- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi666
senior tag
válasz
Calogero #5806 üzenetére
én főleg hosszú utakra használom az autót, évi 30-40 ezret simán beleteszek, de 2009ben közel 50 ezret uatztam.
régebben még boltba is azzal mentem, ma már inkább sétálok. kivéve persze a nagybevásárlást.biciklit vettem, de nem sokat ültem rajta.
heti háromszori úszás lesz, az tuti. jövő héten kezdem. -
-
hanee
senior tag
válasz
Calogero #5480 üzenetére
Sziasztok!
Még talán ettől - ha rövid ideig csinálja - nem lesz feltétlenül egészségügyi károsodása, azonban hosszú távon holtbiztos.
Ha mást nem, azt érdemes lehet megfontolni, hogy az ilyen és ehhez hasonló önsanyargatással ugyan a fölösleges kilóktól megszabadul az ember, de csak egy időre. Nyilvánvaló, hogy egész életedben nem élhetsz ilyen étrendeken, és előbb vagy utóbb visszaállsz a jól megszokott életmódodra. Ebből kifolyólag ennyi, vagy még több súly gyorsan vissza is megy majd, az anyagcseréd pedig cserébe jóóóóóól belassul (ráadásul ahogy egyre idősebb leszel amúgy is egyre lassabb lesz).
Én abszolút nem látom értelmét a különböző fogyókúráknak, hiper-szuper tablettáknak és ehhez hasonló aszkéta étrendeknek, mivel a végeredmény ugyanaz: az életmód nem változott semmit.
Ugyanolyan cukros és fehérlisztes dolgokat, chipseket, cukros üdítőket, süteményeket, és zsíros ételeket fogsz ezután is enni, amikor már nem bírod tovább ezt az étrendet (tegyük hozzá hogy ez teljesen érthető is, mert nem embernek való az efféle önsanyargatás).Én feltétlenül mindig azt javaslom mindenkinek, hogy inkább ésszel álljon hozzá és váltson életmódot! A 10-15 év alatt felszedett kilók nem mennek le egyik napról a másikra.
hanee
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Calogero #5480 üzenetére
nem vagyok meggyőződve róla továbbra se, hogy jó az ilyen mértékű, és különösen az ilyen sebességű fogyás. a szervezetedet "megijeszted". ne csodálkozz majd azon, hogy a kúra vége után csak egy picivel eszel többet, és 150 kilóig meg se állsz.
mindenhol azt lehet olvasni, hogy csak a lassú, fokozatos fogyás az, aminél van esély arra, hogy meg is tartsd az elért súlyt. ezzel a kúrával nagyrészt vizet és izmot veszítesz, zsírt nem sokat. ahoz az kell, hogy a szervezet "nyugodt" legyen, és "hozzá merjen nyúlni" a vésztartalékhoz, a zsírpárnákhoz. valamint az, hogy legyen, ami be tudja indítani a zsír lebontását, tehát mindenképpen kell valamennyi szénhidrát. nem sok, de kell. az izmok leépülését is meg kell akadályozni, tehát megfelelő mennyiségű és minőségű/összetételű fehérje is kell. 1 tojás messze nem elég!
lehet, hogy most látványos a fogyás, de igen könnyen visszaüthet.
én is mostanában, szabadság alatt próbálom normalizálni a kajálásomat, mert eddig valóban rossz volt. most se tökéletes, de úgy érzem, haladok a jó irányba. ha megvan az alap, akkor azt könnyebb lesz fenntartani... legalábbis erősen remélem.
másrészt semmiképp nem vagy alacsonyabb, mint én, tehát már a 85, vagy a 80 is elég jó testsúly, ha a testzsír elég alacsony. nálad a 60-68kg nagyon kevés lesz. szerintem addig hagyd abba ezt az önsanyargatást, amíg nem késő.
-
kicsitomi88
őstag
válasz
Calogero #5478 üzenetére
Tehát 73 nap alatt 25kg vagyis heti 2.39kg ami megfelel kb 18 000 kalória mínusznak hetente. Napi kcal szükségleted lehet kb 3000 ha mozogsz is keveset. Amit így elvileg nem vittél be a 2560 kcal. Te napi 400 kcalon vagy úgy, hogy nem lassul az anyagcseréd vagy elírtál valamit?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Calogero #5438 üzenetére
továbbra is azt mondom, hogy normális, változatos étkezés mellett nincs szükség kiegészítőkre, csak mozgásra. viszont mozgás nélkül nincs (értelmes) fogyás, bármit szed a fogyni vágyó.
én 92 voltam, most 85 vagyok 170cm-hez. ezzel a súllyal már ki is egyeznék, csak az izom/zsír arányt kellene eltolni kicsit.
ja, ezt a 7 kilót úgy sikerült leadnom, hogy közben én is táplálékkiegészítőt szedtem/szedek, igaz, a másik irányba: (tejsavó)fehérjét és mellette szénhidrátot (laktóz, glükóz) szedtem, és úgy edzettem. a zsírt kerülni kell, de ésszel megfelelő minőségű és mennyiségű fehérjét és szénhidrátot be kell vinni a szervezetbe. ezt "normál" mozgás mellett a változatos táplálkozás is biztosítja, de amit én csinálok, az már nem igazán ez a kategória.
a zsír lebontásához kell a szénhidrát, hogy legyen hol lebontani (izom), kell a fehérje. és hogy legyen miért lebontani, kell a mozgás. ilyen egyszerű.
az 1.5-2 hónap alatt leadott 20kg nekem is elég soknak (túl soknak) tűnik, vigyázz, mert visszaüthet.
mondjuk nekem már pár éve nem okoz gondot néhány-10 km bicajozás, akár terepen is, izomlázam se szokott utána lenni (bicajjal járok melózni, igaz, a legelején pár napig megéreztem).
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- BONTATLAN Philips Essential ThermoProtect BHS376/00 Hajvasaló
- LEGO 10219 Maersk Dízel-elektromos tehervonat (Bontatlan) train
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest