-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdey_a
addikt
válasz lezso6 #48500 üzenetére
én - mondom én - nem cserélném azonnal. egy ACEA C3 olaj elviekben tud mindent, amit egy A5/B5 olaj, csak "védi" a nálad nem létező dízel részecskeszűrőt. És mivel dízel autókhoz fejlesztették, soha senki nem is akarta benzineshez minősíteni.
Egy évet - pláne kis futással - szerintem gond nélkül elmehet, de a nyugalom lehet hogy megér pár tízezret.Vérboci
-
törölt tag
válasz erdey_a #48503 üzenetére
Én meg, mondom én meg simán lecserélném a bele való olajra. A régi jenki szervízbölcsesség szerint az olaj olcsó, a motorok nem olcsók.
Tekinthető ez az 1000-1500km egy motoröblítésnek. 5liter olaj és egy új szűrő otthon cserélve, kávéval, sz@rással is megvan 20k-ból. -
molnarpeter
nagyúr
válasz szcsabaa #48497 üzenetére
Pont az volt az átállási időszak, de a következő szabványra már az új mk3 generáció kijött… meg kene nézni ha lehet rendszám alapján, euro 4-e, illetve fizikailag/diaggal. Simán lehet még részecskeszűrő nélküli kifutó példány.
Szabályzás ennél árnyaltabb, ha jól emlékszem külön voltak határidők az új típusok engedélyezésére, és külön a forgalomba helyezésre, meg ilyesmik… flottában is volt 2010 gyártási évű, októberben újonnan forgalomba helyezett euro 4 1.9 PD, VAG topikban néha felbukkan[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz darvinya #48463 üzenetére
Eddig tartott az örömöm.
Megkarcolták tegnap délután.
Este rendeltem tartaléknak fényszóró polírozó szettet, mert a mostanit teljesen felhasználnám délelőtt, a javításnál.
Délelőtt a meglepetés, hogy a karcoktól! kiindulva totálisan behomályosodott.
Neki álltam, s kezdtem örülni, hogy siker lesz.
Ám letörölve láttam, hogy ez biza nem karc, hanem pont szerűen meg van ütve.
Ezáltal hajszál repedések lettek.
Köszönöm, annak bunkó parasztnak a kárért.
Mert ennek a búrának annyi, közlekedni nem, ráadásul vizsgán sem lehet ilyen.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz sparta2 #48522 üzenetére
Nem jártam olyan helyen, ahol építési hulladékot szállító autó lett volna.
Amúgy érdekes, hogy váráslás előtt még semmi baja.
Után már igen.camelfer
Én nem tartom ennyire viccesnek, megnézem neked mennyire fog jól esni, mikor hasonló miatt károd lesz.
Akkor is örülni fogsz a kétes beugatásnak![ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
-
sandró60
addikt
Kb 1-hete érdeklődtem itt a Ford-C max eladásával kapcsolatban.
Az ajánlott linken meghirdetve kb 3-óra múlva már jelentkezett vásárló.
Köszönöm mindenkinek -
-
gabor9991
őstag
válasz darvinya #48526 üzenetére
Kipróbáltam én is offos autón ezt a mannol fényszórópolírt, szép is lett. már ahhoz viszonyítva amennyire egy ilyen 2 ezer forintos polírozószettel szép munkát lehet végezni. viszont maradéktalanul én sem lettem elégedett. ugyanis a végén le kell kenni azzal a színtelen lakkal ami a 2. tasakban van és az olyan mocsok undorító módon száradt meg, hogy ahogy írod bemattult az egész. így teljesen tönkretette az azt megelőző munkámat.
A szivacs az ennyitől nem ment tönkre, így sima polírpasztával újra megcsináltam.[ Szerkesztve ]
-
válasz lezso6 #48500 üzenetére
Kicsit kutattam még.
Van egy Total Mesterkurzus videó (időzítettem), ez alapján ha C3 olajat raksz A5/B5 helyére (ahogy nálam sikerült), akkor habár működni fog, de a motor szétnyírja az olajat és megeszi.
Viszont esetemben az A5/B5 szabvány nem létezett még 2002-ben, amikor az autóm kigurult a gyárból, szóval ez nem jó kiindulópont. Az autóm kézikönyve szerint ugye Ford WSS-M2C913-B szabvány kell, de ha az nincs, akkor ACEA szabvány szerinti A1/B1 vagy A3/B3 mehet bele. A C3 szabvány meg az utóbbihoz elég közel áll, szóval eszerint nem lesz gond. Olajfogyasztásra azért figyelni fogok...
Make Asia Great Again!
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Tudnátok segíteni abban,hogy Magyarországon az MK4 focus st-ből milyen modellek léteznek? Wikipedián elég sok fajta kiadás létezik, aztán kicsit elvesztem a rengetegben. Illetve itthon sárga színben nem kapható? Köszönöm a válaszokat!
-
n1nja
tag
Sziasztok.
Reggel ezt tapasztaltam:
beültem, kuplung be, autó indít, kapcsoltam R-t, hogy indulnék, majd eszembe jutott, hogy valamit elfelejtettem. Szerettem volna kivenni R-ből, de nem akart megmozdulni a kar. Végül az autó enyhe ringatása mellett egyszer csak kijött és azóta is teljesen jól működik.
Illetve egy-két reggel az elindulás/kuplung felengedés pillanatában egy koppanás hallható a motortérből.
Szerintetek?
+infó: nyelestengely csapágynak régóta van hangja.Köszi!
(Focus mk1 2002 1.6benzin) -
darvinya
titán
válasz radi8tor #48540 üzenetére
Nem is arról írtam.
Mára így lehiggadva, ott valamit nemcsak megütötték, hanem leöntötték valamivel.
Így néz ki szerencsétlen.Anno, még Köztéren kérdezett egy srác meg, hogy ugyanolyan autónk van, de az ővét nemrég telibe karcolták.
Nem kicsit, mintha vésőt húztak volna az oldalán végig.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest