- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Aktív témák
-
general
addikt
köszönöm, nagyon hasznos link! bár arról nem ír, hogy átlagos fájlmásoláskor, filmkitömörítéskor jelent-e előnyt. de gondolom nem, mert gyakorlatilag a nagy tárhely cache-eként működik, ergo a progik használatakor érvényesül az ssd. már ha jól értelmezem a technológiát.
elnézést, ha nem olvasok jobban vissza a topicban, iszonyúan pörög, így is alig bírom követni..remélem nem gond, ha alap dolgokat kérdezek! valóban jó lenne az 1 hsz-t bővíteni!! és köszönöm a türelmes válaszokat!
jelenleg 50 gigás a win partícióm, minden fent van, ami kell, és van még 17 giga hely, szóval nekem valószínűleg tényleg jobb lenne egy 60/64 gigás ssd normál használatban. -
zetecR
addikt
A 60-as ForceGT-re másoláskor 60MB/s-mal tudtam írni, a Samu 830-re viszont 120-szal.
Én pont az a felhasználó vagyok, aki írogat rá, így marhára nem mindegy, hogy mennyi ideig ülök felette.
Azért írtam, hogy ha ilyen igény van, akkor egyértelműen Samu, amúgy bármelyik SF tökéletes. -
feket663
tag
Szia Bodor, hozzád fordulok, mert úgy látom eléggé benne vagy az SSD témában. Adott egy Asus C90S típusú notebook Win XP-vel, és szeretnék bele egy 60-64 gigás SSD meghajtót, az írásodból azt már kiderítettem, hogy melyek lennének azok a meghajtók, amik szóba jöhetnek ebben az esetben, csak sajnos azok már nem nagyon kaphatóak újonnan, vagy legalábbis én nem találtam őket, az A-Data S596 szériában is most már a turbo fantázianevű kapható, kérdés, hogy ez vajon ugyanúgy tartalmazza a Garbage Collection technológiát, mint az elődje? Mennyire lehet megbízható ez termék? És talán az utolsó leglényegesebb, hogy vajon együtt tud-e működni ezzel a 2007 körül tervezett Intel 945G alapú gépem? Köszönöm szépen a segítséget előre is!
-
bigmasterg
addikt
Úgy nézem, hogy vannak olyan ssd-k, amiben egy 1,8"-os ssd van. (itt lent is vannak szétszedett képek).
Ezeknek milyen csatlakozójuk van? Így ránézésre msata szerűnek néznek ki, viszont itt van csatlakozó mellett is nyák. Gondolom nem menne bele a sima msata helyre.(Nemsokára érkező laptopomban is lesz a hdd mellett egy msata hely, azért nézelődök most.)
-
gabo89
senior tag
Most nem tudom pontosan, mert nem az enyém a gép, ugyhogy most emlékezetből mondom. Egy Albacomp csomagolásban lévő Clevo, Celeron M 1,6-1,7 Ghz, VIA "valami" integrált VGA és 512MB DDR1 ram. Ennél több rammal nem bootol be a rendszer (a bios látja), ezért is lenne jo bele egy SSD.
A rendszer jelenleg egy XP. Mivel IDE-s, így ugy tudom, nem megy a TRIM. Ezért az XP maradna.
-
janos666
nagyúr
Saccra milyen hatásfokkal tömöríti a Sandforce pl. az AutoCAD swap filejait?
Mert tömöríthető, hisz mikor a swap 1-2 Gb-os, az elmentett DWG olyan 10-20 Mb-os. De azon azért izzad a CPU rendesen, és direkt erre van optimalizálva a DWG tömörítése...Csak mert a RAID-0 tömböm olyan 200-al írható, míg az SDD rossz esetben olyan 100-al, és igaz hogy olvasáskor már köröket húz a majd 500-as SSD a durván 250-es RAID-ra (arról nem is beszélve ha töredezik a file, vagy máshoz is nyúkál valami, és vadul seekel a winyó...), csak így már nem olyan egyértelmű, hogy olyan „hűha mennyivel” jobb lesz az SSD.
Bár még fel sem tettem a CAD-et, tudom hogy nem ártana kipróbálni, mielőtt leszólom, csak na...
Mondjuk a Win7 az tényleg „száguld” most. Jobban, mint mikor még SATA2-es, TRIM nélküli régi SSD-m volt valamikor ideig-napig...
-
gtasystem
őstag
tudom nekem is lejött már egyszer, de sajnos töröltem és még egyszer nem tudom valamiért..
lehet hogy nem vagyok már unique visitor vagy nem tudom..
viszont úgy tűnik sikerült találnom ugyanott egy migrate os to ssd-t hasonló paraméterekkel mint amit ajánlottál..
fel is tettem a hdd-re délután lehet hogy nekiugrok..
ha csak simán újraklónozom az elég? nem kell előtte törölni az ssd-t ugye? -
gtasystem
őstag
Ha nem jól csinálja meg a migrácót az Acronis, akkor nem logikus használni, hiába adják az SSD-hez. . .
na igen csak ezt senki sem mondta..sőt arról volt szó hogy az Acronis jól csinálja meg az eltolást..
és tudtommal a paragon szotfverei nem teljes verziós trialok hanem letiltott funkciósak..amit pedig ajánlottál épp most néztem megint és nem tudom letölteni a letitbitről..na mindegy majd még próbálkozom de akkor ezekszerint senki sem próbálta ezt még, tehát konkrétan ez is csak tipp hogy valószínűleg a paragon jól tolja el..
mert elvileg az Acronist is ajánlják minden os-hez aztán mégse jó..mi baja lehet egyébként ha marad rosszul eltolva? mert én sebességet néztem de az jó..
-
gtasystem
őstag
még kipróbálhatom a paragon drive copy-t is..de szerintem logikusabb azt használni amit az ssd-hez adnak nem?
amit linkeltél onnan nem lehet letölteni szoftvert, csak a pdf-et (white paper) amiben leírják az utólagos alignálás előnyeit..
ezért kérdezem hogy hol van ez a partítion aligment tool mert én nem találok semmi ilyet.. -
gtasystem
őstag
sikerült az xp klónozás Acronist használtam végül, mert kaptam az ssd-hez egy oem verziót, viszont az eltolás nem lett jó, nem lehetett MBR-t állítani, igaz automata módot használtam de a manuálisban sem találtam ilyen lehetőséget..
Egy az egyben átmásolta az ssd-re, így az eltolás mértéke maradt ami volt..
Megnéztem ezt a paragon partition managert de ebben nem találtam utólagos alignálási lehetőséget..partition aligment toolt én nem találtam sehol.. -
kasa85
őstag
Lehet rá rakom most a virtuális memóriát,hogy még a hónapban cseréljék.
Vagy vissza kérjem az árát persze ha lehetséges.
Gondolom vétel árban kapok egy másikat,mert akkor veszek egy vertex 3 120GB ezt meg eladom.
Gondolom Firmware frissítésbe nem kötthetnek beleLegfeljebb ki találom,hogy inkompatibilis volt az alap 1.4 firmware frissítés a lappal.
-
@matthew@
őstag
-
kasa85
őstag
B@sszameg köszi ezen nagyon át siklottam
És a kolega elnézését is kérem,hogy azt írtam nem kaptam rá reakciót.Kelt:
2010.02.24
Garanciális idő
36 hónap
Bruttó:57562FT
hardverker.Akkor lejárta 2013.02.24
Pontosan +1 év garanciám van.
Egy Garancia jegyet kaptam itt a PH vettem a hardver apróban.
Alig 2 hónapot használta mikor át vettem tőle 94% volt a Kondíció.
40000FT ér vettem ami lazán megérte.Gyári adatok/Sorozat szám minden stimmel.
Garanciális matrica az SSD sértetlen.
Dobozt kaptam hozzá meg 1db A4-es garancia papírt és a Terméket.
Hiányzik a csavarok,jumper,és a rögzítő.
Ha emiatt garanciáztathatom,és ha szívóznának a hiánnyal akkor vagy oda adom átmenetileg a Vertex 3 kellékeimet mert ugyanazok,vagy ha ki cserélik azokat ott hagyom nekik. -
-
@matthew@
őstag
Elolvastam a cikket és az ajánlott SSD-k között volt 2 is amiket írtam, hogy melyiket néztem ki. Az OCZ Agility 3 illetve a Corsair Force 3 a 2 SSD közül melyik lehet jobb döntés szerintetek? 120GB-set vennék belőlük, szerintetek melyik lenne jobb választás?
Amúgy egy Gigabyte MA770-UD3 lapban használnám, SATA 2-es csatlakozóban és nem tudom, hogy kompatibilisek lennének-e (mármint a lap és az SSD jól meglennének-e) ezt honnan tudom megnézni? Illetve jelenlegi HDD-men épp egy teljesen friss Win 7 64bit Prof van, amit szeretnék ghostolni, az SSD-n lehet ilyet csinálni, illetve ha a mostani HDD-mről csinálok egy ghost lemezt akkor minden gond nélkül fel tudom azt tenni az SSD-re?
-
Köszönöm, nem rágódok ezen, csak egy picit zavar, hogy tízezret költöttem el végül is feleslegesen, inkább elittam vóna'. Veszett fejsze nyele, gondolom (meg írtad is) valamiben azért csak jobb! Meg például volt hozzá 300 ft-os beépítőkeret, meg nagyon szép, fényes, kemény dobozban jött. Meg kaptam egy NortonGhost15-öt, amit nem használok, mert Acronis-szal mentek.
Apropó Acronis!
Acronis True Image 2010-em van, valamit másképp kell-e csinálnom a mentéskor, mint a HDD-nél, különös tekintettel az alignálásra. A most még meglévő, rejtett, 100 megás partíciót ki fogom irtani, azzal nem lesz gond, nemsokára újratelepítek. És az egész lemezt sector by sector, vagy csak magát a rendszert kell elmentenem? -
jilian
addikt
Háát, ugye most, hogy nincs Revo a 830-on lapul az op.
Igaz sata 2-ben duruzsol, csináltam még annó az egy fizika tömbbel tesztet, (bal revo 1 fizikai tömb/jobb samu 120Gb sata 2)
Nem tudom, de én érzem a lassulást, bár még így sata 2 -vel sem lehet igazán panaszkodni a 830-asra.
A Revóval azért jobban 'átjött a tempó...persze sosem lesz "dupla hatás".
A tárhely meg mindig jól jön főleg ha ilyen tempókról van szó. -
jilian
addikt
-
"Az emberek többsége lusta arra hogy elolvasson valamit, utánaolvasson a dolgoknak vagy csak egyszerűen nem adnak időt maguknak rá.
Gyors és kész válaszokat várnak, aztán ha megkapták, akkor bezzeg kérdezgetnek, meg értetlenkednek és hitetlenkednek...."Egyike vagyok azoknak, akik az utóbbi pár napban sokat kérdezgetett tőletek. Hidd el, én például elég sokat olvasok, minden linkre rákattintok, végigrágom magam rajta, de minden kapott új információ és tudás, csak újabb kérdéseket vet fel az ilyen "lelkes újonc"-okban, mint például én. Sajnos sok mindent nem értek abból, amit olvasok, ami nektek alapvetés, azt nekem szinte az elejéről kezdve kell elmagyarázni és szerintem erre (is) való az ilyen fórum, hogy ezeket személyre szabottan megkérdezzük. Biztos igazad van, hogy sokan várják a sült galambot a szájukba, de nálam (és többünknél) arról van szó, hogy egész egyszerűen nem mindig értem amit olvasok, de érdekel nagyon és a személyes segítségetekkel már előrébb járok. Volt úgy, hogy már rég olvastam azt a cikket, amit egy kérdésemre válaszként kaptam, de mivel magas volt nekem, ugyanúgy kérdeznem kellett továbbra is. Én ebben a fórumban kopasz újonc vagyok, egy másikban meg lehet, hogy válaszadó mindentudó.
-
zjuhasz
aktív tag
igen, köszi.
pont emiatt akarnék SRT-vel SSD-t használni.:
"20 GB-os SLC SSD-vel egy 4 éves 1 TB-os rendszerből is sikerült 41%-kal nagyobb tempót kisajtolni, mint egy VelociRaptor-ból. Vagyis ha olyas valakinek építünk rendszert, aki mindenféle fájlmenedzselgetési és keresztbe telepítgetési manőver nélkül szeretnének egy relative gyors konfigurációt, vagy a büdzsé nem teszi lehetővé egy méretes SSD beszerzését, akkor 110 dollárért cserébe átlagosan megduplázhatjuk egy klasszikus merevlemezes összeállítás tempóját." -
atala
addikt
Bocs Bodor, nem neked szántam, csak rosszra nyomtam rá!
Jól sikerült a beüzemelés az új SSD-re. Win7-et még szokom, de nem vészes. Sokkal gyorsabb lett mit HDD-vel, de ez természetes.
Ha a netbook-ba tennék SSD-t, akkor is érezhető lenne a gyorsulás? Mert abban elég gyengusz konfig van. Még lehet, hogy a win7 sem lenne túl jó rá.CPU: Intel ATOM N550 1.50GHz
RAM: 2 GB DDR3 -
35K az a 41K a legtöbb shopban, mivel az új SF vezérlő van rajta ill asszinkron NAND ezért kb a Force 3-asokkal van egy árban/teljesítményben...
Kingston V+200 SVP200S3/90G vs. Corsair Force 3 CSSD-F90GB3-BK -
.mf
veterán
"nincs nagy kedvem a teljes rendszertelepítéshez, mert mint említetted RAID-es rendszert nem lehet átghostolni a szóló SSD-re."
Esetleg Easeus megfelelő klónozója, ami nem nyers lemezképet másol, és mbr-t előre létrehozni a másik lemezen; vagy még másik ötletként sysprep?
-
A józan, ésszerű, szakmai alapokon nyugvó beszélgetést/kérdéseket sosem vettem "kötözködésnek", ebből csak tanulni lehet, az meg jó.
Azért nincs még az Intel oldalán, mert elsősorban Intel Desktop Boards-okhoz van (Intel deszkákhoz magyarul, nem azért mert béta), viszont teljesen hivatalos gyűjtőoldalról le lehet tölteni, biztosan nem valami "kókányolt" változat: [link]
Ugyanitt van leírás is a 11.5/11.6-ról: [link] -
Így van, hivatalosan a 11.0.0.1032 ami elérhető, a 11.5/11.6 meg majd a 2. negyedévben lesz elérhető.
davidsz
Igen, TRIM nélkül a Samsung belassul, nem arra találták ki a vezérlőjét. korábban már linkeltem képet, hogy nálam milyen eredményei lettek pár hónap TRIM nélküli használat után.
valahol olvastam egy tesztet (ha megtalálom linkelem), hogy kikpcsolt TRIM mellett jóformán semmilyen karbantartást nem végez, egyre jobban belassul és ott is marad, nem fog pár óra alatt regenerálódni. -
davidsz
senior tag
Nem szeretnék marhaságot írni, de:
- érzésre!!! Ismétlem érzésre gördülékenyebb a rendszer.
Ez abból is adódhat, hogy nálam minden Sata porton van valami. Most hogy 1 port az Op rendszer, simább...
Bár ezt teszttel és eredménnyel ugye nem lehet alátámasztani.Nincs jelenleg bizonyítható előnye, a Trim hiánya miatt.
Sajnos az 1 hónap nyüstölés miatt meg kellett hogy változtassam a véleményem a tapasztaltak miatt. -
-
zoleeno1
veterán
Nem csak te, pár hónapja amikor nagyon lent voltak a ram árak (bár most sem vészes még), komolyan elgondolkoztam 32 gigán, amiből 24-et lecsípek csak a win7-nek
végül elvetettem, mert azt olvastam, hogy hiába fényévekkel gyorsabb, annyira nem lenne érezhető a különbség, mindennapi használatban. De jó lenne ha vki kipróbálná és megosztaná a tapasztalatokat
Analintruder: Olvasd el ezt a cikket: [Lhttp://logout.hu/cikk/milyen_ssd-t_vegyek/bevezeto_es_ar.html]Milyen SSD-t vegyek?
u.i.: király a nickneves -
jim_raynor70
aktív tag
En is abba a hibaba estem, hogy a 2600K-t kepzeltem az SSD-je ala, pedig nem csak az hozza ezt nala: [link].
Viszont szemely szerint szivesebben probalnek ki egy RAMDrive-ot, kozel 1000 MB/s-os 4K-kkal, ha letezne ilyen meghajto megfelelo csatlakozassal... Na, annal mar biztos erezni a kulonbseget. De szerintem mar 200-nal is erzed, hogy gordulekenyebben megy minden, mint 20 MB-tal.
-
zoleeno1
veterán
nem az a durva, hanem, hogy pár hsz-el feljebb írja, hogy ez még a régi konfigjában mért eredmény Giga P45-DS4 lapban
Szerintem be volt rúgva Crystal disk ennél a mérésnél...
atala: láthatod liszi70 hsz-ét, pedig Őt is még tegnap is győzködtük, hogy higgye el, nem kell xp neki
és lám, 1 nap után ezt írja
-
-
-
-
ng0ofy
KORREKTOR
Jó cikk volt, köszönjük!
Más: a topik lakóit kérdezem, hogy most (lent van az euro ára) hol kapok legolcsóbban 120-128 Gb-os SSD-t? Merre érdemes keresgélni? Valahol leárazás? Valami alig használat darab valakinél? Esetleg tudtok olyan fórumtársat aki kicsit olcsóbban kicsit így-úgy szállít?
Kössz.
-
gg72
veterán
Igen, most már csak azt nem tudom, hogy 60GB vagy 90GB legyen.
A nagy gépemben egy 40GB Intel van már másfél éve, amin bővel elférek, de igaz, hogy minden sallang HDD-ken van. A laptopban pedig csak ez lenne egy egyetlen meghajtó (+ külső HDD), de úgy gondolom, hogy elégnek kell lennie a 60 gigának, hiszen pl. játékok nem lesznek rajta, csak a rendszer, office + néhány kisebb program (skype, médialejátszó, imgburn, stb.).
-
Mi5i
aktív tag
Pl. itt. kb. két hete még bruttó 50 volt mikor vettem, azóta már 2 lépcsőben lejjebb ment.
Itt szintén, árgrafikonon is látszik.
Jó, nem Samsung-ot néztem - és ezeket sem szabadna már ha már megvettem- de itteni kérdések miatt is fel-felnézek a listákra. Viszont Force GT, Agility, ugye Vertex, számomra szemmel látható az olcsósodás.. Jó, nem 10-15ökkel lett olcsóbb, de a nettó és bruttó 5 ezer környéke megvan. Pár hét alatt a befagyott hónapokhoz képest szerintem mozdulás
-
IgnisFatuus
aktív tag
Nem lepődtem meg, csak gondoltam jó választás lehet a Revodrive azoknak akik Raid0 rendszert használnak vagy terveznek használni, azért tettem ki az eredményeket.
Egyébként két 120GB-os Kingston HyperX volt ezelőtt benne RAID0-ban, egy Adaptec 6405-ös vezérlővel, de ez mérés nélkül is egyértelműen gyorsabb. Gyorsabb a boot, gyorsabban nyílnak a programok, hogy csak a szemmel is könnyen látható különbségeket említsem. -
davidsz
senior tag
-
-
Nem hogy lényegi változást nem tartalmaz, hanem konkrétan teljesen azonos az előzővel. Ezt azért adták ki, hogy a frissítő progi működjön végre rendesen. Ezért volt korábban, hogy valaki simán frissített Windows alól, míg a másik versenyző CD-ről sem tudott, az USB-s verzió meg fel sem ismerte, hogy lenne a gépbe Samsung SSD.
Reméljük most már azért sikerült összehozni, nehogy most meg az legyen, hogy mindenki, mindenről/minden alól simán feltudja tenni, csak a utána meg a kapacitása 2bites lesz. -
-
zoleeno1
veterán
"Felvállalja valaki?"
Szerintem Te
a hsz-ek alapján meg is van a kellő tapasztalatod, esetleg konzultáj pár régebbi motorossal a témában (pl: Fire/SOUL/CD) és ha időd engedi hajrá
syler123: Ebben a topikban ne várd, hogy bárki is lebeszéljen róla
1-1 gyártól/típusról igen, de magáról SSD-ről nem fog senki, akinek már van a gépében és használja
-
syler123
veterán
Hát lemondtam az ssd-t, egyszerűen sajnálom rá a pénzt, ha majd lentebb megy az áruk remélem a soraitok között lehetek. 28k-ért kaptam volna....
A tv esetében igazad van, valóban legjobb választás a plazma, nagyon szép képük van ez tény, de nekem számítógépre van kötve, van hogy úgy felejtem, aztán ha beégne foghatom a fejemet... Nem a 3d miatt esett a választásom arra az Lg-re, hanem hogy ledes ugyan, de alig látható a felhősödés... 2d-s lcd meg nem is kapni szinte, de már szinte ledest sem...
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Konteó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged