- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
Próbáld ki a lehető legminimálisabb földi és légi forgalommal, autókkal, hajókkal, mittudoménmikkel, és az időjárás is legyen statikus, minél kevesebb felhővel, lehetőség szerint tiszta kék ég. Szerintem ezek dobják meg nagyon a számítási igényt, de nem vagyok benne 100%-ig biztos.
Ha normálisan le lenne programozva kettőnél több szálasra, sokat dobna a latba, nagyonis...de nincs
-
DrGonzo22
őstag
Értem, én amúgy egy Beaver-rel hülyültem egy órát, föl-le a vízre
Nagy gépek valahogy taszítanak, de majd rászánom magam, amúgy ezekről a navigációs műszerekről van valami leírás is, gondolom több, mint sok ismeretanyag kell hozzá, hogy egyáltalán elkezdhesse az ember próbálgatni
-
DeepDish
őstag
Igen ,mert mind2en hibaztunk ki gondolta ,hogy vki ugy teszteli fps-t ,hogy razoomol arra,h mekkora piszokfolt van a gepszarnyon,senki se erre kivancsi hanem az egesz tajra es gepre 1szerre! De lehet en gondolom rosszul!! Plusz mikor kertem kepet nem raktal be nekem! PEACE!!
-
lesaux
veterán
Ha megnyomod az S-t, akkor 90 fokonként követi a kamera, plusz enyhe utánhúzás fílingje van. Ha utána begépelsz egy A betűt, akkor a numerikuson lévő nyilakkal sokkal precízebben tudod beállítani, honnan mutassa a gépet.
A kötőjellel meg az ó betűvel tudsz zoomolni ki meg be.
A Ctrl-kötőjellel, illetve a Ctrl-ó betűvel a kamerát mozgatod előre, hátra. Csuda dolgokat lehet vele elérni, mindjárt készítek is egy-két képet.
Érdemes amúgy próbálgatni a (shift-)S betűt: különböző nézeteket kínál, a (shift-)A betű pedig a nézeteken belül vált. Mindegy, ki kell próbálni, akkor egyértelmű. -
-
Acor
aktív tag
Nekem ilyen a kép, szerintem gyönyörű, csak a frame kéne legalább dupla ennyi..
1650*1080 és minden full csutkáa van húzva kivéve a Traffic ott minden 10% -on van
Élsimítás, antistropic és a light bloom is bekapcsolvaSzeretném egyszer ezt a beállítást 35 Frame-l látni már
Talán ezzel az I7 Intel-l ár lehet.. kivárom -
Hypo
csendes tag
Szepek grat, egy megjegyzes, elev rossz hozzaallas pl hogy mindent maxra akarnak rakni a gameban, fel kell fogni a max settings nem ezekre a hardwarekre van, csak ugy mint anno a lockonnal is.
A masik dolog meg meg kell talani egy egyensulyt a megjelenites es a sebeseg illetve a repules tipusa ifr vfr kozott. az fps vadaszatnak meg semmi ertelme az hogy van ahol 50 fpst megy mashol 5 ot nem jo ha 25 ot mesz mindenutt akkor tutin jatszhato.A lenyeg meg kell talani az optimalis beallitasokat az adott hardware konfighoz, es nem max ra hajtani es fpst vadaszni. ez nem crysis
-
DeepDish
őstag
Te beszelsz felre,azt allitottad,hogy a te nem eppen fullos gepeden 30 fps-el siman repkedsz az alabbi kiegeszitokkel! Nah most en ezt cafoltam ,mert en ezert oltem bele kurva sok lovet ,mert SZIM rajongo vagyok,innentol kezdve kertem bizonyitsd be,hogy tenyleg annyi az annyi! Erre irtam,h en mar 4 maggal vs 8800 GTX-el is probaltam,de en alatamasztottam csak vissza kell olvasnod es kepekkel bizonyitottam be anno,raadasul akkor meg nem is voltak ilyen fullos kiegeszitok!!! Erre te irod,hogy nem is nezed a tajat,akkor neked ennyi erovel akar mehet 800/600-on is lebutitva ,NEM?!
Megvmi amit hozzafuzok,anno volt 7900 GTX-em is,akkor erdekes modon bebirtam ugy loni,hogy nelegyen a hatter maszatos,azota sem sikerult,pedig 3szor jobb gepen is probaltam! Akkor erre mondj vmit?!
Remelem most mar nem beszelsz el mellettem!
KEPEKET AKAROK!!!
u.i: "bőven 20, de inkább 30-40 FPS körül"
-
Acor
aktív tag
Sajnos( az FSX szempontjából) Deepish-el egyet értek, megnézem mikor nyom 30framet a játék full beállítással a konfigoddal...
Még az én konfigom sem bír annyit, ráadásul BP scenery 7frame /sec úgy hogy semmi sincs max-on.Driver update amíg nincs megfelelő hozz addig a hardware sem fog rendesen működni.
Csak ennyit akartam hozzászólni
-
DeepDish
őstag
Nem feltetlenul kell,ez most olyan,h nem feltetlenul kell 1 bmw m3-asnak nyomni ,eleg ,ha lefolytod 150 Le-re,nah de kerem ,akkor mi a pocsnek vettem!
Engem az kurt fel,h a hattér kurva homalyos volt, es ezen nemtudtam segiteni es bele is faradtam,peidg nemvolt szar gepem!
Amugy nemkell vele kinlodni,azzal a tweakel maximum 4 mag eseten,de hiaba volt olyanom is eladtam,mert nembirtal belole kicsiholni semmit se,2 magot hasznalja 4-et nem!
Kernek 1 screensotot ahol 30 fps-el repulsz,reszletes full tajjal es kisgep is legyen benne ,legtavolabbi kameranazetbol,hogy hatter is legyen,de ne csak a nagy szar felhok,hanem a taj is alatta! Koszonom
Jah es persze FPS ertek kijelezve!! Koszonom
-
DeepDish
őstag
Nah ezt erosen megkerdojelezem,mivel en 4.2 Ghz-es c2d + 8800 GTs G92 +4 giga ram ,de volt mikor 8al is probaltam es nem igazan lattam en 30 fpseket,plane nem ezekkel a kiegeszitokkel!!! Mutass kepet es beallitasokat,mert ha feltolsz mindent maxra,rohogve fog 20 fpsalatt menni,plane varos kornyeken ezekkel a kiegeszitokkel!!
-
Geryson
addikt
Uraim!
Nézzétek csak mit találtam! [FSX billentyűkiosztás]
Lebbencs! Ott van a "General" alatt, hogy "call" majd az, hogy "release tow plane", szerintem az a kettő fog kelleni Neked a híváshoz és az elengedéshez!
-
Ferenc1946
csendes tag
Üdv!
Milyen összefüggés van a távolság és a beállítandó magasság között?
Eddig úgy csináltam, hogy a RouteFinder-rel megterveztem az utat, de hagytam a FL330-az. Az FMC-be is ezt az értéket írtam be. De rövid útnál gond van, mivel a felemelkedéssel még rendben van, de sűllyedéskor már baj van, mert vagy nem érek le, vagy túlmegy a sebesség a nagy varió miatt.
Pl. LHBP-LOWW távolságon nem lehet FL330-ra menni, elég FL140 is. Nem tudom, hogy ez így szabályos-e.
Van-e valami táblázat, vagy utasítás a távolság-utazó magasság-ra?
TaláltAM EGY fmc OKTATÓ FILMSOROZATOT A YouTube-on. Ebben a RTE-be a térkép alapján beírja a megkötelítési magasságokat és a sebességeket is. Sőt a ARRIVALS RWY.EXT-be a ILS belépési távolság értékét is.
Én is ezt csináltam, de a gép nem követte ezt az utasítás sort. Sőt amikor az általam javított magasságokhoz ért, visszaírta az eredeti értékeket. Ha nem vettem volna ki az automatikából, elrepült volna a pálya felett
http://www.youtube.com/watch?v=JfclBlXWB9E&feature=related
9 részes sorozat. Ajánlom minden kezdőnek a FMC-hez.Czakó
-
Bubanc
aktív tag
köszi, remélem ma lesz egy kis időm és kipróbálom egy rövid repüléssel, mondjuk BUD-VIE szakaszon, remélem sikerülni fog a leszállás. már csak arra nem emlékszem, hogy leszállás előtt mikor az ILS-re rávezet a légiirányítás, azt kérni kell, vagy autómatikusan mondja, hogy milyen irányba menjek milyen magasságon...
-
Ferenc1946
csendes tag
Szia!
Sikerült megoldani a problémát. Segítettek megtalálni a 4 leckéhez tartozó fájlokat. Be is tettem a programba. De azt felfedeztem, hogy a magyar fordításból a negyedik lecke lemaradt!
Igazad van abban, hogy ez egy kicsit nagy gép még nekem.
Egyenlőre nem is foglalkozom vele.
Kaptam egy segítötársat, aki Skypen segít a PMDG 737-800-as programozásának megtanulásában.
Tegnap volt az első lecke és ma folytatjuk.Üdv: Czakó
-
DrGonzo22
őstag
Köszi a választ. Kipróbáltam mindkét játékot, tetszenek, az IL2 tényleg könnyebb volt, végülis ott tudtam repülni billentyűzettel is, aztán lezunhantam
A joystick-ok közül a Cyborg evo, ill. az Aviator lenne nekem árban megfelelő. Melyiket érdemes inkább választani? köszi
-
Kis kiegészítés: az irányításnak nem sok fogalma van a gép körüli szélsebességekről, ellenben a radaron természetesen a gép földhöz viszonyított sebességét, tehát a GS-t látják, A gépet természetesen adott IAS tartására fogják utasítani, és ha lekérdezik a sebességét, azt is IAS-ban teszik. Amiről te írsz, az a TAS, ugyanis míg az IAS-t az atmoszférikus nyomás (vagyis a gép repülési magassága) befolyásolja, addig a TAS-t a gép mozgását befolyásoló szálirány, és szélerősség. A GS tehát TAS +/- szélsebesség, míg az IAS és a TAS viszonya sok egyébtől függ (légnyomás, magasság, sebesség, hőmérséklet, stb.)
-
lesaux
veterán
Itt egy kép.:
Igazából azért fotóztam, mert 330 csomó van betekerve a robotpilótán, 330-at mutat a műszer, a fenti piros sáv viszont 274-et ír. Ez miért lehet?
És ha már így összejöttünk, pár dolgot kérdezhetek? Az A/T kapcsoló alatti F/D mit csinál?
Ha kikapcsolom az autopilótát, akkor az A/T miért nem kapcsolódik ki?
Az APP gomb mire jó? Tudom, hogy ha az ILS-re akarok rárepülni, akkor kell, de amikor benyomtam, akkor felkapta az orrát, átesett és lezuhant.
Egyelőre ennyi. Természetesen nem ezzel a géppel gyakorlom az automata landolást, hanem egy kis Learjettel, persze nem sikerült azzal se. Csak legalább a robotpilótát kéne készségszinten kezelnem.a gép szépen ráfordul az iránysávra és onnantól akár le is rakjta, pl. Autoland 2-3 esetén
Ez az Autoland 2-3 valami plugin, vagy a gépen kell beállítani? -
lesaux
veterán
-
lesaux
veterán
A négy és fél éves kisfiam bekapcsolja a gépet, beírja a jelszavát, elindítja az FSX-et (már ha nem a Colinnal vagy az Airfixszel akar játszani), kiválasztja a repülőgépet, a napszakot, az évszakot, nézetet vált és felszáll, majd behúzza a kerekeket. A Grumman Goose-szal le tud szállni vízre, illetve onnan fel (előtte persze kiereszti azt a két bizbaszt a szárnyvégeken).
-
atesz999
tag
Háát,azért annyira nem olcsó,vagyis Európában nem. Az amazon.com -on valóban olcsó 60 USA dollár,de az amazon.de -en már 60 EUR. ÉS ha még hozzászámolod ehhez a 60 EUR-hez a postaköltésget, jobban jársz,ha itthon veszed meg bruttó 18000-ért. Bár én egyszer láttam a Delux változatot egy bolt árlistáján brutto 15 ezerér,de kb 1 hónap levették az árlistáról.
-
DeepDish
őstag
Vistat ev vegeig ,de legalabb sp1ig nem szabad feltenni,ertelme nemsok hisz dx10 tamogatas sincs meg es sokkal lassabb,mint XP!!
A masik,hogy mar most is jatszhato,rengeteg addon van,de ha olvasod hireket lathatod,hogy sp1 utan akinek core2duoja van vagy dualmagos gepe majdnem duplajara emelkedik majd teljesitmeny,ugyanis kihazsnalja majd rendesen,szal erdemes varni!!
FSX THE BEST FLIGT SIM!!!
u.i: Ha ramod keves virtualis memoriaval kiserletezz,de ovatosan!! -
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
A 6-os szériát nem is szabdott venni 256mb rammal, mert vmi félelmetes lassú memeket tettek a vganyákra. Viszont itt a felsőbb kategóriába már azért más a helyzet. Pl ugye a BF2 szereti a 512mb-al szerelt vga-kat. Kár hogy ez a program nincs benne a nagy tesztek között, csak ilyen elnyűttek vannak - q4,ut2004....meg a többi sallang.
-
Kraptor
őstag
Én még a betában játszottam az elég kellemes volt. A virtual cockpit nem nagyon jött be maradtam a hagyományosnál. Az tény, hogy ezt bill-el nem lehet vezetni főleg egy jumbot de egy kisgépet vagy sárkányt nagyon könnyen eltudsz kezelni egérrel. Van mouse irányítási lehetőség is benne mikor mouset átrakod joymodba és akkor sokkal jobb, csak ugye ezt megint ott lehet ahol nem kell sok gombot nyomkodni, magyarán kisgépeknék.
Nekem az tetszett mikor SIngapore vagy Hongkong reptéren kellett leszállnod egy jumboval monszumba...az nagyon jó küldi volt, csak mindig a földetérésnél volt problémám mert azt elég nehézkes joynélkül.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Minecraft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox Series X|S
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- iPhone 13 Pro / 256GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (198)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (194)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (191)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest