- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
félisten
-
félisten
Le is tiltottad a Marvell-t? (persze csak ha nincs rajta semmi)
Amúgy csak az SSD-t dobálja le, vagy a HDD-vel is előfordul?
SATA kábel milyen? Ilyen csúzliguminak való avagy valami normális?[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
Akkor tiltsd le a Marvell vezérlőt a BIOS-ban.
Úgy is kérdezhettem volna, hogy a HDD-nél is tapasztalod a jelenséget, vagy csak az SSD-nél...
A kábel az meg úgy értsd, hogy "a cooler szél is meg tudja mozdítani" 200 Ft-os kategória, vagy valami normálisabb (pl rögzítőpecekkel ellátott, nem 1 méteres) kábel-e.
Mindenképp próbáld ki egy másik kábellel is.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
Először is elnézést, belegondoltam olyan dolgot is a kérdésedbe, ami nem is létezik, nevezetesen azt feltételeztem, hogy van amikor nem látszik az SSD, azaz el sem indul a W7 olyankor... (Ezért kérdeztem, hogy "eldobja-e" az eszközt...)
Viszont még egyszer átolvasva, úgy veszem ki, hogy nem erről van szó, azaz amikor kiírodik, hogy No Physical Disk, akkor is simán elindul az SSD-ről a rendszer és értelem szerűen minden eszköz látszódik és működik is.
Ha ez a szitu, akkor semmi dolgod nincs, mert ez a No Physical Disk nem hiba.
Ez csak egy információs üzenet, ami akkor jelenik meg, ha a Marvell vezérlő engedélyezve van és egyik Marvell SATA port-ra sincs rákötve eszköz. (kb ugyanaz, mint pl amikor a BIOS kiírja, hogy SMART Enabled)2 módon szabadulhatsz meg ettől az üzenettől
1. (Ahogy már írtam is korábban) Letiltod a Marvell vezérlőt a BIOS-ban
2. Rákötöd pl a HDD-t az egyik Marvell SATA portraSzóval nem kell kábel-t cserélni, BIOS-t frissíteni, meg semmit.
Még1x: Bocsesz
Jim-Y
Először is mérj egy sebességet, ha a mért eredmények látványosan elmaradnak a gyártó által megadottól, akkor szükség lehet a külön sata driver-re.
(Úgy rémlik, hogy ez a Asmedia driver-t a legtöbb esetben szinte kötelező felpakolni, mert nem csak az SSD-k, de a HDD-k is (elsősorban gyenge írási sebesség miatt) igénylik, de nem vagyok 100%-ban biztos benne. Mérj egyet és kiderül)[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
Change Log:
Here is a summary of the new FW 1.3.3 for Force GT / 3:
1. Fixed a rare condition when waking from slumber mode that could cause the drive to hang. This can cause a BSoD if the drive is the primary storage boot device.
2. Fixed a rarely occurring issue during S3/S4 cycling to handle marginal flash timing. This can cause a BSoD if the drive is the primary storage boot device.
3. Fixed an issue during a firmware update where APM would be marked disabled in identify.Ez alapján el tudod dönteni.
-
ricsik
őstag
Értelek, de azt azért írják, mert így kevesebben próbálják meg a frissítést így kevesebben is fogják elrontani, ergo kevesebbet kell cserélniük. Ha körültekintő vagy, látom az voltál, mert sikerült, akkor ezeket a figyelmeztetéseket ignorálni lehet. A bios updatet és a bios rezetet én is kihagytam. Valahogy feleslegesnek tartottam. Néhány esetben szükség lehet rá, de ott is szerintem csak régebbi alaplapoknál.
Végeredményben jól tetted, hogy kérdeztél, sokan nem teszik és hülyeséget csinálnak.
Aktív témák
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD RED SA500 SATA 2TB
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest