- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sqpp
őstag
válasz
Kbhont #14006 üzenetére
Szép, biztosan nem volt egyszerű..
Én most a missionoket csinálom még, mert sose vittem végig úgy igazán. A canyon-os küldi kifog rajtam.. próbálok lelassítani ahogy csak lehet, de olyan rövid a kifutó + még hegyek is veszik körbe.. ritka nehéz..
Pedig elvileg beginner..
-
Korcsii
őstag
válasz
Kbhont #13994 üzenetére
Ja, jó... gondoltam végignézem az összes FTX repteret... csak nem gondoltam, hogy már ennyi van!
De az árulkodó jelek azért megint segítenek.
Anno a British Ariways Virtual-nal volt Guess the Airport/Aircraft/Airline topik is.
Ott általában a nyertes tehette fel a következő feladványt - csak talán pont ezért is halt ki mindig, mert nem volt új feladvány.
-
czakof1946
tag
válasz
Kbhont #13973 üzenetére
Mik közötti kompatibilitási problémákra gondolsz? A gép és a lemez? A gépen belüli egységek? Vagy én és a gép közötti
Máskülönben is most adtam le a gépet, elmondtam, hogy mi a gondom. Ezt a gépet csak a szimulátorra akarom használni.
Ha win öskort teszik fel rá, de működik vele, az is jó nekem. Vicc voltDe ezzel a szimulátorral kezdek úgy lenni, mintha egy Ferrari motort tennénk egy Trabantba és repüljön.
Egyre több olyan hírdetést látok, hogy lanyhuló érdeklődés következtében eladják teljes cuccukat.
Itt még nem tartok.
2 évig gyújtögettem, hogy meglegyen ez a gép -
wolruf
őstag
válasz
Kbhont #13929 üzenetére
Canon Kiss X4 (imádom Japánt, mondtam már?
), 55-250-es IS kitobival. Meg némi fotóbolttal, de csak csínnyán
A projektor... nos, egy 3,5 és egy fél éves okom (avagy akadályom) van nem kipróbálni az elképzeléseimet. Ha előrébb jutok vele, akkor már közel leszek az évekkel ezelőtt említett, Saitek panelemhez is. Szándékomban áll egy GA ,,műszerfalat'' összerakni, bevonni szövettel a paneleim számára. Van ugye egy-egy radio, switch, multi panel és egy instrument kijelző, emellett 2 throttle quadrant, yoke és a pedálok. Na ezt akarnám valami szép bigyóba rittyenteni, hogy egyben lehessen ide-oda pakolni
-
Cypresss
senior tag
válasz
Kbhont #13897 üzenetére
Undorító, nem is értem emberek hogy képesek így repülni.
(#13899) Kbhont: Öööö..., ki az Clidey???
(#13902) wolruf: Tengerentúli vagy Ázsiából származó küldeményekre én mindig ráíratom, hogy gift vagy personal gift. Általában beválik. Ha esetleg mégis úgy döntesz, hogy lesz palást, akkor érdemes belőni a field of viewt, nagymértékben hozzátesz az imerzióhoz.
Egyébként gratula.
Ja, Navigraph Charts a Google Playen: [link]
-
wolruf
őstag
válasz
Kbhont #13903 üzenetére
Nemnemnem, nem így értem a torzulást alapjaiban, hanem brutálisan homályosodik a vetített kép. A fókuszpont már picike mozgástól is elmászik (gondolom nem csilliárd dolláros optika van benne
). A szoftveres korrigálás biztosan jó, csak a szélén homály lenne. Van ebben a csoda projektorban max 15 fokos geometria korrekciós lehetőség, ha lentről-fentről vetítesz, a baj csak az, hogy abban a pillanatba, hogy állítasz rajta, a kép alja/teteje homályos lesz (nagyon
). Hát, ez a játék ennyit tud
Egy normális projektorral valószínűleg jobb eredmény érhető el, ezzel sajna nem.
De köszönöm a linket, ha mégis csinálnék egy palástot, akkor lehet hogy... na jó, bilibe lóg a kezem -
wolruf
őstag
válasz
Kbhont #13901 üzenetére
Komoly a cucc, kb. 2 méterről már ugyanekkora képet vetít (és meglepően szépen!!!
). Amúgy Unic UC46 a neve ennek a varázscuccnak, ami jó áron is van, ha nem kapsz a nyakadba vámot, áfát, öreganyád lóháton... Én mindent megkaptam, így már nem volt best buy, de a képe tényleg szép
Szóval kb. 2 méterre kinyomott 800x480-as kép (de képes nagyobb felbontást lebutítani és szépen teszi!
Tájnak, hogy ott legyen, szerintem tök jó lehet. Egyelőre falon néztem képpel és videóval, félek, ha nagyon palástot csinálok, ott már nagyon torzulna, elmenne az élesség is (ha elfordítom, hamar homályos lesz a széle/alja). Megdöbbentő egyébként, hogy hol tart már a technika, hogy ez a LEDes noname kacat ilyen képet ad
-
LWhite
tag
válasz
Kbhont #13870 üzenetére
Nekem a GTX 760-al volt ilyen, annyira idegesített, hogy váltottam is 384 bites sávszelű kártyára. A 256 bitnek tulajdonítottam a problémát, pedig volt akinek ugyanilyen kártyával nem volt hasonló problémája.
Viszont az új kártyával nem nagyon volt/van ilyen gondom, viszonylag gyorsan cserél textúrát nézetváltásnál és tölt be autogent is.
Lehet, hogy driver gond? -
Cypresss
senior tag
válasz
Kbhont #13868 üzenetére
Ez ismerős. Próbáld ki hogy ha pause-t nyomsz, akkor mi történik. (Az esc nem lesz jó, pause kell.) Elvileg max fél-egy percen belül betölt minden textúrát. Volt rá valami megoldásom is, de azt most nem tudom mi volt. Először lássuk mi van pause után.
Egyébként V3.2 released. [link]
-
LWhite
tag
válasz
Kbhont #13860 üzenetére
Jó ez a képminőség LHBP (#13852) különösen tetszik!
Egy kérdés a Zlin-hez! Kétségtelen, hogy az egyik legjobb, a modellt és a viselkedését tekintve is.
Viszont biztosan az én bénaságom, de a műhorizontot hogy lehet rendesen üzembe helyezni?
Nekem sosem működik megfelelően vagy csak pörög vagy csak áll egy helyben!(#13855) Rudi50 A papi fények nem lehetnek kapcsolatban a REX fényivel? Nálam legalábbis mostanában az kavar be, bizonyos távolságnál megváltozik.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Kbhont #13860 üzenetére
Na, ez így mindjárt más, köszönjük.
Más: eljátszottam a gondolattal, hogy [ebből] öt darab RAID5-be kötve milyen sebességet tudna egy link agregációra képes rack NAS-ban... Aszem nem nagyon lenne szűk keresztmetszett I/O oldalról. Egy BR lemez átjönne a hálózaton kevesebb, mint tízed másodperc alatt.
Persze nem egy 10ezer forintos routeren, [ez] sokkal megfelelőbb lenne a célra.
-
Korcsii
őstag
válasz
Kbhont #13858 üzenetére
Amúgy tényleg zavaró, rontja az amúgy gyönyörű látvány élményét :-)
Feltöltés után van egy link/gomb, ami rögtön be is illeszti úgy, hogy ha rákattintunk, akkor előjön a nagy kép. Egyszerűbb, mint a képlinket bemásolni a hozzászólásba, és megnézni is egyszerűbb egy kattintással.
-
Korcsii
őstag
válasz
Kbhont #13847 üzenetére
Elvileg kompatibilisek lesznek, legalábbis próbálnak rá törekedni. Más kérdés, hogy a DX11 alapjaiban tudja felforgatni a textúrázást meg egyebeket. Viszont valószínűleg lesznek új feature-k, amik a régi kiegészítőkből nyilván hiányozni fognak.
Mondjuk ez a kompatibilitás is kétélű dolog: ha a visszafele kompatibilitás miatt nem lehet egyről a kettőre jutni (pl két kód kizárja egymást, vagy full értelmetlenül bonyolítja, teszi instabilabbá a progtamot) akkor lehet inkább hagyni kéne a fenébe. Csak persze akinek sok kiegészítője van, az így valószínűleg nem is vált. De azért nevetni fogok ha az fs2002.exe benne lesz...
Kíváncsi vagyok, hogy mi fog kisülni belőle.
-
LWhite
tag
válasz
Kbhont #13806 üzenetére
Nekem a 255-ös beállítás nem hozott javulást, sőt főleg a 0. mag dolgozik 100%-on, a 14 nálam jobb (i7 HT off), de úgy látszik ez sem egységes!
Még egy kérdésem lenne hozzá, mert már van összehasonlítási alapod!
Korábban ugye Radeon-od volt, 512 bit memória sávszélességgel, most meg 384-es Nvidia. Van valamilyen észrevehető különbség a textúra betöltésnél, cserénél pl. a nézet váltásoknál? Vagy jelentősen nem befolyásolja a teljesítményt a sávszél (itt már), főleg ha SSD-ről tölti be az adatokat?
Érdekelne esetleg az is, ha valaki 384 bit sávszélről váltott 256 bites kártyára az jelentett-e valamilyen hátrányt? -
válasz
Kbhont #13806 üzenetére
Ahogy elnézem az itteni 6-magos megoldásokon ugyanez a helyzet. 1 magot terhel 100%-on, a többit csak kicsit piszkálja.
Win10-es példánál konkrétan még 3 magot terhel, de azokat is csak 25% alatt (lásd a grafikon screenshot pillanatához tartozó terhelési értékeket), és csak feldologzási kérelem (loading) során terheli a többit, menet közben nem. Nálam is pont ilyen a helyzet. Pont azért terhelnek nagyon a photo sceneryk, mert azok folyamatosan töltenek. Ahhoz kell a sok mag, egyébként csak a betöltődést gyorsítja.
A 255 beállításod ugye binárisan 11111111, tehát a 4 magos cpu-d minden magját HT-vel együtt terheled. Érdekes módon nálam akkor is ugyanolyan a helyzet, mint a fenti képen, ha visszakapcsolok 4 mag + HT módba, és sima 6-magos (HT nélküli) módban is.
-
Cypresss
senior tag
-
Cypresss
senior tag
válasz
Kbhont #13766 üzenetére
Fantasztikus lehetett ez a felszállás, irigyellek. Már csak azt nem értem, hogy mi miért nem voltunk a gépen??? Örökös BAN aktivál...
Hát ha ennyire komolyan érdekel a lag téma, akkor összetudlak hozni a Pilotsban Miki kollégámmal, Ő addig bűvészkedett, amíg a Cessnán stabil 60 fps nem lett és az is P3D-n fut. A többit magánban.
(#13769) wolruf: Mond csak el az őszintét, van az a
pénzGarmin motoros navi (légnyomás jeladókkal együtt), amiért szemethunyok bizonyos hozzászólások felett. -
Cypresss
senior tag
válasz
Kbhont #13731 üzenetére
Mint a szél, nem vészes, de észrevehető. Aki figyel rá, annak még zavaró is.
De miért?
Na most ez olyan könnyű kérdés, mintha megkérdezted volna a jövő heti lottószámokat? Szerintem ez már fícsör és nem bug.(#13732) RCH663 Gratula!!!
Ahogy egy barátom mondta pár éve egy másik barátomnak, akinek hármas ikrei születtek; "akkor te most el vagy köteleződve, úgy kb száz évre."
(#13733) wolruf : Hívtalak tegnap, nem válaszoltál. Kint álltam egész éjszaka a 7. emeleti panel ablakában és szólongattalak
Mi vagyok én, Mikulás?
Egyébként neked is szívből kívánok sok örömöt a babával.
(#13747) vén: Eddig azt hittem minden jó, de ahogy próbálgatom, úgy jönnek elő újabb hibák.
Airbus. Mire számítottál?
(Bocs, de a magas labdákat le kell ütni.)
-
Cypresss
senior tag
válasz
Kbhont #13721 üzenetére
Tényleg nem megy már régóta. [Froogle ] oldala?
-
wolruf
őstag
válasz
Kbhont #13691 üzenetére
Az első kettő:
Cessna egggggy
Cessna LWhite kollégaA többire pici türelmet kérek szépen. A szövegeket meg ignoráljátok plíz
-
válasz
Kbhont #13668 üzenetére
A P3D v3 még mindig CPU alapú grafikát alkalmaz. A VGA héderel, a CPU melózik. Látod, az egyik mag 100% koppon van kihasználva. Az adja a limitet, mindegy, hogy a többi mag is csak keveset melózik (amíg nem moddolod szanaszét a P3D-t, mert utána kapcsolhatod be a HT-t is, hogy bírja a proc).
-
czakof1946
tag
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Kbhont #13640 üzenetére
Én sem nagyon, de egyelőre maradok szerintem az FSX-nél. Ahogy látom, ugyan jobb a P3D, de azért nem 150-200%-al több az fps ugyanolyan részletesség mellett. És grafikában sem érzem azt a megváltást a P3D részéről, ami megérné a váltás, ráadásul tudja a fene, hogy melyik kiegészítő fut normálisan P3D v3 alatt. Az FSX meg kb. már be van lőve.
Btw szerintetek melyik proci feküdne jobban az FSX-nek? Egy 3570K 4.8 Ghz-en, vagy egy 6600K 4.5 Ghz környékén?
-
Korcsii
őstag
válasz
Kbhont #13622 üzenetére
Gondolom elérte a beállított fps limitet, vagy a vsync miatt nem számol tovább (ha jól látom, akkor 31 fps-t ír, de erősíts meg). B verzió, hogy valami máshol kevés a rendszer (pl memória vagy vga a bottleneck), vagy csak szimplán az adott szituációban nem kell több számítási teljesítmény.
csiben1: csak egy elgépelést szerkesztettem (képeken -> gépeken)
Akkor szerintem ez lesz, ellen kell tartani a motor forgatónyomatkának, ami nem csak a légcsavarra hat, hanem ellenhatással a gépre is (nyilván tömeg és légellenállás jóvoltából kevésbé tud a gépre, mint a légcsavarra). -
Cypresss
senior tag
válasz
Kbhont #13563 üzenetére
Úgy hogy egyetlen fizetős sceneryn sem hajlanak a fák, vagy mozognak a levelek, mondjuk ez logikus, mert nem az alapértelmezett autogent használják. De ez csak a scenery határáig érvényes, azon túl minden jó.
FMS: nekem van hardveres, ami FS9-es PMDG-vel még jó volt, FSX-el nem, mert nincs rajta külön videó bemenet csak USB és driverrel ezt - állítólag - nem lehet megoldani. Ennek kapcsán elég komoly vita alakult ki a gyártó és az ügyfelek között: [link], ha megy az angol érdemes végigolvasni.
Szoftveres megoldásként ez a legjobb: [link]
-
Cypresss
senior tag
válasz
Kbhont #13559 üzenetére
Elvileg már megy, csak nem natív a támogatás, tehát lehetnek kombatibilitási problémák. Pár hónapot még várni kell, amíg driver szinten minden rendben lesz.
Is Prepar3D v3 Compatible with Windows 10?
Yes, Prepar3D v3 is compatible with Windows 10. However not all hardware drivers have been updated for Windows 10 so it is important to check with the manufacturer of your hardware when upgrading to Windows 10.
Szerintem is fanatasztikus lett, az árnyékokkal például nem tudok betelni. Hirtelen nem is tudok olyan aspektust mondani, amiben gyenge lenne, de még ismerkedünk, pár hónap múlva már okosabb leszek.
Nálad egyébként érezhető teljesítménybeli javulás, mert nálam elég szembetűnő a különbség.
-
RCH663
aktív tag
válasz
Kbhont #13555 üzenetére
A videókártyám egyedül, ami régi(Geforce 9800 GT 1GB). Ellenben minden más játék tökéletesen fut.
Erre vonatkozott.....
Csak félre nyomtama választ, Szala topiktársnak akartam válaszolni...
dx10.2-t tud csak, és a leírtak alapján a driver is döcög.
Neked még nem tudtam megoldást keresni....
-
válasz
Kbhont #13319 üzenetére
Azért lássuk be, hogy nem meglepő, hogy valakinek nem sikerül elsőre, és kérdez. Még 30 év BAO/MS FS rutinnal a hátam mögött is képes volt rajtam kifogni egy PMDG NGX első nekifutásra. Persze, én már rég tudom, hogy RTFM, de egy kezdő még nem szokott hozzá. Majd megtanulja.
-
Korcsii
őstag
válasz
Kbhont #13298 üzenetére
Mit hajtana? Monitor vagy projektor, illetve hány darab?
Alapból nincs sok értelme, de sok/nagy megjelenítő esetén meg lehet próbálni. Ugyanakkor a sok VRAM miatt ha minden igaz, akkor nő az OOM valószínűsége (nyilván attól is függ, hogy a cfg-ben mennyit engedünk neki használni).
-
ChipKng
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest