- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ONEFREE
aktív tag
Sziasztok!
A problémám a következő.
Van egy Gigabyte GA-H170M-D3H alaplapom. M. 2 ssd t szeretnék tenni bele. De a gyártó oldalán gen 3 as a foglalat az alaplapon. A kérdésem az lenne, hogy gen 4 ssd t fogad e?Tudom e használni. Természetes, hogy gen 3 as sebbessegel, de működik e?Köszönöm szépen a válaszokat.
-
Ciccuka
veterán
válasz
radi8tor #44925 üzenetére
Itt akciós most a 10mm-es (vidékre is ingyen küldik még 5 napig):
Axagon CLR-M2L10 M.2 SSD hűtés -
válasz
radi8tor #44925 üzenetére
csak kicsit többet vártam a hűtőbordától
Bocsi, de egy 970 EVO Pro-t egy nyeszlett hűtőborda nem tudja meghatni!
Itt is inkább a kísérletezés vezérelt mint a tökéletes megoldás (ami nincs egy 90 fokos CPU és 80 fokos GPU-val egybezárt laptopnál).
Így a CPU meg a GPU-val egybezárva még egy A2000-es is lenne 55 fokos az ő kis töredék teljesítményével! Szerintem ez a Samu így még oda bezárva is a lehető legtökéletesebb!
Én amúgy örülök, hogy még a három SSD férőhelyű notimba is csak Sata eszköz jó, mert annyi tuti Samsung NVME van most már, hogy nem tudnám eldönteni, melyiket vegyem.
-
válasz
radi8tor #44917 üzenetére
970 Evo Plus
Ilyened van ugye? No akkor tegyük sínre ezt a kérdést. Ez az SSD kifejezetten tartós nagy teljesítményre van optimalizálva, mind a fw mind a NAND szempontjából, ezt erősíti még a Phoenix vezérlő és az Intelligent TurboWrite. Ennek megfelelően minőségi anyaghasználattal is biztosítják a tartósan stabil gyors működést. Ennek ára van, de az a magasnak tűnő hőmérséklet csak a többi lightos nokedli SSD-hez mérten magas (A200 például), de magának az eszköznek ez egy optimalizált határértéken belüli hőérték csak. Ha nekem ilyen lenne és tartósan 60 fokon lenne, akkor örülnék és ha csak 45 fokos lenne tartósan, akkor nagyon bosszús lennék, mivel a tartósan nagy teljesítmény az ilyen, de ezt ilyenre is tervezték. Egyszóval ez az eszközöd most így működik tökéletesen és optimális hőfokon!
Anno a WD Black HDD tartósan magas 41-45 fokos tartománya miatt sokan aggódtak és hűtőket raktak rá meg hasonlók, hiába mondtuk páran, hogy azzal ártanak a HDD-nek, mivel az üzemi hőfoka annak magasabb az átlagos HDD-hez képest, de így is lett tervezve minden porcikája, mint a Samu SSD-dnek esetedben! Egy nagy adatfarm cég ki is adott anno egy nagy teszt eredményét és bebizonyosodott, hogy a legkevesebb merevlemez 45 fokos tartós használat mellett hibásodott meg, a legtöbb pedig 35 fokon.
Szóval használd csak teljes nyugalommal azt a jó kis SSD-t, mert ezek szerint pont úgy működik, ahogy azt a gyárban eltervezték.
Sokan azt mondják mennyire drága a többihez képest, de ez nem véletlen, jóval minőségibb anyaghasználat, optimalizált komponensek, etc. De az említett WD Black HDD dettó, ma is kb dupla áron van, mint más 1 terás HDD-k! Szintén nem véletlenül.
Ja és még ez is itt van....
A megbízható meghajtók új szintjét képviseli. A Samsung által létrehozott és továbbfejlesztett, nikkelbevonatú vezérlő és és a 970 EVO Plus meghajtóra szerelt hőelosztó lenyűgözően eloszlatja a hőt. A Dynamic Thermal Guard automatikusan nyomon követi és optimális szinten tartja az üzemi hőmérsékletet, így mérsékelve mindenfajta teljesítménycsökkenést.
[link]Lehet nem is kéne erre semmi.....
-
DonDragonka
őstag
válasz
radi8tor #44057 üzenetére
Igen, ez is egy jó megoldás. 👍
Persze ez így, ezzel a teszttel, csak éppen kapott egy picike terhelést. Szóval nem mutatatja meg, hogy mennyire melegszik fel maxon.
Adj neki egy fincsi PEAK+mix tesztet 5x16GiB-al, és az fusson le teljesen 3x. Na a harmadik futás már a falig kergeti a hőmérsékletet, szóval ha ott is tartja magát akkor frankó...
De ilyen mértékű terhelés és teszt tök felesleges mert szinte kizárt, hogy normális használat mellett, ha nem játszol, vagy nem vagy content creator, valaha ki lenne így hajtva az ssd, de akkor meg hűtéssel bíbelődni is kb hasztalan... 😊 -
válasz
radi8tor #43892 üzenetére
Kép alapján inkább "a nyákhoz közel annyira -az alap oldalon-, hogy annak túl oldalán is ad le hőt". Most nem jut eszembe a neve, de az a lényeg, hogy közelebb van a hőtermelés a nyákra való illesztéshez, így a nyákhoz, mint az illesztett chip külső oldalához. Így a nyák (és túloldala) is, mint hőleadó működik.
-
-
Frawly
veterán
válasz
radi8tor #40278 üzenetére
A Windows telepítő ilyen, amíg nincs feltelepítve GPU driver, addig lehet élvezni az 1992-es színvonalon a 640×480@4 bites felbontást. Viszont ahogy a kolléga linkelte a bootolós nagyit, ez még mindig jobb, mint mikor Linux, meg BSD települ, és a kernel nyomja 4K felbontásban a framebuffer konzolsorokat, olyan apró betűkkel, hogy mikroszkóppal sem látod, nem csak nagyinak lesz problémás. A végletek sose jók, az arany középút mindig a legjobb, csak ezt meg nehéz belőni úgy, hogy mindenkinél működjön.
-
herdsman12
őstag
válasz
radi8tor #30267 üzenetére
Én se értek hozzá, azért kérdezem. Arra gondoltam, hogy nem én vagyok az első, aki ilyen hibával találkozik, aztán lehet, hogy tévedek.
A forrásból fordítás se az én szintem. -
Benhill
senior tag
válasz
radi8tor #30232 üzenetére
Ezt én is megköszönöm, miattad olvasgattam róla, és kikapcsoltam mindent, plusz a lapozófájlt is.
Arról tudtam, hogy töredezettségmentesíti hetente, plusz hibernálja, de azt nem hogy nem tesz jót neki!
Ha kevés lesz a 16giga RAM vagy lassulást érzek, visszakapcsolom.THX
-
válasz
radi8tor #29852 üzenetére
Ez linuxon a Gnome ablakkezelő beépített "Disks" progija. Nem erre való, csak mellesleg ezt is tudja valami alap szinten.
De gondolom, az értékek azonosak, nem?Windows-om egyáltalán nincs.
De HDSentinel van linuxon is, de az is csak így mutatja, nem fűz hozzá véleményt.
-
kmisi99
addikt
válasz
radi8tor #29401 üzenetére
Persze ezt tudom, de a Hard Disk Sentinel máshogy gondolja. Pl hibás kábel miatti hibás adatforgalom folyamatosan rontja a kondíciót de azt kicserélve vajon vissza javul e. Mint pl itt is. Ugyan nem SSD van a képen, de itt is hibás kábel volt, attól még a HDD 100/100 as. [link]
-
cyber86
őstag
-
GmailOutlook
tag
válasz
radi8tor #28078 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged Radi8tor!
Kérhetném, hogy kicsit érthetőbben "konyhanyelven" elmagyarázd a leírtakat?
Az alábbi fogalmakkal pl. egyáltalán nem vagyok tisztában:
image (biztonsági mentés)
wear levelingÉs az mit jelent, hogy az alignálás a C meghajtónál érdekes és a többi ahhoz igazodik?
Ebben az esetben a C: és a D: adathalmaza egyben vándorol az SSD teljes egészén?C meghajtón belül is érdekes, hogy legyen mindig 10% szabad hely, vagy az lehet 98%osan telített is, ha pl. a D meghajtón van még (SSD teljes méretéhez mérten) 30%-nyi üres tárhely?
-
Atlantisz48
őstag
válasz
radi8tor #27846 üzenetére
Üdv!
Igen, tudom. A laptop hűtésével nincsen gond, van olyan, hogy a ventilátor be se kapcsol, mert felesleges.
Csak itt most az SSD melegedéséről volt szó, mert az a laptop másik végében van, egy olyan helyen, ahol semmi szellőzés nincsen biztosítva, ahogy a képen is látszik. -
Vikitorony
tag
válasz
radi8tor #27698 üzenetére
Még megpróbálom USB-n, esetleg asztali gépben hátha, aztán mérlegelést követően felkeresem őket avagy nem.
A kérdésem inkább arra irányult, amit te és Doky586 írtatok:
"Gyakran titkosítottan tárolják az adatokat a NAND cellákon pont azért, hogy másik vezérlővel ne lehessen kiolvasni azokat."
"Ha az ssd döglött, akkor menthetetlen (vess keresztet az adatokra) és mehet a kukába.."Nyilván csak az alapvető szoftveres adatmentési technikákkal találkoztam, ezért nem tudom hogy mi van a profik tarsolyában, csak ha valamit menthetetlennek titulálnak, illetve azt mondják, hogy más vezérlővel nem olvashatóak ki a titkosított adatok, akkor azt gondolnám, hogy tényleg kuka és a nagyok sem tudnak vele mit kezdeni.
Na majd elválik... Mindenesetre köszönöm a segítséget. -
kareszkaresz
tag
válasz
radi8tor #27550 üzenetére
Nagyon szepen koszonom a gyors valaszokat.
http://www.microstore.hu/Samsung-SSD-250GB-EVO-MZ-N5E250BW-850-Series-M-2-SATA-151625?search=evo%20850&attribute%5B%5D=40_1972_40
Ezt neztem ki, esetleg valamilyen sata adapterrel megoldhato hogy hasznaljam ha nem pcie kartyas adapterrel hasznalnam? Elvileg a vége sata-based nem pcie based vajon ha ilyet veszek es nem
http://www.microstore.hu/Samsung-Series-850-EVO-basic-SSD-250GB-MZ-75E250B-130449ilyet akkor tudom satara radugva hasznalni? KEll hozza valamilyen adapter esetleg, vagy abszolut felejtos es marad a "régi" tipusu 2.5-es siman satara dugva.?
Nagyon szepen koszonom a segitsegeteket!!
-
Pubszon
veterán
válasz
radi8tor #27378 üzenetére
Kettő az igaz hogy több, de szerintem nem erre gondoltak, illetve nem egy időbe tettem be, hanem vártam, amíg ott nem kapok választ. De látom jobb lebaszni a keresztPOSTÁZÁS (
igen, így van a pH szabályzatában) miatt mint segíteni.
Szép egy szakmai topik, hogy ezen van a fennakadás... gratulálok. -
Pubszon
veterán
válasz
radi8tor #27372 üzenetére
Azért raktam be ide, mert ott a kutya sem válaszolt rá és gondoltam van olyan aki oda nem jár de ide igen és érdemben tud nekem segíteni.
Ezt mióta tiltja a PH szabályzat? Vagy ha valahol nem kapok választ, akkor menjek másik fórumra?
Töröld akkor mind a kettőt, az a biztos... -
ung.mario
tag
válasz
radi8tor #27218 üzenetére
Azt tudom, hogy automatikusan nem tesztel, de gondoltam ha találkozik hibás résszel akkor azt lezárja. Eddig a meghajtó 85%-t használtam és a vége felé jelzett hibás szektorokat (HDS felület teszt). Most csak 20% és itt is gondok vannak, mondjuk eltelt néhány nap. Felület teszt meg egyre kevesebb szektort jelez, de azok nem "vándorolnak". Az a 4 benne volt az első tesztnél a 9-ben, utána meg a 7-ben. A felület teszt gondolom (nevéből) a tényleges fizikai hibás részt mutatja, a lezárt szektorokkal együtt. Akkor honnan tudhatom, hogy kicserélte e a tartalékra?
A másikAdataBocsánat Apacer2 évesen adta meg magát az első 50% felváltva hibás-jó szektorok keverékével. Mondjuk az is gyanús, hogy így adja meg magát. Olyan szaga van, mint az okostelefonoknál, az olcsó lassú, a középkategória 1 évesen kezd el varázsütés szerűen lassulni, a felső kategória meg 1.5-2 évesen gyártótól függően. (hiába cserélek kernelt és romot)
-
bnorci71
addikt
válasz
radi8tor #27026 üzenetére
elvégeztem
nekem rendben tűnik a szekvenciás sebesség a random viszont nem kevés a gyári 70/40-hez?ja kimaradt már megint ez lenne
ADATA SP600 M.2 2242 SATA3 128GB SSD -
smallmer
őstag
válasz
radi8tor #26858 üzenetére
ssd van a kezdetektől benne. egy monitort rádugtam a laptopra akkor elment rajta minden internet, wifi és hálózat egyaránt, sehogy nem tudtam működésre bírni. Ekkor úgy döntöttem újratelepítem, azóta van ez a jelenség. Hiába az újratelepítés egy idő után ismét előjön a lemezellenőrzés
-
-
válasz
radi8tor #26378 üzenetére
Én úgy kezelem, hogy 2 év múlva valami váltja, hisz 240-es. Ez olyan mint a telefon, noti stb, lehet rá gar millió év, de az ember olyan, hogy vált. Hacsak nem "idős" és nem akar fejlődni. Még garis az Intel530-om, de már nincs meg, még a gari levél sem.
Ennek azért őrzöm, mert túl új széria.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Megújult a PROHARDVER!
- Hegesztés topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest