- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Isual
veterán
Sziasztok!
Az augusztusban vásárolandó új gépemhez kérném a tanácsotokat SSD kapcsán. Amit szeretnék, az egy 120GB-os SATA III-as SSD 55-60k-ig.
A gép nagy vonalakban: MSI P67-es alap, i5 2500K, 8GB Vengeance, GTX580, ODD, 2xHDD + SSD, Enermax MODU87+ 600W, Corsair 600T ház.
Az SSD-n win7 lenne, plusz 1-2 gyakrabban használt játék.
Torrentezni, adatot tárolni nyilván valamelyik HDD-n fogok.
Két SSD-t szemeltem ki magamnak némi olvasgatás után:
1.Corsair Force Series GT 120GB (eléggé kedvelem a Corsairt, mint gyártót)
2.OCZ Vertex 3 120GB (ezt már láttam is itthon jó áron)
Mit tanácsoltok?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
Valaki erre?
Nekem az is elég, ha jóváhagyjátok, hogy azokkal nem járok rosszul, aztán majd úgyis elválik, hogy kapható lesz-e a GT, amikor veszem a gépet.[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Sziasztok!
Tegnap telepítettem fel a rendszert az új gépem(SSD-jé)re, s ebben a cipőben járok. Valaki tudja esetleg, hogy mi lehet a probléma és a hibaüzi oka, s hogyan lehet orvosolni? Igazából elindul a win7, nem azzal van a gond, csak mindig átrágja magát ezen, s emiatt lassabb az indítás. No meg zavar a dolog.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #26500 üzenetére
Természetesen oda dugtam (fehér port)
-
Isual
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #26502 üzenetére
Marvell-t nem biztos, hogy letiltottam. Ezt a ledobálást nem értem, márha ez ennek számít, ezen a téren nincs komptetenciám, én csak a hibaüzenttel szembesülök, de aztán elindul a windows és ott minden jól, gyorsan működik, leállítás is 3-4mp, azzal sincs gond. HDD-k működnek. SATA kábel az alaplaphoz adottak. Az SSD-t és a WD20EARX-et Sata 6gps-os kábellel kötöttem be, de ennek úgy tudom nincs jelentősége, nincs fizikai különbség a SATA II-es és SATA III-as kábelek között.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #26504 üzenetére
Rendben, úgy lesz, s ha minden próbálkozásom ellenére marad az üzenet, akkor még lehet írok. A kábelek jó minőségűek, rögzítőpecek van, ~30-40cm lehet. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #26507 üzenetére
Így van. Rendben. Köszönöm mégegyszer mester!
Az SSD normális működéséhez van egyéb javallat. (az #1hsz-ban linkelt cikkekben leírtakat többnyire megcsináltam már, a böngészőkkel okoskodok még, mert még nincs fent egy sem, de van e azokon kívül valami javallat, hogy optimális legyen a történet?)Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
válasz BioNiCMaN #26545 üzenetére
A Force 3 asynchronous NAND Flash memory-s, a GT synchronous (ezért drágább ennyivel). Ennek nagy (sebességbeli) jelentősége a tömöríthetetlen fájloknál van, de úgy amblokk is valamivel jobban teljesít a GT. Én azt venném, a Samuval szemben is.
(#26546) Bodor: Az ő lapján nincs is Marvell-es SATA 3-as vezérlő, csak 4 Inteles.
Szóval nála ez nem téma. Persze ne SATA2-re kösse[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Corsair Force GT 90GB
Marvell probléma elhárítva, nem volt még BIOS frissítés és az firmware frissítés se, ugyanis azt írják, hogy csak akkor tegyem (utóbbit), ha jelentkeznek problémák...ettől függetlenül is ajánlott lenne a firmware frissítés?Jók az értékek, minden oks?
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz ricsik #26585 üzenetére
épp ezaz, hogy hiszek... azt mondtad, hogy olvassam el figyelmesen. megtettem és azzal kezd, hogy ha nincs gáz az SSD-vel, akkor ne frissítsek... itt botlottam ellentmondásba, s ezért írtam újfent
Szóval akkor mi legyen?
Firmware uptade
BIOS update utána Firmware update
semmi?
Komolyan!Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest