- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantisz48
őstag
válasz
MK VII #27800 üzenetére
Üdv!
A Laptop belseje rendszeresen szoktak sűrített levegő spray-el kifújni tehát a por miatt nem lehet. Az a gond, hogy körülbelül a ventilátor a laptop egyik végében van, míg az SSD a másikba. És a fedél ami lefedi, ott pont nincsen semmi szellőző nyílás.
A pirossal bekeretezett helyen van az SSD.Tegnap alátettem egy laptop hűtőt, akkor lejjebb ment a hőfok, de amikor nagyobb terhelést kap gyorsan elérte az 50 fokot.
-
Doky586
félisten
-
worxland
addikt
-
-
dugo_
veterán
válasz
MK VII #27328 üzenetére
Nem a 130 napot kell nézni, hanem a 4TB írást. Samsungnál normális, az kb ilyen sebességgel pörög lefele. Típusfüggő, hogy hogyan van beállítva ez a számláló.
Ha nem romlik el a vezérlő, akkor ebben még nagyon sok benne van. A 75TB-os íráslimittől is messze vagy még. (Ami szintén nem jelenti az SSD végét, csak a garancia megszűnését ennél a modellnél).
Vonatkozó cikk:
Az SSD kondíciója, tények és tévhitek -
xuldar
addikt
válasz
MK VII #27328 üzenetére
Semmi baja. Ezt olvasd el.
-
Viktor81
senior tag
válasz
MK VII #23906 üzenetére
Sajnos, azt veszem észre, sem szakmai tudásod, sem tapasztalatod nincsen meg a vitához, mégis földbe akarsz döngölni. Ha valami, aminek a hűtéséről a gyártója nem gondoskodott, túlmelegszik, az kinek a hibája ? - a felhasználóé ? Jeleztem a hibát, javasoltam kivitelezhető megoldást (matrica eltávolítására és borda felhelyezésére), mire a válaszuk az volt, hogy a márkaszervizük csak cseréli az elromlott meghajtót, semmilyen beavatkozást nem végez (ez ismételten őket minősíti...) (cseréhez nagy szükség van márkaszervíz hálózatra...)
Mint említettem közel 10 évet dolgoztam egy kutatási - fejlesztési részlegen, ahol például olyan 0,5 fokonként szabályozható kemencébe zártuk a PC-ket, ahol szélsőséges körülményeket tudtunk szimulálni és kemény stressz tesztet futtattunk min. 12 óráig. Miért ? Elmondom Neked, hogy okulj a párbeszédünkből és a Samsung féle cégek hozzáállásából: nem hibáztathattuk a pl. közel-keleti vásárlót azért, ha a mi termékünk nem képes az elvárható működésre azért, mert náluk 15-20 fokkal több van mint ami "ideális" lenne. Tudom, hogy ezt még a 7 éves unokahúgod is tudja, de szerintem Te sem örülnél, ha egy 100e Ft-os SSD túlmelegedne egy 500e Ft-os konfigban és a gyártó csak annyit mondana: "ez az felhasználó gondja"Jelen pillanatban a konfigom hőmérséklete: CPU: 50; Q87: 66; 850 PRO: 47; 850 EVO: 66 fokosak. Az EVO-hoz adjál hozzá 10-et, annyi volt a borda nélkül. Nyilvánvaló, hogy az én hibám, hogy az egyik legalacsonyabb fogyasztású alkatrész akar(t) leolvadni a NYÁK-ról.
Viktor
-
Viktor81
senior tag
válasz
MK VII #23902 üzenetére
Csak még mielőtt teljesen kicsavarjuk a tényeket:
1. az a forró gép max 50 fok
2. egy kolléga volt, aki megértette a problémát és használható segítséget probált adni, a többiek éppúgy hülyéztek, mint Te (és ostoba, nem kivitelezhető tanácsokat adtak)
3. nekem nem kell a Samsung rossz hírét keltenem, ezt megteszi helyettem a Samsung maga - most már nem mint probléma írtam, hanem tényközlés arra vonatkozóan, hogy egy kollégának melegszik a PCI alapú 950-je... (leírtam, jó ha tudja, nem kap használható megoldást - max annyit, tegyen mellé ventilátort)Nem tudom, ki tanácsolta a legelején, hogy tegyek rá bordát (nyílván ezt magamtól is kitaláltam), de azt tudom, leírtam, hogy az okosok leragasztottak a vezérlőt, a cache-t és a NAND-okat egy szép fényes, vastag Samsung logós matricával, amit ha eltávolítok, urgik a garancia. Örülök, hogy Te rendelkezel olyan magas IQ-val, hogy szerinted minden melegedési problémát csak aktív hűtés old meg (közlöm Veled a világ éppen ellenkező irányba megy és mobil eszközök ezrei működnek passzív hűtéssel) Amennyiben egy i7-es 35 W-ját gond nélkül el lehet disszipálni, ne okozzon már gondot egy 1,5W TDP-jű ARM SoC hűtése. Az hogy Te hülyének állítasz be és elferdíted a tényeket csak rólad állít ki szegénységi bizonyítványt.
Már nem érdekel sem a Samsung, sem a Te véleményed, a problémát orvosoltam, a vezérlő általában 55 fokos, komoly terhelés esetén melegszik 65-70 közé. - sajnos ennek az ára annyi, hogy nagy valószínűséggel elveszítettem a garanciát.V.
-
Viktor81
senior tag
válasz
MK VII #23897 üzenetére
Köszönöm a kioktatást, gondolkodom rajta. Mindenesetre érdekes, hogy ugyanebben a közegben az Intel Q87-es chipset 50 fok, de még a 850PRO 2,5" is 50 fok. Ezek szerint nem lehetetlen megoldani, ha valaki meg akarja oldani. Megjegyzem nem kedvelem az ilyen hülye dumákat: "tök passzív házban 50-60 fokos közegben nem 25 fokos az SSD-d? Kezdesz elég röhejes lenni..." - azt várom, hogy kb. annyi legyen a hőmérséklete, mint a közegé. Az pedig nem elrugaszkodott elvárás, hogy egy létező konfigurációban ne menjen tönkre egy vele kompatibilis termék. Ez ASUS AIO alaplap (tudod, monitor mögé van épitve), ahol szintén nem feltétlenül van aktívan hűtve az SSD. 10 évet dolgoztam egy igen nagy nevű PC gyártó R&D laborjában, ahol csak akkor kapott plecsnit egy komponens, ha minden ésszerű felhasználási körülmény keretein belül megfelelt. Ezt egy Samsung kaliberű gyártónak illene tudni és alkalmazni. (főleg annak fényében, hogy a manapság a miniatűrizálás alap elvárás és állítólag ők ennek mesterei...) Szerencsére, attól, hogy ők ennyire segítőkészek és attól, hogy vannak olyan "nagytudású megmondók", mint pl. Te, egy 400 Ft-os borda segített a dolgon... (és abban is biztos vagyok, hogy még legalább 10 fokot lehetne csökkenteni a hőfokon, ha meglenne a segítő szándék és akarat - pl. egy firmware módosítással)
V.
-
válasz
MK VII #23816 üzenetére
Bocsi, de valamit félreértettél...
Én csak arra hívtam fel a figyelmed, hogy rosszul mérsz(már ha tényleg olyan meghajtód van), de ez ott van a gyorstalpalóban is... 1. pont, hogy mivel és hogy kellene mérni
Természetesen olvastam, hogy topiktárs esetében SATA1 sebesség van...)Józsi212 - Macrium Reflect Free
-
válasz
MK VII #23814 üzenetére
Topiktárs egy Fury-val "küzd" (már ha nem néztem be valamit)... Te meg azt írtad, hogy neked is ilyen van és adtál egy mérést... Ha ez így vagyon, akkor rosszúl mérsz, mert a Fury az tömörítős meghajtó és ezért 0Fill-el kellene mérni...
(Bocsesz, ha valamit valóban benéztem (ami nem lenne véletlen, csak a Magyar bürokrácia lassan kihozza belőlem az állatot és valakit el fogok kalapálni)...)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Robotporszívók
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- Gitáros topic
- Sorozatok
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Házimozi belépő szinten
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest