajánlotok?
Most épp a LIDL féle autósampon illetve ilyen fehér 'wax'takonnyal kentem le . autómosóban nem szoktam annyira járkálni,házilag is van magasnyomású mosó, persze nem azon az 500-1000 forinton skótolok..
A 3 autó színei: fekete,szürke és fehér .. -
válasz
radi8tor
üzenetére
Engem is az nyugtat valamennyire, hogy ennyit elment ezzel.
Lehet elég lesz egy takarítás is neki, maga a turbó hibátlan, nem kottyan semmilyen irányban sem, nem is hordja az olajat, nem ér bele a házba sem.
Bár a melegoldali turbina nem tudom milyen állapotban van, azt ugye nem látom, szóval max egy középcsere ami kellhet neki, bár az autó jól húz, szóval nem hiszem hogy ott nagy gond lenne.Legalábbis remélem.
Majd a turbós szaki megmondja mi a helyzet.
Egy olajcső csere ráfér az biztos, már elég ronda állapotban van, az kapott már rendesen hőterhelést.Amúgy ugye a kuplung-kéttömegű is a gyári volt még benne cirka 370k km-nél, szerelőm is alig akarta elhinni amikor cserélte.
Azt mondta nem létezik, hogy ennyinél az még gyári, de a korábbi élete végig szakszervizes volt, megvan a szervizkönyve is és abba sincs csere beírva.Nézett is egyet amikor lekerült és bizony az gyári volt.Sokat számít, hogy km nagyobb részét az osztrák autópályán szedte össze, nem ovijárat volt. -
Update:
Vákuum van, szóval nem az lesz a baj.
Lehúztam a csövet, megmozgattam a geo állító karját.
Nehezen akart megmozdulni, szóval itt bizony letapadás lesz.
Némi mozgatás után már megmozdult.
Hibakódtörlés és tesztkör után most jó.
Meg nem nyugodtam, mert ez turbófelújítást jelent, jelek alapján tele lehet koksszal a turbó.
Mondjuk 380k km felett ezen annyira nem lepődök meg, de akkor sem örülök. -
Csak hogy jó legyen a nap…
Tegnap reggel nagyon ugatott a kutya a kocsi orra körül, egy rohadt patkányt hajtottam ki a motortérből…
Pedig 2 kutya és 2 macska csámborog a kocsi körül.
Szerencsés esetben csak megrágta a vákuumcsövet az a dög.
Legalábbis örülnék ha csak ennyi lenne a baj, egy turbócsere/felújítás most úgy kellene mint púp a hátamra. -
se000
tag
válasz
lockdown90
üzenetére
Sajna a héten nem tudnak fogadni ezért gondoltam hátha valaki tapasztaltból esetleg tudna tanácsot adni
-
se000
tag
Sziasztok. Ford c-max 2.0 tdci 2019 es olyant csinál hogy reggel első indításnál pörcre indul , pár másodperc után leáll és csak hosszú tekertetés után indul el nagy nehezen. Aztán egész nap teszi a dolgát rendesen. Üanyag szűrő volt cserélve. Valakinek van ötlete hogy mi lehet a gond? Köszi
-
bendi806
aktív tag
válasz
robertka
üzenetére
Fagyálló szerintem cserélve lesz (alapból csepeg valahol, vagy Termosztát ház környékén vagy a vízpumpanal) okoskerek az marad ami benne van... vezermutengely szimeringet hol találok?
Félreértés elkerülése végett, nem én fogom lecserélni hanem a szerelőm én csak az alkatrészeket viszem , de köszönöm a segítséget neked is -
robertka
tag
-
poolbig
aktív tag
Lenne egy másik kérdésem. Az egyik ködlámpámnak betört az üvege. Vettem bontottat, de annak le van kopva a belsejéről a fényvisszaverő réteg. Az eredeti lámpámnak meg még tök jó állapota van belülről. Arra gondoltam valahogy lemelegítem a bontottról az üveget és átapplikálom az eredetire. Mivel tudnám stabilan megragasztani ha sikerül valahogy épségben leszednem a bontottról az üveget? Sajnos alig találtam bontott ködlámpát, szóval mindenképp abból kell dolgoznom amim van.
-
gabor9991
addikt
válasz
bendi806
üzenetére
[ez ] lesz a vezérműszíj készletben
[ez] pedig a hosszbordás, ha van klíma a kocsiban és elektromos a szervókormány, ha nincs klíma akkor [ilyen]kell ahol a klíma kompresszor helyén egy görgő van.
Ha nem elektromos a szervókormány akkor meg ez kell [link] de érdemes külön megvenni mert úgy jóval olcsóbb plusz a szerszám miatt felesleges egy forintot is kiadni mert a generátort meglazítva 5 perc feltenni az új szíjakat.Ettől függetlenül mielőtt megrendelést bármilyen alkatrészt érdemes az alvázszám alapján ellenőrizni mert itt is tévedhet a kovács autónál a rendszer.
-
-
bendi806
aktív tag
Sziasztok
Egy nagyon amatőr kérdésem lenne
Mk3as focus, 1.6 ti-vct az alany
Vezérlés csere előtt állok, és contitech vezérműszíj készletet vennék, vizpumpastol
Hosszbordas szíjat szerszammal
De a fogasszijnal jön a kérdés 🙂 abból elég csak magát a szijat megvenni, vagy kompletten kell, amiben van vízpumpa? Mert azért az dupla ár ..
Fogaszszijnal.is van külön vízpumpa, mert ezt nemtudom sajnos (tudom buta kérdés xd)Fekbetetbol esetleg ki mit tud ajánlani? Évi olyan 10 ezret megyünk max...
Denckermant néztem és a másik meg brembo (tudom a brembo jobb)
Szelepfedel tomitesbol meg vaico-t gondoltamKöszönöm a segítséget előre is
-
kcsa
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Egyszer váltóssal beszélgettem, és azt mondta ,hogy máshol előfordul azért hogy van alkatrész, hagyományos váltónál simán kapható citrom, és más alkalomadtán elkopó alkatrész. Persze fogalmam sincs hogy DCT-nél milyen az ellátottság, de VW vonalon kapható mechatronika külön pl. Szóval vannak pozitívabb példák.
-
kcsa
veterán
válasz
lockdown90
üzenetére
Ami ennél is nagyobb kérdés, hogy legjobb Fordos hagyományokat követve ugyanúgy nem lesz alkatrész hozzájuk mint a többihez, csak egyben vehetsz váltót?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
lockdown90
üzenetére
Ja
-
poolbig
aktív tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Óh igen, régi álmom, vezettem is már. Örök szerelem. Ha tudsz 4 milla körül, simán bemagyarázom az asszonynak, hogy ideális családi autó.
-
poolbig
aktív tag
Hali!
Nos, az itt olvasottak és a saját tapasztalatim alapján egyre inkább azon vagyok, ha olcsón
akarok autózni, meg kell tartanom az öreg mk3-as Mondeómat és kiglancolni, felújítani. Igaz az állítólag problémás CHBB-s motor van benne, de én nem hanyagoltam el eddig sem az olajcseréket, szóval van remény. Elkezdtem nézegetni az alig 10 éves Mondeókat, Focus kombikat és hát szomorú, hogy az Ecoboost motorosok vannak főleg kirakva eladásra én meg profi hozzánemértő simán rettegek a Ford által is csak 200.000 km-ig "kalibrált" motoroktól. Van esetleg olyan javaslatotok, fiatalabb Fordot illetően, amit talán érdemesnek találtok megvásárlásra (motortípus érdekel elsősorban és nem lehet dízel, sorry).
-
kecstama
tag
válasz
wanted5
üzenetére
Ha kapcsolós megoldáson agyalsz, Alin lehet találni ilyen gombokat amik illenek a középkonzol üres helyeire: Switch Button for Ford Focus MK2
A kábelezését viszont ki kell sakkozni mert elég érdekesen lett lefordítva a leírásban.
(Ha jól értem a 2-7 a LED táp, az 1-5 a bejövő 12V, a 6 pedig a kapcsolt kimenet, de majd rendelek egyet és kimérem
) -
kecstama
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
"Motor felújítás" címszó alatt egy jó 20 tételes sor. Termosztát, csapágyak, tömítések stb.
Hát ha a motorról van szó szerintem elég logikus hogy nem a kerékcsapágyra és ajtótömítésre gondolok. A termosztát csak 1 példa volt a sok tételes listából, elnézést hogy nem listáztam le minden cserélt alkatrészt.
Mindenesetre szerintem túltárgyaltuk a témát, hagyjuk valamit a sörözéshez is.
Megrendeltem a 61AH-s Exide Premium akkut, remélem bírni fog pár évet. Szivargyujtóra elég sok megoldást találtam a neten, majd kisakkozom melyik lenne nekem a legjobb.
Köszönöm a segítséget!
-
kecstama
tag
válasz
lockdown90
üzenetére
De, csak nem látom értelmét így hogy az előző tulajnál évente 2-3x is kapott kisebb szervizeket, karbantartásokat. Szerintem ha nagy baj lenne az ott előjött volna, ha meg nem akkor így jártam

2 tank benzint már elfurikáztam vele, nem zörög/kattog semmi, motor is jól megy. Egyedül ez az akku probléma van.Akkura visszatérve, ahogy olvasom az Exide-nak is jónak kéne lennie, már csak az a kérdés hogy a 72AH-s is jó lenne -e
-
-
kecstama
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Sok, 350e. Km
Sajnos csak a vételnél tudtuk meg hogy kereskedő árulja, viszont az előző tulaj minden számlát elrakott. Évente általános karbantartások, még az izzó/ akkucserét is szervizben csinálták.
Most nem keresem elő, de ha jól rémlik vezérlés, tömítések, mosás meg talán síkolás is
-
kecstama
tag
Szép napot!
Meglett az első autóm, egy 2006-os MK2 Focus (1.6 benzin, 100LE), viszont az akku eléggé oda van.
Most egy 54 AH-s Bosch S5 van benne, de olyan mintha csak belerakták volna amit éppen találtak a sufniban. Méret se passzol igazán, nagyon hamar merül.
Érdemes az ezüst-kálciummal foglalkozni, vagy jó lesz az Exide premium?
Van mélyláda és később szeretnék menetkamerát is. Elég a 61AH vagy legyen inkább a 72-es? Ha jól mértem befér a 27.8 CM széles is.+Milyen rejtett hibákra érdemes odafigyelni?
Volt teljes motor felújítás 80e. Km előtt. (legalábbis van róla számla
)
Olajcserét már mi csináltuk, Motocraft ojakat kapott.A 12V aljzatot hogy érdemes gyújtáskapcsolttá alakítani?
-
-
flymi
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Ki lehet számolni ha valaki nagyon szeret matekozni, de saccra 35 kg körül lehet majd pluszban. Talán. A szigetelő anyagoknak alig van súlya, a két csomag bitumenlap, na az igen. Pedig az egyik legvékonyabbat vettem, ami kapható, ettől sokkal durvábbak is vannak.
Majd jobban a lovak közé kell csapni. 😆
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- HP EliteBook 830 G6 13,3" i5 8365u, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Tüzes Ezüst! CTO! MacBook Air M5 24GB 1000GB Garancia! SILVER TÖLTŐVEL!!!!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4574
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

kivéve ha autót kell nézni, akkor nálam
"
Sohase lesz 10 évnél fiatalabb Fordom úgy látszik.

akarok autózni, meg kell tartanom az öreg mk3-as Mondeómat és kiglancolni, felújítani. Igaz az állítólag problémás CHBB-s motor van benne, de én nem hanyagoltam el eddig sem az olajcseréket, szóval van remény. Elkezdtem nézegetni az alig 10 éves Mondeókat, Focus kombikat és hát szomorú, hogy az Ecoboost motorosok vannak főleg kirakva eladásra én meg profi hozzánemértő simán rettegek a Ford által is csak 200.000 km-ig "kalibrált" motoroktól. Van esetleg olyan javaslatotok, fiatalabb Fordot illetően, amit talán érdemesnek találtok megvásárlásra (motortípus érdekel elsősorban és nem lehet dízel, sorry).