- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
#93794560 #43454 üzenetére
Ez számomra is érthetetlen. Még ha az SSD nem is gyorsítja ezt a konkrét alkalmazást, de azért lassabbnak sem kéne lennie.
Egy dolog van, amire gondolni tudok, hogy a HDD lassú, és ehhez a Windows lehet máshogy izzítja be a prefetcht, míg SSD-nél nem használja. De csak egy tipp.
#43461 Ombre2: elég morbid, amiket írsz. Hogy egy szem áramkimaradás kinyírjon ennyire egy SSD-t. Ráadásul úgy, hogy félig olvasható, de nem bootolható. De nem vagyok benne biztos, mert a leírásodból ítélve kevered a szezont a fazonnal, bootolhatóságot a gép indulásával, az írásvédett meghajtót a rendszergazda jogosultságokkal. Első körben én egy Live Linuxszal néznék rá. Ha az sem boldogul vele, akkor halott meghajtó, gariztasd. Esetleg várj vele, hagyd a gépben, pár napot még, hátha feléled, magához tér.
Én ilyet nem láttam még. Olyat igen, hogy egy SSD-nek kampó, akkor semmi nem szokott látszani belőle, még a BIOS-ban sem. Írásvédett SSD-t meg csak Intelnél, az szokta firmwareszinten csinálni, ha el van érve a max TBW, vagy valami hibát észlel, akkor onnantól az egész read onlyba vált.
-
válasz
#93794560 #43467 üzenetére
Szia.
Ne haragudj de ez a stílus nem való ide.
Végigolvastam a szálakat a kérdésedtől, kaptál választ a kérdésedre, és nem volt támadás sem, nem melleseg ez a téma nem feltétlen ide való, de persze ettől ha van megoldás, akkor itt is segítünk, hisz lehet köze az ssd-hez.
Köszönöm szépenMegnéztem én is a progit, a 4.6b verziót töltöttem le, semmi beállítás, csak ahogy ment a folyamat, next, next, next....., majd villámgyorsan indult is.
Konfig:
Intel Core i5-10210U CPU @ 1.60GHz
16gb ddr4 ram
Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB
Tudom te régebbi verziót használsz, ami nem feltétlenül baj, de esetleg ha nem próbáltad még talán szedd le teljesen és próbálj meg egy frissebbet hátha ez megoldja.
Szép napot -
DonDragonka
őstag
válasz
#93794560 #43467 üzenetére
Neked meg mi bajod????
Leírtam: nem támadás csak mint több évtizede(itt nem mindenki Y generációs ifjú titán, bármennyire is meglepő) gyakorló grafikus, fotós, nem értem mit csinálsz ezzel a progival, de most már nem is érdekel, mert ha neked ez a jó ám legyen, plusz ez nem is ebbe a topic-ba tartozik...
Viszont(!!!!!!) azt is leírtam, amire kérdeztél... Valami nálad nem okés mert nekem piszok gyorsan indul SSD-ről. Kvázi mérhetetlen az indulási sebessége. Inkább neked kéne figyelmesebben olvasnod... Lenne pár ötletem, hogy mi okozza különbséget, még akár segítettem is volna, de nem "pofázok" tovább, majd megoldod. Vettem a fáradtságot, telepítettem, kipróbáltam, leírtam a tapasztalataim, erre itt hisztizel mert rákérdeztem valami másra is...
Te sem ma regisztráltál PH-ra, szóval duplán nem értem a kirohanásod.
Kell itt mindjárt a hangulatot csinálni egy ilyen témából. -
DonDragonka
őstag
válasz
Esküdj, ez egy 1999-es progi és tényleg műxik Win10 alatt 2021-ben... Bexarok...
Viszont valami nálad nem okés. Kíváncsivá tettél és telepítettem. A telepítés nem tartott 1 másodpercig... Az indulás meg mérhetetlenül gyorsan történik, kb annyi a betöltési ideje, mint amíg lenyomnál egy stopper gombot, felengedés nélkül. Mire a startmenű ikonra kattintás miatt a balegér gomb visszaér a kiinduló pontjára addigra már be is tölti...
És már bocs semmi támadás, de ez olyan fapad aminél talán még az MS Paint is többet tud... Minek ez neked 2021-ben?
Viszont zseniális a kilépéskor elkövetett erőszak a vegyél meg nevében... Gondolom nem 4K-s monitorra találták ki és mire kiskrapek bejön középre meg kisétál addig megőszülsz... :-) -
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
Van egy régebbi szoftverem
Van ebből a programból egy kicsit "frissebb" verzió is talán 2015-ös. Ha a te verziód ennél régebbi akkor akármi baja lehet. Az is szép, hogy egyáltalán indul Windows 10-en (remélem abból sem valami 6 éves build-ed van hanem az naprakész
)
Próbáld ki azt.
Vagy valami egyéb olyan programot amit NAPI szinten fejlesztenek.Az AlternativesTo oldal szerint van bőven ingyenes alternatívája Windows-ra: GIMP, Krita, Paint.NET, MyPaint, PhotoScape
-
Tosee
őstag
válasz
#93794560 #37892 üzenetére
Nem dehogy... rendesen leállítottam a rendszert!
Igaz miután vissza lett kötve a HDD utána már a bootnál feladták a harcot! Folyamatosan újraindult a gép, hiába választottam ki, hogy az SSD bootol! A HDD-n volt egy régebbi wondows amit törölni akartam, miután felállt a rendszer, de az már nem sikerült...AOMEI Partition Assistant oldlán írnak arról, hogy ha az ssd "fagyott" állapotban van és lehúzom róla a sata kábelt majd visszadugom, akkor utána el lehet indítani a secure erase-t? Ez működhet? Igaz ott nem ilyen SSD vel szemlélteti...
-
Frawly
veterán
válasz
#93794560 #37553 üzenetére
Ez egész kulturált. Egyébként a BX500-zal nem lenne baj sebesség terén, csak ha eléred vele azt a pontot, ahol betelik rajta a NAND cache, de ez csak nagy írásoknál jön elő, mikor sok gigát tolsz rá (vagy nagyon csurig van az SSD adattal). Normál, mindennapi írási felhasználási mennyiségeknél nem lassul be, mert ilyenkor az apró 4K random írások vannak többségben, és a szekvenciálisak is pár giga alatt maradnak, az olvasás pedig egyáltalán nem érintett. Ráadásul ez a 480 gigás egy nagyobbik modell, minél nagyobb modell, annál gyorsabb. Még a Crucial SSD Executive-ban a Momentum Cache-t is be lehet kapcsolni, hátha tovább gyorsít az SSD-n.
-
Pgraph
aktív tag
-
dchard
veterán
válasz
#93794560 #35546 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok.
Csak kíváncsi voltam, mik a tapasztalatok. Ha írásban nem is, üzemórában biztos nem volt benne kevés. Emlékeim szerint ez a kontroller eléggé melegedett, azon gondolkodom nem BGA probléma-e az amit látok. Egyik havernál van rework állomás, majd azzal rápróbálok a kíváncsiság kedvéért.
-
Frawly
veterán
válasz
#93794560 #30879 üzenetére
Ördögöd van, mert sikerült a rossz topikba írni. Az igaz, hogy tágabb értelemben az SSD-k közé sorolják az memóriakártyákat, pendrive-okat is, mivel nincs bennük mozgó alkatrész (mint a HDD, FDD, ODD esetén, ergo ezért nevezik solid state-nek), de ez a topik a szűkebb értelmű SSD-knek lett létrehozva. Az MMC meghajtók nem támogatják a SMART-ot. Pedig nagyon hasznos lenne, hogy ilyen tárolóknál is le lehetne kérdezni a meghajtó állapotát és elhasználódottságát. Igazából ilyen SD, MMC, stb. csodákkal nem nagyon tudsz mit csinálni, ha belassul, elkezd adatot felejteni, írásvédetté válik, nem tudod formázni, dobja a szektorhibákat, fájlrendszerhibákat, akkor csak a kukába tudod kidobni.
-
dugo_
veterán
válasz
#93794560 #30879 üzenetére
A Sandisk sajátja se látja? Ha ennyire OEM, akkor a gép gyártójánál kell nézelődni, ha ő nem írt hozzá supportot, akkor ennyi, más sem fog tudni.
-
Frawly
veterán
válasz
#93794560 #29651 üzenetére
A fájlműveletek közötti automatikus TRIM pont elég. Kézi TRIM-re XP-n van szükség. Linux alatt lehet választani a kettő között.
(#29656) GoodSpeed: az ADATA szarjának sem kell futni. Tudom, hogy 32 giga RAM-od van, és abban elfér, már 16 gigán is mindegy lenne, de minek fusson feleslegesen egy olyan progi, amit nem használsz? Csak feleslegesen töltögeti be a rendszer őket, lassítva a bootot. NVME-s SSD-khez viszont fel kell tenni a gyári progit, hogy a cache-elése rendesen működjön és hozza a sebessége a gyári értékeket. SATA SSD-knél viszont nem kell semmi. Semmilyen optimalizáció nem kell.
Linux alatt alapból nincs is semmilyen ilyen gyári program, mégis meg lehet lenni nélküle. Egyedül NVME-nél nem tudom hogy lehet bekapcsolni az SSD saját cache-gyorsítását.
-
Doky586
félisten
válasz
#93794560 #27852 üzenetére
Nyilván akinek szüksége van titkosításra azt nem fogja erdekelni ha az asztali gépén egy százaléknyi idővel lassabb az írás olvasás, vagy ha az ssd nem 25 év alatt megy tönkre, hanem 1 héttel hamarabb..
Laptopnál pedig felesleges ilyen szoftveres titkosítás, mert ott van helyette a beépített hardveres ami semmilyen erőforrást nem igényel..
-
válasz
#93794560 #25481 üzenetére
Én anno megtudtam, hogy miért nem ugrik az üzemidő mérő. Arra az okra jutott a mester, hogy ha folytonosan nem működik 1 órát akkor a számláló nem ugrik, tehát ha 58. percben bealszik újra elkezdi számolni, ismét mondjuk 30 percnél sleed megint nem ugrik. Elég egy pillanat megszakítás az órás ciklus alatt.
-
gs20
tag
válasz
#93794560 #25163 üzenetére
Mondasz valamit. Az összes többi próbált ssd 7mm magas, csak ez volt 9,5mm-es. LEhet, hogy segítene, ha szétszedném az ssd-t, és burkolat nélkül (vagy csak fél burkolattal) próbálnám, de ennyi macerát már nem ér. Már mindkét laptop fel van telepítve, beállítva, nincs hangulatom újra kezdeni (közben lesz 2 asztali gép amivel szintén foglalkoznom kell), úgyhogy ez már így marad
-
törölt tag
válasz
#93794560 #24805 üzenetére
Samsungnak nincs valami hivatalos SSD programja, mint az ADATA-nal, aztan meg azzal is ranezhetnel.
De nem kell vele foglalkoznod, hogy most 99, vagy 100, teljesitmenye ugyanannyi marad ez nem fog valtozni. Majd ha 10%-ra erkezel, ami belathatolag evek multan lesz majd, akkor kell aggodni. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#93794560 #24194 üzenetére
Ezek SMART-ból számított értékek. Ha az SSD azt írja bele SMART-ba, hogy ennyi munkaóra, akkor minden szoftver ennyit fog kiolvasni (amennyiben felismeri az SSD-t mivel minden gyártó máshogy tárolja ezeket az értékeket).
Az a tippem, hogy minden megkezdett órát számol, tehát minden áramtalanítás (ami akár lehet újraindítás is) +1 órát ad hozzá.
Szerintem ne foglalkozz vele. Miért olyan fontos ez? -
jacint78
addikt
-
lazydog
addikt
válasz
#93794560 #24050 üzenetére
Ezt rosszul tudod.
Az összes V300 SandForce SF-2281 vezérlős. A NAND-flash cserével trükköztek Kingston-ék.Túl szépek a számok.
Ha valós képet akarsz kapni a sebességről, random módban futtasd (nem 0Fill) a CDM-et!
Syz
A lapozófájl automatikusan a RAM méretéhez igazodik. Gondolom van vagy 16GB-od, ez esetben ne csodálkozz!
-
-
zaja8
aktív tag
válasz
#93794560 #17981 üzenetére
Köszönöm!
Ezen kívül van valami "opció" amivel gyorsítani tudom az SSD-t? (ACHI Sata3 Trim belőve)
Én HDD-ről váltottam, ez az első SSD-m, nem kevés pénzt öltem bele és hát nem vagyok hanyatesve a gyorsulástól. Nyilván gyorsabbnak gyorsabb a HDD-től mert ott kb 35-40sec volt míg felállt a rendszer, most pedig 20 sec.
De itt volt aki írta hogy 7sec a betöltési ideje, attól igen el vagyok maradva.
Ezek a progik szerint minden OK ha jól látom. -
katt777
félisten
válasz
#93794560 #16831 üzenetére
Problémát megoldottam. Észrevettem, hogy bekapcsolta az indexelést (C:-n nem volt aktív!!!), amint lekapcsoltam, ismét szaladt, még a partíciómentés is.
A logikáját nem értem, hiszen pendrive-ról bootolva nincs windows, de ez volt a hiba.
Over-t nem értem, állítólag az SSD élettartamát növeli, de nem hiszem, hogy ha az ide-oda írogatás helyett folyton a végére ír, akkor tovább marad hibamentes.
Hogy van ez az nV driverrel? Akkor mégis kell defrag?
-
Pityu.
nagyúr
válasz
#93794560 #16534 üzenetére
Nem a százalékra gondoltam,hanem az adat írásra 3 helyen 1,65TB ott meg 1693,6
Annyira nem vagyok benne az ssd témában,sok adat sosem volt rajta tárolva,de azért párszor installáltam rá az biztos.Na meg csak 2012.06. hóban vásároltam.
De azért remélem még nem kell készítenem a zsetont egy másik vásárlására
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- További aktív témák...
- SKhynix PC811 2TB NVMe SSD! 7000-6500MB/s
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Crucial P1 1TB 2280 M.2 NVMe SSD / Beszámítás OK!
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest