- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz DonDragonka #43465 üzenetére
Nem az 1999-es verziója van fent, jóval későbbi. Sokan nem is tudják, hogy az a program majdnem Photoshop tudású.
De ha elolvastad volna figyelmesen, akkor rájöhettél volna, hogy itt most nem ez a kérdés. Teljesen mindegy, mikori, a meghajtóról indulás sebessége bármilyen szoftvernèl független attól. De ez az indulás HDD-n k*rva gyors, SSD-n lassú. Engem ez érdekel, nem más. Azt is leírtam, hogy a program tökéletesen működik, nem szaggat, nem lassú.
Már bánom, hogy megkérdeztem. Mindenki másról pofázik nekem, nem arról, amire kívãncsi lettem volna. -
törölt tag
válasz Cs1csó #43459 üzenetére
Ehhez még kompatibilitási mód sem kell. Sem a telepítéshez, sem pedig a futtatáshoz. Csak egy patch van hozzá, ami nélkül az XP utáni Windows-okon egy menü nem jelenik meg. Ha ezt felrakom, a progi 100%-os. Még Linuxon, Wine alatt is fut.
Most kipróbáltam, XP és Win7 módban. Azokban még lassabban indul.
Mindegy! Nem volt létfontosságú a dolog, mert a program jól használható, csak kíváncsi lettem volna, hogy mi a magyarázata ennek a furcsaságnak.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Cs1csó #43457 üzenetére
Én is gondolkodtam a dolgon, de nem találtam rá magyarázatot. Mi olyan funkció van, ami merevlemezen gyorsabb, mint SSD-n? A HDD sem szekvenciálisan, sem pedig kis fájlok írásakor, olvasásakor nem gyorsabb. Ez a program nincs még 10MB sem, nagyméretű fájlok sincsenek a mappájában, csak pár dat, dll, és az exe fájl.
Még annyi, hogy amikor indul, egy ideig "karikázik". Ez a jelenség Windows 8.1 alatt is így volt. De hetesen nem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Cs1csó #43455 üzenetére
Nincs baj a szoftverrel, tökéletesen működik. Több dolgot is meg tudok vele csinálni, mint amire szükségem lenne. Nem igénylem a naprakész verziót. A legutolsó verzióval az a bajom, hogy sok olyan funkciót kivettek belőle, ami hasznos volt. Amikor az utolsó verziót felraktam, az is ugyanezt a jelenséget produkálta. Tehát a hiba független a verziószámtól. Csak furcsa a 18 másodperces eltérés a HDD és a Crucial SSD sebessége között.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy a kérdésemet hová tegyem fel, de nagyrészt SSD is érintett a dologban, úgy gondoltam, ide írok.
Egy elég érdekes jelenséggel találkoztam, amit nem értek, mert minden logikával ellenkezik. Van egy régebbi szoftverem. Ez a Neopaint for Windows, ami szerencsére az XP-től kezdve mindegyik Windows-on tökéletesen, hibátlanul működik, így a 10-esen is. Viszont produkál egy érdekes jelenséget, ami roppant furcsa. Arról van szó, hogy a program nagységrendekkel gyorsabban indul HDD-ről, mint SSD-ről. Ezek az eltérések nagyon nagyok. Leírom a program indulási idejét a különböző környezetekben.
Western Digital Blue HDD 1TB - Core i3-1005G1: 1mp
Samsung 850 EVO SSD 250GB - Core i3-1005G1: 4mp
Intel 660p SSD 512GB - Core i5-8265U: 11 mp
Crucial BX500 SSD 480GB - Core i3-7020U : 19mpEz meg mi?! A HDD kenterbe veri az összes SSD-t. Hogy lehet ez? Van valakinek ötlete? Nem létfontosságú kérdés, csak kíváncsivá tett ez a furcsaság, mert ilyennel még nem találkoztam.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy új Crucial BX500 480GB sebességtesztje.
-
törölt tag
válasz DIGITAL2014 #36758 üzenetére
A lemezkezelőben adj neki betűjelet!
-
törölt tag
Az egyik régebbi gépemben tegnap ment tönkre a Samsung 850EVO 250GB-os SSD, 95%-osan. Valószínűleg a vezérlő mehetett tönkre. Mielőtt megveszem az új SSD-t, ideiglenesen beletettem egy régi, körülbelül két éve a fiókban lapuló, egykor nem ajánlott, low-end SSD-t, Egy 120 GB-os Kingston V300-ast. A kis SSD még mindig kiválóan működik, az SSDOK szerint még mindig 100%-os, pedig 14TB írás már van benne, és két évig csak a fiókban állt, nem volt használva.
Azért örülök, hogy de ez a kis cucc még mindig megbízhatóan működik, és ha ideiglenesen is, de kisegít. -
törölt tag
válasz Pgraph #35605 üzenetére
Sok dolog befolyásolhatja az SSD élettartamát. Nálunk a családban előfordult olyan korábban, hogy egy anno felső kategóriásnak tartott HyperX Savage SSD egy hónap alatt kipurcant, míg az alsó kategóriában versenyző, nem nagyon ajánlott tömegtermék, egy Kingston SSDnow V300-as meg évekig jól ment.
-
törölt tag
válasz Pgraph #35605 üzenetére
Szia!
Nem arról van szó, hogy csak a vezérlő miatt megy tönkre, hanem arról, hogy a tönkrement SSD-k nagyobb része romlik el a vezérlőtől, mint az elhasználódástól. De ez nem jelenti azt, hogy ez minden esetben így van. Nálam most van egy SSD negyedik éve, és még a mai napig is jó. Nem kell annyira parázni az SSD használatától. Be kell rakni, fel kell telepíteni rá a rendszert, és rendesen használni.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Doky586 #30882 üzenetére
Azt tudom, mi az eMMC, csak azt gondoltam, hogy ha rendszermeghajtóként használják, valamilyen SMART értéket mér.
Ami pedig a teljesítményét illeti, nem olyan gagyi. Egy sima 5400-as HDD-t elvert a tesztben. A kép is le van mentve valahová, fejből most nem tudom az értékeket. A gèp is teljesen simán működik, nem áll meg gondolkodni. Egy SSD-vel nyilván gyorsabb lenne, de èn szándékosan vettem ilyen gépet, mert csak irodai szoftvereket futtatok rajta, és a netet használom. -
törölt tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy melyik topikba írjam a kérdésemet, ez tűnt a legközelebb állónak a kérdésemhez.
Van egy kis gépem, amiben egy Sandisk DF4064-es eMMC van rendszermeghajtóként. Mivel OEM eszköz, ezért semmilyen szoftverrel nem tudtam lekérdezni a S.M.A.R.T. értékeket. Van rá valamilyen lehetőség, vagy szoftver, hogy megtudjam, vagy ez a cucc hardveresen egyáltalán nem közli, és így reménytelen a dolog?
Előre is köszi!
Bocs, ha rossz helyre írtam!
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz R̲e̲m̲ #29271 üzenetére
Nekem anno volt egy ilyen, csak 240-es. Nálam azt a hibajelenséget produkálta, hogy egyik napról a másikra elfelejtette a használati statisztikát. Egyik nap még számolta, másnap meg már azt írta ki, új SSD, még nem volt használva, pedig előtte volt már benne vagy 1.5 TB. Egy ideig megint számolta, aztán nullázta. Az SSD ettől még jól ment, csak a S.M.A.R.T. értékekben mutatott hülyeségeket. Egy ideig használtam, de végül lecseréltem, mert attól tartottam, hogy megdöglik. Most egybkülső USB rack-ben van, adatokat tárolok rajta, nem nagyon írok rã, főleg, hogy USB-n nincs TRIM.
-
törölt tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy a bitlocker használata SSD-n van-e valami negatív hatással az SSD sebességére, élettartalmára. Ha valaki rendelkezik ezzel kapcsolatban információval, kėrem, ossza meg velem!
Köszi!
-
törölt tag
válasz Zola007 #25862 üzenetére
Ha a virtuális meghajtón kívülről, a gazdagép egyik mappájából olvasol be adatot, vagy oda írsz fel, azt is a gazdagép kezeli. A virtuális gépeknél meg lehet adni, hogy a gazdagép egyik mappáját hálózati meghajtónak lássa, és így a valódi és a virtuális gép egymással tud fájlt cserélni. Mivel minden a gazdagépen fut, így a TRIM-et is mindenütt az vezérli. Amit a virtuális gépen lévő XP a saját meghajtójára másol, azt tulajdonképpen a gazdagép SSD-jén lévő lemezképfájlba másolja, ezt pedig szintén a gazdagép rendszere kezeli, hiszen annak a meghajtóján van. Amit pedig a virtuális gépen kívülre, vagy kívülről másolsz, az pedig értelemszerűen ott lesz kezelve, ahová másolták. Ha a gazdagép SSD-jére, akkor a gazdagép rendszere Trimmeli azt is. Amit pedig nem SSD-re másolsz, azt nem kell trimmelni.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy kicsit furcsa dolog történt az SSD-mmel. Korábban írtam már ebbe a topikba, hogy a gépemben lévő SSD (Kingston V300 240GB) összevissza mérte a használati szatisztikákat, a ráírt adatmennyiséget, és a bekapcsolások számát is. Most egyik napról a másikra teljesen jól jelez ki mindent. Amióta megjavult, 2 napja, figyelemmel kísérem, és tökéletesen mér. Hogy javulhatott meg magától? Vagy arról van szó, hogy a mérés csak egy bizonyos írott adatmennyiség után lesz pontos?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kolondrum #25479 üzenetére
Nekem itthon van egy valószínűleg firmware hibás SSD-m, ami vagy nem mér semmit, vagy pedig összevissza méri. Előfordult olyan, hogy egyik nap még 120 indítást mutatott, másnap pedig már 0-t. Ugyanezt megcsinálta az addig írott összes adatmennyiséggel is. Hol többet, hol kevesebbet mutatott. Működött, elvileg működik most is, csak nem lehet követni a használati statisztikáit, és az sem biztos, hogy a kondícióját is jól jelzi ki. Így aztán zsákbamacska, hogy vajon mikor döglik meg, anélkül, hogy arra én előre fel tudnék készülni.
A firmware a legutolsó, nincs hozzá frissítés.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A 0fill nem minden SSD esetén méri a valós, normål felhasználás sebességét. A Samsungnál mindegy, de a Kingston V300-as sorozatú meghajtók random mérésnél hozzák a normál körülmények közötti eredményeket. Nem tudom, hogy az Intel és az Adata meghajtõi tömörítenek-e, vagy nem.
-
törölt tag
válasz sakal83 #25413 üzenetére
Mérj inkább a CrystalDiskMark legújabb verziójával, ez elég régi. Így elsőre a szekvenciális írási érték tűnik lassúnak, az olvasási értékhez képest.
A netezés nem mérvadó, mert ott számít a net sebessége, a böngésző esetleges lassú betöltődése, kiegészítők, stb. A rendszer betöltődése, és a hagyományos lemezműveletek során érezhető inkább a változás HDD-hez képest.
Nálam ilyen egy Samsung 850 EVO250:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én már találkoztam olyannal, hogy az SSD csatlakozója, és a gépben lévő aljzat nem pontosan illeszkedett, és ez okozott gondokat. Lehet, hogy az SSD-d és a gép között is ez a helyzet. Előfordulhat, hogy egy másik SSD jól illeszkedik, illetve ez az SSD másik gép aljzatába szintén, és emiatt jók.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz #97716736 #24804 üzenetére
Feltettem a HD Sentinel 4.71-et, az is 100/100-at mutat. A S.M.A.R.T. adatoknál az is 99-nek mutatja a wear leveling-et, tehát valószínű, hogy a 99 a valós érték, és az SSDOK írja ki a jó értéket. Csak azt nem értem, a HD Sentinel honnan veszi a 100/100-as értéket. A Samsung Magician csak egy értéket ír ki, a 100-ast.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Samsung EVO 850-es SSD-m. Nem régi cucc, de figyelemel kísérem a működését, használati statisztikáit. Több szoftverrel is megnéztem kíváncsiságból, hogy ugyanazt mutatják-e. Eltérést tapasztaltam. A különbség elenyésző, mondhatni jelentéktelen, csak érdekelne, melyik lehet a valós.
HD sentinel 4.60 pro:
SSDOK:
Mint látható, az egyiken 100/100, a másikon már 99/100 az érték. Megnéztem a S.M.A.R.T. adatoknál, ott a wear leveling count 99-ot mutat. Ez lehet a valós érték? Tudom, hogy ez szinte semmi, csak érdekelne, melyik program mutatja a valós értéket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jacint78 #24378 üzenetére
Az SSD tökéletesen működik, semmi gond vele, 100%-os, csak összevissza jelzi ki a használati értékeket. Ha a működésével gond lenne, valószínűleg észrevenném. Ugyanennél a típusnál másoktól is hallottam hasonló problémáról. Kicsi az esélye, hogy több SSD-nél ugyanaz a fizikai hiba lépne fel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Olyan is volt, hogy egyik nap még azt jelezte, hogy 14-szer volt indítva, másnap már azt mutatta, hogy ez volt az első indítása.
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #24366 üzenetére
Nekem is van egy Kingston V300 240GB-os SSD-m, ami pár naponta lenullázza a használati adatokat, így képtelenség követni, mennyi írás ment rá. A hibás firmware verziószáma: 603ABBF0
-
törölt tag
válasz AlyrArkhon #24271 üzenetére
Szia!
Nekem van egy ugyanilyen SSD-m, csak egy régebbi firmware-rel, azzal tökéletesen működik.
Van viszont egy másik, az 240-es, ez a firmware van rajta, mint a tiéden. Nálam is szarozik. Igaz, hogy nálam az SSD működik, de a használati statisztikái nálam is valótlan értékeket tartalmaznak. Néha jól mutatja, másnap már lenullázódik, és újrakezdi a számolást.
Szerintem ez a 603ABBF0 verziójú firmware a hiba oka, de a legújabb 608-ast meg nem engedi feltenni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nemrég ėn is 0fill-lel csináltam a tesztet, amit kozzé is tettem. Ketten itt leoltottak, hogy hülye vagyok. Most bezzeg kussolnak.
Ebben a dologban mindenki mást mond. Van, aki a memóriák natív teljesítményét mérik 0fill-lel, mások pedig random beállításokkal, hogy a memóriacellák valós adatokkal dolgozó sebességét mérjék. -
törölt tag
válasz radi8tor #24199 üzenetére
Köszi, hogy összevontad a hozzászólásaimat, de mindig kifutottam az időből!
Azért gondoltam, hogy az Energy Management okozhatta, mert ez a szoftver az akkut egy speciális energetikai állapotban tartja, és könnnyen lehet, hogy hogy kikapcsoláskor az SSD úgy érzékelte, mintha nem is áramtalanították volna. Ezért távolítottam el a Manenger programot, és most már akku nélkül, hálózatról működtetem a gépet. Úgy néz ki, most talán már jó lesz, úgyhogy megvan a bűnös.
-
törölt tag
válasz radi8tor #24195 üzenetére
Csak az okát szerettem volna tudni. Eddig jól mért, aztán egyszer csak rosszul. Egy sima ki és bekapcsolás után ekkora változásoknak nem kellene lennie. De mint most írtam, lehet, hogy meglesz a vétkes.
Nem a megkezdett működési órák zavartak engem, hanem az, hogy hirtelen elfelejtette, mennyi írást hajtott végre, és hányszor volt bekapcsolva. Az lehetetlen, hogy az egyik reggel 14 bekapcsolásra emlékszik, rá egy napra már csak 3-ra. Ez így nem természetes. Egyik nap párszáz GB az írási mennyiség, másnap már nulla?
Fenn van a gépemen a Lenovo Energy Management program, amit azért raktam fel, hogy az akku kímélése érdekében csak 60%-ig engedje feltölteni az akkut, ha működés közben a konnektorba is be van dugva. Most kivettem az akksit, és csak töltőről használom a gépet. Úgy látom, az SSD most kezd mérni. néhány napja így használtam, akkor jól mutatta az értékeket. Aztán akku+hálózati áramforrás együtt, Energy Management programmal együtt. Ekkor kezdett rosszul mérni. Most, hogy ismét kivettem, az akkut, lenullázta a mérőt, és elkezdte jól mérni. Úgy látszik, az Energy Management program megbolondítja. Most így fogom használni, és figyelni. Meglátom, jó marad-e.
[ Módosította: radi8tor ]
-
törölt tag
Egy újabb változás az előző hozzászólásom után. A gépre nem telepítettem semmit, csak kikapcsoltam, meg vissza. Most ezt hozza ki:
A bekapcsolások száma ismeretlen. 3 óra helyett 4 óra a munkaidő, pedig csak egy ki- és bekapcsolás történt. Az előző mérés szerint 2x volt bekapcsolva, pedig valójában már több, mint tízszer történt ez meg. Két nappal ezelőtt jó értéket mutattak a szoftverek, ma már rosszat. Mi a fene ez?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Kingston V300 240 GB-os SSD-m. Tudom, hogy nem egy sebességbajnok, de a teljesítményével semmi baj. Egy elég érdekes dolgot vettem észre rajta. Időnként az SSDOK programmal nyomon szoktam követni, hogy mennyi az eddigi írásmennyiség az SSD-n. Tegnapelőtt azt írta, hogy a Host Write 684 GB, a teljes működési idő 14 óra. Ma ezt hozta ki. A felső képet a Crystaldisk info-val csináltam, hogy leellenőrizzem az értékeket. Az is ugyanazt írja, mint az SSDOK. Hogy lehet ez? Eddig jól mért, most mitől hülyült meg? A működési időre csak 3 órát ír, tegnapelőtt 14 volt. A Host Write is jóval több volt, mint most. Valamitől nullázta magát? A működésével, sebességével egyébként semmi probléma.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Viktor81 #24086 üzenetére
Vannak olyan alkalmazások, amelyek úgy vannak megírva, hogy már a futtatás elején leellenőrzik, hogy a lapozófájl be van-e kapcsolva, és csak akkor indulnak el, ha ez így van. Ellenkező esetben figyelmeztetést írnak ki. Lehet, hogy szoftver nem fogyna ki a memóriából, csak a "biztonság kedvéért" figyelmeztet, mert amikor megírták, nem optimalizálták egy adott memóriamennyiség használatára, s mivel nem lehet tudni, hogy mekkora memóriával rendelkező gépen futtatják, és mekkora mennyiségű adatot fog feldolgozni, jobb, ha van egy lapozófájl, ha mégis kifogyna.
Mások ezzel nem törődnek, csak akkor jön az üzenet, ha már tényleg nincs elég memória. -
törölt tag
Nálam 8GB RAM van, a lapozófájlt fix 1GB-ra vettem, de lehet, hogy kevesebb is elég lenne.
-
törölt tag
válasz jacint78 #24065 üzenetére
Nyugi, ne kapd fel a vizet! Én csak közzétettem egy mérési eredményt, amire te ugrottál. Tisztában vagyok vele, hogy a 0Fill egy ideális állapotot tesztel, a Random pedig a valós használatot. De ez utóbbi az írási sebességre van hatással. Én pedig elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy mekkora az olvasási sebessége.
-
törölt tag
-
-
-
-
törölt tag
válasz margithid #22829 üzenetére
Nehéz megmondani, mert nálam a régi és az új változat gyökeresen eltérő eredményt produkált, másrészt nem tudom, hogy egy 60-as SSD-nek milyen eredményeket kell produkálnia. Az biztos, hogy az ennél nagyobbak jóval gyorsabbak is. Ettől függetlenül egy merevlemeznél még a 60-asnak is gyorsabbnak kell lennie.
Próbáld letölteni a CrystalDiskMark legújabb verzióját, és vesd össze az eredményeket![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz margithid #22826 üzenetére
Az SSD-t a HDD helyére kell berakni, mert az optikai megható többnyire lassabb csatolóhoz csatlakozik, mint a belső merevlemez. A lassú felállásnak több oka is lehet. Túl sok automatikusan induló program, például. A 60-as SSD-k nem sebességbajnokok, ennek ellenére érezhetőnek kell lennie a gyorsulásnak. Nekem egy szimpla Kingston 120-as SSD van, és nagyon gyors. Minél nagyobb egy SSD, annál jobban teljesít. A proci ereje is számít, de nem a lemezműveletek során, hanem abból a szempontból, hogy a lemezről betöltődött alkalmazás milyen gyorsan áll fel. S ez lassíthatja. Lehet, hogy egy automatikusan induló alkalmazás-t az SSD már betöltött, de az a lassú processzornak köszönhetően lassan inicializálja magát. Az is lehet, hogy a BIOS-ban IDE módra van állítva a csatoló.
Az a CrystalDiskMark elég régi. Van újabb. A gépedben valószínűleg SATA2-es csatoló van. Töltsd le és futtasd ezt! Minden infót kiír az SSD-ről.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #38742016 #22726 üzenetére
Az én ugyanilyen SSD-m is 7 TB körül jár, és még 100%-os. Az SSD-k nem használódnak el olyan gyorsan, mint azt sokan feltételezik. Amíg a S.M.A.R.T. nem jelzi, hogy gyengül, nem kell vele foglalkozni. Hogy meddig bírja, csak akkor tudjuk meg, ha bekövetkezett a romlás. Gyanítom, hogy a tesztlaborokon kívül sokan még nem jutottak el odáig, hogy érezhető legyen.
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, mert SSD-ről és Linuxról is szó van a dologban. Egy ismerős hozzám fordult egy olyan ügyben, hogy új SSD-t venne, és erre Linux-ot szeretne telepíteni. Ha jól emlékszem, talán a legújabb Linpus 2.2-t, mert ezt ő nagyon szereti. Mivel én ilyet csak egyszer láttam, és az is HDD-ről ment, nem tudtam neki válaszolni arra, hogy ez a rendszer kezeli-e rendesen a TRIM-et, és az egyéb SSD-n fontos funkciókat, anélkül, hogy mindenféle rendszerbuherálásokat kellene elvégezni. Utánanéztem a Linpus oldalán, ez a legújabb már támogatja a Haswell procikat, és a Secure Boot funkciót UEFI-ben.
Örülnék neki, ha valaki tudná rá a választ, mert nem akarok itt ülni tudatlanul, főleg, ha tőlem várják azt, hogy segítsek.
Vagy forduljak inkább a Linux-os topic-ba?Előre is köszi!
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #18518 üzenetére
Ha a TRIM nem működik, az lassítja az írást.
-
törölt tag
A kiírt adatok szerint jól működik az SSD. Ami pedig a gyors boot-olást illeti, a Windows UEFI módban való telepítése szükséges, Fast Boot bekapcsolásával. Ez alapból a Win7-ben nincs benne, de a Win8/8.1-ben igen. Ebben az esetben a Windows boot folyamata sokkal gyorsabb.
Nálam UEFI-ben, Fast boot bekapcsolásával a Win8.1 a bekapcsológomb megnyomásától a jelszókérő képernyőig 5 másodperc alatt ér el. A jelszó beírása után persze még idő kell a teljes készen álláshoz, ezt nem mértem, de nincs 20 másodperc.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz viperabácsi #16854 üzenetére
Erről a problémáról a következő linken olvashatsz. Állítólag egy firmware frissítés javítja a hibát: [link]
-
törölt tag
válasz katt777 #16815 üzenetére
Én azért particionálom a Windows telepítővel, mert így biztos, hogy jól csinálja meg. Furcsa, hogy Legacy módban csináljon 3 partíciót. Nálam eddig még sohasem fordult elő. Bár én telepítés előtt minden partíciót törlök, és a teljesen üres meghajtóra újra létrehozom. Azt, hogy már előre particionált meghajtón hogyan viselkedik, azt nem tudom.
Nálam is NV van a notiban, AMD-t már asztali PC korszakom óta nem láttam. -
törölt tag
válasz Pityu. #16805 üzenetére
Nem csinálom sehogy. Az SSD egybe van partícionálva, UEFI módban, fast boot, secure boot bekapcsolva. Feltelepítettem a Windowst, feldrivereztem, és használom. Ennyi. Persze ez csak UEFI-ben ilyen gyors, legacy-ban jóval lassabban áll fel a rendszer.
A Windows rendelkezésre állási ideje azóta gyorsult, amióta Panda Cloud van fenn víruskeresőként. Egy ideig Avast-ot használtam, arra hosszú időt kellett várni, és lassította a rendszert.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz katt777 #16798 üzenetére
A rendszerbetöltési idő attól is függ, hogy milyen wint raksz rá. A hetes lassabban, nálam 14-15 mp. A 8.1-es 4-5 mp alatt ér el a jelszókérő képernyőig, innen még pár mp a rendelkezésre állás, de így sincs több 10-nél.
A telepítő által létrehozott partíciók száma attól függ, hogy legacy, vagy uefi módban van telepítve. Legacy módban létrehoz egy kisebb partíciót a rendszerfájloknak, majd a rendszernek. Uefi módban a rendszermeghajtó előtt nem egy, hanem három partíció jön létre. Az uefi módban létrehozott partíciókra legacy módban nem lehet telepíteni, és ugyanúgy fordítva sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest