-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #6479 üzenetére
Jó lenne megint menni, az biztos. Én szombaton kivittem Chilét, 13.300 mérföldet, azaz több mint 24e km-ert repültem 2 nap alatt!
Szombaton én vittem a prímet VATSIM-en, leszálláskor 14.47 percet egybefüggő kapcsolatom volt, pont leszállás közben szólt rám egy SUP, hogy ott vagyok-e és nem csak kamu a kapcsolatom. Amúgy maga az út kicsivel több mint 14 óra volt, csak már a földön ugye felcsatlakoztam a hálózathoz. Kicsit combos volt, főleg mert elszámoltam az üzemanyagot is és nem volt meg a 19e font leszálláskor, csak 15e pound.
Egy USA-t nyomhatnánk, vagy távol kelet, vagy egy OMDB, az csak olyan 5 óra körül lehet.
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #6446 üzenetére
Pedig bánhatod kolléga, hogy nem repülsz. Kivittem múlt pénteken egy 747-est KJFK-re, hát ahogy kell 3 gépes final volt, szokásos kellemes péntek kora esti (olyan magyar éjfél körül érkeztem) csúcs 17 érkező géppel az Servinfo szerint feltüntetett órákban, Boston Center utántól végig irányítva, egészen a cargo terminálig. Ráadásul pont 2 induló között szálltam a 22L-re és még "hold short 22R" is volt, előttem húzott fel az egyik 747, ahogy átgurultam, mögöttem nemsokkal a másik 747. A cargo a 22L-hez képest van a legmesszebb, 11 percet taxiztam.
Szóval kicsit paráztam, régen fóniáztam már az USA-ban, de minden OK volt, nagyon jó irányítóim voltak és én is jól belejöttem megint a dumába. Kár, hogy nem voltál, de a suli az első! Szombaton jöttem haza.
Induláskor 13R volt, jópofa volt, hogy a teli rakott 747 is felemelkedik már a pálya fele után, nem tudom kinek tervezték azt a 4 és fél kilométer hosszú futót...
Szombaton kimegyek Chilébe, ha gondolod!
-
BinLaden
tag
válasz
Korcsii #6372 üzenetére
íme az utolsó egy két perc
csak spoiler élesítve
[link]
végső egyenes
[link]
spoiler élesítve fékszárny 35 fok kerekek ki
[link]
túl magasan vagyok
[link]
áááá túlmentem de legalább a sugárfordítót már tudom használni
[link]
fsbuild-el csináltam útvonalat és szerintem szentgotthárd fele repültem ki az országból
már rájöttem mi a gond : vagy túl korán vagy túl későn engedem ki a fékszárnyakat -
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #6372 üzenetére
Az utolsó 1-2 percről kéne inkább kép...
Ez úgy hangzott, mintha ezt mondanád: az utolsó 1-2 percről kéne kép, amikor még élnek...
Na, kolléga, hazahoztam a gépet Norvégiából, nem volt semmi, de azért most már megjavítottam a futót. Lesz vmi ötleted a hétvégére? Ha nem, akkor én tolok vmit holnap délután, valami szép hosszú utat, de délelőtt még open vagyok for discussion...
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #6349 üzenetére
Lehet róla szó, ha van vmi jó ötleted!
Kint vagyok Norvégiában, csak egy nagyon pici 4-5 órás utat repültem, de jól jártam mert úgy odacsaptam a gépem -500-as varióval, hogy már írja, hogy javítani kell a futóművet.
Most kitaláltam, hogy hazaviszem Luxemburgba a gépet, de javítás nélkül és megnézem, hogy mit szól leszállásnál. Lehet gallyra is vágom a gépet.
Ennek ellenére ezt pénteken meg tudom tenni, azaz szombaton már mehet a móka.
Az apai énem azért azt mondja, hogy ha tanulnod kell, akkor azért tanulj, repülni még lesz időnk!
-
AirBooms
addikt
válasz
Korcsii #6179 üzenetére
Igen, ezt a faktort még nem is számoltuk bele...
Bevallom, én csak screeneket láttam az X-Plane-ről, meg elbeszéléseket a szélnyírás, meg a jegesedés tökéletes megvalósításáról, de valahogy sosem volt gusztusom hozzá.
Nekem elég, ha jegesedés veszélyekor bekapcsolom a megfelelő berendezéseket, s aztán tudom, hogy az eljárásnak megfelelően ténykedtem. S nem bánom, hogy inkább a többi szimulátoros részletre kell figyelnem, ami valódi élvezetet okoz. -
fatal`
titán
válasz
Korcsii #6168 üzenetére
Próbáltam belemergelni a VASFMC-t de CTD a vége, pedig csak az overheadet hagytam meg az eredetiből.
A weboldal csak a SIDSTARra vonatkozik a transitionra nem. Kezeli a wilco őket de mégsem csinálják meg. Egyébként állítólag az AIRAC azért lett fizetős mert a valós adatokért kell fizetnie a készítőnek.
Szerk.: iFly Boeing 737NG released
-
haky
senior tag
válasz
Korcsii #6112 üzenetére
26.000Ft vizsgálati díj+7.900Ft hatósági engedély díja. Azért lett megcsináltatva, hogy tudjam milyen irányba léphetek, illetve, hogy mire számíthatok. A megújítás díja évente már kevesebb. Szóval nem egy "nagy" összeg annyiért, h az ember megtudja egészséges-e vagy sem.
[link]
A megújítás díja évente 14.550Ft+hatósági díj. -
-
fatal`
titán
válasz
Korcsii #5950 üzenetére
Bazze, neeee
Köszi
Hát ez hatalmas fail a részemről. Mentségemre legyen mondva, hogy nagyon furcsa az FSX géplistázása az FS9 után. De vannak itt problémák, Budapest teljesen elszállt. Házak a vízben, csomó Landmark hiányzik (Budai Vár, egy csomó híd)
Valami nem stimmel.
-
fatal`
titán
válasz
Korcsii #5887 üzenetére
Én már több hete írtam hogy 2000ért láttam, de lehet, hogy SGre, nem ide. Borzalmasan jó vétel, én januárban vettem 4500ért, bár ez nem tudom miben különbözhet. Az MM-ben lévő fekete+barna ha jól emlékszem, a barna rész nekem ezüst. Talán azon csak 2-2 gomb van oldalt.
-
válasz
Korcsii #5797 üzenetére
Röviden: orrfutó.
Bővebben: amikor elemeled VR-nél az orrfutót a pályáról, a kiegyensúlyozatlan orrkerék (nem egyenletes kopás miatt pl., de alapjában véve nem szoktak törekedni a tökéletes centrírozásra egyébként sem) egyenetlen forgása rángatja az orrfutómű futószárát, és ez adja ki a tompa, dübörgő hangot a pilótafülkében. Amikor behúzzák a futókat, hallani a surrogást is, ahogy a futóműaknában elhelyezett két fix fékpofán lefékeződik a kerék. -
izomhod
őstag
válasz
Korcsii #5761 üzenetére
wizz 273/274, Nápoly
érdemes elmenni oda, és a környékéreeddig nekem még nem volt olyan, hogy fájna a fülem leszálláskor, de most odafele volt. dugult, aztán fájt. másnak meg viszket a füle belül
ezek mitől vannak? a dugulás a nyomáskülönbségtől, ennyit tudok. a másik kettő is?
-
petrusz82
aktív tag
válasz
Korcsii #5729 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a sok segítséget, de azt hiszem nálam ez a REX nem működik!
Telepítettem egy témát (stormy weather) majd elmentettem, és rámentem a fly now gombra. Ekkor elindult a fsx, de semmilyen változást nem tapasztaltam a kinézetben. A téma telepítése közben pedig a képernyő erőteljesen vibrált hosszú percekig.
A jó hír viszont, hogy az ASE remekül működik! Pont annyi a hőmérséklet, mint a oldalsávon, ha a saját lakhelyemet nézem.
-
Korcsii
őstag
válasz
Korcsii #5682 üzenetére
nah a hazaút már valamennyivel jobb volt, bár felszállás után eltűnt a gépem (nappali textúrára váltáskor), előtte még a texizás előtt ablakos nézetre váltáskor elsötétült minden, majd Kanadát elhagyva áramszünet (szünetmentessel együtt!), de végül csak megérkeztünk, ha a parallel approach nem is jött össze... -105 fpm, ami azért ez tűrhető, főleg az előzőhöz képest...
-
Falconer
aktív tag
-
Falconer
aktív tag
válasz
Korcsii #5664 üzenetére
Ja értem ok, akkor én is ötletelek, pl
KSEA Seatlle - TNCM St.Maarten 3430nm (vagy valahova a Karibra)
- Keresztül egész Amerikán, utána meg a tenger felett a szigetek menténEGLL Heathrow - OMDB Dubail Intl' 3030nm
- Európa, Fekete tenger, Vörös tenger...ESSA Stockholm Arlanda - GOOY Dakar 3150nm
- Ez is Európa felett DNY irányba, aztán É-ÉNY Afrika.Aztán wind aloftot meg kell nézni, hogy merre gyorsabb
-
Falconer
aktív tag
válasz
Korcsii #5650 üzenetére
Ok, kösz szépen.
Éppen Ibizára mentem Aerosoft Ibiza Formentera sceneryvel és approachnál volt egy kis gond az ATCvel. Azt gondoltam a sceneryből adódik, de utólag utánanéztem a lehetséges verzióknak, és én is benéztem a dolgot meg az ATC is
A köv volt a szitu:
A valóságban, Jeppesen chartokon, illetve a legújabb AS Ibiza X sceneryben van két Rwy:
Rwy24 ILS 109.5
RWY06 ILS 111.1Alap FS, ill Aerosoft Ibiza Formentera pedig:
Rwy24 ILS 109.5
Rwy06 ILS/LOC nincsChart alapján betekerem a 111.1-et, ATC vektorál a 06ra, aztán persze szépen túlhaladtam mert nem jött be semmi. Szólok neki, megerősíti a frekit, kisvártatva megszólal, hogy az nem jó mégsem, az a másik rwy frekije, a 06ra tekerjem be 109.5-öt
Srác egész segítőkész volt, megforgatott aztán utána szépen landoltam 06ra, bár kicsit fura volt mondjuk hogy nincs glide slope
-
fatal`
titán
válasz
Korcsii #5614 üzenetére
Ja waypointok azok nálam is hiányoznak, már megszoktam
Pl. Hannovernál direktben akar ráfordulni a runwayre.
Általában kézzel megyek olyankor, vagy betáplálom a hiányzó pontokat (már ha nem rinyál éppen, hogy nincs olyan). Viszont ötletem sincs, hogy hogy lehetne a két panelt összerakni, max úgy hogy rárakom a wilcoéra a vasfmc gaujait de az meg milyen gány már.
Asszem ronda panel ide/oda, meg fogom próbálni a PSS-t a Project Airbussal mergelve.
-
fatal`
titán
válasz
Korcsii #5609 üzenetére
2.0alpha9-et nézem, Airbus style FMGC-vel, de nincs csak egy ronda panel hozzá. Megpróbáltam betenni a Wilcoba mert az Overhead meg a Pedestal kéne róla, de sajnos felszállás után nem sokkal CTD, gondolom mert a PFD-t, ND-t, Robotot kigyomláltam alóla és ezt nem szerette.
-
Korcsii
őstag
válasz
Korcsii #5598 üzenetére
közben utánanéztem... eddig még soha nem sikerült rávennem magam, hogy elolvassam a kb száz oldalas BAV FCOM (Flight Crew Operating Manual) nevezetű dokumentumokat, de most egy gyors kereséssel ezeket találtam bennük (ha esetleg érdekel valakit):
B734:
reverse: normal (75% N1), vagy zajcsökkentés miatt idle
autobrake: 1, vagy ha vizes/rövid a rwy, akkor 2-3B744:
reverse: idle, fék kímélő üzemmódban részleges (pl jó meleg helyeken)
autobrake: 2-3, forró környezetben 1, ha vizes/rövid a rwy, akkor 4rázós helyzetekben (pl vizes/rövid rwy-nél) persze normal/full reverse mindenhol
egyszer végig kéne olvasni ezeket, csak még nem volt rá időm, és valahogy nem voltam annyira elszánt, hogy rászánjam magam...
szerk: és eddig youtube videók alapján tényleg így van a valós életben is náluk..
-
válasz
Korcsii #5577 üzenetére
Nálunk SOP szerint most 8 mp alatt ajánlott lent lenni 50 feet-ről, az 375-ös vario. Persze az is fontos szempont, hogy hol van a gurulóút, ahol el kívánják hagyni a futópályát, hiszen nem mindegy, hogy mennyi üzemanyagot éget el taxizás közben, ha egy lágyabb leszállás miatt nagyot kell kerülnie. Jó példa erre LHBP-n 31L, ahol, ha nem jössz le a B2-n, akkor csak a C-n tudsz, és végig kell gurulni az I-es Apron-on, majd B1-cross the 31L-B2-A3-A4, stb. Ha kitolnak eléd egy fapadost, és van vki final-en, simán elgurul az ember 15-20 percet, ami bő 200 kg üzemanyag (B737 esetében). Tehát, ilyen esetben, ha reálisan úgy látod, hogy le tudsz jönni B2-n, akkor érdemesebb siklópálya alatt kicsivel bejönni, és határozottan, nagyobb varioval letenni a gépet a küszöb után egy 2-es AutoBrake-kel, mint utána 20 percet kolbászolni.
-
AirBooms
addikt
válasz
Korcsii #5495 üzenetére
Szerintem nagyon on amit írtál. Nem csak a hány gigahertzre húzott procik, melyik addont érdemes telepíteni a ki tudja milyen gépre című hsz-ek az idevalók. Én főleg az ilyen, sztorizgatós hsz-eket szeretem, s ezek hiányát hiányolom. Vagyis nem bánnám, ha ezek nagyobb arányban szerepelnének a topikban. Az újak is ettől kapnak kedvet és a mi, öreg motorosok is talán újra rászonjuk magunkta egy-egy repülésre, nem csak az állandó panszkodással leszünk egy kis időre elfoglalva... Szóval szerintem bátran elő ezekkel a sztorikkal, s ha vannak jó képeid is, azokkal se kímélj bennünket!
És igenis, az online repülés nagyon is FS9/FSX! Csak magasabb szinten! -
Falconer
aktív tag
válasz
Korcsii #5493 üzenetére
Nem kell szvsz offba rakni, eléggé szorosan kapcsolódik ez a témához
737tel nem bírtam kibékülni, egyszer néztem a panelját, meg a checklistet, és idegbajt kaptam tőle. 747et megtanulni meg még nem volt időm.
-> E-190
Amúgy most nézem, beszállhatok egy Legacyval is, 3240nm-t ki lehet belőle hozni, max türelmem nem lesz hozzá -
Falconer
aktív tag
válasz
Korcsii #5489 üzenetére
Én is szívesen csatlakoznék a dologhoz, habár még nem vagyok vatsim tag. Már rég el akartam kezdeni az online repülést
Még kb másfél hét aztán végzek minden vizsgával.
Btw max két órás utakat kéne szerintem repülni valahol kontinensen belül, mert hosszabban baromi unalmas, nem? Vagy nézünk videókat közben?
-
Gizmo94
veterán
válasz
Korcsii #5422 üzenetére
Az Airbustól minden kitelik.
Ctrl+e csak a poén kedvéért volt.
izomhod: Khm, az nem ennyire egyszerű...
Amit a képeken látsz, ne vedd alapul, itt mindenkinek addonokkal csúnyán teletömött FSX-e ill. FS9-e van. Az alap játék nem egészen így néz ki ahogy a topikban a képeken látod...
-
Gizmo94
veterán
válasz
Korcsii #5372 üzenetére
Ez tipikus wilco bug.
Mondjuk nekem win7x64 alatt nem is működik a PIC akárhogy szenvedek vele. Vista/7 patch fentvan , a PIC és a patch telepítése is admin módban indítva, FSX rendesen fut, mindegyik Wilco gép rendesen betölthető, a flight töltése közben mindegyiknél ctd. Thx Wilco. Próbáltam Aerosoftos tanácsot, mappa hozzáférés engedély minden felhasználónak, stb, semmi reflex.. Suxxx
-
fatal`
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest