-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
-
-
-
-
Korcsii
őstag
és a kis manók (akik pl a hűtőben is kapcsolgatják fel-le a villanyt)?
LIRF szép reptér, szeretem, sokat realtime wizz-eltem oda, meg 2-3x voltam BAV-val is, de FSX-ben sem sokkal rózsásabb a helyzet
bár mintha találtam volna valamit reinstall közben, de még nem került fel, az biztos... majd ha megint arra tévedek (eddig össz 6 repteret sikerült felraknom, khm)...
-
Geryson
addikt
Én sem úgy értettem.
Ahogy AirBooms is írja, totál gáz az FSX programozása. Emlékeszem, hogy FS9 alatt amikor megvettem a 8600-os procimat és meghúztam plusz mellé betettem 8800 GTS videókarimat (akkoriban a GTX mellett a legcsúcsabb videókarit), akkor 100 FPS-em volt PMDG-vel, nem kamu, 100! mondjuk kiegészítős repülőtereken ez lement 40-re, de akkor is csúcs volt, nem volt olyan szitum ahol megakadt volna a gép. Jah! Ground, night environment telepítve, meg minden ami létezett fent volt.
Most tartok 20 FPS körül, ami - ahogy írtam is - nekem már éppen elég, de valljuk be tényleg lósz@r sem egy ilyen géphez...
-
Geryson
addikt
Engem 20 FPS körül már nem érdekel, hogy mennyi. Biztosan lehetne még itt és ott húzni egy kicsit, de most 20 vagy 22 már tök mindegy. Most ultrastabilnak tűnik és totál jó az FPS. A szél megnyír, azonnal reagál a gépem rá, azonnal lereagálja az ellenkormányzást is, ez a lényeg, hogy meglegyen a 20 FPS körül leszálláskor.
Nekem nincs forgalom beállítva, merthogy online repülök és ott úgy sem számít az AI, a kocsik az utakon viszont nem tetszenek, ezért van kikapcsolva.
-
Korcsii
őstag
a cfg teljesen alap, még csak néhány dolgot hoztam át régiből... ami viszont neked is megvan a beérkezett fájljaid között néhány példányban
igaz eddig mindig volt vele valami bajod...
a nagyobb cache szerintem is dob rajta valamennyit, de lehet az órajel még többet...
amúgy tavaly próbálkoztam különböző RAM beállításokkal, és bőven észrevehető az is... már nem tudom, hogy az órajel vagy az időzítés számított többet, de eszméletlen adatmennyiséggel dolgozik, szóval a 800 vs 1000 MHz is közrejátszhat benne... (1000, mert az ASUS EPU-jával próbálkoztam, emelni/csökkenteni a proci meg a rendszer órajelét, de végül nem lett belőle semmi, viszont ez maradt 1000)...
-
AirBooms
addikt
Hát egyelőre nem sok olyan program van a gépemen, ami használja a 4 magot (vagy többet). Talán nem is ez az eddigi FS sorozat legnagyobb hibája, hiszen akkoriban még nem létezett asztali gépekben ez a technológia, amikor fejleszteni kezdték őket... Ettől még lehetne jobb az engine...
-
AirBooms
addikt
Ja. Csakhogy innentől kezdve alaplaptól függően már nem érdemes tovább letiltani az i7 proci magjait. Az én Asus lapomban vagy megy mind a négy mag, vagy csak egy. Ennek meg nincs értelme. A négy magból a maradékra jól szét lehet osztani a tobbi progit. A HT meg amúgy is csak virtuális magokat eredményez. S az egész felvetésem nem arra vezethető vissza, hogy hány magot használ, hanem, hogy a HT kikapcsolásával könnyebb stabilizálni 4 GHz-en (vagy fölötte) az i7 procit.
De köszi az észrevételt, ha majd tíz múlva már csak az FSX tesz boldoggá, jó lesz rá emlékezni... -
AirBooms
addikt
Mondjuk a külső kép a legkevésbé macerás és fontos - szerintem. A rendszerek működése, kidolgozottsága, a bugmentes futás sokkal nehezebb feladat, mint az ehhez képest lényegesen egyszerűbb grafikusi munka. Persze ezzel nem akarom lebecsülni ezt a részét sem. De mivel egy terméket a gusztusos megjelenéssel lehet eladni, nem hiszem, hogy a külsővel bajok lesznek - egyszerűen nem az jelenti a munka nagy részét.
Szerintem. -
AirBooms
addikt
Én ezt például megértem, s el is fogadom. De én csak FS9-cel "játszom" (majd egyszer, ha újra felrakom). Viszont - főleg VGA szempontból - az igazán komoly szimulátorosoknak nem marad más, minthogy az FS-re fejlesszen, ami egyre kevésbé van összehangban a modern játékok igényeivel.
Azért FS9-nél VGA területén egy darabig érezhető volt a fejlődés: az X1950 XTX 512 után a GTX8800 768 igazi megváltás volt pláne a húzott E8400-zal. Nekem innentől nem volt gond többet az fps-sel. Aztán GTX260 OC is további javulást hozott, de egyértelmű, hogy a mégtöbb memória miatt. Aztán a HD4890 és a GTX 285 1GB-nél értem el a csúcsot (igaz ekkor már i7 proci volt mellettük minimum 4 GHz-en). De egyértelműen kell az 1 GB vram. Viszont az 1 GB-s 5770 csúfos leszerepelés volt a HD4890 tönkremenetele után. S félek így van ez most a GTX460 1GB-tal is, ami húzva a legtöbb tesztben pariban van a GTX285-tel, sőt itt-ott meg is veri. De az FS ezt lekakilja. -
-
v!ct0y
veterán
Neked működik rendesen a fmc iflynál ? Mert nekem állandóan route discomunitit ír...
LHBP-LOWI
SVR-t beírom elvileg annak directnek kéne lenni és nem ír rá ki semmit aztán jön a GOTAR ott már kiírja a directet de annak meg UY570 nek kéne lennie. Írom a harmadikat és ott már route discomuniti.. -
Geryson
addikt
Közben elgondolkoztam ám, hogy milyen SID/STAR adatbázist fog pl. használni, mert semmi értelme, ha nem lehet rendszeresen frissíteni. A másik meg, hogy kérdéses, hogy valóban lesz-e 2-3 hónap múlva FSX, merthogy gondolom azért eléggé sok mindent kell változtatni FS9 és FSX gépek között (gondolom ezt abból, hogy PMDG úgy igazán még a mai napig konkrétumokkal sem állt elő, hogy mikorra teszi ezt meg).
-
Cypresss
senior tag
Szia,
Ha tényleg ennyire jó, akkor megveszem és megnézem, hogy csak kicsivel vagy sokkal rosszabb az NGX-nél.
Az viszont nagy segítség volna, hogy ha megnéznéd, hogy ARCUS-t lehet-e vele programozni, valamint az LNAV vajon le tudja-e követni a programozott útvonalat.Azt írják, hogy tudja:
Leg Types:
- Track to Fix
- Direct to Fix
- Arc to Fix
- Course to Fix
- Radius to FixUgyanakkor erősen kételkedem azzal kapcsolatban, hogy ez jól működik (egyáltalán működik-e).
Ha megtennéd, hogy kipróbálod nekem, annak nagyon örülnék és köszönöm előre is.
-
Kosztinho
tag
Pont a registry-turkálást szerettem volna elkerülni. Nem mintha kétségbe esnék tőle, de örültem volna valami "egyklikkes" megoldásnak
Mondjuk még ez is egyszerűbb (vagyis gyorsabb), mint újrarakni mindent. Meg végülis csak egyszer kell megcsinálni, kimentem valahova, aztán már csak update-elgetni kell majd.
-
AirBooms
addikt
Ok, akkor ezzennel meghívlak hozzám egy teljes napra, egésznapos ellátás mellett (azt eszel-iszol, amit akarsz és amennyit csak akarsz - csajt nem tudok biztosítani), s megkérlek, hogy a teljes, kb. 250 gigás FS mappám alapján rakd újra az egészet. Komolyan gondolom. Nem értek a registry turkáláshoz, de már hónapok óta képtelen vagyok összeszedni magam, s újrarakni. Megmondom, hogy valószínűleg mi vágta haza annak idején az FS-em, azt kihagyjuk, a többit akkor elvileg csak át kell másolni. Sőt, mivel a rendszert nem telepítettem újra, s minden ugyanoda kerülne vissza, mint ahol volt, elvileg a registry bejegyzések többsége is stimmel.
Nos, vállalod? Tényleg komolyan kérném! -
AirBooms
addikt
-
lesaux
veterán
Nem tudom. Igazából azt sem, mi a teendő telepítésnél, már azonkívül, hogy elindítom az exét.
A scenery librarym így néz ki:
A Madeira szerepel az első helyen, ki is van pipálva. Az Add area menüpontban sem tudok már mit hozzáadni, a benti könyvtárait nem engedi, a Madeira főkönyvtár meg már hozzá van adva.Szerk.: bár most találtam egy manual.pdf-et, ezt átrágom, hiába írták kicseszésből németül.
-
-
AirBooms
addikt
Nincs sok jogom a témához szólni, mivel sosem próbáltam az X-Plane-t, de akik eddig próbálták, szinte kivétel nélkül visszatértek egy idő után az FS sorozathoz. Igen, sokan hivatkoztak arra, hogy realisztikusabb a fizikája, meghogy néhány olyan jelenséget is modelleztek benne, ami fontos a repülés tekintetében és hiányzik az FS-ből, de aztán rájöttek, hogy viszont egy otthoni szimulátorozás nem ezen az egy-két apróságon múlik, viszont ami lényegesebb volna, az vagy rosszul és csúnyán működik az X-Plane-ben, vagy egyáltalán nem működik. A támogatottság szegényessége pedig nem csak a scnereyk hiányában fejezhető ki...
Szerintem nem véletlen, hogy megközelítőleg sem terjedt el annyira, mint az FS széria... -
Korcsii
őstag
És még pénzt is kérnek érte, hihetetlen...
gondolom a navigraph-nak semmiség lenne a jópár másik gépnél megtalálható egész csomagot kiadni a wilco-hoz is, csak gondolom a wilco-nál vannak olyan gondok, hogy nem tudná rendesen lekezelni őket... (mondjuk a weboldala szerint tartalmaznia kellene a PSS gépeknek is, wilco-nak viszont tényleg nem)
lehet mazochista vagyok, de eddig már több, mint 100 órát repültem online a wilco féle A320-as családdal, úgy, hogy vasFMC vitte a gépet, a beépített FCM-t kb csak a FLEX és a Vref miatt használtam...
-
Cypresss
senior tag
Szia,
Nem lehet, hogy rossz passt használsz? Regisztráció után két passt kapsz egyik a web oldalhoz, másik az online rephez (IVAN password) szükséges.
Gratula az első online repüléshez!
Én elég sokat repültem IVAO-n, négy év alatt ledaráltam két IFR WT-t néhány VFR túrát is,(mondjuk a legsúlyosabb a rekordbeállítás volt, de azt sajnos csak a régi oldalon dokumentálták) de legjobbak a divízió túrák, azt semmiképpen se hagyd ki. Minél több ilyen "túra jelvényed" van, annál nagyobb lesz a respekted a külföldi irányítók között, akik közül a skandinávok (norvég, finn) úgy általában ősprofik, belgák és hollandok is nagyon jók, németek sem rosszak. Svájciak és svédek külön kaszt. Ők nagyjából az "over the top kategória". Persze a magasabb minősítésűekre gondolok. Genf TMA-ban például úgy vektorált az irányító, hogy 16 érkező gépe volt, és egyetlen percig sem kellett holdingolnom. Aki ismeri ez említett reptér adottságait, az tudja, hogy ez mekkora teljesítmény.
Olaszok ellenben borzasztóak, spanyolok dettó.
A magyar irányítók nagyon jó arcok (pl: Somogyi Sanyi, Fraikó Sanyi), bármit kérdezhetsz tőlük. Előbbi Tupoljev gépekről mindent tud, utóbbi úgy általában mindent tud a szimulátoros repülésről. Ez tényleg nem túlzás.Egyébként a társaság általában nagyon jó, normális arcok repülnek és irányítanak. Persze itt is előfordul, néhány droid, de nem jellemző. Mostanában semmi időm repülni, de záros határidőn belül igyekszem visszatérni. Ha MAH246 hívójellel, a negyedik átstartot vagy low passt látod, akkor az én voltam.
-
Korcsii
őstag
egyedüli (aktív) IVAO tag vagy itt szóval lehet rossz helyen kérdezted ezt
ha jól tudom, azok a gépek direkt azért (is) vannak, hogy annyira ne terheljék a gépet (magyarul kevésbé részletes, mint a sajátod), de ettől függetlenül mozognak, szóval biztos van hatásuk az fps-re... de ezt úgy mondom, hogy még életemben nem láttam olyan gépet, ami IVAO-ra csatlakozott volna (na jó, screenshot-on)... VATSIM-en nincs pack, helyette a saját gépekből válogat (így egy-egy bugosabb gép szépen be tudja szaggatni, ha feltűnik, persze lehet helyette fps-barátabb gépet szerezni)... mind a kettőnek van előnye, hátránya, ebben a tekintetben nekem a második variáció jobban bejön, de a másik se rossz elgondolás...
az első online repüléshez viszont grat, biztos nem fogod elfeledni
haky: van benne valami... jár a 100-as
M$F: hiányzik az S a nevéből, de nagyon (csak szerintem értelmetlen így egy kicsit? furának mindenképp fura)... játékban ilyen látvány a közeljövőben nem lesz - bár kifejezetten örülnék neki, de azért ehhez már vas is kéne... a felhők gyönyörűek, a (legalább) ennyire random (és összefolyó, hosszú) felhő az, ami hiányzik nekem a mostaniakból...
-
Geryson
addikt
Nem csodálkoznék ha valami Arcade-csodát kiadnának. Szép grafika, 5 helyszín, 19 küldetés és multi a live-on keresztül (ez utóbbi ugye már biztos, ahogy olvastam a német fórumot).
Ezenkívül - ahogy írták is előttem - egy videó, amilyen soha nem lesz plusz az egész 2013-ra talán kiadásra is kerül (abból kiindulva, hogy 2 sor hír nincs csatolva, egyszerűen semmi), csak egy frissítő jellegű hír az egész sztem, hogy ne felejtsd el őket.
-
haky
senior tag
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy ne előre meghatározott repülési terv szerint irányítsanak, hanem teszem azt leszállok Ferihegyen, majd ráállok a csápra, közben megadom a következő úticélt (repülési tervet), majd pushback truck kitol én meg húzok a következő úticélomig úgy, hogy a légiirányító irányít? Mert az a gond, hogy felszállás után előjön egy üzenet, hogy nyissam meg vagy adjak meg egy repülési tervet, ilyenkor ha elkészítem és megadom akkor újra visszatesz a pályára és ez elég béna.
-
Cypresss
senior tag
Szia,
Rosszul tudod, van és használják. De én csak az A-380-asról és az Antonovról beszéltem, MD-11 szóba sem került. De nem ez a lényeg.
Kipróbáltam az NGX-en a reversert, jelentem hibátlanul működik, tolatásra is használható. A WX radar, viszont rettentő szánalmas jelenlegi formájában. A programozók szerint, azért mert a csapadékot például nem képest optimálisan leképezni és megjeleníteni az FSX motorja. Van is róla egy thread valahol, igyekszem előkotorni, ha érdekel valakit. -
fatal`
titán
Na letörölte.
Aerosoft Faro X released for FSX, FS2004 version planned later this summer.
Más: Felraktam LHBP X-et FSXre és sivatagtextúrát tölt be, meg a taxiutak is szarok, gyakorlatilag az egész. Mi okozhatja ezt? Frissítettem 1.5re, avval még nem néztem, de majd este megnézem és ha még mindig szar akkor linkelek egy képet is. Hátha már valaki a leírásból tud segíteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest