Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz jilian #30445 üzenetére
Ha szükség van az elméleti 450-es szekvenciális írásra, akkor Vertex3, vagy Corsair Force GT. Ha nem,akkor SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064D/EU Gondolom SATA3-van a lapon. Nem értem, hogy a csere hogy függ össze azzal, hogy hány partícióra van osztva a jelenlegi SSD?
davidsz: Bátor vagy, mondjuk rendszer ghost-tal a hátam mögött én is megtenném.
Na és tudja RAID-ben a TRIM-et?degec:
ADATA 599-esell volt valami gondod? Mitől nem megbízható?
Samsung 830 egyelőre megbízhatónak tűnik, de nincsenek róla régebbi adatok, nemrég jött ki. SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128N/EU ( kb. 61.500Ft)
Szóba jöhet még az Adata S511( 4K olvasásban az egyik legjobb) , vagy a Crucial M4, de abból csak a 128 GB-os mert a 64-essel gond van egyelőre.Fire/SOUL/CD:
"Igazabol minden sandforce vezerlosrol lebeszeltek itt"
Igen, pont ez a legnagyobb gond itt a topikban, az ilyen ökörségek...Erről próbálom én is leszoktatni itt az embereket...többek között az ajánlásaimmal.
Már nem tudom hanyadszorra írjuk már le, hogy az új firmware-rekkel már nincs gond a Sandforce vezérlős SSD-kel..!Ha "degec"-nek elég lenne a 80 vagy 120 GB-os, akkor hiába olcsó a Samsung 470 256GB, még annyit is kár kiadni érte. ( Mondjuk én is 128-ast ajánlottam, hehe.. )
-
félisten
válasz jilian #30467 üzenetére
Ezt pontosan nem lehet megmondani, mert gyártótól és típustól is függ, no meg a vastól/vezérlőtől is. Az biztos, hogy az elméleti SATA2 sebességet(300MB/s) csak megközelítik, el nem érik, hiába mennek 300 felett SATA3-on.
Az is változó, hogy a SEQ sebességek mennyire esnek vissza, és az is változó, hogy a 4K-s szegmens sebességek mennyire esnek vissza.
Talán annyi támpont lehet, hogy ugyanazon típus SATA2-es változatát megnézed, hogy ahhoz mekkora sebességet ad meg a gyártó, avagy keresel teszteket.
Ahogy épp korábban írtam, rendszerlemeznek használva egy SSD-t, nincs érezhető különbség, szóval ha leültetnének 2 teljesen azonos gép elé, amikben csak az a különbség, hogy az egyikben SATA2-es, míg a másikban SATA3-as SSD van, akkor nem tudnád megmondani, hogy melyikben van SATA3-as SSD vagy melyikben megy ugyanaz az SSD SATA3-as porton és melyikben SATA2-esen.
(nyilván ha tesztet futtatnál, avagy nekiállnál fájlokat másolni, akkor igen... )[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Formaster
addikt
válasz jilian #31123 üzenetére
Tulajdonképpen tojok a boot időre de ha már annyian ráizgultak itt, akkor meghallgatnálak, hogy stopperral mérve, bekapcsolástól mennyi idő az asztal és mennyi a vége, mire minden program feláll.
Persze a feltöltött kép is magáért beszél, simán hozza a sata 3-as szinkron csipesek adatait, pedig mikor megszületett a Revo, még a sata 2 tombolt. Ez olyan, mint a mostani disznó Revok. 1,5 terbájt/sec szekvenciális R/W meg a 250.000 IOPS
Elmebeteg adatok. A legnagyobb vinyóm 1,5 tera. Ha lenne két ekkora Revom 1 másodperc alatt tudnám leklónozni egyiket a másikra
-
félisten
válasz jilian #33726 üzenetére
[link] | [link] - Ha csak a sebességet nézzük, akkor lassabb, mint egy SATA3-as SSD, ugyanakkor lényegesen gyorsabb, mint SATA2-s SSD-k, ha ehhez még hozzáveszed, hogy van 1Tbyte kapacitásod is (mert az SSD itt "csak" cache-ként van tartva), akkor együttesen igen szép teljesítményű a kártya.
Kérdés, mennyiért adják?[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Bodor
veterán
válasz jilian #33726 üzenetére
Megéri egyáltalán egy ilyet megvenni 120K-ért? Ha csak nem vagy szűkében a SATA csatlakozóknak, akkor egyszerűbb és olcsóbb megoldás egy önálló gyors SSD, háttértárnak meg egy 1-2 TB-os HDD beszerzése. SSD-ből elég lenne mondjuk egy OCZ Vertex 3 Max IOPS SATA III is. A két megoldás közötti érzékelhető teljesítmény különbséget szerintem nem tapasztalnál, de a pénztárcád vastagabb maradna...
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz jilian #33732 üzenetére
Jól megy a 240GB-os Revo, érezhetően gyorsabb mint a RAID0-ás HyperX-ek voltak, de nem gyorsult arányosan a rendszer 30%-ot....
Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
félisten
-
félisten
Aktív témák
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest