- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pokol ura
senior tag
válasz
Kolondrum #26633 üzenetére
ACHI van mind2 gépen.
Első gép: Gigabyte GA-P41-ES3G, E5200, 2GB DDR2 800MHz
Második gép: Intel 1155-ős brand alaplap, G630m 8GB DDR3 1333MhzEsetek:
- Első gépen szűz Windowst telepítek, rá a vírus írtót, ez megáll hibával. A friss Windowsos SSD-t átteszem a 2. gépbe, win betöltés helyett kék halál
- 2- gépben az SSD, itt telepítek szűz Windowst, majd vírus írtót ugyanez a szitu, ugyanúgy kékhalál -
Csorbi
addikt
válasz
Kolondrum #26446 üzenetére
7-esre először a KB3083710-es hotfix kell (2015.05. havi), majd a KB3172605-es (2016. 07. havi), ami kijavítja az svchost.exe memóriaszivárgását, illetve az egy szál 100%-os leterheltségét (4 szálnál 25%). Ezen hotfixek telepítése után fénysebességel fog hasítani a Windows Update.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Kolondrum #26290 üzenetére
Neked hiába van "Soha"-ra állítva mégis kikapcsol?
Én 30 percet állítottam be, mert azt hittem, hogy a külső vinyókra is érvényes, ne menjenek feleslegesen, (most vettem észre, hogy Soha állásban is leállnak). 2 éves az SSD-m, lehet, hogy emiatt lett ilyen sok az indulás/leállás. Írás/olvasás sem kevés, előbbi nem is látszik. -
King Unique
titán
-
konyi79
addikt
válasz
Kolondrum #26200 üzenetére
A Delock külső házban Jmicron vezérlő van, elvileg támogatja az SSD-t, aztán mégse megy. HDD-vel hibátlanul működik. M.2-nek egy ASM1351 vezérlős házat nézek, nem tudom jó lehet-e.. Meg nem tudom a trim meg ezek között mi a helyzet..
Nem találom azt a topiokot, be tudod linkelni? Vagy vezérlőt tudsz mondani, ami ajánlott? -
válasz
Kolondrum #26118 üzenetére
Ööö, már, mint mit tol jól? (Hetente hozzák hozzám az üzleti laposokat(adatmentésre elsősorban), amik döglenek le sorban a W10 agresszív frissítésének köszönhetően, mert pl -kérdés nélkül- felpakol komplett chipset csomagokat(ami addig ment jól, utána már nem vagy rosszabb esetben bedől a retekbe...)
UI: Üzleti laposoknál, mielőtt még csak hozzányúlnál, olyan papirost kell ám alákarcolni, amiben (sok más mellett) BTK is szerepel, szóval nemcsak úgy van, hogy ha bexarik, akkor format aztán reinstall, oszt' kész...
)W10 egy ipari hulladék...)
-
jeni
félisten
válasz
Kolondrum #26046 üzenetére
pozitívan csak az tud írni,akinek sose volt gondja az SSD-kel.
de mi van azokkal akiknek gyári hibásak lettek? nekik bármit írhatunk az lehetett a világ egyik legjobbja azt nem nagyon fogja érdekelni,hogy milyen jó paripája volt neki mégis elbotlott.a népnek egy kell! sokáig tudja használni és jó áron jusson hozzá.
és azt sem fogja érdekelni,hogy MLC vagy TLC-s az SSD-je.
leginkább a SMART adatokkal sem fog bíbelődni.max. amit megnéznek majd,hogy a kondíció mit is mutat 1 vagy két év esetleg 3. évében.
na jó lesz 1000-ből 5 fő akik a legapróbb részletekre is kíváncsiak lesznek,hogy mi fán teremnek azok az adatot.
-
jeni
félisten
válasz
Kolondrum #26043 üzenetére
A Corsair Force GT 120Gb az egyik legjobb volt anno mikor kijött. Pro kiemelt kategóriás,nekem is volt több mint 3 éven át szinte nem esett semmit se az értékéből,lejárt a garija már kicsinek gondoltam és lett helyette egy 256GB. Nem volt kedvem figyelni,hogy mikor megy kritikus szint alá.
Emiatt adtam el és lett nagyobb tárházú SSD.
-
Raymond
titán
válasz
Kolondrum #26024 üzenetére
Volt valami hasonlo marhasag amikor az m4-et probaltam updateelni, de sajnos nem emlekszem pontosan mi volt csak annyi hogy nem egeszen intuitiv a dolog, vannak megkotesek a Windows-or updater-nel (csak a C: meghatorolo mukodik vagy hasonlo). De nem kell egyebkent CD/DVD, az ISO-t kiirhatod USB-re mint barmilyen masik linux live CD-t peldaul. Megtalatam megint a Crucial utmutatot es valami remlik hogy anno is azt neztem meg: [link]
-
Raymond
titán
válasz
Kolondrum #26022 üzenetére
Egy orokkevalosagig tartott a Micron/Crucial-nal amig valami management szoftvert kiadtak a cuccaikhoz. Kiprobalhatod, de a RealSSD C300-as mar nagyon regi termek, lehet ugy voltak vele "out of support" amikor kiadtak a Storage Executive elso valtozatat is. Abbol gondolom hogy az utolso firmware update is mar 2011-ben jelent meg hozza.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Kolondrum #25971 üzenetére
Azt olvastam, nálad volt meg még pár embernél. Mostanában sok programot telepítgettem, szóval a 2TB írásig van még legalább 1 de inkább 1,5 éve a lemeznek, bár ez igazából tökmindegy. Érdekes, hogy még 2 linux se írkál fele annyit se az ssd-re mint egy win.. Azért ez durva.
Engem viszont ez a kondi dolog nem érdekel. A teljesítmény legyen mindig 100%. Aztán majd ha az elkezd esni, vagy a kondi leesik olyan 20-ra akkor én meg másik drive után kezdek nézni és használom ezt amíg végleg ki nem nyiffan.
Most viszont már egyre több jó SSD van (mondjuk egyre több hulladék is), nem is fogok már ragaszkodni az intelhez.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Kolondrum #25962 üzenetére
Tartósan olyan 46-47 fok körül van, de nyáron ez lesz több is szerintem...
Csak azt nem tudom, hogy ez a notebook vagy az SSD hibája. Mert ha az SSD akkor azt könnyen ki lehetne cseréltetni ezzel a hibával amíg garis.
Egyébként neked mióta Kolndrum a neved és nem SymbianOS?
-
Zsolty001
tag
válasz
Kolondrum #25904 üzenetére
Amikor vettem a Samsung 850 EVO-t mindenki nagyon dícsérte, hogy ez a legjobb. Ehhez képest a másik SSD-m, a Kingston HyperX Fury sokkal(!) olcsóbb volt, és sebességben is magasabb értékeket produkál. Igaz, később vettem így még 1TB írt adatmennyisége sincs, de eddigi tapasztalatom alapján nem győzőtt meg maradéktalanul a 850, főleg, hogy most esett is "papíron" a kondíció. Mindenesetre elégedett vagyok mindkettővel, de valószínűleg nem fogok feleslegesen többet fizetni egy Samsung SSD-ért a jövőben.
-
dugo_
veterán
válasz
Kolondrum #25904 üzenetére
Hát gondolom a limites modelleknél közvetlenül a megadott tbw korlát szerint pörög le, minél kevesebb ez az érték, annál gyorsabban. Ekkora mélységben nem olvastam utána.
A 850 nem tudom milyen, a 120-as 840 EVO-m 12,5TB-tal tart 93%-nál 2+ évesen, 20,3GB/nap írással.
De semmi nem történik akkor, ha kevesebb. Ha zavar, akkor told el a SMART értékeket és újra 100%-ot fog mutatni a HDS nyitólap. -
Hunork
veterán
-
törölt tag
válasz
Kolondrum #25479 üzenetére
Nekem itthon van egy valószínűleg firmware hibás SSD-m, ami vagy nem mér semmit, vagy pedig összevissza méri. Előfordult olyan, hogy egyik nap még 120 indítást mutatott, másnap pedig már 0-t. Ugyanezt megcsinálta az addig írott összes adatmennyiséggel is. Hol többet, hol kevesebbet mutatott. Működött, elvileg működik most is, csak nem lehet követni a használati statisztikáit, és az sem biztos, hogy a kondícióját is jól jelzi ki. Így aztán zsákbamacska, hogy vajon mikor döglik meg, anélkül, hogy arra én előre fel tudnék készülni.
A firmware a legutolsó, nincs hozzá frissítés. -
Raymond
titán
válasz
Kolondrum #25479 üzenetére
Igen, de ez minden SSD-nel igy van a mukodesukbol kifolyolag. Az osszefoglaloban benne van miert. A problema az Intel 530 es 535-nel az hogy tul hamar megy sleep mode-ba ha nincs olvasas/iras (750ms?) es ilyenkor automatikusan megy a takaritas belul full page write-okkal. Ettol durvan megno a NAND irasok mennyisege. A javito script amit a az egyik felhasznalo az Intel forumban linkelt annyit tesz hogy periodikusan beolvas egy random teruletrol valamit hogy az SSD soha ne menjen sleep mode-ba. Ez feljebb tolja a fogyasztast ami desktopon mindegy, de kicsit a homersekleteket is. Az Intel azt mondja a gari a host write ertek alapjan van, ugyhogy ez a problema elmeletileg mindegy, de azert megiscsak motoszkal az ember fejeben hogy nem OK ez igy
-
xuldar
addikt
válasz
Kolondrum #25445 üzenetére
Az SX930 nem tömörítős, ott nem fontos. A Sandforce-os vezérlőknél nem szabad elfelejteni a 0Fill-t, ha a gyári számokat akarjuk viszontlátni. A segédletben azért van kiemelve, hogy ne legyenek felesleges kérdések.
gb4400: Az Intelnek vannak SF vezérlős SSD-i is, az Adatának nem tudom.
-
Chaser
legenda
válasz
Kolondrum #22911 üzenetére
Nálam jól mér mindent, indítások számát nem jelzi. 2014 nyarán vettem, kis megszakításokkal 24/7-ben megy. Most 446 napot ír, kondi 97%. Első pár bekapcs után 99 lett, gyakorlatilag 2-t esett 4,7 TB írással. Ez egy samu 840 evo 250-es. Sok indítást/leállítást nem kapott, bőven 300 alatt kell lennie, de inkább 200.
-
proof88
addikt
válasz
Kolondrum #22909 üzenetére
Driver. Simán lehet, hogy amikor a Win leállásnál le akarja kapcsolni az eszközt, akkor a driver valamiért nem közvetíti a megfelelő parancsot az SSD felé. Ezért az SSD csak annyit észlel hogy váratlanul elmegy az áram, anélkül hogy neki erről szóltak volna. Próbálj meg másik drivert keríteni. Előbb-utóbb ebből az lesz hogy egyszer csak nem indul el a windows, vagy egyéb fontos rendszerfájlok válnak korrupttá.
SSD-nél sokkal kritikusabb egy váratlan áramelvétel. Ha egy HDD-nél váratlanul elveszed az áramot, a fájlrendszer nem sync-elt változásai nem kerülnek a HDD-re, ami persze szintén okozhat gondot legközelebbi bootupkor. SSD-nél váratlanul elveszed az áramot, nem csak a fájlrendszer nem lesz syncelve, de a firmware-ben futó szemétgyűjtés és wear-leveling algoritmusok a munkájuk közben lesznek megszakítva, miközben ki tudja milyen adatokat mozgattak éppen. Amúgy bizonyos SSD-knél van erre védelem egy egyszerű logika és egy nagyobb átmeneti kondenzátor formájában, hogy ha a tápellátás elmegy váratlanul, akkor a FW-nek van ideje gyorsan befejezni az adat mozgató munkálatokat. De nem tudom hogy ez mennyire jellemző manapság a nem enterprise-class SSD-knél. -
xuldar
addikt
válasz
Kolondrum #21297 üzenetére
A Kingston honlapján pont ez a firmware van feltüntetve legutóbbiként. Biztos, hogy ez az új revízió. No meg mennyi esélye van annak, hogy majdnem 2 évig porosodjon valahol egy bolt raktárában egy népszerű típus?
Az enyém 507KC4, és még a régi, tehát nem igaz, hogy az 506 után mind az.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Kolondrum #21297 üzenetére
Firmware alapján lehet megmondani
SSDOK vagy Crystal Disk Info kiolvassa. -
csabiee
csendes tag
válasz
Kolondrum #20979 üzenetére
Az a gond, hogy nem vagyok egy nagy barkácsoló... Fúrásnál tuti valami rosszul sikerülne, minimum benn marad kis forgács a gépben és szép kis zárlatot csinál. Az alaplapot sem nagyon merem teljesen kiszerelni, egyszer csináltam meg, amikor a BIOS elemet akartam cserélni és annak is szerviz lett a vége.
Így akkor inkább ne erőltessem a dolgot?
Igazából van benn most egy 2.5" SSD a HDD helyén, az meg a DVD helyén, de kezdem kinőni a HDD-t és pont van itthon elfekvőben egy terrás, úgyhogy azt szeretném a 2.5" SSD helyére tenni. De lehet nem ér meg ennyi kockázatot a dolog. -
válasz
Kolondrum #20720 üzenetére
1. Ha az SSDOK azt írja, hogy az SSD-n le van tiltva a derfragmentálás, akkor az úgy is van.
2. W7 óta nem kell az az egész szolgáltatást tiltani ez miatt
3. Ha ezt megtetted(már mint, szolgáltatás szinten letiltottad a defrag FX-t), akkor a lemezkezelőben(Windows lemezkezelőre értendő) kb semmit nem tudsz vele kivitelezni(nem csak SSD, hanem HDD szinten sem, mert a Windows lemezkezelője hibával indul(azaz nem indul)). -
FF23
senior tag
válasz
Kolondrum #19431 üzenetére
Nagy mintám nincs, de mostanában lehetőségem volt összehasonlítani hármat: 830, Hyperx Fury, 850 EVO. Win7+progik telepítése, frissítések, beállítások és az ezekkel járó újraindítások.
A 830 és a fury közt nem láttam különbséget, de a 850 evo már annyival jobb, hogy simán érezni. És semmi csúcsgépek, csak C2D-k sata2-vel. -
somé
őstag
válasz
Kolondrum #19431 üzenetére
Érzem, ha átvitt értelemben is, ha meg az általam és mindenki által használt Mark-kal lemérném, nem aludnék jól utána.
22-ért vettem a 850 EVO-t 5 év garanciával, tudtál volna ebben az árban jobbat ajánlani újban? Szigorúan ami ténylegesen megközelíti a leírt gyári értékeket? Nem hiszem. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
-
-
Vakegérke
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Google Pixel 7 Pro 128GB
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest